Sista kvällen ensam =)

Ja så var den här veckans ensamhet slut med för imorgon kommer maken hem från jobbet igen.
Den här dagen har det tyvärr inte blivit så mycket gjort för att jag har haft så himla ont i magen....börjar fundera på om jag åkt på magkatarr eller magsår. Det gör så ont när jag blir stressad och väldigt ofta när jag äter. Det börjar bli frustrerande och tråkigt så kanske är dags att ta kontakt med en läkare om detta. Kanske kan passa på att ta upp mina sömnproblem då med. För de om något tar verkligen musten ur mig.
Inget kul alls att vara själv hela veckorna med alla barnen med skola, dagis, läxor och fritidsaktiviteter och inte kunna sova en hel natt. Man har svårt att somna på kvällen och vaknar flera gånger under natten. Och när man väl sover så brukar någon av ungarna vakna. Så gissa om jag längtar tills barnen är stora och slutar väcka en så man kanske får sova lite mer :P
Men men....nog pratat om det nu...jag kan berätta lite om vad som hänt under dagen.
Min lilla busiga dotter har målat på köksbordet...ännu en gång. *SUCK* Och jag vet inte vad jag ska göra för att få henne att sluta. Ingenting verkar bita. Och jag gömmer pennorna för henne, men hon lyckas komma över pennor ändå.
Sen har hon som vanligt trotsat och gapat...en gång idag blev hon så arg att hon skallade mig så jag började blöda näsblod...det gjorde så fruktansvärt ont att jag bara ville skrika på henne och slänga in henne på rummet men lyckades behärska mig. *stolt*
Annars har vi mest myst framför tv:n och pärlat lite halsband. Fixat paj taco-paj till lunch och så har jag gjort det tråkiga vardagliga som tvättat och diskat. Sen var mina stora barn till affären för att handla mjölk så de kan få riktigt mycket varm oboy med sig imorgon på utedagen i skolan, då köpte de med de nya ballerina kakorna med...så vi var tvugna att smaka med mjölk till som de rekomenderade....barnen var supernöjda och tyckte det var jätte gott...jag fick inte riktigt smaken till just kladdkaka men gott var det ändå! =)
Sen när lilltjejen lagt sig för kvällen så satte jag mig vid datorn för att skriva rent lite som jag spänat på under dagen. Så jag har gjort min egna självhjälpsbok för barnuppfostran genom att renskriva och piffa upp mina anteckningar och skriva ut lite coola bilder. Så i den här har jag skrivit ner regler, bestraffningar, förväntningar mm som hjälp för min make...för han har lite svårt att hålla fast vid vissa delar av barnuppfostran vilket ställer till det för mig under veckorna. Och så säger han att det är svårt att komma ihåg allting så nu har jag gjort en bok som han ska få läsa på med så då är ett problem avklarat!
Sen brukar jag titta ofta på supernannyn, vilket jag gjort i flera år nu...och där fick jag ett roligt och kreativt tips om hur man kanske kan få barn att sluta med napp...för nu är det så att lilla Emilia är helt kär i sin napp och har jätte svårt att vara utan den vilket gör att många av dagens bråk kommer när hon vill ha den och inte får samtidigt som mycket nerstökande kommer av att hon letar efter dem.
I somras försökte vi få henne att skänka den till griskultingarna i mariebergsskogen...jösses vad hon grät och grät...sen när vi kom hem hittade hon en annan och allt var förstört. =(
Så nu ska vi testa detta så får vi se...det går i alla fall ut på att man dekorerar ett vanligt vadderat kuver som man känner för och detta kuveret ska komma från Napp-Fén, (eller något annat som ens barn kanske gillar väldigt mycket, exempelvis en napp-pirat eller liknande) och hon vill då att barnet ska lägga napparna i det kuveret för att ge dem till alla små bebisar som inte har några och verkligen behöver. Sen ska man låta barnet lägga detta i en brevlåda man satt upp någonstans precis utanför huset.
Sen gör man precis som vanligt med nattningen....barnet kommer skrika men håller man nu detta och står ut så är det sen meningen att man ska ta bort kuveret och slänga/gömma och istället lägga i ett paket i brevlådan med en fin present som barnet gillar och ett brev ifrån den här Fén som man läser upp för barnet. =)
Jag och maken tyckte detta verkade kul och nu har jag fixat med ett sånt kuver ikväll och även skrivit brevet och gjort iordning. Sen ska det bli lite spännande att se hur hon reagerar och om hon släpper napparna och lägger dem där och sen i brevlådan!? Inte för att jag tror hon kommer göra det, men fördelen är att det antingen är att prova sig fram eller vara elak och bestämd. Det är ju så att de kommer över det.
Hmm...jag skrev visst en hel del ändå fastän det varit en händelselös dag. Men så är det när man är dålig på att skriva med lite ord och känner att man måste förklara så mycket...fast jag egentligen vet att jag inte måste.
Men det kan ju vara så också att jag gör det för att jag verkligen ÄLSKAR att skriva.
Jag tror även att det vore kul med lite bilder på bloggen så ska försöka lägga in det någon dag...på barnen och berätta vilka de är så man sen kan använda deras namn mer istället för lilla och stora *hihi*
Och så kanske jag tar och fotograferar de där sakerna jag gjort idag och lägger upp ifall någon vill prova och se ett exempel.
Jag gillar faktiskt supernannyn, hennes teknik har hjälpt oss många gånger under åren och jag hoppas verkligen att den kan hjälpa oss den här gången med. Jag har t.om köpt boken och den brukar jag läsa i ibland för att friska upp mitt minne, man glömmer så lätt när man inte använder det för stunden.

Nä ni...nu ska jag nog göra ett sista ryck och gå ut med soporna innan klockan blir alldeles för mycket och sen blir det nog att försöka sova så man har lite krafter inför morgondagen.

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback