Skit, skit, skit!!!

Fy fan vilken jävla dag. Idag är ju så förbannat trött, irriterad , arg och ledsen...och det känns skit piss!!
Inte många dagar normalt som jag känner så men den här dagen hade jag fanimej klarat mig utan!

Dagen började med bråk med lilltjejen, hon vill som vanligt inte göra någonting av det man ber henne om, det tog mig över 3 timmar att få på henne kläder för dagen. Och jag har suttit med henne på rummet flera gånger idag för att hjälpa henne städa på rummet, men självklart så vill hon inte hjälpa till med det heller. Så mina planer om att plocka ordning på hennes rum idag gick käpprätt åt helvete rent ut sagt. =(
Sen har jag haft fullt upp med tvätt och städa och flytta hyllplan i garderoben vi förvarar alla gardiner, lakan, handdukar och extra täcken mm...det tog mig inte mer än en halvtimme men det var en lång halvtimme med en bråkig treåring som hänger i kläderna hela tden.
Sen fixade jag lite lunch, idag blev det köttbullar med rotmos och grönsaker till det....det var nog en av de två höjdpunkterna på dagen med tanke på att lilltjejen åt 3 stora portioner och faktiskt satt still och åt ordentligt för första gången på typ ett år eller liknande. =) *stolt mamma då*

Sen under eftermiddagen fortsatte jag försöka få bukt på den lilla samtidigt som man försökte hjälpa sönerna med att rensa och storstäda sitt rum så jag kan möblera om där inne åt dem...jag har lovat dem att renovera deras rum under våren så det blir mer ungdomligt och mysigt istället för kalt och barnsligt. Men hela eftermiddagen har de två bara tjafsat med varandra, sprungit upp till mig och gnällt över att den andre bråkar eller retas eller inte hjälper till...så till slut sa jag till dem att nu ger ni er eller så struntar jag i allting- Jag kämpar röven av mig för att de ska få som de vill ha det och försöker hjälpa dem och komma med tips och råd men de bara gnäller som två bortskämda snorvalpar och det gör mig både arg och ledsen!
Men det slutade väl med att den stora sonen drog till en av grannbarnen och hjälpte henne att göra ordning på sitt rum med städning och nya möbler medans jag och den lilla fick slita rövarna av oss för att städa, flytta garderober och sängar och få lite ordning där inne. För imorgon kommer förhoppningsvis den hya hyllan jag köpt till deras rum så då måste allt vara iordning så man får in den utan problem.
Nöjd är jag nu när det är klart och T sa: "Tack mamma för hjälpen" och de orden värmde mitt hjärta!

Annars har hela dagen bestått av städning och bråk med den lilla...för jag tror fasiken att hon har skrikit och gråtit nästan hela dagen förutom 30min när hon åt, en timme när hon sov, 30min när hon hjälpte mig på pojkarnas rum, 10 min när hon faktiskt satt och kramades...hmmm och då gick hon upp kl 6 och somnade nu (kl 20) vilket gör att hon varit vaken i 13 timmar om man räknar bort middagssovningen och av dessa timmar har hon bara varit glad och snäll i sammanlagt 1timme och 10minuter... =(

Nu är jag super trött och vill bara ta det lugnt, men istället måste jag fixa med disken och baka något inför morgondagen då de har utedag i skolan och ska ha med fika....jag önskar verkligen att jag hade haft tid till att göra detta tidigare idag, men det hann jag inte med lillan, och nu skulle jag kunna göra nästan vad som helst för att slippa.
För efter allt städande och alla vanliga sysslor för en dag och ommöbleringen av tunga sängar och garderober så värker det jätte mycket i min rygg och mina fötter...samt att huvudet bultar efter allt skrikande på barnen så jag skulle helst bara vilja lägga mig och bara vara...eller gråta...eller bara strunta i allt.
Men tyvärr fungerar det inte så när man har barn så det är bara att bita ihop och göra det jag måste och hoppas att det sista inte tar all must ur mig och ger mig mer sömn problem än jag redan har....för FAN vad jag behöver SOOOVA!!!

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback