Hemma igen!

Har varit på familjehuset i stan på möte där vi gick igenom mitt förflutna för att ta reda på mer innan vi får hjälp samt för att ta reda på om det finns andra anledningar till att det är som det är med sonen.
Mötet gick mycket bra och det känns lite som om det kommer gå åt rätt håll och som om det kommer att kunna lösa sig.
Samtidigt som jag tror att jag äntligen kan få reda på hur saker och ting faktiskt ligger till på vissa håll och den informationen kommer att ge mig en "spark" i rätt riktning och kommer ge mig en hint till vad jag ska göra i fortsättningen! *me like*
Mötet på familjehuset tog ca 40min längre än jag hade räknat med, vilket innebar att jag då hade 17min på mig att fixa något ätbart och ta mig tillbaka till KRP för att hinna till mitt möte på VC kl 13.
Kan säga att jag hann det mesta och kom "bara" 4min sent. 
Dock är 4min jobbigt när man hatar att vara sen....som jag gör. Men Birgitta på VC var helt lugn och sa att vi har så mycket tid på oss så det är ingen fara alls! *snällt*
Och mötet på VC var hos Birgitta då som jobbar som sköterska med rökavvänjning. Jag ska antagligen äntligen få den hjälpen jag vill ha för att klara av att sluta röka.
Så nästa mål är för mig att läsa häftena jag fick av henne. Skriva en rökdagbok samt skaffa alla appar jag kan, på mobilen, som ska hjälpa mig när rökstoppet sen kommer.
Under tiden ska hon prata med min läkare så han skriver ut Champix åt mig, och vägrar han så går hon till någon annan! *underbart*
Sen kommer hon återkomma till mig för att berätta när det skrivs ut och nästa mål är rökstopp kl 00.00.00 den 31dec-1jan och sen täta återbesök hos henne för att kolla värden och få tips och råd samt samtal som ska underlätta.
Dessa tabletter ska jag äta i 3 månader, men om jag känner att jag behöver får jag förlängt med 3 månader till. Vilket innebär att det kommer minska riskerna för återfall så redan nu känner jag att jag nog kommer be om en extra omgång. *för att vara säker*
Så....det var min dag i korta drag. Nu ska jag prata lite med min dotter som precis kom innanför dörren och sen vila lite...lika bra att passa på när man är ledig från lilltjejen tills imorgon.
Sen när älsklingen kommer hem blir det att hämta paket, köpa julkapp till Claes samt lotter som jag kan skicka till morfar. För att avsluta eftermiddagen på Välsviken med en veckohandling!
Ha en underbar eftermiddag allihopa!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nytt...

Så där ja!
Nu tror jag faktiskt att jag har bloggat ikapp alla missade månader....så gott jag kunde i alla fall. Så det innebär nu att jag är mer inne på nutiden. :D
Måste erkänna att jag helt plötsligt blev tom och inte riktigt vet vad jag ska skriva om....för emellan alla aktiviteter och andra saker jag berättat om så har inte de sista månaderna varit så lätta och vi har haft det väldigt tufft och få ta till drastiska förändringar bara för att få en tillfällig lösning på allting och orka kämpa vidare ett tag till.
För så mycket har jag lärt mig under alla år....tar orken slut och man ger upp....då finns det ingen mening kvar med någonting.
Och skulle jag komma till en punkt där jag ger upp....då kommer jag försvinna spårlöst. För då....då har jag verkligen nått botten!
Antar att jag kanske borde försöka berätta lite, har tyvärr inte så mycket tid då jag snart måste åka på möte, så får försöka hålla det kort.
Men börjar med hela situationen kring min äldsta son. Med honom har vi haft problem i ca 10år eller liknande. Vi har sökt hjälp flera gånger men aldrig fått rätt hjälp eller blivit tagna på allvar.
Vi skickade honom för att bo hos far sin under ca 2,5år, vilket inte funkade heller. Vi satte honom på en privatskola med hårdare regler, men det funkade inte.
Vi har gått föräldrautbildningar, sprungit på möten, varit i kontakt med sociala, BUP och lite annat...ingen hjälp och ingen som tar oss på allvar.
Så till slut gav vi upp!
Vi lät det vara, fortsatte kämpa och testa på egen hand. Försökte prata, skälla, straffa och belöna...men ingenting fungerar.
Istället gick hela familjen ner sig så mycket att mina söner bråkar konstant, mina döttrar är rädda när de bråkar, min mam stänger in sig vid datorn och skiter i precis allt och jag själv bara gav upp...orkade inte disskutera, orkade inte be om hjälp utan bara gick på.
På det här viset led alla pga mig med. Jag orkade inte göra roliga saker ofta, jag orkade inte hjälpa barnen, tröttnade på matlagning, bakning, pysslande och allt annat runt omkring och bara gjorde det som var tvunget att göras.
Jag glömde allt med....vilket tog mycket mentalt på mig då jag är en riktigt planeringsmänniska och inte klarar av att inte veta vad som händer eller hur jag ska hinna allting hela tiden.
Så kort och gott....det brast! Jag ringde socialjouren och sa att de får hämta honom. De får ta honom. Vi klarar inte mer någon av oss. 
Jag pratade med hans pappa och försökte få avlastning....funkade inte!
Men inte fick vi hjälp då!
De sa att det inte var rätt emot honom attt hämta honom och att de inte gör sånt...men det vet jag att de gör eftersom jag vet om i alla fall 3 st som har fått den hjälpen.
Jag fortsatte ringa under ett par dagar, grät, skrek och fortsatte bli besviken!
Många gånger tänkte jag: Måste man slå sina barn eller vara missbrukare för att få hjälp? Måste barnen protestera så högljutt att människor utanför hemmet blir lidande eller skolan för att man ska få hjälp?
Varför i helvete kan man inte få hjälp när man ber om den? När man prövat allt? Kämpat i så många år?
Idiotsystem!
Men vi fick hjälp...typ.
Äntligen ett möte på sociala....vidareskickade till en egen utredare. Som skisckat remiss till BUP så vi äntligen får en utredning på honom för att kolla om han har någon bokstavskombination. Så nu är det möte på det ena och på det andra. För att prata, disskutera och hitta rätt hjälp åt oss!
Och utöver att sociala faktiskt tar oss på allvar så gjorde min mamma mig en enorm tjänst som verkligen har hjälpt oss i rätt riktning!
Hon erbjöd sig att ta honom ett tag så vi får lägga energi på att få hjälp, ladda egna batterier samt bygga upp tryggheten för de andra barnen igen.
Så nu har han bott hos min mamma i ca 2 månader. Han flyttar hem till jul igen på heltid och innan dess ska det mesta vara avklarat!
Vi vet att alla utredningar mm kommer ta tid men vi känner oss taggade. Vilket var väldigt länge sen!
Det känns skönt samtidigt som vi inte vet om det kommer hålla i sig speciellt länge då sonen alltid kommer vara hemma. Han åker inte till sin pappa och det verkar inte som om hans pappa ens vill att han kommer. 
Hans faster blev sur på mig med allt detta för att jag inte hade berättat för henne att han skulle flytta till min mamma...men glömde det då jag hade fullt upp med min omkrets. Och trodde ärligt att pappan i det här fallet kunde ta det ansvaret och berätta för sin familj.
Men istället blir hon sur på mig och raderar mig som vän och är allmänt barnslig i mina ögon!
Skit samma!
Så jag kollade med sociala om kontaktfamilj...men får då höra att enligt undersökningar är jag en för bra förälder, så jag uppfyller inte kraven för att få en.
Hur sjukt är inte det då? Så våra batterier och vårat hopp ska alltså försvinna lika fort igen för att ingen av oss får en paus?
Jaja...jag är ju en bra mamma i alla fall! *hahaha*
Ja ni...det var om sonen.
Sen har jag blivit ovän med en väninna pga en jäkla dator. Är de flesta runt mig småbarn eller?
Hon anklagar min dotter för att ljuga och kräver oss på 1500kr i ersätting för en dator som hennes egna dotter och en annan tjejs son har hoppat sönder.
Så när vi står bakom vår dotter och tror på hennes förklaring av hela händelseförloppet och vägrar betala så är man helt plötsligt inte vänner längre!
Men ärligt! Sånna människor klarar jag mig utan i mitt liv. Är så trött på allt strul och att alltid vara den snälla, tysta och förstående. Så nu tänker jag stå på mig och inte ta skit fler gånger!
Förövrigt är det rätt lugnt. Vi har sökt plats i en annan skola åt Theodor då han inte trivs i sin nuvarande och har problem med en del elever. Och som vanligt gör inte skolan något åt saken.
samtidigt är hans klass den värsta de varit med om så han får ingen arbetsro och har ofta huvudvärk.
Så nu står han i kö till Internationella Engelska Skolan med förhoppning om en start redan efter jul. Annars flyttas han till kön för åk 7. 
Juliette står också i kö dit till åk 4, som hon börjar till hösten!
Så nu håller vi tummar hårt och hoppas de båda kommer in. Ska bli så gött att veta att de går på en riktigt bra skola och att de får en värdig utbildning!
Mitt lilla korta inlägg för att jag har tidsbrist, blev visst inte så kort trots allt. Men det gör inget, antar att jag skrev fort eftersom jag fortfarande har gott om tid kvar.
Så kan ju även berätta att jag skaffat mig en egen scrapbookinghörna och har numera scrappat riktigt mycket. Tänkte ni ska få se lite bilder, men det får bli längre fram! :D
Så tack vare min nya fina hörna slipper jag oftast att mitt köksbord ser ut så här! ;P
Fast just vid detta tillfället scrappade jag med Malin och Claes och då är min lilla hörna tyvärr för liten....så då får bordet se ut så här i alla fall! *hehe*
Det är i alla fall kul att hinna med lite roliga saker. Tänk vad mycket roligare saker blir när man har mer ork över för annat än att bara bråka hela dagarna med ungar! ;P
Jag har även fixat en del inför jul och advent. Har gjort egna adventskalenders. En till barnen och en till älsklingen! *wiiieee*
Sen har jag slagit in alla julklappar och fixat med advents och julpynt. Så nästan allt är klart! :D 
Har även gjort mig rolig till julafton då barnens julklappar till julstrumporna inte får plats i själva strumporna. Så de har 24 ledtrådar de måste följa och leta efter för att sen hitta sina julklappar. De kommer verkligen att ha något att sysselsätta sig med på julaftonsmorgonen.
Samtidigt som jag kommer filma/fotografera och skratta mig fördärvad över dem när de yr runt som yra hönor! *hahahahaha*
Känner mig lite elak, men det får jag lov att vara. Det kan ju inte alltid vara lätt liksom! ;)
Nä ni!
Detta får lov att vara allt för stunden. Ska göra mig iordning och ta bussen till stan för att gå på möte med familjehuset för att prata om mitt förflutna.
Sen måste jag käka något och hämta mina stövlar innan jag ska vara tillbaka här för möte på VC för att få hjälp att sluta röka. *hoppas på rätt hjälp*
Ha det gött tills vidare allihopa!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Världens sötaste!

Detta inlägg skulle jag ha tagit innan Småland egentligen. Men då "glömde" jag bort det så det kommer nu istället! :S
Den 24 juli födde en av mina bästa vänner en liten söt kille som ska heta Benyamin! Han är sååå förbaskat söt....helt bedårande och jag kan villigt erkänna att han "stal" mitt hjärta redan i magen, men när jag såg honom på sjukhuset så smalt jag! <3
Grattis Malin och Fisch till er bedårande lilla kille! Jag önskar er all lycka i framtiden! Ta hand om sötnosen och ta hand om er! *kram*
Och ni...TACK för att ni valt mig som gudmor! Jag blev så himla glad när du frågade! Jösses vad jag ska "skämma" bort er lilla guldklimp! ;P

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Halloween!

Självklart ser barnen fram emot denna högtid varje år. De tycker det är kul att klä ut sig och sen godiset de får när de går runt är ett stort plus i kanten. :D
Nästa år kör vi dock hälloweeen fest i två omgångar istället. En för barnen och sen en UTAN barn!
DET ser jag fram emot då jag nu ÄNTLIGEN kan köpa maskeraddräkt utan att bli besviken och ledsen eller lägga alldeles för mycket pengar! *wiiieee*
Här kommer bilder på barnen från Halloween....de är sååå snygga...ops...hemska menar jag ju!
Bus eller godis?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Twilight!!!!

Onsdag den 14 november var en kväll som jag sett fram emot vääääääääldigt länge!
Det var äntligen dags för nya Twilight att ha biopremiär. Så Breaking Dawn del 2...*wiiieee*
Jag var där med Malin och så Claes! Gåshud större delen av filmen var precis vad jag hade. Blev chockad någon gång med, men det släppte och övergick istället i förvåning och lättnad! *phu*
Men oavsett vad så var den otroligt bra och precis som jag trodde så skulle man känna sig nedstämd när man kom ut från biografen.
Vad ska jag nu hitta på att titta på? Inget mer Twilight... :'(
Och inget mer Desperate Housewives...och inga Sex and the City filmer.....*panik*
Jaja....det löser sig.
Kvällen till ära så trackade jag och Malin facebook med massa uppdateringar om filmpremiären vi skulle på och självklart köpte vi twilight menyn och lekte fjortisar och fotograferade våra as snygga armband! *hahaha*
Ja, man lever ju faktist bara en gång så lika bra att göra det bästa av det! ;P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Husdjur!

Barnen har fått husdjur...dock var det ett tag sen Juliette skaffade sin lilla dvärghamster, som hon döpt till Bella, efter Twilight.
Men Theodor skaffade en angorahamster som heter Smilla för inte alls så länge sen. 
Tyvärr var smilla sjuk, hon hade någon hudsjukdom som gjorde att hon tappade pälsen. Så henne fick vi lov att begrava. Så inom kort tid var vi ledsna två gånger! :(
.
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fars Dag!

Grattis till vår älskade Andreas på fars dag!
Självklart började vi dagen med frukost på sängen, som vi alla avnjöt i just sängen! *mysigt*
Dagen i ära bestod av dekorerad kladdkaka och hemmapysslade kort med lotter i. Han var nöjd och barnen var nöjda! 
Tänk att det är såååå kul att glädja familjen! :D
Detta kortet fick han av söta Juliette!
Detta kortet fick han av sötEmilia!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Minnesstund!

Torsdag den 8 november och alla känslor kommer fram igen. Sörjt har jag gjort...massor! Så trodde nästa jag hade avslutat detta.
Men tårarna rinner och jag har fortfarande svårt att fatta att min älskade morbror är borta!
Han föddes den 28 januari 1968 och dog natten mellan 27/28 september 2012, endast 44år. Varför skulle han försvinna innan han ens levt färdigt?
Jag tycker det är tråkigt och orättvist att han skulle tas ifrån oss alla. Vi är så många som älskar och saknar honom! 
Enda positiva är att himmeln fått en väldigt fin ängel! <3
För att berätta lite om minnesstunden så hölls den i Trons Kapell i Filipstad, kl 14. Morgonen för min del bestod i att få alla barnen klara, binda klart handbuketter och krans samt hämta den beställda buketten och fixa mat innan vi skulle åka.
Bilresan dit kändes lång och tråkig. Tar oftast inte så lång tid att åka, men just denna dagen var resan lång. 
Jag kämpade hela tiden för att hålla tårarna inne, så barnen skulle slippa se mig bryta ihop ännu en gång. Jag lyckades, men nöd och näppe. Men måste erkänna att det var hårt och svårt!
Värre var det när vi kom fram och man såg mamma, morfar, David och andra släktingar. Fast speciellt mamma och morfar. Jösses vad de kämpade och man såg hur hårda de såg ut för att kunna behålla masken. 
Det gjorde så ont i mig att se detta! Jag älskar er! <3
Inte blev det lättare inne i kapellet heller. Man såg alla blommor och man såg urnan och insåg att man inte ens fick se honom på riktigt en sista gång. Ännu svårare är det då, för mig, att inse att han faktiskt är borta.
En normalstor människa som ryms i en liten, liten urna. 
Hade man sett en kista hade man kanske fattat det bättre. Visst! Jag vet att han inte finns med oss längre, men mentalt har jag svårt att faktiskt ta in det.
Sen blev det bara jobbigt!
De började prata och de spelade 4 helt underbara låtar, som passade min morbror väldigt bra! 
Tyvärr kommer det dröja väldigt, väldigt, väldigt länge innan jag kommer kunna lyssna på någon av dessa igen. Tårarna kommer bara jag tänker på dem....värre kommer det vara om jag hör dem inom en snar framtid. :'(
Låtlistan:

Cornelis Vreeswijk-
Somliga går med trasiga skor

Led Zeppelin-
Starway to heaven

Metallica-
Nothing else matters

Scorpions-
Send me an angel

Här kommer några bilder från minnesstunden!

De här blommorna hade vi köpt. Alla blommor jag fixade stämmer överrens i färgerna. Jag valde höstens skarpa färger pga att han dog på hösten men även för att dessa färger för mig symboliserar morbrors vilda röda hår och otroliga värme!

Den här dikten skrev jag på blombandet själv...på de blommorna som var från min familj, storasysters och från mamma...

R.I.P

Hösten är här och

löven faller ner,

vi kan inte förstå att vi

inte får se dig mer.

 

Då du somnade

blev en sorgedag,

och att du inte vaknade

var upprörande ett tag.

 

Men tiden läker alla sår 

i och för sig,

du var en del av vårt liv,

och vi saknar dig!

Efter själva minnsestunden fick vi sitta kvar så länge vi ville. Det var jobbigt att se sig omkring....se barnen gråta, se mina egna tårar, mammas och morfars jätte blanka ögon.

Till och med min make fällde några tårar då han tyckte det var så himla fint, och då har han bara träffat min morbror ett fåtal gånger.

När jag gick runt minnesaltaret och morfar ryckte tag i mig, så trodde jag att jag inte skulle kunna behärska mig. Hans blanka ögon och hårda kram var mer än jag klarade. Men jag bet ihop och försökte tänka på att alla känslor jag känner, känner han 100 gånger värre!

Min stackars morfar! Hoppas han vet att vi älskar honom och har ägnat honom många tankar under de sista veckorna. Och jag kan lova att jag kommer ägna honom många mer under en lång tid framöver! <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dop!

Den 28 oktober var vi på lilla Eddies dop. Det kändes konstigt att inte sitta med sin familj, speciellt då de satt helt ensamma på ena sidan av kyrkan medans föräldrarnas släkt och vänner, alla satt på den andra sidan.
Men fördelen med detta var att min älskade familj satt på en bra sida så de såg allt precis hela tiden, medans prästen skymde mycket av sikten för de andra! *hehe*
Anledningen till att jag inte satt med min familj var för att jag blev gudmor till detta lilla busiga underverk! 
Jösses vad glad jag blev när jag blev tillfrågad. Första gången jag får vara det och det ska bli såååå himla kul!
Så tack underbara Tina och Ragge Tell för att ni gav mig den här chansen! *kram*
Här kommer några bilder från dagen i fråga! :)
Jag kan ju erkänna att jag var riktigt nervös inför den här dagen då jag inte känner någon av deras vänner eller släktingar. Så gissa om jag blev glad över att Claes var vald till gudfar!! 
Och ärligt....bättre gudfar kan de inte få! *pözz*
Av oss fick han i alla fall en doptavla med vikt, längd mm av mig och min familj och sen hade vi även gått ihop med Claes och köpt en gåstol till honom. 
Såååå snygg och cool!!! 
Nä. Detta var allt från mig för stunden! Ha det fint allihopa!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kall!

Så kom den dagen,
då du tog de sista andetagen.
 
En sorg djup för oss alla,
när vi tog dina händer så kalla.
 
En mörk framtid nu här står,
om inte en glimt av lycka vi får.
 
Du har det bra där du är,
med vetenskap om att vi alltid håller dig kär.
 
Du var till oss en älskad "vän",
och en vacker dag så ses vi nog igen.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

snyft...

Ett sorgebesked vi alla kan få,
och dåligt utav det kan vi alla må.
 
Men den som tar sig tid att sörja,
snabbare sin framtid kan börja.
 
En tung väg med sorg som start,
men det blir lättare när man väl sörjt klart.
 
Tyvärr känns detta väldigt avlägset just nu...men innerst inne vet jag att det en dag kommer att bli så. 
Så till alla er som inte vågar sörja...SÖRJ...GRÅT....SKRIK...eller vad som än får er att må bättre för stunden. Desto fortare kommer ni må bättre och det finns inga fel i att visa sina känslor!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ditt hjärta!

Här kommer ännu en dikt till min älskade morbror. Mitt sätt att hantera känslor på ett bra sätt är att skriva. Delvis får jag utlopp för allt och det underlättar mitt vardagsliv.
Det fanns för oss alla,
ett rum i ditt hjärta.
För alla utav oss,
du gjorde ditt bästa.
Du deltog med oss,
i vår glädje och smärta.
Tack kära morbror,
för platsen i ditt hjärta!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sorg....

När vi förlorar någon,
vi alla måste sörja.
Ett nytt liv utan dig,
vi alla måste börja.
Ett liv där du inte längre finns,
men dig med kärlek vi alltid minns.
Ditt minne lever vidare,
med oss varje dag.
I våra egna liv,
vi nu får ta tag.
För att sörja kommer vi alla få göra igen,
tills den dag vi åter ses igen!

Älskade morbror! Jag saknar dig så! Vet inte hur jag ska orka fortsätta....

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sorgens Dag!

Den 29 september 2012 var en riktig sorgedag!
När min mamma ringde mig bröt jag ihop...jag blev så chockad och ledsen att jag bara satt på en stol i altanöppningen väldigt länge.
Min älskade morbror hade hittats död i sitt hotellrum nere i Thailand och vi vet inte riktigt hur han dog. :'(
Just nu mår jag så fruktansvärt dåligt och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen....
Jag vet att man läker med tiden, men det kommer vara så himla svårt när det händer så plötsligt. Kommer vara svårt att inse och svårt att sörja.
Ännu jobbigare är det då det är flera år sen man såg honom sist och just nnu kan jag erkänna att mitt hjärta rasat massor.
Ännu mer ledsen blir jag när jag tänker på min stackars mamma som förlorat ännu en bror. Och min stackars morfar som förlorat sin son. 
Hur ofta tror man att man ska överleva sina barn? Man tror inte att det ska hända så detta får mig att inse att livet är alldeles för kort och att man tar tillvara på livets fröjder alldeles för dåligt!
Tänker även på mina barn. David som minns honom någorlunda. Theodor som har vaga minnen av honom och Juliette som aldrig får lära känna honom och lilla Emilia som aldrig ens träffat honom.
Ingen av mina barn kommer få lära känna honom som den underbara person han var....de kommer inte få känna honom som jag gjort! :'(
Tårarna rinner sakta nerför mina kinder och mina axlar skakar! Jag kan inte förstå att jag aldrig mer kommer få se dig och ditt busiga röda hår! 
Saknar dig massor och du kommer alltid stå mig varmt om hjärtat! Någon dag kommer vi ses igen!
Så älskade morbror!
Du dog alldeles för tidigt...bara 44år ung! Vila i frid och ta hand om dig där uppe! Många kärleksfulla kramar från din systerdotter med familj!
Med glimten i ögat
fick du oss alltid skratta.
Att du inte längre finns kvar hos oss
är svårt att fatta.
 
Att säga farväl vi gör
med stor smärta.
För du kommer alltid finnas
kvar i vårt hjärta.
 
Sov nu gott så ses vi kanske snart...
Och då blir det som vanligt med dig
full fart!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Älskade unge!

GRATTIS Theodor på din 11 års dag!
Gud vad vi har firat!
I helgen firade vi honom med hans mormor och bror. Då blev det massa fika och lite paket...Nöjd? OJA! ;)
Så här fick han ett par K2 inlines från oss alla och så alla The Bourne filmerna av mormor!
På födelsedagen väckte vi honom med frukost. Dock fick han den inte på sängen då han hade beställt amerikanska pannkakor. Så istället dukade jag och pyntade köket kvällen innan och sen fick han gå med ögonbindel till köket för att få sin frukost! Det var faktiskt lite kul! :D
Sen på eftermiddagen blev det fika, som bestod av chokladpudding, massa kakor och dricka och självklart MASSOR av paket....eller ja....tillräckligt. De var ju trots allt rätt dyra! ;)
Så när kvällen kom kan jag säga att vi hade en väldigt lycklig och glad Theodor som fick precis vad han hade önskat sig.
Ibland är det bra att vara ute i god tid och planera sina inköp! ;P
Hans presenter bestod av:
1. Spikmatta från Juliette och Emilia. (Som jag misstänker han tycker är otroligt skön ;P )
2. En converse väska från mig och älsklingen.
3. Ett par byxor med eldflammor från mig och älsklingen.
4. Ett Ed Hardy nyckelbälte från mig och älsklingen.
5. En turkos Ed Hardy armbandsklocka...som han blev fullkomligt galen i...från mig och älsklingen.
 
Utöver detta fick han presentkort på teknikmagasinet, pengar, en handkontroll till x-box360 samt två spel (MW3 och Black Ops). Sen köpte han Black Ops 2 när de kom ut (för en del av pengarna han fick). Detta var från farmor & farfar, hans pappa och Jonna samt hans faster.
Av min svärmor fick han alla Pirates Of The carrabien filmerna. Och av oss utöver fick han alla säsonger av Prison Break! 
Så inte konstigt egentligen att han var en lycklig kille på kvällen! *fniss*
LOVE YOU FOREVER!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Barnens efterlängtade....

...KANELBULLENS dag är äntligen här. OCh oavsett hur trött och fullbokad jag var så var jag jutvungen att baka bullar åt dem tills de kom hem från skolan! Går ju inte att byta en tradition liksom! ;P
Så här ser ni resultatet....blev inte många....men STORA! Och det gillade barnen massor kan jag ju tillägga! :D
Hoppas ni alla fick njuta av nybakade, varma och goda kanelbullar som vi!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Grattis!

Denna dagen fyllde min bästa väninnas kille år. Hela 35år gammal! *hahaha*
Jag brukar inte ge honom något men när det trots allt är en så stor födelsedag så var jag ju tvungen att hitta på någonting roligt.
Svårt var det då han inte direkt önskade sig något...men till slut kom jag på att han gillar det jag lagar och bakar...och den tårtan jag gjorde till älsklingen min när han fyllde 30 var efterlängtad.
Men tyvärr fick han inte just en sådan tårta då den tar sååååå lång tid att göra samt blir väldigt dyr så istället gjorde jag en Färjestad BK tårta åt honom!
Behöver jag säga att han verkligen gillade den?
Och då menar jag inte bara utseende utan även smaken! *fniss*
Jag gjorde även ett eget kort till honom som kompensation för den förlorade tårtan han egentligen ville ha....jag kan ju tillägga att han gillade även detta! *hahaha*
Så en bra eftermiddag med en nöjd Nicke...det gjorde mig nöjd med!
Så än en gång:
GRATTIS! :D

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Glömde ju denna bilden!

Dessa superfina rosor fick jag av min underbara älskling på vår 9 åriga bröllopsdag!
9 stoooora fina röda rosor! *en för varje år*
CIAO

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hipp Hipp Hurra...

...på MIN födelsedag! *fniss*
Ja, detta är då om min dag....inte mycket att fira egentligen då jag "på riktigt" fyllde 31 iår. Men jag och en kompis kom på den briljanta idéen att jag i år borde fylla 25 igen eftersom jag var gravid vid 20 & 25 samt hade barn under ett år när jag fyllde 18. Så i år fyllde jag med andra ord 25, nästa 20 och sen 18 igen. Sen är det nog dags att sluta fylla år! ;P
Men oavsett vad jag fyllde så hade jag en bra dag med många nära och kära som uppvaktade mig och jag fick helt underbara presenter! *love it*
 
Fick det jag önskade mig allra, allra mest av min underbara älskling....tyvärr inte med på bild då jag tog dessa korten med just den. Men fick min efterlängtade vita Samsung Galaxy SII! *wiiiiieeeee*
Så bild
Nr 1: De två första böckerna i Twilight serien, fick jag av svärmor. *läsa, läsa, läsa*
Nr 2: En plåtburk för tvättmedel, fick jag av Theodor och Juliette. *älskar den*
Nr 3: En Me to You Nalle, av Emilia. *en till fin nalle åt samlingen*
        En egensydd tygpåse och 2 klubbor med puss och kram, av Theodor och Juliette.
        Ett eget litet verktygsset i vitt och rosa, av Juliette. *love it*
Nr 4: Ett scrapalbum, av Juliette. *sååå fint och kul att få*
Nr 5: Ett armband i silver, av Claes. *så himla fint*
Nr 6: Ett presentkort på H&M, av Elle & Nicke. *inköp av mer klääääääder*
Nr 7: En jätte fin tavla, av David. *hängdes upp på en gång*
Nr 8: En blombukett av Claes. *älksar blommor*
Nr 9: En scrappad bild från Juliettes kompis Dylan. *så kul*
Nr 10: Ett skitsnyggt kakfat, av Malin. *sååå snyggt*
Tack till er alla för uppvaktningen på min födelsedag och ett stort tack och en stor kram för alla underbara presenter! *kram*
Och självklart var jag tvungen att baka till alla underbara gäster som kom. Så blev en tårta och två sorters makroner, vanilj och choklad! *slurp och dubbelmumma*
Ja...det var allt....*fniss*

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Synd...

När vi var ute och åkte i somras så såg vi denna i ett dike efter vägen...
Måste säga att det är förbannat synd på en så snygg bil! :'(
Tänk om en annan hade råd att skaffa en sån bil..... *suck*
Jaja...jag har i alla fall sett en på nära håll....dock trasig, men vem bryr sig egentligen?!? *hahaha*

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Var nog allt....

...från sommaren i alla fall. Eller ja, om man ser till vad vi gjort under sommarlov och semester. :)
För övrigt var det rätt lugnt. En del bakande och fikande med vänner och familj. Alltid lika underbart!
Jag köpte även en del nytt i somras och gjorde iordning på altanen. Själv blev jag supernöjd och det blev även resten av familjen.
Och jösses vad mycket goare det var att sitta ute när man trivs och det är lite mysigt runt sig.
Tyvärr var sommarvädret inte det bästa så många, långa, sena grillkvällar blev det inte mycket av då det fort blev väldigt kallt! :(
Men fint blev det! :P
Nä...det var de sista sommarbilderna från mig.....så snart dags att ta itu med de sista "komma ikapp" inläggen för att sen kunna börja blogga om nutiden!
Det ser jag faktiskt fram emot då det är roligare att blogga just nu än om det som varit under en så lång tid. Men får väl skylla mig själv när jag själv vill ge er uppdateringar och inte bara börja blogga som ingenting! :D

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Theodor första!

I somras insåg jag att två av mina fyra barn nu har blivit riktigt stora. Dock har jag svårare att inse det med Theodor då han skolmässigt är ett år äldre än för sin ålder. Så för mig är han fortfarande liten samtidigt som jag bör behandla honom som övriga i hans årskurs.
Vissa gånger fungerar det utan disskutioner och andra gånger får jag bara höra: "Varför får han göra saker ett år tidigare?"
Men så är det ju....om han har vissa saker barnen får göra när de går i en viss klass då spelar ju egentligen inte åldern någon större roll, eller?
Theodor ska ju inte behöva straffas och vänta bara för att han är smart och klarar av saker snabbare än många andra barn. Eller är jag helt ute och cyklar?
Jaja....vet inte om ni minns eller om jag skrivit det...men dessa disskutioner kommer då upp för att min 11åriga son egentligen ska gå i åk 5, men han var så snabb och klarade skolan för lätt och orkade inte jobba på lektionerna för att de inte gav honom någon utmaning alls. Så han fick hoppa över en årskurs. Så när han slutade åk 2 och hade sommarlov så kom han tillbaka till skolan till åk 4. Och på mindre än halva höstterminen läste han in hela åk 3 plus ikapp sina övriga skolkamrater i åk 4.
Så i somras slutade han med andra ord åk 5. Och det var hans tur för den alldeles första tågresan till moster i Stockholm för ett par dagar med kul saker och kvalitetstid.
Så de var på Gröna Lund och åkte massa karuseller och så sov de massor, kollade film och massa annat...som de båda gillar. 
Moster fick till och med sparka fotboll med Theodor...i högklackat! *hahaha*
Jaja...det var allt om detta!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sommar & Bad

Så då har jag återberättat om större delen av sommaren. Varit en del vi hunnit med och vi är alla riktigt nöjda med sommaren.
Tyvätt blev det inget eget semestergrej med bara pojkarna, då vi skulle åka och tälta en helg med vänner till dem, som tyvärr inte blev av. Men de är alla nöjda ändå.
Utöver dessa resemål har vi ju badat, grillat, umgåtts med vänner och så var vi en tur till BodaBorg med alla barnen och Claes. Det var  en riktigt rolig sak men svår och benen mina mådde inget vidare när vi kom hem. Väldigt öm och blåslagen, så nästa gång får det nog bli knäskydd! *hahaha*
Här kommer lite sol och bad bilder från vår "underbara" sommar!
Vi hade även besök av älsklingens faster ett par dagar. Det var trevligt att träffa henne igen och vi fixade god mat, promenerade och umgicks och pratade om en massa olika saker!
Fick en rätt okey bild på henne och barnen, trots att de flesta barnen var sura och inte ville fotograferas! *fniss*
Ja ni! Detta var allt på detta inlägget. Nu blir det mat och fixa lite innan jag har tid att fixa fler. De kommande blir lite svårare då jag fortfarande inte har alla bilder på datorn. Så bli inte förvånade om det kan ta lite tid innan någon ny uppdatering! ;P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Rottneros Park

Under sommaren tog vi med flickorna till Rottneros Park. Första gången för dem och de uppskattade denna dagen.
Gick en hel del, kollade på blommor, hus och lekte i de olika lekparkerna. De fick åka gokart, åka linbana, flotte och en del annat. 
Och sen avslutade vi självklart dagen med lek i vattenbrynet och korvgrillning vid vattnet innan vi kollade in shopen för att handla med en souvenir hem! :)
Det var en riktigt bra och trevlig dag med flickorna och svärmor!
 
Det var alla bilder från denna utflykten....återkommer så snart jag kan! 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Semestertripp till Småland!

När min älskling hade semester så hade vi inte direkt många planer men en del fick vi ihop i alla fall. 
Vi tog en biltripp till Småland för att hälsa på älsklingens bästa vän med tjej och barn,
På vägen ner dit hade vi valt att vi skulle stanna på Astrid Lindgrens Värld med flickorna. Jag måste säga att det uppskattades riktigt mycket av oss alla då vi vuxna minns alla sagorna från vår barndom och flickorna hade riktigt kul!
Lite extra skoj var det då Juliettes lilla hamster Bella fick lov att följa med in i parken...det stod ju skyltar på parkeringen om att man inte skulle lämna djur i bilen! *fniss*
Här kommer lite bilder från vår dag i den sagolika världen från Pippi, Ronja och alla andra roliga figurer!
Sen nere hos Johan och Annelie var vi till ett pannkakshus och åt pannkakor, crepes eller vad man nu ville ha. Allt från matigt till mer dessertaktigt. Jäklar vad gott det var! Och här åkte jag på min första milda dumping med magvärk. 
Antar att jag får skylla mig själv när jag äter crepes med nutella på! Men var bara tvungen att få känna den underbara smaken i munnen igen...då detta är en av de delikatesser jag åt med syrran i Paris och verkligen saknar!!! ;P
Vi var även i väg på Älg och Bisonsafari! Det var ritktigt kul och en upplevelse som man inte hade räknat med, och ärligt så visste jag inte ens att det fanns!
Barnen hade jätte kul och tyckte det var mysigt att få se dessa djur på nära håll och det var uppskattande av mig då det trots allt bara är "vanliga" skogsdjur...typ.
Trodde faktiskt inte tjejerna skulle gilla det så kul att de bevisade mig fel! :D
 
 
Det blev en hel del bilder från dessa utflykter. Och utöver detta var det massa lek, kortspelande, grillande och bad mm....ett par riktigt underbara dagar som vi ser fram emot varje år! :D
Så där ja!
Det var verkligen alla bilder jag ville ha från våra sköna dagar nere i Småland hos Johan, Annelie, Isabelle och Moa. Ser redan fram emot nästa år när ni kommer till oss...och åter få ett nytt kort på alla flickorna tillsammans...
Fördelen är att ju äldre de blir desto medgörligare blir de och desto bättre bilder får vi! ;P
Och med detta vill jag nu tacka för mig. Måste ta en paus i detta nu....speciellt då det här inlägget har stått och jobbat sen ca 7-tiden imorse. *suck*
Men ärligt så har jag ju självklart fixat med annat medans bilderna laddat upp...men ändå...snacka om många, många timmar!
Återkommer så snart jag kan med ännu fler uppdateringar om de gågna månaderna!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tusenfryd!

Då kör vi igen då. Lika bra att passa på när nätet är ledigt och barnen sover...för sen har jag liiiite andra planer ett par timmar. ;P
Dessa bilder jag nu kommer lägga upp är från vår dagsutflykt till nöjesparken Tusenfryd i Norge. Vi åkte dit med Claes, Elle och så självklart alla barnen!
Min upplevelse var rätt enformig då jag mest var med lilla Emilia medans de andra åkte karuseller. Den andra var att det var en alldeles för dyr nöjespark och att Liseberg fortfarande ät bäst! :D
Men nu har vi upplevt det och inträde samt åkband var gratis för alla svenska coop medlemmar i somras så vi betalade ju enbart resa, mat och fickpengar. 
Men bara där drog det iväg rätt fint då vanlig halväcklig typ McDonalds mat kostade min familj nästan 700NOK och varje spel kostade 20NOK samt att slush/popcorn mm var närmare 100NOK.
Men som sagt....vi har upplevt det, vi har varit där och vi hade en riktigt bra dag med massa glada barn och underbart sällskap av vänner! <3
Som sagt....som bilderna visar så spenderade jag större delen av dagen med Emilia! ;)
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Getingberget!

En dag efter jobb och innan kväll så följde hela familjen med bästa Claes ut till Getingberget för sol, bad och korvgrillning. Vi får ju självklart inte glömma dessa ljuvliga marshmallowsen som blir extra goda varma! :D
Det var lite små kyligt men så himla mysigt och underbart. Barnen badade och lekte och sen gjorde vi egna pinnar till grillningen samtidiggt som barnen sprang runt för att få upp värmen...och självklart vifta bort myggen! ;P
Här kommer lite bilder ffrån denna super mysiga eftermiddag!
Ja....där var de bilderna. ;)
MASSA marshmallows grillade och åt barnen! Men det ska vara lite extra någon gång mellan varven!
Och Theodors egna specialare kallas "marsmall i bröd"!
Den ser väl god ut? Eller?!?!
Jag tror jag avstår i alla fall... ;P
Det var allt för idag....nu blir det att avsluta och fortsätta mina uppdateringar i morgon! See ya!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Starboys!

Nu kanske mina inlägg inte blir helt i ordning tidsmässigt, men åtminstone på rätt årstid. ;P
Så här kommer lite bilder från Starboys nere på Sandgrundsudden i somras. Var riktigt kul och mysigt och extra kul då jag vet hur mycket barnen uppskattar denna spelning samt picknick och pricken över i är ju att hela familjen verkligen gillar dem också! :D
 
Så massa god picknickmat och massa bra och rolig musik, rätt bra väder och kärlek...det kommer man långt med!
Sen att Theodor "slogs" med en tjej för att få ett plektrum var enbart ett plus i kanten! :P
Sen var de allt bra lyckliga över autografer på papptallrik och arm samt flugsmällan...nu ni flugor....får ni se upp...en smäll av Starboys kommer ni annars få! ;P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Göteborgstripp och bröllopsdag i ett!

Ja ni! 
Älsklingen och jag tog en tur till Göteborg när vi äntligen blev lite barnlediga. Helt spontant över en dag skulle det vara, men istället slutade det med att vi stannade över natten på ett underbart mysigt litet hotell med gångavstånd till nästan allt vi ville göra och se!
Måste säga att det var underbart skönt att komma iväg bara vi två tillsammans samtidigt som det var en prövning då detta var första resan efter operationen. Var lite jobbigt att tänka på mattider mm, men det funkade allt ändå.
Det mest tråkiga var de dyra priserna på Hard Rock, speciellt när man äter mindre än en 5åring! ;P
Men vet inte vad jag ska skriva....vi var på Liseberg och vann lite kexchoklad samt chips, vi var upp i läppstiftet, vi åkte paddan, vi var på universeum, naturhistoriska museet och botansika trädgården och en hel del annat smått och gott....
Bäst är nog om ni får se bilder...men en varning!
Massa bilder är det! :D
Ja ni!
Detta var alla bilderna! Hoppas verkligen att ni överlevde och inte hann tröttna! :P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Midsommar!

Ja detta känns ju lite väl avlägset just nu men samtidigt inte så långt bort. Och i den här farten är snart det nya sommarlovet här och då sker en stor förändring här hemma...men det kan vi ta när det är aktuellt sen! :P
Ja, jag vet...inte jätte snällt. Men måste ju hålla er på halster lite grann samt behålla er som läsare....speciellt nu när jag varit så himla dålig på att hålla bloggen uppdaterad! *suck*
Jaja....sommarlovet gick rätt fort och vi hann med en hel del trots allt. Men orkar verkligen inte berätta om allting så vi kör som i de andra...massa bilder och så självklart kommer jag skriva något efter varje "avsnitt"! :D
Jag hoppas ni njuter av bilderna ordentligt och att ni får en liten insikt i vårt härliga sommarlov! 
 
Så detta var vårt midsommarfirande!
En dag fylld med familj och vänner, god mat och jordgubbar. En dag fylld med lekar för barnen och så brännboll sinsemellan! Och så självklart en avslutning med någon öl med de vuxna medans barnen sprang runt, runt, runt och lekte med alla! *me like*
 
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Barnens avslutning!

Finns väl egentligen inte speciellt mycket att skriva om detta utan bara visa bilder. Men för er som kanske inte hänger med så jätte mycket så slutade i alla fall mina barn dessa årskurser: David åk 7, Theodor åk 5, Juliette åk 2 och lilla Emilia näst sista året på dagis. 
Barnen växer fort och blir stora, många gånger hinner man nog inte riktigt med...men man vänjer sig....KANSKE! ;P
Davids roligaste kommentar denna dagen var: "Jag fick betyg i alla ämnen!" *hahahaha*
"Schools Out! Summer Vacation!!!!"
*Wiiiiiiiieeeeeeeee*
Avslutningsfika måste man ju ha! Och god dryck! =P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Grattis Svärmor!

Den 26 maj fyllde svärmor. Så då var vi där på middag och så fick hon paket och en tårta av oss!
Grattis på din dag! 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lång paus!

Nu var det allt jätte länge sen jag skrev och jag kan ju erskänna att det nu kommer vara väldigt svårt att komma igång med att skriva, då man har sååå mycket som hänt och det har varit så mycket olika saker som man kanske vill berätta om. 
Men jag ska i alla fall försöka. ;)
För att bäst lyckas så misstänker jag att det kommer ta ett par dagar och jag MÅSTE dela upp det i olika inlägg. Får väl skylla mig själv när jag legat på latsidan men samtidigt vill berätta om allt som vi gjort mm.
Så jag tänkte ta detta inlägg och visa er lite bilder på oss som vi tagit mellan picknicken jag skrev sist om och fram till i alla fall skolavslutningen.
Kan nog säga att en del av bilderna är från senare tillfälle med men då de inte har någon speciell kategori så får de hamna här de med. ;)
Våran lilla tjej har verkligen tappat sina första tänder...REDAN...bara 5,5 år gammal! Jösses vad hon är glad!
Ajajaj! Det GÖR ont att ramla omkull....så mååååånga plåster behövs det nu! <3

Lite fredagsmys i sängen med bara "liten, en fin håruppsättning samt: "Jag är stark som Pippi Långstrump!!"
1. Min stora dotter redo för en dagstur till Göteborg med farmor för shopping och sevärdheter! <3
2.En typisk fredagskväll hemma hos oss. Dags för fredagsmys, det dukas och en film sätts på...och VIPS så sover alla inom 30min! *hahaha*
3. Min fina son Theodor i sina nygjorda cornrows! Han är så himla cool och egen! *avgudar det*
4.Emilia GILLAR att åka buss. Inte alla barn som ser så här glada ut när de ska sitta på en buss en stund. ;P
5.Stora hörlurar eller bara en liten tjej? ;)
6. Fina Juliette! Älskar dig prinsessan! <3
7. Två gulliga och snälla barn som leker medans de väntar på bussen till Välsviken för en storhandling! <3
8. En promenad ner till Välsviken med mina två döttrar. Här tävlar vi emot bussen...vem vinner? Jo vi!! :D
Här har vi familjen ONEPIECE! Saknas dock på tonåringen och lillan...men det lyckas jag väl få så småningom...*hoppas jag*
Ja ni!
Det var de bilderna jag kunde hitta för stunden! Tror jag ska avsluta detta inlägget nu och börja leta bilder till nästa. Får se vad mycket jag hinner idag. Har lite andra planer med....
Ha det gött så länge!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()