Fy fasiken säger jag bara!!

Usch vad jag har ont i magen just nu. Den här eftermiddagen har varit full med gråtande barn, aggressioner, samtal och tårar från min sida. Jag blev så ledsen för min sons skull när jag mötte honom efter skolan och han började gråta när han såg mig. Då fick jag höra att han och en kille bråkat och en lärare hade tagit tag i hans armar och skrikit på honom samtidigt som hon hade ruskat honom fram och tillbaka, så i hans ögon blev han "dunkad" i väggen av läraren eftersom dessa ruskningar gjorde att han slog i ryggen i en vägg en 3-4 gånger. Jag blev så arg när jag hörde detta att jag ringde upp skolan och skällde ut den personen som gjort det. Pratade med hans ordinarie lärare och rektorn. Samt att jag mailade rektorn angående ett möte för genomgång och byte av skola.


Det enda man får höra är att det jag säger (som T berättat för mig) inte stämmer och att det inte alls är så de upplever att det gått till. Och rektorn säger knappt flaska utan det enda hon säger är att hon inte kan lova att vi får byta skola inför nästa termin men att det KANSKE går att få byta klass...vad i helvete säger jag bara...jag trodde man enligt svensk lag har rätt att byta skola om barnen inte trivs...enligt skollagen så får man det..och jag trodde verkligen inte att en lärare får skrika och vara våldsam emot ett barn på det viset...men på den här skolan verkar lärarna kunna bete sig hur som helst och ingen verkar bry sig.
Så när jag la på satt jag och grät av sorg över att mitt barn ska behöva genomlida detta, jag grät av oro för mitt barns säkerhet i skolan och jag grät för att ingen på skolan lyssnar på varken mig eller T. Samtidigt som jag grät för att jag inte vet vad jag ska ta mig till eller vart jag ska vända mig för att få hjälp. Jag känner mig handfallen och det känns som om mitt barn inte har den tryggheten han borde ha. Det känns som om jag måste vara med i skolan varje dag nu för att kunna skydda honom.
En del jag pratat med idag tycker jag ska låta T vara hemma resten av veckan för att visa att det får vara nog! Att han faktiskt inte vill gå till skolan (vilket han sa tidigare idag när han grät och berättade vad som hänt), en del säger att jag ska polisanmäla det på en gång, en del att jag ska anmäla till skolinspektionen eller vad det heter, och en del tycker jag ska avvakta tills efter mötet med rektorn som sker någon gång nästa vecka!
Själv vet jag inte vad jag ska göra. Men jag vet vad jag skulle vilja göra. Jag VILL låta honom vara hemma resten av veckan! Jag VILL ringa polisen och rådfråga dem imorgon och då ev göra en anmälan om de anser det vara berättigat! Jag VILL maila och göra en anmälan till skolverket! Jag VILL ringa friends, bris och rädda barnen och be om råd och stöd vid samtal! Jag VILL att mitt barn ska vara trygg i skolan och trivas fastän han kan bli arg (vääääldigt arg) mellan varven. Och jag anser att man skriker INTE på ett barn och man "dunkar" INTE ett barn i väggen!! Jag ser det som barnmisshandel och enligt svensk lag tror jag faktiskt inte att man ens får göra så....men alla lagar och paragrafer är så himla invecklade att man knappt fattar flaska av dem och då står man ensam och inte vet vad man ska göra eller vart man ska vända sig!?!?
Jag vill ha hjälp och råd! Jag behöver hjälp och råd! Jag vill ha stöd och behöver det mer än någosin! Jag vill att mina barn ska må bra, vara trygga och trivas i skolan så de kan få den utbildning de förtjänar och har rätt till! För första gången på vääääääldigt länge BER jag om hjälp: Snälla någon! HJÄLP MIG!!
Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer...jag gråter nog snart igen för min sons skull....så jag ger mig nu innan det blir suddigt och för mycket!
Tack för att jag får skriva av mig!
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Länge sen jag skrev :S

Ja redan onsdag och snart är helgen här igen. Tänk vad tiden går fort när man håller sig sysselsatt från morgon till kväll! :D

Så vad har hänt i mitt liv den sista tiden då? Ja du, egentligen är det inte så mycket men roligt för mig har det varit i alla fall!
Vi har varit och handlat, byggt blomlådor, rivit upp hela rabatten, plattat, rensat ogräs, färgat plattor och krukor. Lagt nya rabatter och lagt ut mer gångplattor och en massa dekorationsstenar på baksidan. Resten av tiden som varit kvar har man varit med barnen, lagat mat, tvättat och diskat precis som vanligt.
Sen har vi haft grillparty med grannarna och vänner. Jag har även krattat och slängt gamla blommor, jord, gräs och rötter/buskar. Så nu är baksidan jätte fin...men finare kommer den bli när jag köpt blommor och jord och planterat...men det får vänta i någon vecka till eller så.
Idag har jag storstädat hela ända sen jag lämnade lillan på dagis. Kände när jag vaknade till snö imorse att det är lika bra att passa på för när solen kommer sen har man ingen större lust att stanna inne och städa när man kan vara ute och leka med barnen eller plocka i trädgården, eller varför inte fika med grannarna. :D
Så detta är vad som hänt hos mig den sista tiden...egentligen inget märkvärdigt, men jag känner mig glad och uppåt och känner att det har varit helt underbart att ha något annat att göra än "bara" det gamla vanliga.
Så vad händer resten av dagen då? Ja ni om jag bara visste det. Jag håller på och tvättar och så skulle jag ha fått besök men har inte hört något så då får det kvitta. Så antar att man kommer sitta inne hela eftermiddagen och dö av tristess... :( Jag önskar verkligen att fler av mina vänner kunde höra av sig mellan varven för att umgås. Är liiite tråkigt att det alltid ska vara jag som ska höra av mig. Men alla är vi olika och jag känner som så att det får vara då. Det är ju egentligen inte jag som förlorar på det utan dem! :P
Juliette har dans idag och sen när den är slut är det dags för alla kvällsbestyren. Men något roligt vore det kul om man kunde klämma in i dagens vardag!
Men nu ska jag ta och käka en frukt innan magen vänder sig ut och in! Men ni får ha en jätte bra mulen eftermiddag och så får ni göra som mig och hoppas att det underbara vårvädret snart kommer tillbaka!
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

"Bara 2 timmar kvar...."

Fy helvete säger jag bara! Den här dagen har inte varit rolig någonstans. Har försökt städa lite bara för att, men hur lätt går det med en unge som vägrar släppa en eller bara bråkar med en????

Ja så just nu känner jag bara irritation över min lilla dotter och just nu skulle jag kunna ge nästan vad som helst för några timmars tystnad och lugn.
Men det kommer ju inte att hända så antar att det bara är att bita ihop och göra det bästa av tiden som är kvar tills hon somnar.
Jag är bara så trött på att hon är så uppkäftig, skriker, gråter hela tiden och säger det ena fula/elaka ordet till en efter det andra. Och så himla frustrerande att hon inte lyssnar på någonting jag säger till henne. Så vad fan gör man då??
Ja jag vet! Jag gnäller nu, men så är det! Livet är ingen jävla dans på rosor hur mycket folk än försöker få det att se ut så. Och det ÄR jobbigt med barn ibland. Och jag ÄR trött och irriterad på dem mellan varven. Men nu är det nog tyvärr så det blir när man är ensam med dem för det mesta och när man tillbringar nästan varje vaken minut med deras bråk, skrik, gråtande och svansande runt ens ben. När man inte kan prata med en annan männsika i 2 minuter utan deras skrik eller ens gå på toaletten och kissa utan att de skriker, bankar eller rycker i handtaget under hela de 3 minuterna man kanske spenderar där inne. Tillslut blir man trött på allt detta och vill ha lite tid för sig själv! Om någon vågar påstå att de ALDRIG känner att de vill ha en minut för sig själv och "andas ut" så är det bara rent "bullshit"!!!!
Och just nu känner jag så...jag vill ha några timmar för mig själv och bara få en chans att "andas ut" och samla mina krafter igen. Några timmar med tystnad skulle vara rena lyxen! Och antagligen är det lyx för att det inte händer speciellt ofta...eller ens tillräckligt ofta!
Tråkigt att man känner så här ibland. Visst skulle det vara kul och skönt om man kände glädje hela tiden och aldrig vara irriterad. Visst skulle det vara skönt att alltid vilja vara med sina barn och gilla precis allting de gör för att de alltid är snälla och gör som man säger. Men så är det inte och så kommer det aldrig vara...inte för mig och inte för någon annan heller för den delen. För barn är fortfarande barn, de protesterar, testar gränser, gråter, skriker och gör inte alltid som man säger. Och det är ju faktiskt så barn SKA vara, det är normalt.
Men ibland undrar man faktiskt om det ska vara så hela dagarna?? Varje dag?? Eller är det bara mina barn som är så trotsiga och bråkiga??
*suck* Jaja...nu är det som det är..och snart ska lillan få kvällsmat och lägga sig. Sen är det väl dags för mig att städa köket för tredje gången idag. Och sen kommer ÄNTLIGEN älsklingen hem. Och då ska vi gå igenom några grejor inför helgen och sen tänker jag sätta mig och bara vara och hoppas att Emilia sover bra inatt utan sömnskrik och så. Men samtidigt vågar jag inte hoppas på för mycket för då blir det bara jobbigare när man ska springa upp och ner hela natten igen. Men någon gång släpper det och hon sover och då hoppas jag att jag kan sova hela natten och få en chans att bli utvilad...eller ja så utvilad man kan bli med småbarn hemma! :P
Oj...det blev en del...men men....det är ju min blogg och helt valfritt att läsa...blir det långt eller tjatigt så behöver man ju inte fortsätta. Det är det stora positiva med bloggar tycker jag! :D
Nu ska jag ta och gå igenom det sista inför kvällen och skriva inköpslista inför morgondagens inhandling innan Emilia får kvällsmat! Men jag hoppas ni får en trevlig solig kväll och att vi slipper all aska de varnar för!
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vilken dag!

Snart är äntligen den här dagen över den med. Den har känts väldigt lång och lite intensiv fastän man egentligen inte har gjort någonting. :S

Jag började dagen med det vanliga, sen när jag kom hem var jag in till grannen på lite kaffe och så passade jag lillkillen medans pappan drog till affären och köpte snus. Sen in till mig, kolla lite på nätet och sen kom en annan granne för att hjälpa mig färga håret. Vi pratade en del och två timmar senare var det dags att hämta barnen. När vi kom hem gav jag dem mellanmål och fäljde sen med Emilia ut i sandlådan en sväng. Sen kom fler grannar ut och vi började prata. Resten av eftermiddagen gick åt till att hjälpa min granne som hjälpte mig i förmiddags med att medla lite och prata med hennes sambo...sen var det ut till barnen och möta Juliette...men precis då klämde sig Emilia på gungan så i ren panik fick jag skicka Theodor att möta henne för att ta in Emilia och kolla hennes fingrar...allt blev stress efter att ha varit lugnt. Nu badar Juliette och Emilia försöker få i sig lite kvällsmat medans jag uppdaterar här.
Imorgon blir det antagligen lugnare....då ska jag lämna på dagis sen hem och ta det lite lugnt och gör mig själv iordning för eftermiddagens utbildning. Mamma kommer ev. upp på en eftermiddagsfika imorgon så det ska bli mysigt och trevligt. Extra mysigt om solen håller i sig så man kan fika ute :D :D
Egentligen har jag väl inte så himla mycket att skriva om så tar nog och avslutar nu så jag kan få den lilla i säng och sen ägna lite tid till de resterande i barnaskaran! :P Och senare ikväll blir det äntligen ett samtal med älsklingen och slapp framför tv:n.
Hoppas ni får en underbar kväll!
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Underbara sol!

Yes...var nog det första jag sa när jag slog upp ögonen i morse och såg att solen är framme idag med!! :D  Det är ju såå skönt med sol och värme, så det kommer säkert bli en utedag idag med!

Tyvärr försvann det glada humöret en liten sväng imorse när alla barnen började bråka och tjafsa om vem som ska duka av vad, vem som ska bre Emilias smörgås och sen blev Theodor arg och gick ut och Juliette sitter och skriker i Köket...usch för dessa mornar när barnen bråkar det första de gör och hela tiden fram tills de åker till skolan. Jag fattar det inte...sen att man är trött på grund av lite sömn de sista tre nätterna gör ju inte saken bättre.
Men nu är humöret på topp igen för de stora är till skolan och lillan har varit jätte snäll resten av morgonen så nu känns det lite bättre.
Snart är det dags för mig att lämna lilltjejen på dagis och sen blir det hem och ringa till en av grannarna som ska hjälpa mig att färga håret idag. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Antagligen plock i trädgården och sen ska jag städa lite inne med, men tar säkert det ikväll...mycket skönare att vara ute så mycket det bara går :D
Nä..nu måste jag börja klä oss och stänga ner allt...så Ha en toppen dag i det fina vädret!!
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Åh...äntligen vår!!

Åh vilket underbart väder det har varit hela dagen idag. Och det är så underbart skönt att man faktiskt kan vara ute en hel dag utan att frysa bort hela kroppen. :P

Jag har hunnit massor idag känns det som, men inte riktigt allt som jag hade hoppats på men det kommer ju fler dagar så jag har ingen panik över det egentligen!
Jag har i alla fall hunnit gräva upp hela rabatten och rensat ur allt ogräs, krattat hela baksidan och flyttat marschall hållarna. Jag har även hunnit gräva upp alla stora stenar och lägga dessa i en fin hög som dekoration samt att jag har lämnat och hämtat på dagis, fikat med S & M samt Malin och barnen. Sen har jag t.om hunnit bada båda flickorna, storstädat hela köket, tvättat en maskin, diskat, fått hjälp att laga min cykel, bokat upp lite inför morgondagen och varit ute med soporna. Så nu när jag satte mig ner så insåg jag att jag är vrålhungrig!!! Jag har verkligen vart helt inne i min och barnens värld, så inne att jag har glömt bort att äta :S Hur i helskotta lyckas man med det egentligen???
Nu har barnen fått kvällsmat, sagor och är nattade och jag garanterar att flickorna redan sover och Theodor är nog inte sen efter heller. :D Så resten av kvällen kommer bestå av att sortera ren tvätt, fixa något att äta och se Desperata Hemmafruar och så Cougar Town :P Så som vanligt blir det Nina's myskväll...precis som varje vecka! :D :D
Jag tror faktiskt inte att jag har något mer att skriva....jag har haft så fullt upp idag att jag till och med är osäker på om jag fått med allt, men sak samma....ni behöver ju inte veta precis allting som sker på en dag :P
Jag hoppas ni får en lika trevlig kväll som mig och att ni verkligen har njutit av den underbart soliga dagen. Och jag hoppas detta underbara vädret fortsätter så jag hinner göra massa mer ute i trädgården...för nu känns det verkligen som om jag inte kan sluta :P
Ha en underbar kväll!
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen vår!

Ja nu är äntligen våren här och det känns helt underbart. I går eftermiddag satt jag ute på altanen och pratade med en av våra grannar medans barnen lekte. På förmiddagen var jag ner till stan med lilla Emilia och så hälsade vi på dagis nån timma. Jag hann även gräva upp en ful gammal buske och plantera undan lite och kratta baksidan och sopa. Så nu har man framsidan kvar och det sista med planteringen...men allt kommer så småningom. :D

Just nu är barnen i skolan och Emilia på dagis så själv ska jag fixa och dola lite i trädgården för att sen små städa lite innan det är dags att hämta alla barn! Egentligen skulle jag behöva sova lite eftersom lilltjejen fått tillbaka den där förbannade hostan igen och sover dåligt på nätterna, men känner att jag inte riktigt har tid till att göra det. Så jag får hoppas att man får bättre sömn någon dag eftersom gubben antagligen inte kommer hem förrän på fredag eftermiddag den här gången! :(
Men nu ska jag nog ta och ge mig och göra lite nytta och se om man kanske kan få hjälp med att färga håret någon dag med...mycket klarar jag men jag har aldrig klarat av att färga håret på mig själv :(
Jag önskar jag kunde det, men men....tur man har sjyssta kompisar som gärna ställer upp :D
Hoppas ni alla får en underbar dag i det fina vädret!
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Underbart!

Igår hade vi en jätte mysig dag och kväll. Samtidigt som det var rätt lugnt.

Under dagen satt vi lite vid datorn och fixade med mat och disk. Sen åkte vi och storhandlade medan Theodor gjorde sig iordning för ett kalas och Juliette lekte hos ett av grannbarnen. Sen när vi kom hem var det bara att slänga ihop presenten och skicka iväg Theodor till kalaset och sen satt vi ute och pratade med några av grannarna. Så det slutade med att jag och 2 andra satt och drack lite alkohol och hade jätte mysigt och pratade och skrattade. Barnen spelade fotboll, hoppade studsmatta och sen tog älsklingen nattningen!
Sen när vi gick in hjälpte vi barnen att hitta filmer de kunde titta på i sina rum och sen kollade vi själva runt lite på nätet, små pratade och sen la vi oss för eget mys!! :D
Natten var lite småjobbig däremot, men någon idiot som höll på och ringde men vägrade säga något. Första gången tänkte vi inte mer på det utan la oss igen, andra gången blev jag väldigt irriterad och drog ur hemtelefonen. Fattar det inte...varför det är så jävla roligt att ringa och störa folk bara för att jävlas mitt i nätterna. Vilken tur att alla barnen var hemma så man kunde dra ur telefonen...tänk om de skulle sovit borta eller så...då hade vi varit tvugna att stå ut. För är barnen inte hemma kan man ju inte bara dra ur telefonen ifall det skulle hända något och de vill ha tag på oss. Men men...nu kunde vi det så skit samma....men nästa gång är jag inte lika nådig. Folk är ju lite smådumma om de tror att de kommer undan pga dolt nummer...för det är bara att ringa telia och betala för en spårning och går inte det så polisanmäler man det bara så fixas det gratis! :D Tänk att en del verkligen inte tänker så långt. Men men....det e inte mitt problem. Jag var bara glad över att mina barn inte vaknade för då jävlar!
I morse vaknade man av solens underbara och värmande strålar in genom sovrumsfönstret. Andreas var redan uppe med barnen. Så jag gick upp och jag och Emilia fixade lite frukost, den fixade vi med städningen och så kom mamma. Hon fick vara barnvakt medans vi drog iväg för att köpa en ny grill och en massa skor till barnen.
Så nu passar jag på att uppdatera bloggen lite medan älsklingen sätter ihop grillen och sen blir det årets första grillning!! Och gissa om det kommer bli sååå himla gott och vi längtar massor allihopa!
Tyvärr försvann solens strålar nu men inget regn så vi kör på, för detta har vi längtat efter hela veckan!
Nu ska jag hjälpa lilltjejen att hitta sin tunna mössa så hon kan gå ut och leka en stund...och sen blir det att börja förbereda maten.
Men jag önskar er alla en underbar fprtsatt lördag och helg.
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen hemma i lugnet!

Nu har man kommit hem efter kvällens utbildning och jag känner mig helt slut så det märks väl att man inte är van att vara ute och "flänga" flera gånger på en och samma dag! Först var det alla de vanliga morgonbestyren och sen möte på Af och hem för att äta och ta lektiden med barnen och göra sig iordning inför utbildningen.

Nu är det väääldigt skönt att sätta sig ner i soffan och bara ta det lugnt. Snart ska alla barn sova och då ska jag också lägga mig innan jag somnar ståendes.
Har tyvärr inte så mycket att berätta om den här dagen...har gått i ett och det är precis som vanligt hemma hos mig. Jag hoppas verkligen att jag snart får mer att skriva om.
Nu orkar jag inte skriva mer och risken är rätt stor att det bara blir massa onödigt klotter som vi alla klarar oss utan så vi får hålla tummarna för att jag har mer att skriva en annan dag.
Och förresten....bilder på inläggen som jag redan skrivit orkar jag tyvärr inte fixa, det tar alldeles för mycket tid, tid som jag inte har med barnen runt mig hela tiden. Upptäckte när jag la in på Emilias "sluta med napp" inlägg att det blir ett sjuhelsikes jobb att gå igenom alla 1000 bilder och hitta rätt bild till rätt inlägg så jag tänker inte ens försöka. Men lovar att bättra mig på att lägga in bilder framöver...och kanske flikar in någon bild till ett "gammalt" inlägg om man har extra tid över. Men självklart ska jag fixa bilder på barnen så ni får se mina huliganer. Men vill ha dem på sidan under min blid men vet tyvärr inte hur man gör ännu...så hoppas på att en av mina vänninor kan hjälpa mig med det någon dag!
Och så måste jag ju självklart tacka mamma för den här dagen! Inte nog med att hon passade barnen från kl 10 till 20 så lagade hon mat, serverade och fixade med disken. Så idag har det varit lite småskönt trots all stress. :D Så TACK mamma och en JÄTTE kram till dig!
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

God morgon!

Usch vad trött jag var när Juliette kom och väckte mig imorse...hade jätte svårt att somna igår och har sovit jätte dåligt i natt. Så man var inget vidare pigg, men det var bara att bita ihop och gå upp.

Såg soligt ut ett tag utanför fönstret men nu är det mulet igen, känns lite tråkigt tycker jag, men solen kommer väl fram till slut så det är bara att vänta på de varmare dagarna.
Morgonen känns tung, delvis för att jag känner mig jätte trött och delvis för att den började med världens bråk mellan flickorna om vilken kanal de skulle titta på..så typiskt! Jag förstår inte varför barnen ska bråka om allt och ingenting istället för att bara i alla fall försöka vara snälla emot varandra? Men jag antar att det hör till barndomen.
Den här dagen kommer bli rätt fullsmäckad. Nu ska jag alldeles strax fixa lite frukost till oss innan det är dags att klä lillan för dagen och försöka få mig själv klar. Sen kommer mamma upp för att vara barnvakt medans jag åker på möte på arbetsförmedlingen. Sen blir det raka spåret hem för att äta och ta lektiden med barnen samt dricka en snabb kaffe med mamma innan det är dags för mig att dra till stan igen, fast denna gången på utbildning. Jag ser fram emot dessa kvällarna varje vecka. Tror det beror på att jag får en andas ut en liten stund från barnen samt att man får träffa andra vuxna människor som inte heller har det så jätte lätt med sina barn.
Så jag antar att jag får passa på att njuta så länge det varar. :P
Inatt kommer sen älsklingen hem, det längtar både jag och barnen efter. Det har varit lite tomt de sista dagarna när han har varit borta. Och det har känts lite konstigt. Och attans vad mycket tröttare man är på kvällen när man tar hand om precis allting själv. Men man är snart inne i de gamla vanorna igen, så det är inga problem! :D
Sen är det bra för ett förhållande att inte vara med varandra hela tiden. Samtidigt som i våran situation är det svårt att finna tiden för varandra. De sista månaderna har vi knappt haft någon tid för oss som par. Vi har inte hunnit göra någonting men det gör egentligen inte så mycket...lite tråkigt...men ingen panik över det. Det kommer alltid upp och nergångar. Vissa perioder gör man inget annat än umgås och vissa perioder hinner man knappt pussa varandra på en dag.
Men snart är sommaren här och vi hoppas att han kan ta semester i år så vi får hela 4 veckor tillsammans...vilket vi inte haft på 3 år. Så det hoppas vi på starkt och det ser vi verkligen fram emot.
Nä...nu måste jag göra mig iordning och fixa frukost så jag blir klar och hinner med 10 bussen så man kommer i tid. Men ni får ha en bra dag i det halv trista vädret så hoppas jag att jag hinner uppdatera lite under kvällen eller morgondagen!
CIao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Slut på "ledigheten"

Ja nu är älsklingens ledighet slut och han är på väg tillbaka till Norge. Gissa om det är tomt här hemma nu, men får se positivt på det hela...det är en kort arbetsvecka och han kommer hem torsdag natt igen. :D

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, leka lite med barnen. Vädret är lite mulet, kallt och tråkigt så det blir ju ingen heldag ute i alla fall :(  Men någon dag blir det säkert fint väder...hoppas jag i alla fall!
Så idag...någon som har något roligt förslag på vad man kan hitta på med barnen nu när de har lov och allting? Vill ju göra något roligt med dem i alla fall.
Imorgon får vi besök hela dagen så det blir kul och det ser vi fram emot! :D
Nä, nu ska jag ta och plocka undan lite här hemma och sen blir det att tvätta en del så man har det gjort med...sen får vi se vad dagen har att erbjuda.
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Se det snöar, se det snöar...

*usch*

Det var ingen vacker syn att vakna till snöväder imorse...jag och älsklingen som älskade det underbara vårvädret så mycket igår att vi hade tänkt grilla för första gången idag...men som det ser ut nu så har vi ingen lust längre. Så istället för underbart god grillad mat så blir det tråkig köttfärssås och spagetti och vi får fortsätta drömma om grillat någon vecka till eftersom han åker tillbaka till norge och jobbar imorgon bitti. :(
Ja ja....någon gång får vi ju chansen så ingen ide att deppa ihop för det. Idag blir det en rät tlugn vilodag för vår del, och bara umgås och slappa med lite film, mat mm...
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snart är "vardagen" tillbaka!

Idag har det varit en rätt lugn dag med massor av utelek med barnen, matlagning och handling.

Under eftermiddagen tog jag en fika med en av grannarna, det var lika trevlig som vanligt. :D
Mest under dagen har tankarna fått vandrat runt och man har planerat en massa i huvudet. Jag vill verkligen ha vår nu känner jag. Vi skyndar på det hela lite genom att skyffla bort snö från rabatten för nästa helg ska vi köpa virke mm så jag kan bygga mina egna planteringslådor. # st med måtten (h*b*l) 40*50*100 sen ska vi även ta och rensa ur den gamla rabatten och köpa blommor, jord, dekorationsstenar, bark, täcknät, presenningar samt lite vanliga stenplattor. Sen är det bara att börja bygga och göra iordning på baksidan. Ska bli intressant och jag längtar jätte mycket...speciellt efter det färdiga resultatet. Ska även inhandla lite bamburullgardiner, stolsdynor, krukor och "rabattkant".
Gud vad jag längtar efter att få sätta igång. Så under veckans långa väntan ska jag gå igenom det som finns i rabatten samt kolla runt på nätet efter det vi ska ha och kolla priser. Sen blir det att skriva en lista över det vi ska ha och avgöra vilket vi ska köpa nu i april och vilket vi ska köpa i maj. För sen ska det fasiken vara klart så man kan börja njuta av allt det fina. :D
Nu blir det nog att ta kvällen och börja planera lite inför veckan, har en del att göra eftersom barnen nu har sitt efterlängtade påsklov, så lite aktiviteter mm måste jag komma på....och då gärna sånt som passar dem alla så ingen behöver ha långtråkigt. En dag blir det lekträff hemma och en dag blir det en tur till biblioteket i alla fall. Sen vet jag inte vad jag ska hitta på. Kom gärna med förslag... (självklart blir det en heldel utelek med detta underbara vårväder)
Nä ni, nu ska jag ta och ge mig för att gå igenom lite bilder så jag kommer lite mer framåt med att få upp några sådana här på bloggen. Men ni får ha en underbar kväll och ta hand om er!
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Glad Påsk!

Nu var den här påskaftonen över den med. Inte illa. Men attans vilken trevlig och bra dag det har varit.

Inte nog med att barnen var jätte fina som "påskakärringar" och "påskgubbar" så var de super snälla hela dagen och hade fullt upp med sitt mest hela tiden. Sen hade vi vänner här och mamma idag och det var jätte mysigt och vi hade gjort en massa god mat allihopa! En super dag kort och gott!!
De sista dagarna har varit fullspäckade men samtidigt mysiga. Familjen har umgåtts en del, men inte så mycket som man kanske hade hoppats på. Men vi har hunnit med massor av ärenden och annat roligt.
En dag var jag och älsklingen ner på stan och kollade lite, fixade med lite ärenden samt åt på kina...det var super gott. En annan dag åt vi middag hos grannarna som älsklingen hade lagat med mannen i hemmet. Och sen har vi varit ute med alla barnen och plockat ris, pyntat samt haft påskpyssel och målat massor av påskbrev. Och ite nog med detta har vi haft barn bortasovandes hos kompisar och vi har sett Talang och haft mys i soffan.
Jag var iväg och köpte cykel till Juliette och sen en massa annat som städning, tvätt, disk och inhandling av mat mm...så fullt upp och det har gått i ett...men sååå kul och sååå underbart att man fått några dagar extra hela familjen!
Så resten av "helgen" ska vi umgås och fixa lite och så självklart hinna med lite fika med grannarna. Sen får vi se vad som händer.
Just ja...jag har kommit så pass långt nu att bilderna ligger på datorn nu istället för kameran så nu är jag ett steg närmare att få ut dem på bloggen. Ska ta mig tid någon dag nu och gå igenom dem och sen fixa med det...så då får ni gå tillbaka och kolla in bilderna lite med. :D  (Ja om ni vill det vill säga!?)
Men nu ska jag avsluta detta innan det bara blir svammel om absolut INGENTING...och sen ska jag ta kvällen med älsklingen och se om vi kan hitta på något mysigt eller roligt.
Men jag hoppas ni alla får en fortsatt bra påsk och att ni tar hand om er!
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon!

En ny grådisig dag och man känner sig lite trött och tung i huvudet, men det går säkert över bara man vaknar till! Idag kommer vi ha en hel del att göra. Snart vaknar alla barnen och då blir det fullt upp med frukost och allt som ska göras innan det blir dags för skola och dagis.

Sen ska jag och älsklingen åka ner till skatteverket och få lite hjälp med hans deklaration, det är väl tänkt att jag ska in på arbetsförmedlingen en sväng och sen blir det att strosa på stan för att köpa skivor till älskling innan vi åker och handlar lite mer inför påsken.
Sen blir det hem och packa in och försöka hinna få i sig lite lunch innan man ska till skolan och ha möte med dem och hämta Emilia på dagis.
Den här veckan har gått fort...antagligen för att man har haft att göra nästan hela tiden.
Nu vaknade lillan och gick ner...*suck* men men, kl är så pass mycket så det gör inget. Oj, nu kom Juliette upp...undrar vad hon säger om cykeln?? *nyfiken*
Hmm...tokunge....hon ser cykel, sätter sig i soffan och säger ju INGENTING! Men kikar fram på cykeln ibland....
nu ni...sitter hon och fnittrar bredvid mig i soffan och ler sååå sött och stort...små skrattar så fort jag tittar på henne...men säger fortfarande ingenting. Hmm..vad har det tagit åt ungen...eller ja, tror hon fortfarande är alldeles för nyvaken för att klara av att reagera annorlunda....om vi bara väntar en liiiten stund till så kommer det säkert någon reaktion. :D
Oj....det leendet såg ut att ta över hela ansiktet på henne, gissa om hon är glad!! Så kul att se henne så glad!
Och Tack mamma för att du gjorde det möjligt att få hem cykeln igår när hon sov....hon gillar den!!
Nu ska jag fixa lite med barnen, men ni får ha en riktigt bra dag allihopa!
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()