Väldigt länge sen sist! =(



Jag medger....nu har jag allt varit väldigt, väldigt dålig på att skriva i min blogg. Delvis beror det på att vi har haft en hel del för oss samtidigt som det varit en hel del bråk och tjafs.
Och just nu suger allt detta musten ur mig och många gånger känner jag för att bara gå och bli borta ett bra tag.
Men det går ju inte, så bara att bita ihop och försöka hitta krafterna för att fortsätta driva allting framåt....så gott det går!
Hur har ni haft det de sista två veckorna som gått? Har det hänt något roligt? Eller kanske tråkigt som ni vill dela med er av?
Med tanke på att det var så länge sen jag skrev och att det har hänt en del, både uppåt och nedåt så vet jag inte riktigt hur jag ska börja. Men jag får ge detta ett försök och göra mitt bästa.
Sen hoppas jag att ni har tålamod att läsa detta inlägg då jag befarar att det kommer bli rätt långt, kanske t.om väldigt, väldigt långt. *suck*
Men men....sist jag skrev så berättade jag om de dagarna vi hade besök från småland. Och samma dag de åkte hem så blev det en relativt lugn dag med städning och tvättning här hemma.
Man måste ju försöka hålla hemmet i "trim" även om det händer mycket runt omkring. =P
Sen på torsdagen så var det dags för vår stora ommöblering att ta form. Vi hade ju pratat ett tag om att vi skulle flytta upp alla barnen så vi har bättre koll på dem då de bråkar väldigt mycket samt att vissa av deras kompisar kan vara lite klåfingriga och en del får med dem på saker som inte är okey hemma hos oss.
Så under torsdagen flyttade jag upp Juliette i Emilias rum. Det var säng, leksaker, böcker och massa andra saker samt att jag hängde upp nya gardiner, väggdekorer samt lite nya lampor mm. Detta tog mig verkligen hela dagen och då har jag fortfarande inte fått upp de sista tavlorna! *bad of me*
Sen under fredagen flyttade jag upp pojkarnas sängar och saker samt inredde deras rum med nya gardiner, lampor lite andra hyllor mm....och tyvärr har jag tavlor och väggdekorer kvar där inne med! =(
Jag flyttade även garderober i sovrum och hall nere samt flyttade ner våra sovrumsmöbler (då vi numera sover nere). Och jag kan erkänna att detta tog hela dagen och lite till. Och i vårt sovrum har heller inte tavlorna kommit upp ännu! *snyft*
Under lördagen blev det spackling och slipning av sovrummsväggar innan vi fixade med undanstädning av det vi dragit fram samt att vi veckohandlade och sen grillade vi med underbara Richard och Anna framåt kvällen! Guuuud vad gott det var!!! *slurp*
Under söndagen så blev äntligen vår tapetsering av sovrummet av. Och detta tog oss lite mer än 5 timmar och jag kan lova att min make kommer ALDRIG mer tapetsera!!!
Så med andra ord gick det inget vidare för honom. Så TACK GODE GUD att vi hade Malin till hjälp med de helröda tapeterna! Tack så jätte mycket vännen! Vi uppskattar din hjälp mer än jag kan beskriva med ord!
Sen när allt detta var klart var det bara för mig att ställa mig vid spisen och tillaga färskpotatis med bacon och löksås, då vi bjöd in pojkarnas faster på mat! *mumma*

Förra måndagen så var det älsklingens sista semestervecka och denna dagen tillbringade jag med att strosa runt på Ikea med Anna-Karin och Tirre och inhandla massor till rummen, mest det lilla som blir ett extra och typ blev tomt när David flyttade upp! Sen blev det matlagning samt kaffe med Malin en sväng innan det blev lite mer prat med Anna-Karin fram emot kvällen.
När hon hade gått så ställde jag mig vid spisen igen för att förbereda kycklingsalladen till morgondagen (då vi hade planerat in att åka till Sunne Vattenland med barnen).
Tror jag kom i säng först vid midnatt eller liknande, och jag kan lova er att jag var förbannat trött då!!!
På tisdagen började dagen i kaos då jag försov mig så det blev lite stressigt med att bre mackor och hacka salladen, som återstod till lunchen, samt att jag skulle koka ägg, packa badkläder mm och väcka resten av familjen för att vara klara för avfärd vid 9 tiden!
Men ojojoj....den dagen började inget bättre när resten av familjen kom upp då T var på "surhumör" (tyvärr som vanligt, när vi ska någonstans) och älsklingen verkade stressad. Så när T blev sur över att vi inte kunde packa hans blöta handduk (utan skulle ta fram en ny) så raserade allting!
Det blev ett 3:e världskrig här hemma och T och Andreas gapade och skrek på varandra tills de rusade ut ur lägenheten åt varsit håll! *dubbelsuck*
Jag pallar inte när det blir på det här viset....så självklart bryter jag ihop och blir ledsen och barnen sitter som frågetecken och funderar över vad som händer härnäst!
Det slutade med att min älskling "låste" in sig i sovrummet och vägrade åka någonstans och barnen var ledsna och jag var besviken. Så ingen familjesemester i år heller, 4:e året i rad! *skit*
Så jag beslutar mig, tillsammans med mamma och Claes, att vi tar med matsäcken och barnen och drar till en strand för en heldag.
Så vi hamnade i Lillenäs och badade i många timmar och sen avslutade vi med kvällsmat på Lillenäs Café där vi åt räksmörgåsar och köttbullesmörgåsar! *slurp*
Dagen blev bra för barnen men surheten höll i sig resten av kvällen och jag sov på soffan i ren irritation! *suck*
Sen på onsdagen var älsklingen fortfarande sur och låg kvar i sovrummet. Så jag tog ett rejält snack med honom och tillslut gav han upp och kom upp till resten av familjen. Så då passade jag på att hjälpa Juliette och få upp alla sina kläder och sortera samt lägga in i garderoberna i deras rum. Sen höll älsklingen sig i skymundan med Emilia medans T tyvärr fortsatte kriget under hela dagen igen! *suck*
Så den här kvällen var jag verkligen helt jävla slut....rent ut sagt! Och de sista två dagarna önskade jag hett att jag kunde radera helt!
Ibland fattar jag inte själv hur jag orkar! Och jag kan erkänna att dessa två dagar gjorde att jag drog mig för att blogga då jag var rädd för att spy galla över allt och alla! Och det skulle vara elakt och väldigt orrättvist!
Kvällen spenderade jag utmattad på altanen med ett block där jag skrev ner veckoschema samt trivselregler för hela familjen.
I torsdags flyttade jag resten av alla kläderna samt att vi var och veckohandlade. Theodor var med min svärmor till stan för att inhandla en present (som han skulle få som tack för hjälpen vid flytten) och sen drog han vidare till min mamma för övernattning!
Så eftermiddagen spenderade jag med att göra klart schemat, skriva trivselregler samt städa undan hemma....och tvätta så klart! *blää*
I fredags hade jag i alla fall lite att se fram emot! David gick till min mamma, för att äta där, innan båda killarna skulle till sin faster i väntan på att åka med sin pappa till farmor & farfar.
Så under dagen fixade jag med förberedelser inför kvällens "speciella" möhippa för granntjejen som gifter sig nu på lördag. Och eftermiddagen spenderade jag i duschen för att sen göra mig iordning för att hämta henne kl 17.
En super kul och trevlig kväll på räkkryssning som avslutades med picknick på vår altan (då vädret svek oss).
Stöp lätt i säng när vi tog kvällen, strax efter midnatt!
I lördags var det bara att gå upp och fixa frukost samt få flickorna klara då de skulle till sin farmor vid 10 tiden. Och sen var jag helt själv ett par timmar då älsklingen var på grannens svensexa!
Så under den tiden målade jag om skänken i lilla rummet samt drack en kaffe med grannen och sen kollade jag på VBÅ på datorn i vardagsrummet!
Så blev lite slappande och lite skönt var det faktiskt!
Sen framemot sen eftermiddag hoppade jag in i duschen, sminkade mig och letade kläder, drack några groggar tills jag var redo för att ta bussen till stan.
Där mötte jag en tjejkompis för en cider och lite mat på en uteservering. Vi valde Valfrids och tyvärr blåste det kallt så vi satt inlindade i fleecefiltar.
Men det var trevligt och maten var suverän och man fick verkligen valuta för pengarna! *kan rekomendera*
Sen när hon skulle hem och sova (då hon skulle upp och jobba) så mötte jag upp pojkarnas faster vid ankan för en runda på krogen. Så där var vi till 2 när de stängde. Sen blev det en tur till sibylla för nattmat, dock åt jag inget då jag inte var hungrig, och sen tog vi en tur till Arvika och tillbaka.
Så klockan 5 var jag hemma och nerbäddad i min varma goa säng! Frös som en gnu gjorde jag då det var mulet och blåsigt och lilla Nina var så dum att hon gick i enbart ett linne och trekvartslegginns! *trött jag blir på mig själv*
Söndagen sov jag till ca 10.30 och då blev det upp och glo på datorn innan pizzerierna öppnade så jag kunde få en underbart fet och god pizza med massor av sås och en iskall cola! *underbart dagen efter*
Och till pizzan kollade jag och älsklingen på film och mös och sen var det dags att hämta flickorna!
Resten av dagen blev väldigt lugn fram tills dess att David kom hem och vi tog oss i kragen, insåg att vi var hungriga igen, och fixade varma mackor och chilicheese toppar till kvällsmat! *underbart gott*
Sen blev det en rätt tidig kväll då älsklingen skulle upp och jobba tidigt. För nu....nu är semestern slut! *suck*
Så i måndags spenderade jag nästan all tid i lilla rummet med att städa och inreda samt plocka ordning. Så jag är rätt nöjd, men fortfarande lite små detaljer som felar eller saknas. Men det blir väl "perfekt" så småningom! *hoppas jag*


Måndag denna vecka var även min startdag då jag bestämt mig för att försöka gå ner lite i vikt innan jag fyller och ska ha en fest för att fira detta! Jag vill hitta något nytt och snyggt och samtidigt känna mig bekväm i detta. Så jag hat valt att helst byta ut alla måltider UTOM frukost till shaker. Men de dagar vi lagar speciell mat väljer jag maten istället för frukost.
Jag slutade också med cola. Så i söndags kl 21 drack jag mitt sista glas. Saknar det inte så mycket som jag trodde, men huvudvärken tar kål på mig. =(
Men jag hoppas det går bättre så jag kan unna mig lite gott på helgerna! *hoppas*
Måndag eftermiddag tillbringade jag med Tine då vi fixade med massa placeringskort till deras bröllop på lördag och kvällen spenderade jag på löpbandet, ca 30min, en dusch och sen CSI innan jag däckade av utmattning ännu en gång!
I tisdags var mamma här och lagade stuvade makaroner åt mig! *såååååå gott*
Så den dagen valde jag bort frukosten istället!
På eftermiddagen drack vi lite kaffe och sen umgicks jag lite med Malin innan älsklingen och jag slängde barnen i säng och tog en tidig kväll!
I går var det fullt upp hela dagen. Började med en kaffe med grannen och lite prat innan mamma kom, och var snäll och passade Emilia en stund, då jag och David tog bussen till stan för att fixa med ett extrakonto till mig (som Theodor ska få nyttja), samt ett konto till David.
Så vi kommer ner, kommer in på banken och jag inser att jag måste få hit Daniel (pojkarnas pappa) då vi har gemensam vårdnad. Så ringer honom och han kunde komma om ca 15.
Så under tiden fixar vi med mitt extrakonto och sen springer vi till Expert och fixar en fotografering av David då ett id-kort ingår när man skaffar konto till unga. Sen tillbaka till banken då Daniel kommit. Kommer in och hela banksystemet rasar! *så jävla typiskt*
Tänkte: Detta kommer ju aldrig gå!
Daniel får skriva en fullmakt, hans skjuts hade dragit så vi får vänta ca 30 min på honom, under tiden står vi ute och pratar, kollar på bokia och sen äntligen tillbaka till banken och inser attt systemet fungerar igen! *jippie*
Så när kontona var fixade tog vi första bussen hem där mamma hade fixat maten så det var bara att sätta sig och äta! Pannkaksrulle med stonfiskstuvning! *sååå "äckligt" gott*
Efter maten blev det in till Tine igen för att hjälpa henne med mer förberedelser till bröllopet, var in en snabbsväng strax efter halv 4 och säger hej till älsklingen, sen tillbaka in och fortsätter och blir klar precis lagom till att jag ska sätta mig på cykeln för att åka till "min" frisör: Malin.
Precis när jag ska åka blir Emilia jätte ledsen och säger: "Men du har ju varit borta hela dagen!" Och jag utbrister: "Nejdå!"
Inser snart att hon har rätt då jag knappt varit inne hos oss något alls! Min stackars lilla tjej! =(
Säger till henne att hon får gå in och att vi ses imorgon! Hon börjar störtgrina lite till och utbrister: "Blir du borta hela natten!?!?"
Stackaren.....men fick förklara att jag kommer hem senare men att hon antagligen ligger och sover då!
Lillsnuttan! Hon verkar sakna sin mamma idag, så kanske ska ägna henne lite extra tid under dagen! *love my kids*
Nere hos Malin blir det en provuppsättning, och vi kommer fram till hur det ska se ut så på lördag blir det min första riktiga håruppsättning! Ska bli riktigt kul!!! =D
Sen drog jag hem, barnen började bråka och jag längtade mest efter kvällen då jag känner mig helt färdig efter de sista veckorna! =(
Och nu är det morgon och allt känns tröttsamt och jag vet att jag kommer inte kunna slappna av ännu på ett par dagar och jag har rätt mycket tankar som flyger i mitt huvud.
Finns en del jag vill ändra på och en del som verkar vara helt omöjligt så jag kanske har för höga krav. Men snart går jag i taket och då är det inte jag som förlorar på det!
Nä! Nu struntar jag i detta en stund. Ska skriva inköpslista mm, då vi har en del att göra idag med!
Hoppas ni överlevde detta monsterinlägget och att ni har överseende med att det gått så lång tid och att de blev så långt. Jag ska försöka bättra mig! *kramar om*

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback