Snart är påsken här :D

Ja, nu är det inte många dagar kvar....ska bli intressant att se vad man kan hitta på för roligt då :)

De sista dagarna har det gått i ett med middag med grannarna, påskpyntning, påskpyssel, köp och montering av utemöbler, tandläkarbesök mm....men det är allt rätt skönt att man har lite att göra med, annars blir det lätt lite långtråkigt mellan varven med.
Idag hade jag tid hos tandläkaren, men det gick åt skogen. :( Var så ledsen över mig själv eftersom det gick relativt bra förra gången. Men men....får hoppas det går bättre nästa gång.
Just nu sitter älsklingen och leker med Juliette och Theodor väntar på sin tur, en annan försöker få tag på chafför för att åka och kolla på en cykel åt Juliette. Verkar lite småsvårt just nu känns det som, men det värsta som händer är att det får vänta tills imorgon med alla andra ärenden. För då kommer det också gå i ett med att tvätta, åka till arbetsförmedlingen, köpa skivor, åka till skatteverket och handla inför påsk. Sen blir det möte på skolan angående ett eventuellt skolbyte.
Nä, nu ska jag göra lite nytta, men skriver säkert snart igen.
Och ja, jag ska ta tag i detta med att lägga in bilder ;)
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lite kort..

Ja rubrikerna blir allt bra tråkiga...fantasin flödar inte direkt idag..men tror vi överlever det med! :D

Vaknade jätte trött imorse men det gick över lika fort. Så det ar skönt. Känns bara ovanligt att vara morgontrött och hungrig direkt, men vem vet...det kanske ör åldern som gör att man förändras. Jag närmar mig ju trots allt 30. :P
Morgonen var lugn och mysig med nästan hela familjen samlad. Blev frukost, laga böcker som var trasiga och göra iordning de stora till skolan och den lilla för dagis. Sen var det möte med skolsköterskan för att göra en vanlig standarkontroll på Juliette. Lämna på dagis och sen äta frukost själva. Var skönt att få sitta och äta själv med älsklingen i lugn och ro...det händer ju inte allt för ofta. :D
Nu är han iväg till Jysk med grannen (vi bytte...älsklingen fick ta med grannen och jag passar deras bebis under tiden...mys!). Vi ska köpa utemäbler!
När han kommer hem ska vi åka till vägverket för att förnya hans körkort som snart går ut och sen blir det lunch på kinarestaurangen i stan innan vi ska handla lite på Ica.
Så det är våran dag nu innan alla barnen ska hem...och eftermiddagen ska vi tillbringa med barnen och plocka lite ris och pynta för att sen ha påskpyssel och leka med trolldeg! :D
Ser fram emot eftermiddagen jätte mycket. Ska bli kul!
Nu ska jag fortsätta mysa med lilla Emil för att sen göra mig iordning det sista. Skriver kanske mer senare!
Ha en bra dag!
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bara upplysa er lite!

Ja som ni säkert ser så anser tydligen vissa läsare av MIN blogg och MITT liv att jag får skylla mig själv att jag är trött och sliten för att jag tydligen har valt att vara hemmafru och att min make har rätt att sova hela tiden när han väl är hemma och att han behöver det för att det är svårt och jobbigt att jobba borta.

Så med detta inlägg vill jag bara meddela att jag har INTE valt att vara hemmafru och jag är INTE hemmafru utan aktivt arbetssökande. men tyvärr så är det nu så att jag tydligen inte kan få jobb...visst jag har ingen utbildning och ingen arbetslivserfarenhet..de sista 11åren har jag varit mammaledig i 5år, försökt att plugga till en gymnasie kompetens i 2år och jobbat 3 dagar som diskare, 1 dag som provvakt och ca 3månader som telefonintervjuare. Resten av tiden har jag försökt komma in på olika utbildningar och sökt jobb...det ena värre än det andra.
SÅ för er som inte kan ta att jag gnäller lite över min trötthet och över att det börjar bli tröttsamt attvara hemma och stada hela jäkla tiden....SLUTA LÄS MIN BLOGG DÅ FÖR F-N!!
Det är min blogg där jag skriver om mitt liv. Och jag har som sagt varken valt eller är hemmafru....utan det är något som vissa som inte känner mig har satt som etikett på mig.
Och jag anser att självklart ska min man få en chans att sova ut när han kommer hem...men det ska även jag få. Varför ska killar kunna välja och tjata om att skaffa barn men sen bara sitta och spela dator, x-box eller festa med kompisar medans jag då som tjej bara ska ta det för att han jobbar borta och hålla käften och ta hand om VÅRA barn och ta hand om VÅRAT hem och se till att VI har mat på bordet och rena kläder???? Vi lever på 2000-talet nu...har ni hört talas om jämställdheten??
Jag vill bara att min man ska kunna ge mig en sovmorgon, kanske laga mat en dag och vara med när vi ska köpa presenter och julklappar och fira våra nära och kära. Och sen framför allt visa att han älskar mig och våra barn.
Och om du vill veta en sak till så PRATAR jag faktiskt med min man, han läser barnens veckobrev och jag skriver upp allt på allas scheman med de olika aktiviteterna...men trots att jag pratar med honom och berättar saker så vet han ingenting...vad tror du det berpr på???? Jo det beror på att HAN sitter och spelar, kollar på tv eller läser på text-tv och INTE lyssnar....och ber man honom stänga av så gör han det efter en stund men börjar snart prata med barnen eller något istället....så han hör inte och han kommer inte ihåg det jag säger. När alla barnen sover så somnar jag så prata mer sen existerar inte här hemma.
Så du som tror du känner mig så himla väl och verkar vet allt om oss har allt om bakfoten och vet inte ett skit. Och jag anser att ska man gnälla på folk kan man stå för det och inte fega genom att vara anonym.
Så mitt förslag till dig är att HITTA EN ANNAN BLOGG att läsa för MIN blogg är INGET FÖR DIG!!!

Till min storasyster!!!!
Tack för din underbara backup...den värmde i mitt hjärta!!! Och jag vill gärna att vi ska få upp kontakten mer...vi har rätt mycket gemensamt...synd att vi inte har så jätte bra kontakt!
Jätte kram till dig!
Nu ska jag gå ut i förrådet och plocka fram det som ska till tippen...alla mina VÄNNER och min underbara FAMILJ får ha en riktigt bra dag!
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (15) Trackbacks ()

Snart ny vecka!

Nu är den här helgen också över. Enda skillnaden idag från övriga är att gubben blir hemma en hel vecka! :) Långledig eftersom det är påsk nästa helg. Det ska bli skönt och samtidigt ska vi passa på att fixa lite under veckan med luncha på stan, umgås med andra människor och lite annat som möten på skolan, hos tandläkaren mm. Lika bra att passa på när man kan! :D

Den här dagen har bara sprungit iväg känns det som, men antar att det beror på att man haft att göra hela dagen samt att det nu är sommartid och en hel timme bara försvann idag! Men gött...nu är det nog inte långt kvar förräns våren är här och sen äntligen kommer sommaren.
I morse när vi gick upp blev det inte så lugnt som en söndagsmorgon borde vara..utan upp och fixa frukost för att göra oss iordning för att gå in till grannarna på en förmiddagsfika. Sen var det raka spåret hem för att laga mat och ta itu med disken och lägga lillan för lite vila innan vi fick besök av familjen Wallin och Jageberg. Det var trevligt! Tyvärr ses man inte så ofta nu när de båda pluggar och sen är det inte riktigt lika nära som innan vi flyttade. När de gick var det bara att göra iordning lillan för natten och sen kom mamma och C på en kaffe efter den långa resan från Sthlm. Var gött att träffa dem båda igen även om jag inte kände mig som trevligt sällskap pga att jag är så förbannat trött nu för tiden.
Så resten av kvällen nu består av att lägga T för att sen fixa lite varma mackor och slappa med älsklingen. Förhoppningsvis går det något bra på tv:n man kan slötitta på annars får vi slänga på någon film!
Nu ska jag natta T och sen blir det kvällen. Ha det gött så ses vi en annan dag!
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Snart är kvällen här...

Vår solstråle fortsatte att vara duktig genom att sova middag utan sin napp. :D Hon är så stor och duktig. Under eftermiddagen idag har David varit på Internationella Engelska Skolan för en prova på dag med lunch och lektioner. Han kom hem jätte glad och tyckte det var jätte kul! :D

Barnen börjar bli så stora nu känner jag. Inga bebisar kvar här hemma nu. Lite tråkigt att tiden går så fort men samtidigt är det lite skönt att de börjar bli stora.
Nu håller Theodor och Juliette på och gör sig iordning för om mindre än 30min ska de iväg på ett av grannbarnens kalas. Så själv sitter man här ensam och funderar över hur man ska fördriva tiden eftersom de andra sitter och målar påskbrev i köket. Någon som har några förslag?
Själv är jag lite småirriterad...utan att egentligen veta varför..men tror det beror på att man inte har så mycket att göra och att det nu gått 4 veckor och sanrt tre helger utan att jag och maken fått någon tid för varandra...vi har inte ens sett en film eller liknande. För tyvärr somnar vi i varsin ände i soffan innan vi ens hinner börja. :( Detta känns lite trist och enformigt och det känns nog lite som om det börjar komma fram en spricka emellan oss....och den här gången vet jag inte om vi kommer kunna fixa den eller hitta tillbaka till varandra om den blir för stor. Detta gör mig ledsen, irriterad och rädd för jag älskar honom och vill verkligen att vi ska ha det bra och få ett fungerande liv som båda är nöjda med. Men tyvärr vet jag inte hur....det känns ibland som om vi inte kan prata med varandra speciellt bra och när vi pratar så hör man inte eller så förstår man inte. Jag vill ha mer jämställdhet och få lite vila mellan varven. Jag skulle bli så glad om han kunde ställa sin klocka när han är hemma en veckodag för att gå upp och fixa iväg barnen till skola och dagis...men det gör han inte...och själv är jag trött på att be om allting. Jag vill att han ska göra det självmant...han är ju trots allt pappa men verkar inte veta hur han ska vara och har ingen koll på vad barnen ska ha med sig till skolan eller olika händelser. Ändå har vi scheman på köksdörren för varje dag där jag skriver in allting nytt varje vecka som händer.
Men antar att det är så här med det manliga folket...de kan inte ta initiativ och man måste säga till, fråga eller be om allting. Lite tråkigt och jag vill inte göra så längre...jag är trött på att känna mig som en mamma åt min partner med.
Jaja...nog pratat om detta....det kommer inte bli bättre för att jag sitter och beklagar mig för er eller för att jag sitter och ältar det.
Nu ska jag hjälpa Juliette med hår mm innan hon ska gå till kalaset och sen antar jag att det blir att städa undan lite efter maten och sen ska jag leka med de barn som är hemma och inte fått sin egna tid ännu.
Ni får ha en super bra kväll och jag hoppas ni hittar på något roligt för livet är alldeles för kort för att bara vara!
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

YES!!!

Jag är så glad och stolt just nu att jag känner att jag bara måste berätta det för er alla!

Igår kväll gav lilla Emilia sina nappar till napp-fén och postade dem, sen somnade hon utan! :) Hon krånglar de flesta kvällarna och igår var ingen skillnad. Men jag trodde faktiskt att hon skulle krångla mer, men efter lite mer än en timme så sov hon så sött.
Jag kände mig så glad för både hennes och våran skull!
Hon sov hela natten och vaknade lika glad som en solstråle imorse. Både jag och älsklingen gav henne så mycket beröm att hon sken upp ännu mer. Sen var det dags att gå ut och kolla i brevlådan...hon sprang nästan ut, så ivrig över att se om hon fått något...och visst hade hon det...ett stort vitt brev från napp-fén. Jag bara älskar hennes kommentar: "Oj, titta vad jag fick!" Och leendet var större än innan.
För oss var det inte så märkvärdigt men hon gillade det...en el-tandborste med barbie på och en nalle puh sago-cd.
Vår lyckliga lilla tjej är så stolt över sig själv och vi är lika stolta vi! Och det var så skönt att slippa "ta" nappen ifrån henne imorse. Jag är så himla stolt, sås tolt att jag nästan spricker!!!
Jag bara ÄLSKAR DIG min underbara, stora och duktiga ängel!!!
Jupp..så är det med det. Nu under helgen eller nästkommande vecka ska jag lägga in alla bilder på datorn för att sen lägga upp lite här på bloggen åt er! Jag har vart väldigt dålig på det och har tänkt på det jätte länge, men hela tiden kommit något annat i vägen. Så tänkte passa på nu när älsklingen är hemma så man kanske kan få lite hjälp.
hmmm..undrar om det finns något jag missat att berätta som har hänt...men jag tror inte det. Så jag tar och ger mig nu innan det blir långt, utdraget och bara tråkigt för er!
Ha en super duper bra dag med era nära och kära. Det tänker jag ha! :D
Ciao

Kuveret till napparna

Brevet Emilia fick av Napp-fén

Här lägger hon ner napparna i kuveret.

Här stoppar hon brevet till Fén i brevlådan...

Sover så sött utan nappen i munnen :D :D *stoooolt*

Här hämtar Emilia brevet från Napp-Fén...undrar vad det kan vara i :)

Här öppnar hon och i låg det ett paket och ett brev från den snälla Napp-Fén :D

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Våffeldagen!!!

Jupp, nu är den äntligen här. Barnen kommer bli så glada när de kommer hem från skolan och får nygräddade våfflor med sylt och grädde.

Gårkvällen var nästan lika rolig som tidigare i veckan. Emilia krånglade på kvällen och det gjorde även Theodor. Inget kul att sova och jag förstår dem. Men när det är skolvecka så är jag sten hård på sovtiderna så de ska orka med dagarna. Skillnad är det på helgerna då kan man släppa lite mer på det.
Sätt kors i taket. När min väninna kom igår så satt inte barnen fast på mig som svansar...det var faktiskt riktigt skönt att kunna sitta och prata i lugn och ro en stund.
Sen när hon hade gått så kollade jag slutet på Grey's Anatomy och sen kom äntligen min älskling hem från Norge. Det var så gött att få hem honom, extra skönt är det nu när han är långledig och blir hemma ändå tills nästa tisdag då han åker tillbaka. Ska bli så skönt att ha lite extra hjälp denna veckan och det ska bli så underbart att få tillbringa lite extra tid med honom och kanske faktiskt få lite tid för varandra...om vi har tur! :)
Jaja...nu lämnar vi detta så ska jag berätta lite kort om dagen...har en känsla av att jag inte kommer hinna uppdatera i kväll så tar det lite nu.
Idag kommer det vara rätt fullspäckat på schemat. Snart blir det en liten fika med en av grannarna och sen blir det vila för Emilia och under tiden ska jag försöka komma in i duschen och göra mig iordning innan jag ska grädda dessa underbara våfflor som vi ska äta till mellanmål idag.
Efter detta kommer vi ha lektid med alla barnen och försöka hitta på något roligt i någon timma innan det är dags att hoppa på bussen till stan för vår utbildning. kommer inte hem förräns närmare 20 ikväll och då är det det vanliga kvällsbestyren med barnen och slänga dem i säng innan Criminal Minds börjar! :)
Nu ska jag ta och sätta på en kanna kaffe innan grannen kommer. Hinner jag skriver jag mer ikväll om hur eftermiddagen gick och hur det gick att ha med alla barn på utbildningen (mim mamma brukar vara barnvakt, men nu är hon i Stockholm och hälsar på min lilla syster som fyllde i tisdags)..annars får det bli en uppdatering i morgon!
Ha en super bra dag allihopa!
Ciao

P.S. Mamma....jag vet att du läser....jag hoppas du har det bra borta i storstaden och att du hälsar till Syster Yster från oss alla hemm i Karlstad. Vi saknar dig! Puss   D.S.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Usch!

Nu är nästan kvällen här och fy FAN vilken dag det här har varit. Jag har kämpat hårt med att dammsuga och skura hela lägenheten, bakat, lagat mat, fixat med disk, rengjort hela badrummet och hela köket samt tvättat och fixat med rena tvätten. Inte nog med detta så har min lilla dotter gett sig fasiken på att inte lyssna alls på mig och bara göra sånt hon inte får. Springer ner och bråkar med datorn, slänger spån från vässade pennor i hela lägenheten och skriker, slåss och gråter hela tiden. Undrar vad detta beteende beror på?? Hmm...antagligen för att jag har skadat foten och inte klarar av allting som vanligt...men vad fasiken ska jag göra då? Jag är själv nästan jämt och har vissa saker som måste göras och jag kan inte snabba mig när jag knappt klarar av att gå. Just nu sitter hon och skriker på sitt rum efter att ha kastat med sina stolar, smällt med dörren och bråkad med ena brodern.

Gissa om jag önskar att gubben var hemma just nu. Ibland blir det bara för mycket och ibland vill jag verkligen bara gå iväg en stund och få lite tystnad runt mig...men det känns vääääldigt långt borta just nu.
Hade besök nu på eftermiddagen av en gammal dagiskompis (till Juliette) och hennes mamma....vad händer? Jo alla barn springer och tjatar på mig om att de har tråkigt, de har ingenting att göra osv...nu har de gått och Juliette har åkt tills in dans...så hur tror ni det är nu? Jo den ena sitter på rummet och skriker, den andra vid datorn och den tredje roar sig själv på rummet. Så jäkla typiskt. Hur tror ni det kommer vara om en stund när en väninna till mig kommer?? Jo ALLA barnen kommer springa i köket och tjata på mig om hur tråkigt de har....varför?? Jo för att jag har något att göra för en gångs skull, för att jag har någon att prata med. Och sen när hon har gått igen kommer alla barnen vara som bortblåsta och jag sitter ensam i vardagsrummet. Varför är det så här? Varför ska alla barn vara runt en när man är i telefon eller umgås med någon? Och hur kommer det sig att de har massa roliga saker att göra när man sitter ensam och har tråkigt??
Är det någon som har kommit underfund med detta ännu så får nu gärna dela med er!
Ibland känns det verkligen som om det skulle vara 500 gånger lättare om man satt helt ensam hela tiden och aldrig umgicks med någon eller gjorde någonting, men är det rättvist emot mig eller alla andra föräldrar??
Just nu är jag bara så trött och längtar efter någonting annat...vet inte vad men något annat än detta hela dagarna.
Jag älskar mina barn mer än någonting annat i hela universum och jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan dem. Jag älskar min make mer än något annat och kan inte tänka mig ett liv utan honom heller. Men just nu skulle jag bara vilja packa en väska och åka bort någonstans helt ensam...eller bara börja en kvällskurs i någonting för att få en chans att prata med en vuxen människa utan ungar som springer och tjatar eller sitter som svansar på mig hela tiden. Jag saknar att få umgås med andra männikor själv.
Det tråkiga med att känna så här är att det känns fel! Jag borde inte bli så här nerstämd. Jag borde inte känna så här. Jag borde inte tycka så här.
Hemsk känner jag mig när det känns så här.
Nä, nu ska jag göra lillan klar för natten så....
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Onsdag morgon!

Ja då var det en ny dag och nya äventyr...eller ja. Dagen började ju verkligen inget vidare. Det första som händer är att pojkarna ryker ihop ordentligt och är världens ovänner och sen tappar jag hela tillbringaren med juice och inte nog med det så stukade jag foten på väg till bordet för att plocka ner lilltjejen som vägrade går ner självmant.

Så nu sitter jag här i soffan med en lindad fot som bultar av smärta och bara längtar efter mina kryckor...som jag inte hittar. :(
Samtidigt funderar jag på hur resten av dagen kommer att fungera med lilltjejen hemma, mat och så skulle jag ju dammsuga, sortera tvätt, skura och baka. Inte nog med detta som jag faktiskt tror att jag kan klara av ändå..värre blir det ner för trappen och ta nedre plan av lägenheten.
Nu skulle det verkligen sitta fint med lite hemhjälp eller liknande...men men....det är bara att bita ihop och kämpa på.
Nä, kanske är lika bra att jag sätter fart om jag ska hinna någonting alls...allting kommer ju ta så förbannat mycket längre tid nu. :(
Usch vad jag tycker synd om mig själv!
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

...idag med! :P

Usch vilket dåligt humör jag är på idag.

Dagen började åter igen med en febrig lilltjej så inget dagis idag igen. Hade verkligen räknat med att hon skulle kunna gå så jag skulle hinna göra lite här hemma med men så blev det inte.
Så den här dagen har gått åt till att tvätta, fixa lunch, handla och små plock och disk. Resten av tiden har gått åt till att underhålla lillan, hjälpa de andra med läxorna samt fixa mellanmål.
Och inte nog med att man är på dåligt humör så blev inte direkt humöret bättre av att det spöregna nästan hela dagen. Grått, mulet och blött bidrar inte direkt till ett gladare humör. Så nu hoppas jag verkligen på bättre väder imorgon!
Planerade lite mys med barnen till eftermiddagen eftersom det var så dåligt väder. Så jag var till Ica på förmiddagen med lillan och köpte taco grejer, chips och dipp...och fixar en film vi kan se på. Men vad händer?? Jo läxorna är klara och mellanmålet uppätet och inte en unge hemma helt plötsligt. Bara lilltjejen och jag. Så jag umgicks lite med henne och satt lite vid datorn och sen blev det så att hon hjälpte mig att fixa iordning tacobuffén och så åt hon och jag framför tv:n. Sen gjordes hon iordning för natten och jag slängde på en egen film istället för att bara sitta här. 2012 blev det....riktigt bra måste jag säga.
Barnen kommer hem ca 1 timme senar och slänger sig på maten och tjatar om än det ena och än det andra. Den lilla passade jag på att lägga då men nej då...hon ska INTE sova :( Så i 2,5 timme får jag pausa och springa och lägga henne men inget biter....förräns för typ 20min sen när hon däckade rent ut sagt. Guuuud vad skönt det är här hemma nu när alla barn ligger (utom den stora som sitter vid datorn) och det är heeeeelt tyst!!
Så jag tänkte passa på att uppdatera lite nu innan DH börjar och resten av kvällens jätte "braiga" program.
Ja ni...det var min tråkiga dag. Det tråkiga gamla vanliga och extremt mycket tjat och tjafs med lillan...så ja...jag kan lika gärna erkänna...efter 2 timmar av massa försök att få henne somna började jag gråta. Man känner sig så himla hjälplös när inget fungerar och just nu känner jag att jag verkligen skulle behöva SEMESTER!!!!
Jag börjar inse nu att jag har inte haft någon tid för mig själv där jag bara kan slappa och ta det lugnt och bygga upp tålamod och psykiska orken...ja på...hmm...typ 15månader! VILL HA!!!! Det är rätt lång tid med inte så mycket som en kvart, halvtimme eller timme helt ensam där man bara kan koppla av och faktiskt få vara egoistisk en stund. Men men, bara att fortsätta drömma! För tid för mig själv kommer jag aldrig att få. Är det inte barnen så är det gubben...så det är väl bara att bita ihop, fortsätta slita sitt hår och gråta.
Nä nu drar jag för nu börjar äntligen Desperate Housewifes!!
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Se där ja...jag e här :P

Jupp så är jag här för att uppdatera dagen...hihi


Den här dagen har inte varit speciellt händelserik, men i mitt liv så är det ju faktiskt inget ovanligt. :P
Men men...berättar väl lite om den i alla fall.
Jag skickade barnen till skolan i morse med fyllda vattenflaskor (har haft en läcka här i Karlstad vilket har gjort att vattnet är fullt med bakterier så man ska inte dricka det utan att koka upp det) och ryggsäckar, idrottskläder och skridskor...alltid en himla massa att hålla koll på.
Sen blev det en rätt lugn förmiddag med lite tvätt och undan plock samt fixa med disken och sånt smått och gott. Sen ringde skolan och sa att Juliette hade ont i huvudet och frågade om jag kunde hämta henne, men det kunde jag inte eftersom jag stod mitt i tillagningen av lunchent samt att jag var barnvakt åt C (ett grannbarn). Så jag sa att hon kunde komma hem själv om hon ville för jag var hemma. Men när jag pratade med henne så ville hon inte det utan skulle vara kvar ändå. Sen tänkte jag inte mer på detta utan fortsatte med lunchen och vi satte oss för att äta och sen plcokade jag med disk och det vanliga som tillkommer efter en måltid i en småbarnsfamilj.
Sen skulle Emilia och jag leka en stund innan hon skulle sova middag...precis när jag stod i detta ringde skolan igen och sa att jag var tvungen att hämta henne för det gick inte alls bra med hennes huvudvärk, så det var bara att dra upp lillan och slänga på oss kläder och springa iväg till skolan för att hämta henne eftersom hon vägrade komma hem själv eftersom det är tråkigt att gå själv.
När vi väl kom hem efter ca 1 timme var det bara att ta och lägga lillan för lite vila och säga till J att lägga sig och vila om hon har ont i huvudet. Medans de vilade passade jag på att hämta andan innan eftermiddagens aktiviteter.
Resten av dagen gick åt till lekstund med alla barnen och sen lite tid framför datorn, fixa med tvätten och torka bord. Sen blev det en lekträff/fika med M och Z. Och när de gick var det bara att slänga i lilltjejen kvällsmat och natta henne för att leka en stund med J och sen T. Och nu är ÄNTLIGEN kvällen här och jag känner mig mör.
Lillan ligger men vägrar sova och springer upp hela tiden. :(
David sitter vid datorn och de andra två sover nu.
Så nu ska jag lägga D och sen äta lite och kolla på CSI innan det är dags för mig att nanna kudden så man orkar upp när klockan ringer imorgon...och inte stänger av den och somnar om som jag gjorde i morse. :S
Så hoppas ni alla får en fortsatt trevlig kväll för det tänker jag ha!
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ojojoj...

Jaha, så var det måndag igen och ännu en vecka har gått. Och det känns lite dumt att jag verkligen inte hittat någon tid till att uppdatera bloggen under hela den tiden. Men antar att det är så mellan varven och jag hoppas att jag skärper till mig nu så ni slipper alla dessa mega långa inlägg.

Den sista veckan har bara flygit förbi känns det lite som. Hela veckan har praktiskt taget gått åt till det gamla vanliga med tvätt, städ och matlagning. Sen har jag hafr fullt upp med läxor och alla förberedelser inför J's födelsedag och kalas mm.
Men jag klarade det med tillslut. :P
Så hmm...vad ska jag skriva då? Frågan är om ni egentligen vill läsa om veckans bravader som förra gången elle inte. Men jag kör på ändå och ska försöka få det kortare den här gången. :D
Måndag: Ja de här dagen var rätt lugn med lilltjejen hemma. Vi plockade och städade lite som vanligt och såg till att det minskade lite i tvättunnan. Skulle få besök på eftermiddagen men det blev inställt eftersom de tyvärr var sjuka. Var synd men det kommer fler gånger. Sen under eftermiddagen istället blev det rätt lugnt med läxor och lek med alla barnen. Det var både kul och mysigt. Så lite hände det denna dagen.
Tisdag: En vanlig dag med allt som kommer till för att få iväg barn till skola och dagis. Jag har ju fått min cykel fixad så jag och lillan cyklade till dagis idag, hala fläckar lite här och var men det gick bra dit. Värre var det hem när det var tö överaltt som man slirade i så tog beslutet att cykeln får stå ett tag till. :(
Under förmiddagen tog jag det lite lugnt framför soffan, fixade med små grejor inför födelsedagsbarnet och det gamla vanliga med tvätt och städ.
På eftermiddagen kom mamma så då fikade vi med blåbärspaj och vaniljsås som hon gjorde och efter det bakade hon och jag solskensbullar till fredagen och allt firande. Sen blev det läxläsning och lek med alla barnen och sen var det äntligen dags för Desperate Housewifes igen! :D :D :D
Onsdag: Fixa ungar till skola och dagis, sen skulle en granne komma över till mig för sällskap när ett viktigt telefonsamtal skulle komma. Ställer upp så gott man kan. Så under förmiddagen hände inte så jätte mycket. Jag städade och pratade med henne om allt och ingenting. Sen var det dags att hämta barn. :D
Eftermiddagen blev rätt lugn med läxläsning och lek med alla barn och sen var det dans för J. Sen var det kvällen med Greys Anatomy för min del. :D
Torsdag: Den här dagen var mer stressig med de sista förberedelserna inför J's födelsedag och det var massor som skulle fixas. Så jag lämnade på dagis och skyndade mig hem för att hinna tvätta och plocka lite. Sen var det dags att kolla över att man hade allt inför morgondagens firande. Sen blev det att duscha och göra sig iordning innan man skulle hämta på dagis och hämta nyckeln till lokalen. Inget av det blev det just då. För när jag gjorde mig iordning ringde mamma så hon hämtade på dagis och de med nyckeln till lokalen fick jag inte tag på just då. Så jag satte mig vid datorn en stund och sen blev det lek och läxor med alla barnen innan jag tog bussen till stan för utbildning. Sen när jag kom hem så blev det att prata lite med mamma, fixa inför nästkommande veckas läxor mm samt ta emot svärmor när hon kom. Så stack jag till granngatan för att hämta nyckeln, gick förbi lokalen för att kolla läget och sen hem och försöka packa allting som skulle med till lokalen. Sen kom älsklingen hem!! :D
Fredag: Korta drag nu...upp, fixa frukostbricka och presenter, gå ner och sjunga för J och sen fotografera henne massor medans hon äter och öppnar presenter. Sen blir det att skicka barnen till skolan, äta frukost själva, åka och veckohandla, hem, fixa mat, gå till lokalen och börja dekorera och göra iordning. Tillbaka hem för att fixa det sista hemma, hämta ungarna på skolan, fixa tårtan och bullarna. Fika, fotografera mera, göra iordning barnen inför kalaset, tillbaka till lokalen för att fixa det sista och sen invänta alla 20 ungar till hennes kalas. Sen var det fullt upp med lekar, ansiktsmålning och dans. Och för att inte glömma hur roligt barnen tyckte det var att slå på pinatan...jag trodde inte den skulle hålla riktigt så bra som den gjorde men kul hade de :D Efter kalaset var det bara att plocka ihop alla presenter och städa lokalen för att sen äntligen hem och sätta sig. Sen hostade lilltjejen tills hon kräktes så då var det bara att tvätta madrassen, duscha henna och byta sängkläder. Sen fick jag äntligen sätta mig ner. Gissa om fötterna värkte ordentligt efter den här dagen. :P
Juliette var jätte nöjd över sina presenter den dagen. Hon fick en mobil, en tv, en dvd, high school musical tattoomaskin, kläder, musikskiva, håraccesoarer, ringar och örhängen, godis, magic sand, pet shop, tidning, påladdning på mobilen, pysselset (egna presentaskar), topmodel målarbok och pennor, ett spa lekset, en barbie, bratz dockor, bratz spahus...och massa mer småplock som jag inte kommer ihåg :S
Lördag: Blev en rätt lugn dag med barnen och lek. umgicks med svärmor och gubben. J sov hos en kompis så blev bara två barn hemma, men på kvällen blev det en tur till gripen till en läkare med lillan eftersom hon hostar hela tiden och febern var på väg tillbaka. Men på gripen slussades vi vidare till akuten där det tog 4,5 timme innan man kom hem. Och då med recept på ventoline....verkar som om hon har förkylningsastma...men hon har fortfarande en liten inflammation i ena lungan men precis som förra gången så "läker det av sig själv". *hmpf* 23.15 var man hemma med henne igen och då åt hon lite och sen sov hon. Då var det natten för min del. *snark*
Söndag: En lugn dag med storstädning och rensning. Svärmor åkte hem och gubben tillbaka till jobbet. För övrigt så var det lek med barnen och tvätt som gällde. Det blev pizza till mat för ingen av oss hade ork eller lust att laga mat efter den här helgen utan bara ta det lugnt mellan städning och tvätt. Och sen var helt plötsligt kvällen här och jag var själv med barnen. Blev en lugn kväll framför dator och tv.
Ja det här var vår vecka....och banne mig om jag inte uppdaterar flitigare nu istället för detta för jag måste medge att det är lättare att skriva efter varje dag än att få ihop 7 hela dagar på samma gång. En spark i ändan till mig själv så kanske det går bättre.
Men nu måste jag sluta för det är väl dags för lite frukost och kanske få på mig och lillan lite kläder så man är redo för måndagens äventyr. :D
Men ni får ha en superbra dag! Och så ska jag försöka uppdatera redan ikväll. :)
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Borde skämmas :S

Ja det borde jag verkligen. Är ju en hel vecka sen jag skrev! *fy*

Jag vet inte riktigt varför det har blivit så, vissa dagar har jag tänkt att jag tar det sen och vissa dagar har jag somnat ifrån eller glömt bort det. Så nu får jag väl ta igen hela veckan på en gång. Nu har jag ju inte direkt någon bra idé på hur jag ska göra det utan att det blir för långdraget eller konstigt men ni överlever säkert det med. :D
Måndag: Ja gubben var hemma under dagen för en gångs skull så det blev en rätt lugn dag. Lite små bråk mellan barnen på morgonen så T ville varken äta frukost eller läsa läxan eller göra sig iordning inför skolan så det slutade med att älsklingen fick köra dem så de inte skulle komma för sent. Sen blev det en lugn förmiddag med lite små fixande och en snabb kaffe hos Linda där jag provade en massa kläder som C skulle göra sig av med. Fick med mig 2 papperskassar hem! Tack C!!! Efter det blev det lunch för emilia och så kom mamma för att vara barnvakt för vi hade möte på familjehuset. *Äntligen* Så innan vi åkte dit passade jag på att snabb rensa min garderob. Hann dra ut allt, sortera och kasta lite och nästan alla kläder kom in tillbaka innan det var dags för oss att åka.
Sen efter det var det hem och dricka kaffe med mamma för att sen bara vara och göra klart det sista inför gubbens resa tillbaka till jobbet :(
På kvällen blev det lite tv för min del...var ju CSI :D
Tisdag: Ja i måndags då var jag till BVC med lilltjejen, och allting gick super bra. Hon var jätte blyg i början och ville inte alls berätta vad de olika sakerna hette, eller prata alls för den delen. Men det släppte och allting gick bra till slut. (muta henne med tuggummi. :P )
Så lillan följer sin växt kurva och är bra utvecklad språkmässigt och så för sin ålder. Så inget att klaga på där inte. :D
Efter BVC köpte vi tuggummi och glass, sen hoppade vi på bussen till stan och mötte upp mamma. Köpte lite lim, servetter, klistermärken, roller mm så jag kunde göra en pinata till J's födelsedag. Blev lite små kollande och sen lunch på BK innan vi tog bussen hem för middags sovning. Sen blev det lite små plockning mm innan de andra kom hem från skolan och under eftermiddagen blev det hjälp med läxor och så kom grannen M på besök så alla barnen fick leka och vi dricka kaffe.
Sen blev det som vanligt sent och bara att ta itu med kvällsbestyren och natta barnen. Sen blev det min tid...med Desperate housewife's :D :D Sen var den här dagen slut den med,
Onsdag: Vaknade vi och gjorde allting i ordning (barnen hade utedag i skolan så de skulle ha matsäck och varm obo'y med sig) och jag var helt inställd på att gå iväg till dagis med lillan, hon är ju inte där så ofta. Men vad händer, jag börjar stressa och har ätit dåligt så morgonen börjar med världens magvärk. Och till råga på allt ringer ena sonen från skolan och frågar om jag kan komma med hans skridskor för han glömde dem hemma. Så ännu mer stress och ännu mer ont. :( Jag kände mig så elak för det slutade med att lillan fick vara hemma denna dagen med och T fick inte sina skridskor :( Men som tur är så fick han låna på skolan så han var så nöjd ändå. *puh*
Sen låg jag och vilade på soffan framför tv:n halva förmiddagen medans lillan så snällt lekte och kollade på tv hon med. När magvärken väl släppt någorlunda försökte jag äta frukost för att se om det skulle bli värre eller sämre. Det blev bättre så lillan och jag tog bussen med M & Z till välsviken för att kolla in den nya Ica butiken som öppnade den dagen. Blev myyycket godis inköpt (bara 39.95/kg) så lika bra att passa på till J's kalas på fredag när det var så billigt. Så nä'stan 4kg blev det och så lite bröd, frukt mm..
Sen blev det hem och fixa lite mat så hon kunde sova en stund. Och jag plocka och städa undan lite hemma. På eftermiddagen blev det som vanligt läxläsning med de stora barnen och sen kom M med alla barn för en kaffe och lek. C kom också för att lämna tapetklister och kolla på min cykel. Sen var det helt plötsligt kväll så var bara att springa ut till bussen och ta emot J när hon kom hem från dansen, göra iordning barnen för natten och slänga sig i soffan för att slappa lite framför Grey's innan sov dags!
Torsdag: Jaaa....älsklingen kom hem tidigt så han kunde följa med på första träffen på föräldrautbildningen vi har valt att gå på familjehuset. Hela dagen flöt på rätt snabbt. Gubben kom hem, höll sig vaken 2 timmar, körde lillan till dagis sen käkade vi frukost och han la sig och sov. Under tiden slappade jag mest framför datorn och påbörjade J's pinata....hmm...såg hemsk ut just då. :S
Sen blev det att väcka honom så han kunde hämta lilltjejen och mamma. Sen blev det en kaffe och lite lugn innan vi skulle åka till utbildningen. På hemvägen handlade vi lite. Så när vi kom hem var det bara att tacka mamma för barnpassningen, äta, prata med Juliette och sen ta kvällen. Jätte trötta var vi. Men kvällen och utbildningen hade varit både kul och givande. :D
Fredag: Hände det gamla vanliga, upp, frukost, göra oss iordning, skicka ungar till skolan och sen åka och handla. Men iden dagen kom vi iväg sent så vi åkte förbi banken först för att skaffa nytt kort åt Andreas. *hihihi* Jag skrattar fortfarande när jag tänker på det. :D
Sen var det bara att åka hem, äta, packa upp alla varor och ta emot barnen. Sen kom C för att hämta T som skulle sova hos honom och resten av oss tog en lugn kväll med jag vet inte ens vad. :S Jag fixade lite mer på pinatan och så lekte vi med var och ett av barnen.
Lördag: Förmiddagen gick åt till plockande och små städande samt matlagning. Eftermiddagen var rätt lugn medans vi väntade på att T skulle komma hem. Vi fixade med min cykel så nu kan jag cykla igen. :D Och så bjöd jag C på kaffe. Jag fixade mer på pinatan. (en himla massa limmande på den) Sen gick hela familjen iväg till Elle och Nicke för lite socialt umgänge. Hem, leka lite med barnen och slänga dem i säng. Sen somnade både gubben och jag i soffan framför tv:n.
Söndag: Ännu mer städning. Jag gjorde det sista på pinatan, skar hål, fyllde, limmade igen, målade och dekorerade. VI gjorde oss själva och barnen iordning och sen blev det en promenad till familjen Skoog för en eftermiddag med tefat och stjärtlapps åkning och fika. Sen var det hem (Juliette åkte typ 45 min tidigare för hon var bjuden på kalas mitt i allting med), slänga igång mat och D åkte till sin pappa. Leka med de andra tre som vi ej hann på förmiddagen och sen natta dem för att kolla FB lite, lägga oss i sängen för att se på tv men tvärslocknar. *hmm*
Så har den sista veckan sett ut. Rätt fullt upp och jag har en känsla av att vi gjort mer som jag inte ens kommer ihåg så det får vara. Den här veckan kommer nog inte bli så mycket mindre stressig eftersom J fyller på fredag och jag har massor att göra innan dess. :S Men gissa om jag kommer njuta sen. Inga födelsedagar att fixa och hålla igång inför föränns i oktober sen. :D :D :D
Helgen var också rätt fullspäckad, men lite lugnare, men inte tillräckligt många timmar ändå. Vi har varit så upptagna med barnen och allting så vi har verkligen inte umgåtts någonting själva. Och ingenting kommer vi umgås till helgen heller för då är svärmor här så efter dessa två helgerna kommer det kännas som om man inte setts på över tre veckor igen. Men vi överlever det med. Lite tråkigt bara att ha en partner som det verkligen känns som om man inte har någon tid alls med. Men har hört något om att det blir så efter ett par år tillsammans om man inte vårdar förhållandet och kärleken. Och vi har ju trots allt varit tillsammans i snart 9år och varit gifta i snart 7år...och vi har INTE varit speciellt duktiga på att vårda våran kärlek eller vårt förhållande. Egen tid tillsammans är vi JÄTTE dåliga på. (Vi borde nog skämmas lite)
Nej usch...nu värker fingrarna och jag har verkligen iiiiingenting mer alls att skriva. Och jag förmodar att ni har tröttnat på att läsa. Så nu ska jag ta och avrunda för att göra lite nytta här hemma med städ och tvätt. Och så måste jag hinna leka med lill tjejen innan de andra kommer hem från skolan. Då har man en mindre i eftermiddag.
Så nu önskar jag er alla en trevlig och skön måndag. Solen skiner så passa på att njuta av det!
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ny vecka =)

Jaha...jag missade visst en del under helgen. Men det gör nog inte så mycket för det hände inte speciellt mycket ändå när man tänker efter. Men kan dra helgen lite kort.

I lördags såg jag och maken en gammal klassiker film (Mr Deeds), vi myste lite men sen blev det sängen och sova. I söndags monterade vi in den nya barnstolen i bilen, slappade och umgicks mest med barnen.
Igår så var vi till en kompis till mig och kollade på kläder. Jag fick två påsar med jätte fina kläder (Tack C!!!), så när vi kom hem från henne blev det att rensa ur lite ur garderoben och fixa lunch.
Sen åkte maken och jag på informationsmöte på Familjehuset. Äntligen har vi fått komma dit, tog "bara" ett år. Men nu är vi "inne" och det känns riktigt skönt att få råd och hjälp efter alla dessa år som vi försökt få det!

Man blir lite irriterad och sur på dagens samhälle. vi har försökt få hjälp sen T var typ 2 år men det har varit näst intill hopplöst. Vi har varit i många svackor och vissa dagar har vi inte vetat hur vi ska gå vidare, vad vi ska göra  eller hur vi kan hjälpa barnen. Vissa dagar har hoppet varit helt borta och då har tankar som: Hur ska vi orka med detta?? Kommit...men nu ser vi ett ljus längre fram och vi hoppas på det bästa för oss alla!
Så på torsdag börjar jag (vi, ibland) en föräldrautbildning där vi får disskutera med andra föräldrar och får massa råd, tips och information med vardagsproblemen. Jag ser verkligen fram emot det. Så de närmaste,,,hmm...typ 11 veckorna sitter jag i utbildning 2timmar varje vecka! :D

Nåja...vad hände mer igår...inte så mycke. Mamma var barnvakt så hon fick mat hos oss och efter mötet blev det kaffe och så kollade jag igenom barnens läxor. Sen kom Claes på kaffe och ett samtal, det var trevligt som altlid! Sen åkte älsklingen tillbaka till norge för ännu en veckas arbete....fast denna blir kort för han kommer hem tidigt på torsdag redan! *Jippie*
Så vad händer för resten av oss då...??

Idag blir det BVC med lilltjejen för en vanlig kontroll. Måste även ringa banken åt A för igår när han handlat och betalat på maxi så gick hans visa kort av!? HAHAHA Hur fasiken man nu lyckas med det bara genom att stoppa ner kortet i plånboken...men men...jag skrattade så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Så nu är det bara för snälla frugan och ringa och försöka fixa ett nytt om det går. :D :D

Sen skulle jag behöva ta mig ner till stan någon dag för att fixa lite inför J:s födelsedag. Och är jag smart så åker jag idag när lillan ändå är ledig eftersom jag då åker gratis på bussen...gratis gillar vi alla! :D

Nä..nu ska jag fixa frukost och göra oss iordning så vi hinner till BVC till 8.15.
Men ni får ha en super bra dag!

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fortfarande lite efter...

Jaha...kom visst inte in för att uppdatera igår heller så det blir nu istället.

Gårdagen var väldigt lugn. Jag vaknade med världens ryggvärk och träningsvärk i armar och ben efter allt slitande med möbler, sopor mm.
Men vi gjorde faktiskt inte så mycket, barnen lekte, jag och gubben satt vid datorn, fixade mat, ändrade med hyllorna i vardagsrummet, fixade med disken, dammsög, sorterade, plockade.
Ryggvärken gjorde att jag inte orkade så mycket som jag brukar, så jag slappade lite framför tv:n i sovrummet medans gubben spelade lite krysslåda. Sen såg vi film med barnen, Wall:E, allas favorit fortfarande.

Sen var kvällen här så vi satte den lilla i badet och gjorde henne iordning. Sen nattade vi henne. Och när hon lagt sig satt vi lite till på facebook och sen blev det film och varma mackor för mig och gubben. (Tooth Fairy)
Den var annorlunda faktiskt...men rolig! :D

Sen la vi oss för natten!

Så...ja som ni ser hände det inte mycket...och ingen idé att skriva något om dagen för det är alldeles för tidigt och än så länge har jag ingen aning om vad vi ska göra idag. Så jag tror jag ger mig nu eftersom jag ändå inte har något att skriva om...annars är risken stor att det bara blir massa strunt och det klarar vi oss alla utan! :P

Ha en super bra söndag!

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Förlåt!

Jag hann verkligen inte uppdatera igår så får ta det nu istället.

Gårdagen var rätt bra faktiskt. Vaknade av Emilias tassande efter golvet. Så var bara att gå upp och ge henne frukost.
Sen blev det rätt lugnt framför datorn en liten stund innan jag började plocka och dola hemma. För mamma kom med en hylla till mig som jag får låna...så lika bra att rensa och plocka lite innan. :D
Sen kom mamma, blev till att ge barnen lite fika och sen skulle överkast och kuddar sys, men maskinen krånglade så det slutade med att det fick vara efter en lång stund med krångel och skrik på den :P
Det hände faktiskt inte så jätte mycket under gårdagen...själva dagen var rätt lugn och jag gjorde inte ens hälften av allt som skulle göras. Men som vi alla vet så finns det kvar till en annan tidpunkt!

Av ren lathet och så J's stora rådjursögon blev det pizza till middag igår...usch vad onyttigt det kändes men jag orkade verkligen inte laga mat så då fick det bli det. Efter maten fixade jag iordning den lilla och nattade henna och när hon somnat blev det film med J (SpaceBuddies). Till det fick hon ostbågar.
Mitt i filmen kom gubben hem från jobbet. Strax därefter fick jag sms från ena sonen som ville hem....det är inget roligt hos hans farmor och farfar (som vanligt). Så hann fick ringa och prata med gubben istället för mig eftersom jag personligen tycker det är bättre folk frågar den det berör själva istället för att ha mig som mellanhand.
Så de gjorde upp att han skulle bli hämtad efter frukosten.

Vi såg klart filmen, sen gick J och gjorde sig iordning och la sig. Sen blev det lite dator för gubben och kvällen avslutades med säsongspremieren av Criminal Minds.

Jaha....när jag ändå håller på kan ja´g lika gärna dra morgonen med....ifall jag inte kommer in mer idag.
Det blev upp vid 7 för att sen ge E frukost. Sen käkade gubben och drog till Kumla för att hämta sonen. Jag hoppas han uppskattar detta när han blir äldre...det är inte första gången vi fått hämta honom där och antagligen inte sista heller. :D
Så nu sitter jag här och uppdaterar lite i väntan på att de ska komma hem för då ska vi åka och lämna den lilla hos mamma för att sen ta de stora och åka och bowla och veckohandla. Efter det blir det väl att hämta den lilla samt kuddarna som mamma skulle sy klart för att åka hem och fixa käk samt göra iordning det sista på killarnas rum.
Så det är vår dag i korta drag. Jag hoppas väl lite på att jag även orkar städa lite och så....för ikväll blir det mys med Luftslottet som sprängdes och det vore såååå skönt om det var rent och fint här hemma då så man verkligen kan koppla av och bara njuta!

Så ni får ha en super bra dag!

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snabb uppdatering idag.

Ja en sanbbis blir det bara idag för om 6min börjar Grey's och det vill jag gärna se innan sovdags.

Dagen idag har sprungit förbi i recer fart. Började dagen med sovmorgon till 7.30 igen...snacka om lyx! :D
Sen var det att fixa frukost, tömma soporna och prata med mamma om dagens aktiviteter. Klä oss och göra oss iordning. Sen kom mamma och hämtade oss.
Då åkte vi till "gamla gatan" och lämnade doftprovet jag hade lånat och så hjälptes Juliette och jag åt att dela ut inbjudningskorten till hennes kalas om ca 2 veckor. Stora tjejen fyller verkligen 7 då. Fasiken vad tiden springer iväg!
Sen åkte vi till Ikea för att köpa tyg och innerkuddar, när jag kom ut därifrån hade jag även köpt galgar till barnen, långa kaffeskedar till Malin. S, ett litet muskramdjur till juliette, nya glas till barnen, en lampfot och skärm till J's rum samt gardiner till hennes rum...*suck*
Blir lika trött varje gång på att jag ALLTID kommer ut med mer än det jag ska ha när jag är där!
Efter kassan och betalning blev det en kort paus med en efterlängtad cigg och glass för barnen innan vi packade in i bilen och åkte vidare till Rusta för att köpa mattor till pojkarnas rum. Sen passade jag på att handla lite på Willys när jag ändå var där. Sen blev det rka spåret hem, lillan är fortfarande väldigt trött och hängig så hon orkade inte mer och det förstår jag innerligt. Trots tröttheten så stod hon ut länge och jag tycker hon var sååå snäll och duktig!!
Så vi åkte hem och fixade lunch innan lillan skulle sova middag (men hon somnade under tiden), sen hjälpte jag J att börja storstäda och rensa på sitt rum...blev en paus med glass och hemmagjord kolasås, kaffe, saft, kladdkaka och grädde. Mamma var här för att jålla efter den lilla sjuklingen medans jag ficade med J och hennes rum. När vi skulle fika kom grannen M med sin symaskin som hon så snällt lånar ut till mig så jag kan sy överkast och kuddar till pojkarnas rum. Och så kom C så det blev en lång paus. Sen fortsatte vi vid 18.30 när alla gått och lillan låg för natten och vi blev klara precis innan jag satte mig här. Så då har vi rensat ur 7påsar med skräp, städat i alla lådor, bytt ut möbler, bytt gardiner, satt upp en fönsterlampa, flyttat en vägghylla, sorterat alla saker....mm...

Så det var min dag lite snabbt....nu börjar det på tv:n så...

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En någorlunda bra dag!

Natten var rätt lång, Juliette hade ju en kompis som sov över och de hade lite svårt för detta med att stanna nere och prata lågt...kl 00 i natt var sista gången jag var ner och sa till dem och sen hörde jag inget mer, och lillan sov hela natten och väckte mig först vid 7.30 så natten var skön med mer sömn och inte alls illa eller vanligt med sovmorgon. (En normal morgon för mig är att gå upp vid 5 tiden med barnen för då vill inte de sova mer och detta med att inte bråka på morgonen existerar inte så an måste gå upp och "passa" dem.)

Men som titeln säger så har den här dagen har varit rätt bra. Det första man ser när man vaknar på morgonen är Emilia som kommer gåendes med sin dockvagn! Efter 5 dagar utan ork och inget intresse för något så var det en väldigt glad syn att vakna till. Sen kläcker hon: "frukost" väldigt hest...så bara tt gå upp och ge henne något att äta! :D Hon ville ha en safari yoghurt så då fick hon det...hon åt typ halva och sen ville hon spara resten. En stund senare ber hon om en banan och får det...tar några tuggor sen blir den liggandes tills den blir dålig och jag får kasta den.
Efter detta fixade jag frukost och frågade om hon ville ha....och det ville hon. Så då åt hon en crisp'n'light och drack ett glas obo'y till det. Gissa om det kändes skönt att se henne äta lite grann och faktiskt vara lite pigg och ha viljan!
De andra två åt också bra, den ena tre mackor och den andra fyra....de var nog hungriga tror jag. :)

Sen satt jag lite vid datorn, bytte blöja och lillan frågade om hon kunde få någon godis...så hon fick fyra bitar och var glad. Sen blev det att fixa med disken och skotta...tre gånger har jag försökt skotta upp på baksidan, kom halvvägs innan ryggen brakade helt och fick ge upp. Så som en kul grej gick jag in på FB och skrec i min status: "Någon vänlig själ som vill hjälpa mig att skotta på baksidan...försökte men ryggen klarade det inte?? :( " Varav en min tjejkompis Elle svarade att hon kunde efter kl 15. Allt var en kul grej men det funkade så jag är nöjd. Baksidan är skottat utan att jag blir sängliggandes i flera dagar.
Resten av dagen har bestått av matlagning och det vanliga.

Emilia åt även halva portionen med mat, sov middag, åt några tuggor till. Medans hon sov bakade jag kladdkaka till Elle som tack för hjälpen...så Emilia åt en liten bit av den med och sen nu det sista på yoghurten. :)
Elle har precis gått, själv ska jag vika lite tvätt och fixa med disken igen. Och sen blir det att göra iordning lilltjejen för natten och sen ta kvällen kl 21 när DHW börjar. DÅ ska barnen sova och jag få egen tid med mitt favorit program på tv:n! :D

Så inte så händelserikt här idag heller....kanske har något roligare att skriva imorgon. Nu bråkar barnen så jag blir tvugna att ta dem innan det går för långt med alldeles för mycket skrik. måste hinna dammsuga lite innan lillan lägger sig för natten med så...Ha det gött!

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fortfarande sjuk :(

Ja....lillan är fortfarande sjuk. Hon säger inte mycket och hostar fortfarande rätt ofta. Antngen ligger hon och kollar på tv eller sover utom de få gånger hon kommer upp och kramas eller ber om dryck. Jag tycker så synd om henne.
Till frukost idag fick jag bara i henne ett halvt glas oboy och till brunch lite glass...typ 2-3matskedar. Sen var det stopp....fram tills 3-tiden då hon bad om mat och hon faktiskt åt en halv köttfärsbiff och lite stuvade makaroner. Jag blev så glad över att hon ville äta något att jag berömde henne riktigt mycket!

Under förmiddagen idag plockade jag lite här hemma och skottat 2 ggr :( sen åkte Juliette till badhuset med mormor. Och medans hon var där gjorde jag inbjudningskort till hennes födelsedagskalas och skrev i mm. Sen blev det en fika med Nico och sen kom mormor och Juliette...vi pratade en stund och sen kom en kompis och så fixade vi mat. Blev lite mer kaffe och prat och sen åkte de och jag och flickorna blev själva. Men lillan ville sova så var bara att göra henne iordning inför natten och lägga henne...så får vi se när hon vaknar nästa gång.
Nu sitter Juliette med en kompis och målar i köket medans jag uppdaterar här. Sen blir det väl att ge dem kvällsmat för kompisen ska sova över inatt. Sen får de väl gå ner på rummet och spela eller se film...ska väl poppa lite popcorn åt dem så de får känna av att det är lite speciellt med sportlov.

Sen vette fasiken vad det blir...ska väl fixa med disken men det tar ju inte så lång tid bara man kommer igång. Och så blir det att prata lite med gubben i telefon när han slutat jobbet. Annars blir det nog en rätt lugn kväll...eller ja så lugn den kan bli med en sjukling som inte sover hela natten och två fnittriga småtjejer :D :D
Men det blir säkert bra i slutänden...allt löser sig!

Nä ni...jag känner mig rätt tråkig har svårt med koncentrationen så tar nog och ger mig för idag...så hoppas jag att jag är tillbaka imorgon på ett mer "skrivar" humör. Ha det gött så länge!

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()