🍫Choklad cupcakes med vit chokladfrosting🍫

Förra veckan hittade jag ett recept på en annan blogg. Men det som fick mig att fastna för det var inte själva receptet i sig utan de ätbara muffinsformarna hon hade bakat dem i.  Så har letat på de två närnaste butikerna vid mig...tyvärr fanns de inte. 😢
 
Men då jag tyckte dessa cupcakes såg riktigt smarriga, saftiga och chokladiga ut, och jag redan hade handlat de saknade ingredienserna, så tänkte jag att detta måste jag prova! 
MEN i vanliga tråkiga muffinsformar då! 😆
 
Vi har ju då självklart haft provsmakning här hemma, just för att det är ett nytt recept och för att jag var lite rädd för att bara baka dessa och bjuda gäster på, och de var goda...inte så här WOW, men okey.
Frostingen var så där, ingen av oss i familjen gillar frosting egentligen. Själva cupcaken var lagon saftig men för att vara en choklad cupcake så saknades den där riktiga chokladsmaken...tyvärr. 
Så hade nog lite störrw förväntningar på den. 
Men vi betygsatte dem på en 1-5 skala (där 1 är sämst då) och vårt snitt betyg blev 3 kakor av 5 möjliga.
🍫🍫🍫
 
Så här nedanför får ni recept och bild ifall ni skulle vilja testa det själva. 😉 
 
Cupcakes:
2dl mjöl 
1dl kakao
2dl socker
1tsk bikarbonat
0,5tsk bakpulver 
0,5tsk salt
2tsk vaniljsocker
1 ägg
1dl naturell yoghurt/filmjölk
1dl kaffe eller mjölk/vatten
2msk olja
 
Frosting:
 
100g cream cheese
1dl florsocker 
50g vit choklad 
1,5dl vispgrädde
 
Gör så här:
01. Sätt ugnen på 175 grader.
02. Sikta ner alla torra ingredienser i en skål.
03. Tillsätt kaffe, fil, ägg och olja. Vispa samman för
       hand i 2-3min, tills smeten är slät och klumpfri.
04. Ställ muffinsformar på en plåt och fyll dem till drygt
       hälften.
05. Grädda i mitten av ugnen ca 20min. Låt dem sen
       svalna på galler.
06. Dags för frostingen så snält chokladen över ett
       vattenbad och låt den sen svalna.
07. Blanda chokladen med cream cheese och
       florsocker.
08. Vispa grädden. Vänd försiktigt ihop med 
       chokladsmeten.
09.    Häll i spritspåse med tyll och låt stå i kylen.
10. När muffinsen svalnat spritsas frostingen på. 
       Avsluta eventuellt med lite riven mörk choklad på
       toppen.
"Smaklig fikastund!"
 
 

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Lisbeth Falk

Prova med lite mer choklad, såg så smarrigt ut. =) <3

Svar: Hade ändå i extra choklad. Det var smarrigt...men med tanke på utseendet på dem så trodde jag det skulle vara skarpare chokladsmak :-)
Cinderellamum


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback