Dret-nätter!!!

Ja som ni säkert förstår så sov jag inget bättre inatt heller. Börjar bli riktigt trött på detta nu. Men men...det släpper väl någon gång. 😈
Ställde väckarklockan på 30min senare idag, men då väcktes jag av att makens mobil ringde vid 6 istället, så kunde inte somna om och var bara att kliva upp! 😴

Men men, då hann jag dricka lite morgonkaffe och vakna innan barnen kom upp, och kunde därmed börja med tårtorna på en gång.
Så först ut var vaniljbottnar, fylld med drottningsylt, vaniljkräm och vit chokladfluff.
Sen spacklad med rosa färgad vit chokladfluff och dekorerad med lite rosa glitterstenar och noblesse (skulle spritsa med resten av fluffet meeeed den skar sig när jag skulle vispa upp den lite mer).

När denna var klar var barnens fruksot avklarad, och medans de "låste" in sig på Juliettes rum förberedde jag för de kommande två tårtorna!

Och nr 2 är en apelsin och chokladtårta. Chokladbottnar, fylld med hemmagjort apelsincurd (blandat med grädde och philadelphia) samt en hemmagjord chokladmousse.
Spacklad med chokladsmörkräm, med apelsinsmak och sen dekorerad med samma smörkräm, apelsinskivor och rivet apelsinskal.

Sen kunde jag färdigställa smörgåstårtan (tack vare att svärmor köpte med mer bröd från affären då jag räknat helt fel på storlekarna på själva skivorna.
Vitt bröd, fylld med 3 olika fyllningar. Lager 1: leverpastej, majonäs, cremé fraishe, hackad färsk gurka, salt och svartpeppar.
Lager 2: skinkost, majonäs, cremé fraishe, strimlaf rökt skinka, salt och svartpeppar.
Lager 3: fint tärnad kycklingfilé (kryddad med anans/mango), majonäs, hackade hårdkokta ägg, lite chilisås, lite ananas, cremé fraishe, salt och svarpeppar.

Sen är den spacklad med en blandning av cremé fraishe, majonäs, philadelphiaost, dijonsenap, sour creme & onion krydda, salt och svartpeppar.

Dekorerad med skivad gurka, isbergssallad, skivade hårdkokta ägg, ost och skinkrullar samt ananas.

Och nu när alla tårtorna ÄNTLIGEN är helt klara så kan jag få lite lunch i magen, i lugn och ro en pytte stund till, för snart börjar barnen droppa in och då ska det städas, disk och sopor ska tas och läxor ska läsas innan tjejerna ska på tjejfotboll! 😥

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback