Bara en dag till!


Äntligen är kvällen här och då jag gjort massor av städning mm idag välkomna jag den med öppen famn.
Men nu är i alla fall alla sysslor gjorda för idag och snart ska jag fylla i för morgondagen och sen blir det nog mest att ta det lugnt och vila då min rygg värker väldigt mycket efter den här dagen!
Och så känns det så underbart och lätt att hålla sig sysselsatt mest hela tiden då det bara är en dag kvar och sen är det äntligen helg igen! *underbart*
Eftermiddagen har som sagt gått åt till möte på Davids skola, sen lämna honom hos mamma innan hans träning. Sen åkte vi till Välsviken för att veckohandla och sen förbi Malin för att hämta alla efterlängtade ljus från ljuspartyt.
Efter det blev det raka spåret hem, visa för våra grannar att vi är hemma igen, då Juliette var kvar hos dem under tiden, packa in alla varor och fixa lite matig kvällsmat då jag inte ätit på hela dagen.
Plocka i diskmaskinen, torka bord, duscha Emilia, borsta hennes hår och tänder, läsa saga och natta och nu sitter jag här! =)
Så...kanske ska berätta om mötet då jag lovade det förut och sen vet jag att en del gärna vill veta!
Kort och gott handlade det om davids attityd gentemot klasskompisarna, vilket gör att de tar avstånd från honom. Vi gick igenom vad han kan göra för att det ska bli en förbättring. Sen tog vi även upp känslor han bär på, så vi kom överrens med David om att han ska träffa kuratorn så han får prata av sig om vad som än faller honom in.
Vi pratade även om hur hans beteende är hemma och vad han kan göra för att underlätta för mig/oss samt vad jag/vi kan göra för att underlätta för honom.
Den frågan kunde han inte riktigt svara på, så vi sa att han skulle fundera på det då det är väldigt viktigt för att minimera dispyter!
Lärarna pratade även med honom om föräldraskap, kompisskap samt att vi tog upp sådana saker som en del elever säger till David, angående hans hårfärg samt mobiltelefon och även ibland kläder.
Så om ca 2 veckor när vi har utvecklingssamtal ska vi även ha en kort uppdatering för att kolla hur det går och om det sker åtminstonde en liten förändrig. om något blivit bättre eller sämre. Under de två veckorna ska läraren ta ett möte med David och de eleverna som retar honom för att vara "egen" och se till att det upphör samtidigt som David ska be om ursäkt för sin "kaxighet" och försöka tänka sig för och bete sig snällare så klassen vill vara mer med honom. På det viset ska väl dispyterna i skolan minska med tiden.
Tror även att David behöver kunna svara på frågan om vad vi kan göra för att hjälpa varandra då han själv behöver veta det samtidigt som det är bra för mig/oss att veta hur vi kan hjälpa honom på bästa sätt enligt han själv.
Så nu får vi se hur det går under de kommande två veckorna och så får vi ta ett beslut utifrån det.
Om man kollar på det akademiska så uppnår David målen och har inga större problem med studierna. Lite problem i NO, vilket vi alla redan vet, men det är han inte ensam om och läraren sa att det är ju ett svårt ämne, även på svenska!
Så själv håller jag en tumme för att något av det vi gått igenom har fastnat i hans lilla söta huvud och att han i alla fall försöker och samtidigt visar att han försöker!
Han kan inte göra mer än sitt bästa...och jag begär inte mer än det heller! För ingen kan göra mer än sitt bästa!
Så där ja!
Då har ni fått information om mötet och eftermiddagen! Så vad ska jag hitta på och skriva om nu då?
Kanske hur mycket jag längtar efter helgen, sol och några fler plusgrader ute!?
Nä....struntar i det, avslutar och tar nu kvällen iställett!
Delvis är jag trött och behöver det och sen så har jag förtjänat lite vila nu! =D
Hoppas er dag varit riktigt bra och jag hoppas ni får en natt med vad ni än önskar! Så ses vi imorgon igen!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback