Äntligen är den här...


...dagen slut den med!
Den har varit nästan lika jobbig som gårdagen. Jag fattar inte hur barnen orkar hålla på att bråka om precis ALLTING!?!?!?
Men mitt hopp är väl att det går över någon j*vla gång...helst innan jag vill dunka mitt huvud i väggen eller liknande.....man kanske måste ligga på sjukhus då och det positiva med det är att jag får semester! *hahahaha*
Fan vad sjuk jag verkar nu, men det struntar jag i!! För jag är så j*vla trött och sliten. Och sen att den här förbannade hostan och förkylningen vägrar släppa gör inte saken bättre. Snart avverkat 6 hela j*vla veckor med hosta, snuva och halsont mellan varven. Det tar på krafterna enormt då man sover väääldigt lite och sen pluggar hela förmiddagarna och under eftermiddagarna ska man ta hand om barnen och hemmet. Ingen vila, ingen ro för min del! *besviken*
Studierna i dag gick väldigt segt och halv dåligt då jag hade fruktansvärt svårt att hitta det jag skulle göra och koncentrationen var i bott då jag frös som en gnu hela förmiddagen. Trots att jag hade dubbla kläder och låg i vårt varma sovrum med täcket över mig så kunde jag inte sluta frysa.
Det gick så långt att det stack i fingrarna och till slut hade jag ingen känsel i dem. Var väldigt svårt att både bläddra och skriva med fingrar som inte alls ville som jag ville. Och att läsa var nästintill omöjligt då jag frös så jag skakade.
Men fick en del gjort trots allt och är nöjd med det som blev klart i alla fall. Lite är alltid bättre än inget!:D
Så lite duktig har jag varit trots allt!
Sen har jag tvättat tre maskiner idag samt fixat med disk, sopor och plockat undan överallt.
Har även fått några bilder på barnen till julkorten och jag hoppas så innerligt att de blev bra då de verkligen inte alls vill fotograferas bara för att jag vill det....så har ingen lust alls att försöka på nytt imorgon igen. *vill inte*

Har även betalat alla räkningar och insåg att kontot är väldigt "tomt" emot vad det brukar vara och den här månaden kommer vara tuff!
Men fördelen är att vi måste tömma vår frys istället för att fylla på den hela tiden, då vi verkligen behöver frosta av den efter barnens spring där...
Så vi har så mycket is i den att vi snart inte kommer få in någon mat och vi inte fixar med detta snart....och det vore väldigt bra om vi gjort det innan jul då det kommer fyllas på med massor, massor av mat igen...precis som varje år! :)
Det andra positiva är då att vi redan inhandlat ALLA julklappar samt presenter till både mamma och David som snart fyller så i december slipper vi i alla fall de utgifterna nästa månad! *sååå skönt*
Så det finns fördelar med allting även om det känns tungt att vi har det dåligt den här månaden....men det löser sig alltid på ett eller annat sätt...det vet jag....för det gör det alltid! :D
.
Har även haft massa bråk med barnen under eftermiddagen så jag tror jag blir vansinnig snart. Bråkar de inte med varandra så bråkar de med mig. De bråkar om saker, tillsägelser, grejor de ska göra, scheman, läxor, dusch, kvällsmat mm....det tar aldrig slut! *besviken*
Jag hoppas innerligt att detta bara är en period som går över snart för annars vet jag inte vad jag gör....har ingen julkänsla och börjar tappa suget med precis allting...och fortsätter barnen så här är nog risken stor att jag bara sätter mig ner och total vägrar att göra någonting alls tills de slutar bråka konstant med varandra och mig.
Visst barn bråkar, de trotsar och tjafsar....men INGEN ska behöva ha det så hela tiden. Självklart har man olika åsikter ibland och självklart så kommer man inte alltid överrens och man har dåliga dagar som man tyvärr inte kan hjälpa. Men när det är så VARJE dag från morgon till kväll och allting runt omkring bara rasar då har det gått för långt anser jag!
Nu ska jag ta och ge mig för idag och försöka ta itu med fler sysslor här hemma då det ändå inte går något på tv....saknar min egna kväll med DH och CT och hoppas det kommer tillbaka snart! Jag behöver den här kvällen för att "överleva"!!!
Men men....nu ger jag upp och fortsätter med mina sysslor och ett försök att kolla bilderna på barnen och förhoppningsvis kan jag beställa mina efterlängtade julkort!
Så får ni ha en trevlig kväll och jag önskar och hoppas ni får mer vila än mig....för det behöver ALLA!

CIAO!!!


 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gick si så där....


Idag gick det inte direkt jätte bra med pluggandet...men jag kämpar på. Är typ klar med referatet....kom inte så långt som jag hoppades på, men får fortsätta senare om det är lite lugnt här hemma.
Då jag körde fast en del mellan varven så har jag försökt googla på mitt språkliga arbete, men hittar inte så mycket som jag skulle vilja, så måste nog ringa mamma sen och fråga var det var hon hittade en massa igår när hon googla...hon kanske t om kan länka adresserna till mig så det gå lite lättare. *blink*
Jag måste försöka komma igång med det...visst...det ska inte vara inne förrän om ca 2,5 vecka, men ju snabbare jag blir klar med detta desto snabbare kan jag påbörja min sista bok analys samt min novell som jag ska skriva.
När jag väl är klar med dessa så är det "bara" slutprovet kvar, och fortsätter jag i den här takten så kommer jag ha ca 4-5 veckor på mig att plugga enbart till slutprovet...och min strategi för detta är att kopiera alla sidor i boken som jag ska plugga på samt mina egna anteckningar och sen läsa på dessa varje dag....på det viset slipper jag sitta och bläddra fram och tillbaka i boken hela tiden. =)
Jösses vad smart jag är när jag vill! *hehe*
Eftermiddagen idag kommer nog vara rätt lugn. Skulle haft besök av en kompis men det blev framflyttat tills på torsdag. Ska väl skriva ut några papper till en granne men det får bli när jag är klar med mitt referat och efter att jag hjälpt barnen med läxorna.
Funderar ju även på att göra ett nytt försök med en fin bild på barnen till julkorten, men det beror nog lite på vilket humör de är på när de kommer hem....antagligen kommer det bli pannkaka av det precis som igår...måste även ta några enskilda bilder på dem då jag har en plan....nyfikna nu va? *hihi*
Det får ni fortsätta vara! =P
Nej ni goa vänner! Nu ska jag ta och skriva lite till på mitt arbete och försöka hitta information till nästa arbete...så har jag sparat lite tid inför imorgon. =)
Sen får vi se vad kvällen har att erbjuda då det inte går varken DH eller CT på tv ikväll! *snyft*
Min kväll är borta! =(
Ha en fortsatt bra dag i vinterkylan så får vi se om jag hinner skriva mer sen!

CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

"Spyr galla snart!"


Ledsen att jag inte skrev något igår, men hade varken tid över eller ork kvar för att skriva något.
Hela förmiddagen satt jag och pluggade och försökte skriva ett referat och ett pm, hann tyvärr bara klart med det ena så idag får jag ta referatet och jag hoppas, hoppas att jag blir klar med detta idag så jag kan påbörja mitt språkliga arbete som antagligen kommer ta ett par dagar om inte mer att få klart. =(
Det är inte mycket i den här svenska kursen som var roligt så jag hopas verkligen att någon av de nästkommande kurserna jag ska läsa blir roligare.
.
Efter lunch tid hade jag kört fast rejält så tog en paus och gick till AK för en pratstund, som fick avbrytas för att hämta Emilia på dagis, då David ångrade sig....men tog med Emilia tillbaka och satt kvar där någon timme till. Det var såå himla skönt att komma hemifrån en stund! "Tack AK, får vi göra om snart!"
.
Tyvärr var det inte lika kul när vi kom hem sen då barnen bråkade med varandra och skrek konstant...typ...ibland fattar jag det inte! Tycker de inte att det är jobbigt att bråka med varandra hela tiden??
Planen under eftermiddagen var att ta en fin julbild på barnen som jag kan använda till julkorten...men det var sååå svårt, då de inte ler samtidigt, de kollar inte in i kameran, de blir sura och griniga över att de ska ha finkläder och tomteluva på sig, de sitter inget skönt, det är trångt!
OJ! Ett syskon råkar röra vid ett annat...katastrof!!!
Mina barn måste verkligen tycka illa om varandra när de inte ens kan stå ut med att man råkar nudda varandra under en fotografering! Så min dröm om ett riktigt familjekort kommer nog aldrig gå i uppfyllelse så kan nog lika gärna ge upp den helt! =(
Så inte nog med att de var sura på mig för att de inte får som de vill...då Theodor hade tagit en hockeypuck från en annan kille, David hade inte grejor med sig hem för att göra sin läxa samt att det kom fram igår att han har varit inne på Theodors facebook och fulat sig under skoltid. Juliette grinar och slåss med Emilia och den lilla springer runt som en apa och bara flänger, slåss, skriker och spottar! *suck*
Jag ser inget slut på barnens dåliga beteende och funderar ofta på om det är barn eller apor jag har?? Mest troligtvis är det barn då man inte får låsa in dem! =P
Försökte ta det lugnt och så, men de puschar och puschar tills man inte vet var man ska ta vägen.
Så det slutade med att Theodor skulle läma tillbaka pucken i skolan idag! David fick inte ringa Emil och leka med honom då han inte kunde göra läxan. Emilia fick sitta på rummet tills kvällsmaten till slut för att hon spottar på syskonen och Juliette sa förlåt och lugnade ner sig för att sen gå och leka med kompisar.
Det är tydligen jobbigt att behöva göra läxor innan man går till kompisar och det är tydligen synd om mina barn för att de måste göra det.
Jag struntar i vilket....men börjar tröttna rejält på att de är otrevliga, uppkäftiga och helt respektlösa emot mig! Börjar tröttna på att ställa upp och vara snäll eftersom ju snällare jag är desto mer skit får jag!
Allting är alltid alla andras fel....det är aldrig deras fel att de inte har läxor med sig eller sånt....hur går det ihop?? *irriterande*
Jaja...så var min dag kort och gott igår...så jag orkade aldrig skriva här och HADE jag gjort det hade jag bara spytt galla över allt och alla så det var säkrast att låta bli så ingen blir sårad eller liknande!
Tråkigt men sant: Det absolut bästa på hela gårdagen var att min mobiltelefon kom tillbaka!!! *ÄNTLIGEN* Och det absolut skönaste var kaffet hos AK, då barnen var lite lugna och en annan kom hemifrån! *love it*
Jag hoppas att den här dagen kommer bli bättre men antagligen inte. Ska väl försöka få till ett nytt julkort med barnen...men tror inte det kommer gå bättre idag...så kanske ska ta och strunta i hur de ser ut och ta korten i svartvitt så syns det inte....eller så skiter jag i det helt och hållet då ingen är intresserad av att skicka några julkort till släkten. =(
Är trött på att hålla koll på allting och se till att allting händer. Vore lite kul om någon annan i vår familj kunde planera lite eller visa lite intresse....känns som om allting jag ber om är alldeles för jobbigt att göra....så känns numer som om jag lika gärna kan strunta i allting!?
Kanske ska göra det snart....strunta i jul, nyår, påsk, midsommar mm....det är ju ingen som bryr sig eller är intresserad nog för att engagera sig. Bäst är om allting är betalt, fixat och klart....!
.
Nä...nu struntar jag i det här och tar och ger lillan frukost istället!
Kanske skriver senare och förhoppningsvis har jag något roligt att skriva och inte bara irriterande dåliga kommentarer!
TACK!För att ni står ut och fortsätter läsa! *uppskattas*
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Förstår inte =(


Ibland förstår jag mig inte på barnen överhuvudtaget. Och de tänker säkert likadant om oss föräldrar mellan varven! =P
Men är det verkligen så himla kul att retas och bråka hela dagarna?????
Själv tycker jag det vore roligare om man kom överrens mer, inte hela tiden men oftare, så man kunde ha roligare tillsammans oftare! =)
Som jag skrev tidigare så skulle barnen baka idag och det har de gjort. Theodor rullade en hel del negerbollar och Juliette fick till sin kladdkaka.
Sen har de varit och åkt skridskor under eftermiddagen så pojkarna är fortfarande inte hemma, men Juliette kom tillbaka rätt snabbt, vilket jag kan förstå med tanke på dagens väder. =/
Så hon kom hem och åt några godis bitar och ville sen ha kladdkaka...och det fick hon ju så klart.
Emilia ville också ha kladdkaka....men det fick hon tydligen INTE!!!
Så Emilia jätte ledsen och gråter...och Juliette ignorerar!
Själv blir jag lite irriterad då de sa att de skulle baka till hela familjen men tydligen så gäller inte detta Emilia, fastän hon OCKSÅ tillhör familjen! =(
Och även om lillan måste lära sig att man inte kan få allting så anser jag att man bakar inte en kaka och äter den själv! Utan man delar med sig och låter alla få smaka!!!
Detta borde barnen veta då de så duktigt tjatar om kaka när jag har bakat....och då ska de gärna äta upp allting på en gång...vilket iof alla barn vill....men jag förstår inte varför Emilia inte kunde få en liten bit!??
Kan någon förklara detta för mig??? *skulle uppskattas*
Så dagen slutade med att jag och älsklingen fick ställa oss och baka med lill tjejen också så HON har något att fika på....och hon har nu bakat mockarutor och själv har jag bränt två fingertoppar!
Nu står plåten i kylen för att svalna och så glasyren stelnar....sen ska hon få äta lite när hon har ätit kvällsmat!
Så hur ska man göra då...när Juliette garanterat kommer och vill ha och smaka hon med, då hon ÄLSKAR dessa mjuka kakor....?
Jag har god lust och låta Emilia säga nej så hon får vara utan, men samtidigt tycker jag inte det är rätt då jag anser att man delar med sig...speciellt när man INTE köpt det själv! Det är ju faktiskt vi föräldrar som har köpt alla ingredienser....och vi trodde faktiskt att vi skulle fika tillsammans då de sa detta....och egentligen spelar det ju ingen roll vem som köpt eller gjort vad utan det handlar ju om snällhet och gemenskapen som en familj!
Undrar hur barnen skulle tycka det var om jag bakade något gott och sen säger att de inte får något för att det är JAG som har bakat den??
Ibland önskar jag verkligen att barn kom med en manual så man slipper göra fel.....vill ju inte att någon ska tro att man psykar barnen eller ger dem dåligt samvete! Men hur fan ska man få dem att lära sig UTAN att ge igen med samma mynt???
Speciellt när man redan har pratat med dem, förklarat för dem och haft detta i uppfostran HELA deras "liv" och ÄNDÅ har de inte fått in detta....hur gör man då UTAN att "ge igen"?
HJÄLP!!!!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

1:a advent!


God morgon på er! Eller ja god förmiddag kanske vore mer passande. =P
Barnen var jätte snälla och lugna på morgonen så jag låg och halvslumrade i soffan med dem till barnkanalen medan älsklingen låg och sov. Vi gick upp vid halv 11 och fixade frukost. *soft*
Men sen var det slut på lugnet!!!
Sen dess har Emilia skrikit, grinat och bråkat i ett så det här kommer bli en väldigt lång dag om hon ska fortsätta på det här sättet. Och Juliette gör ju inte saken bättre när hon sitter på neder våningen och retas genom att skrika på henne och härma allting hon säger! *suck*
Men jag håller en tumme för att hon lägger av! Hoppet är ju det sista som dör sägs det! =P
Jaha, så är första advent här! Inte en enda julgardin eller ljusstake har jag fått fram, inte heller adventsstaken. I vår familj kommer vi inte fira eller mysa av 1:a advent alls idag då min äldsta son fyller på fredag och han har önskat INGA julsaker på födelsedagen!
Så den önskan har jag låtit slå in då jag förstår honom!
Så istället kommer vi pynta nästa helg och fixa med allting. Så nästa söndag när det "redan" är 2:a advent kommer vi att fira båda....så det får bli den 1:a på morgonen och den 2:a på kvällen! =D
Man gör ju vad man kan för sina barn, och den här önskan är så lätt att uppfylla! Och sen att jag fick en vecka till på mig med den årliga julstädningen och julpyntet är bara ett plus i kanten!
Ett STOORT plus! =D *hahahaha*
Så vår dag kommer bestå av att små städa lite och sen vill Juliette och Theodor baka så det ska de få göra. Juliette vill baka kladdkaka och Theodor vill baka negerbollar....ja säg vad ni vill men jag säger negerbollar då de har hetat så HELA min uppväxt och att det är rasistiskt tycker jag bara är löjligt då det finns kakor som heter "Finska pinnar"! Och så finns det ju "Vit choklad" och "Vitlök". Tänk om vi "svenskar" skulle ta illa upp av allting som heter vit innan eller om alla invånare i Finland skulle ta illa upp av "Finska pinnar"??? Hur skulle världen se ut då?
Så säg vad ni vill men detta är min åsikt och den står jag för! =D
*MUMS*
Nu ska jag sära på mina döttrar då de verkligen inte kan sluta bråka med varandra! Den här dagen kommer bli vääldigt lång känner jag! Någon som vill byta???
.
Ha en bra dag!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jaha!


Då var middagen avklarad. FAN vad gott det var med taco's...brukar äta det mellan varven men nu var det ett tag sen sist! =)
Och så drack vi julmust till det! *sluuuurp*Så nu är middagen avklarad, diskmaskinen tömd, fylld och igångsatt igen. Har även diskat upp plåtar och någon kastrull för hand samt gjort rent bord, stolar, bänkar, spis och spisfläkten!
Och inte nog med det så spillde nog lillan lika mycket mat på golvet som i magen så det har jag också fått göra rent så man slipper trampa i majs, köttfärs och ost! *inte mysigt*
.
Nu är det rätt lugnt här hemma då Davids kompis Emil gått hem och David åkt med Claes hem för att sova över där i natt. Theodor kom bara hem och åt innan han drog tillbaka till Adam för några timmar med mer lek! =)
Flickorna köpte kramdjurshundar på julbazaren så de leker faktiskt snällt med dem på juliettes rum nu *skönt*
och maken sitter och spelar tv spel....*inget ovanligt*
Så alla åt...sen nästan SPRANG de från bordet för att fortsätta med lek och spela tv spel medan en annan stod kvar i köket med disk, matrester och smuts upp över knäna....eller ja det kändes så i alla fall! Underbart när resten av familjen hjälper till! *säkert*
Det hade varit lite skönt med hjälp då min rygg inte alls vill vara med idag. Och den här jävla hostan sitter fortfarande i och verkligen VÄGRAR ge med sig! Det börjar bli väldigt tröttsamt då man aldrig får sova ordentligt eller en hel natt....saknar ordentligt med sömn. Så nu går man trött och hängig mest hela tiden och så fryser man på det! *tråkigt*
Så jag är väldigt tacksam över att David INTE ville ha julpynt uppe när han fyller, i år heller, så jag fick dispens med en heeel vecka. *lyx*
Vi brukar låta honom välja eftersom han fyller den 4:e december så det är inte så många dagar det rör sig om....och jag förstår honom....vem vill ha massa julpynt när det egentligen borde vara ballonger, serpentiner och grattis skyltar! Inget kul alls att fylla i december! *stackars pöjk*
Så tur att han har en så snäll mamma som inte tar alltför hårt på att advents firandet blir framflyttat en vecka! =P *hihi*
.
Nä....tänkte bara ge er en snabb uppdatering innan jag tar kvällen. För nu har jag gjort mitt för idag tycker jag och nu vill jag sätta mig i soffan med antingen en film eller spela wii....då min axel krånglade igår så jag tittade bara på när de andra spelade. *kul det med*
Hoppas ni får en riktigt bra lördagskväll....för det ska vi ha med lugn, mys och godis!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tillbaka!


Nu är vi hemma från Davids skola och det var faktiskt helt okej.
Väldigt trångt med tanke på att borden stod tätt och gången var smal. Så med elever och "köpare" överallt var det ibland svårt att ta sig fram...men det var jätte mysigt!
Kören stod och sjöng julsånger med tomteluvor och det luktade jul lite här och var. PTA stod och sålde kaffe, te och glögg samt fika bröd och alla barnen kämpade på bra.
Davids klass gick runt med papperstallrikar och ropade ut: "Köp 3 betala för två hos 6c!" och "Köp mycket och få rabatt!"=D
Initiativ förmågan är det inget fel på i alla fall. =D
Ska bli kul att höra sen hur det gick då vi tyvärr inte stannade tills de stänger. Lite för mycket folk, lite för lite underhållning och alldeles för trötta döttrar!
Men jag hoppas att det kommer tillbaka nästa år och att det utvecklas vilket inte är omöjligt eftersom alla kan ge tips och förslag!
.
Nu kommer väl snart David och Theodor hem och då blir det att äta taco's och sen ska jag ta en tidig kväll så man orkar med en "normal" morgon dag. Och så trötta som barnen är efter gårdagen (då vi spelade wii ända till efter midnatt) så behöver de också lägga sig något tidigare ikväll!
Ska nog ta och vila lite nu innan det är dags att börja med maten och även ta itu med disken...igen!
Ryggen värker och axeln med så lite vila kommer min "stackars" kropp att uppskatta tror jag! =P
.
Önskar er en fortsatt bra lördag och riktigt mycket mys med familjen!

CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Julbazar!


Om ett par timmar bär det av till gruvlyckan för Julbazar på Davids skola. Ska bli intressant, men tror flickorna kommer tröttna rätt fort så jag hoppas att de sköter sig riktigt bra ändå! =)
Lovade David att ta med bakverk, julklappar och blommorna i bilen ut så han slipper släpa på det på bussen.
Han är så snäll som tar bussen....fast i slutänden hade han inte haft något val ändå! *hehe*
.
Theodor skulle egentligen åka till pappan igår, han hade bestämt sig och jag ringde hans pappa och sa det. Sen pratade jag med David och frågade om han kunde tänka sig att åka bussen ändå....så deras mormor får plats i vår bil....och det gjorde han så gärna. Så jag ringer mamma och berättar detta och allt var frid och fröjd...
...i typ en timme!
Sen hör Theodor att David pratar om att gå och åka skridskor, med Emil på eftermiddagen och "vips" så vill han inte åka till sin pappa längre.
Så då fick han ringa och berätta det själv...inga problem. Han fick vara kvar hemma! =)
Så jag får ringa tillbaka till mamma och säga att hon inte får plats i bilen i alla fall...*suck för krångel*
.
Sen går det ett par timmar och kvällen kommer, vi bakar pizzor och dukar för vår wii kväll. David tog med Emil hem för övernattning och Theodor kommer hem från skridskobanan och är super glad och nöjd och vill åka mer "idag" igen. Och jag får lov att förklara att vi får se vad vi hinner då vi ska vara på Davids skolan mellan 12-16. Och han kläcker...
....att han kan väl stanna med Adam hemma hos honom och vara ute och åka skridskor istället??
Så vi ringer han mamma och kollar...inga problem. Deras andra son ska ju med David till skolan. Så för deras del blir det plus/minus noll i barnaskaran! *hahahaha* (Hade inte varit några problem annars heller)
Så vad får jag göra då??
Jo...ringa upp mamma än en gång och säga att hon får plats i bilen i alla fall då!
David måste ju ändå ta bussen eftersom Emil, som sover här, ska med till hans skola idag!
*Struuuuuuul*
.
Men NU får ingen av ungarna ändra sig något mer utan nu blir det som det är sagt eller så låser jag in dem någonstans och åker utan dem! *HAHAHAHAHA*
Nä då...det skulle jag inte kunna....men fan vad jobbigt det är när de säger en sak för att sen hålla på och ändra sig hela tiden....blir så himla svårt att planera något då så man kommer iväg i tid och allting är frid och fröjd! Så jag hoppas verkligen att det inte dyker upp något mer nu!
.
Ja se dessa barn. =P
Älskar dem massor, och deras små ideer och knäpphet mellan varven gör det bara så mycket roligare.
.
Igår var grannen Linus här och demonstrerade dammsugaren som han ska sälja, eller ja hans mentor demonstrerade och han satt och skrattade och tog anteckningar! *hihi*
Inte lätt att hålla sig när Juliette sitter och dummar sig som ett stort frågetecken och fattar ingenting och speciellt inte när hon kommer med sina dumma frågor som hon egentligen inte skulle behöva ställa! *Älskar min blondie!!*
Och Emilia sprang mellan soffan och Linus mentor och tittade, kände, dammsög och ställde massor, massor av frågor. En del stunder satt hon i soffan som ett ljus och var helt inne och väldigt fascinerad av vad de höll på med! *Älskade nyfikna lilla barn*
Så jag var bara tvungen att skämta och sa att vi skulle lika gärna kunna lämna rummet och låta dem hålla visningen för döttrarna då de ställer mer frågor än oss! Så undrar vilka som var mest intresserad egentligen??
Flickorna eller vi? *hmmm* *hahahahaha*
.
Blev mycket text nu och inga bilder....tyvärr får det nog bli så nu då jag fortfarande inte fått min mobil ELLER ens hört något om den, trots att vi ringde i tisdags eller onsdags och de skulle lämna besked senast fredag! *hmmm*
Blir faktiskt irriterad då de ringde förra måndagen och sa att de skulle skicka en ny istället för rengöring och lagning, och jag tyckte att den veckan det skulle ta för den att levereras var lång tid....ingen post levereras under helgen så på NÄSTA postdag så har det gått TVÅ veckor????
Vart FAN är min mobil?????? *snyft*
Och sen, om jag ska vara helt ärlig, så orkar jag inte leta efter passande bilder på google just nu så detta får bli ett lååångt och tråkigt inlägg med bara en massa text. Men ska vara lite extra snäll och inte gör det så mycket längre utan istället sluta skriva!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nej till skift!!!


Ja så känns det just nu i alla fall. Lite tråkigt att älsklingen jobbar skift ibland. Speciellt nu när det närmar sig allt med lucia, advent, jul och nyår. =(
Den 13:e december ska Juliette vara på skolan för att gå lucia tåg redan kl 6.45. Detta innebär att vi måste gå hemifrån senast 6 om vi ska hinna då det är alldeles för mycket grus på marken för att dra lilla långsamma Emilia i en pulka och ingen vagn har jag.
Och så jobbar maken förmiddag den veckan så han åker hemmifrån redan före 5, så ingen bil kan man åka med den lille heller.
Och då Lucia tåget inte är klart förrän vid 7.30-7.45 så måste jag se till att alla barnen, utom Juliette, äter frukost innan vi går. (Juliette får frukost på skolan efteråt).
Eftersom Theodor börjar kl 8 så hinner inte han hem och äta innan och David måste åka senast 8 så han hinner inte heller. Och Emilia börjar dagis kl 8 så ingen frukost tid efter för henne heller. Och Emilia är fruktasnvärt långsam så misstänker att jag måste gå upp redan kl 4 för att hinna få dem klara med riktigt varma kläder, frukost och så hjälpa Juliette med alla förberedelser så hon blir en riktigt fin Lucia.
NU för första gången på vääääldigt länge önskar jag att jag hade körkort och bil. Eller att maken jobbade ett annat skift...eller en enda bra vän man kunde be om skjuts dit och hem....
Men men....det får gå som det går....
Tycker nog lite synd om mig själv...men det går över snart eftersom jag inte bör göra det. :P
Nog om detta....dagen börjar närma sig kvällen och snart ska jag ta och pyssla lite med barnen....eller ja, försöka då David vill dra och åka skridskor med Emil. Vore kul om alla ville vara med, men det verkar inte bli så.
Sen måste jag få David att baka med innan imorgon till julbazaren och så kommer ju Linus och demonstrerar sin dammsugare....tråk...men vad gör man inte för sina vänner.
Och så fort han är klar ska vi äta hemmagjord pizza och spela wii resten av kvällen med barnen! *supermysigt*
Ha en fortsatt bra dag!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tidigt! =(


Idag vaknade jag jätte tidigt och trots att jag sovit väldigt dåligt inatt så kunde jag inte somna om. Så himla trist! Speciellt då det inte finns något att göra när klockan är halv 5. Barnen sover och inte ett skit går det på tv. =(
Men nu är David vaken och ska snart packa ryggsäcken för att åka till skolan, för i eftermiddag har han och jag lite bakning att göra.
Emilia kom precis upp och sitter i soffan och kollar på barnkanalen efter en trött och mysig "huvudlutning" mot min arm och ett litet "god morgon".
Snart ska resten av barnaskaran gå upp och då blir det dags för frukost och allt annat som ska fixas innan skola och dagis...så jag får något att göra en liten stund! =D
Älsklingen borde komma om ca en halvtimme för att gå och sova ett par timmar innan det är dags att gå upp i någorlunda bra tid för att ta iyu med resten av dagen "aktiviteter" och kunna somna i någorlunda vettig tid ikväll!
.
Så vad står på dagens schema då?
Ska lämna Emilia för att sen gå hem och peta i  mig lite frukost innan dagen börjar, så man har lite energi i alla fall.
Under förmiddagen ska jag slå in de sista julklapparna, ifall barnen hittar dem...då ser de i alla fall inte vad det är! =P *hihihi*
Så ska jag sätta mig och kolla mer på nästa inlämningsuppgifter och börja gå igenom det som kommer på slutprovet sen! Veckorna kommer gå fort så lika bra att få lite koll så man har en chans!
Och så ska jag väl betala räkningarna och skriva inköpslista och matförslag inför nästkommande vecka. För sen blir det att åka och veckohandla och så hinna hem innan barnen kommer. Idag kommer t om David tidigt då han slutar redan efter lunch! =D
Och då blir det att sälla in alla varor för att sen baka till Julbazaren imorgon. Och så har jag planer på att pyssla lite med barnen....så jag bara hoppas de har lust att stanna hemma ialla fall någon timme idag!
Senare i eftermiddag kommer en av grannarna då vi har lovat att han ska få öva sin sälj teknik på oss...han har fått ett nytt jobb....GRATTIS till det nya jobbeet Linus!!! =)
Och jag hoppas att det inte tar alltför lång tid då jag verkligen vill ha MASSOR av MYYYS med familjen ikväll med någon god mat och kanske film eller wii....för DET är jag sugen på att spela för det händer alldeles för sällan mot vad det gjorde i början! *gillar*
Ja ni alla goa vänner! Så ser våran dag ut! Inte direkt något nytt, men en hel del att göra. Men som vanligt kommer det gå snabbare än jag räknar med och så sitter man och har skit tråkigt istället för att barnen sticker till kompisar och älsklingen slappar med x-boxen, vilket jag förstår då han kommer vara väldigt trött idag eftersom han jobbat hela natten och sen bara får sova knappt 4 timmar eller liknande. =( *stackaren*
.
Nä! Nu ska väl jag ta mig i kragen och sluta skriva och se till att mina barn får i sig frukost och kommer iväg som de ska.....även om de klarar det fint själva så vill jag ju vara mamma åt dem mellan varven med! =)
Önskar er alla en underbar dag och passa på att stressa av så ni hinner njuta av helgen!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Stan avklarad!


Så var man hemma igen! Det var helt underbart att gå på stan med Elle idag. Vi gick sakta och bara strosa och mös av att det var så himla lite folk på stan! *underbart*
Så nu har jag köpt ALLA julklappar, och det är helt underbart att vara helt klar. Ja om man bortser från maken då....men vet inte vad jag ska köpa då han inte önskar sig någonting och sen funderar jag på om vi ska strunta i julklappar till varandra i år då det faktiskt är så att jag inte önskar mig någonting heller. =/
Så vi kan lika gärna spara de pengarna då min älskling faktiskt fyller 30 i januari och det lär gå åt en hel del pengar då! =)
Men alla barnen är klara samt min mamma och svärmor! Så nu ska jag bara fixa iordning dem samt slå in dem. Och så har jag även köpt alla presenter till David som fyller nu 4:e december samt present till mamma som fyller den 9:e december! =)
Så nu kan man ta och koppla av lite om man har lite tur.
Skulle egentligen börja julpynta inför söndagen men då min älskade son önskar att jag väntar tills efter hans födelsedag så gör jag det! 1:a eller 2:a advent....spelar roll. Allt för mitt älskade barn...men sen ska här pyntas så jul känslan kommer fram riktigt ordentligt! =D
Nu borde snart Theodor komma hem från skolan. Juliette smet lika fort som hon kom innanför dörren och David kommer inte förrän vid 20 ikväll så det blir inget pyssel med barnen idag då de inte är hemma. Så tar det imorgon istället när t.om David kommer hem tidigt för en gångs skull!=D
Man hinner lite mer när man kan börja redan vid 14-15 tiden och slipper vänta till mellan 17-18.  Speciellt med tanke på att lillsnuttan lägger sig redan kl 19 under arbetsveckorna!
.
Så nu blir det att ta det lite lugnt då älsklingen tömt sopor, torkat bord och fixat med disken innan jag kom hem, så just nu finns det inget för mig att göra. Så rätt gött att ta det lugnt efter några timmar på stan.
Och så kommer väl Elle med sin gubbe (Nicke) sen för lite mer prat och umgänge! *kul*
.
Ha en fortsatt underbar dag så kanske jag skriver mer sen!

CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag!


Efter allting som har varit sista tiden tänker jag ta en paus idag och bara vara.
Så förmiddagen kommer jag tillbringa på stan med lite shopping av julklappar, presenter och så självklart en fika med underbaraste Elle! =)
Det ska bli så himla kul då det är evigheters evigheter sen vi var på stan tillsammans....det var jätte länge sen överhuvudtaget som jag var på stan med någon av mina vänner.
Har varit ner ett par gånger med mamma...har varit jätte kul och trevligt det med! =)
Och så någon gång med något av barnen. Trevligt...men inte lika! =P
Så idag kommer jag strunta i alla måsten, till en viss del, och bara ta hand om mig själv och sen ägna lite tid till barnen under eftermiddagen. Delvis för att jag gillar att umgås med dem och delvis för att gott göra dem för gårdagen!
Så eftermiddagen med barnen kommer bestå av lite pyssel...OM....jag hittar det som behövs på stan. Jag hoppas verkligen det då de ska få vara med och fixa med farmor och mormors julklappar! Det blir nog kul för både barnen och de "stora" vuxna! =P (Jag och maken är de "små" vuxna, då vi är yngre) *hihi*
Sen hoppas jag på att kanske hitta en ny mössa till mig. egentligen gillar jag inte att använda mössa då jag för det mesta ser ut som ett litet barn i dem....men nu när det blåser så himla kallt ute så fryser jag om öronen. Och den gamla jag har är alldeles för varm när man bara är ute korta stunder, men väldigt skön när man är i pulka backen med barnen. sen hoppas jag väl lite på att jag fryser mindre i hela kroppen med något på huvudet....då jag fortfarande inte hittat en varm OCH snygg jacka till mig själv. Så jag har en gammal, lite varmare, höstjacka som dragkedjan är trasig på och en ull-kappa som vinden blåser rakt igenom på....så ingen värme direkt med någon av dem! =)
Sen har jag även makens gamla vinterjacka, men har nog tyvärr gått upp något kilo det sista året så den kan jag nog inte få igen då han är bra mycket smalare än mig. =(
Känns lite tråkigt då den är super varm....men samtidigt skulle jag vilja ha en TJEJ vinterjacka till mig själv som är NY då jag inte haft någon sådan sen jag var typ 17 =(
Men någon gång hittar jag väl någon....och om inte annat så kommer jag lösa det ändå. Det är ju trots allt inte första vintern detta problem finns så man har väl vanan inne! *tyvärr*
.
Har inte tid att skriva så jätte mycket mer då jag snart måste gå ner och klä på mig för att möta Elle vid busshållsplatsen!
Men jag önskar er alla en super duper bra dag! =)
CIAO!!!

.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dålig dag!


Som jag skrev lite snabbt förut så har dagen varit lite si så där....och inte blev eftermiddagen bättre då det har varit en del dispyter här hemma.
Jag struntar i vilket....många kommer tycka att det är fel av mig att "blotta" så mycket på min blogg...men det är ju faktiskt MIN blogg så...
Oavsett vad folk tycker och tror så finns det INTE en enda perfekt familj som ALDRIG har dispyter!
Det är bara så himla tabu lagt och man ska tydligen skämmas om man råkar öppna sig lite.
Undrar om det är därför det finns så många som går på dämpande mediciner och super sig fulla till höger och vänster???
Det känns säkert bättre än att behöva hålla allting för sig själv hela tiden och aldrig kunna prata ut ordentligt.
.
Jag har en del vänner som säger att de ställer upp om det skulle vara något. Och det är jätte bra!
Men tyvärr har jag själv svårt för att öppna mig och prata om mitt liv och vad som händer med mig eller oss här. Folk måste ha tålamod och nästan dra ur mig allting då jag inte kan öppna mig så pass att jag bara lyfter luren, ringer till någon och släpper ut allting och ber dem komma för att jag mår piss!
Istället ligger man och gråter när barnen lagt sig eller så stänger man in sig på toaletten en stund och låter tårarna tyst rulla ner för kinden. Svalkar sen ansiktet och går ut till barnen med ett leende på läpparna som om allting är precis som vanligt! Varför någonsin erkänna att det inte är bra??
.
Ja som ni säkert förstår har jag varit ledsen idag...haft en liten dispyt med maken angående nuet och framtiden....allting löser sig till slut, men det är just det där med att börja prata och diskutera som kan vara svårt då man är lite olika som personer.
Så jag jag grät en sväng, han var deprimerad och barnen kände det på sig och var så underbart snälla och lekte på sina rum!
Jag känner mig hemsk! Barnen gick undan för att VI föräldrar hade en dålig dag. Det ska de inte behöva då jag känner att man kanske kan försöka behärska sig tills de sover...men en dålig morgon, med lite sömn för oss båda och mycket som snurrar i huvudet då man har en del att tänka på med ett barn och en del att fixa med...så brast det!
Vi skrek inte...vi bråkade inte utan var mer nedstämda och ledsna och försökte prata.
Så visst, barnen tar nog ingen skada av det. Men jag vill inte att de ska tro att vi bråkar eller liknande då vi inte gjorde det....de förstår inte riktigt detta med olika åsikter och diskutioner, och att det inte är samma sak som att bråka!
Och de ska de nog inte förstå heller.
Jag uppskattar att de lekte så snällt så vi fick en chans att prata INNAN det blir bråk, men samtidigt lider jag med dem för att hela eftermiddagen försvann för att vi har svårt att hitta orden...och barnen blev helt åsidosatta!
.
Imorgon ska jag göra mitt bästa för att gottgöra dem! Kanske inte blir perfekt, men jag tänker göra mitt bästa. För jag älskar mina barn och vill dem det allra bästa!
.
Nu struntar jag i det här, ska fixa lite kvällsmat till mig samtidigt som jag ska hjälpa David med det sista på läxan innan han ska lägga sig. Sen ska jag äta och sova!
Och imorgon blir det nya tag med, förhoppningsvis, med ett piggare och bättre humör från oss båda!
Jag hoppas er dag har varit bättre än min...och vill ni klanka ner på mig så varsegoda. Annars skulle jag bli mycket gladare för några upp piggande ord som gör att man ler och känner: "Jag är INTE ensam!"
SOV GOTT ALLIHOP!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Ett stort tack!


Ett stort tack till alla er som läste mitt inlägg igår, med mitt skolarbete! Jag är jätte tacksam och glad för responsen av er som hjälpte mig! *underbart*
Idag är min dag bara sådär, då jag fryser som en idiot....sitter med massa kläder och dubbla stickade tröjor på mig och fryser ändå. Väldigt tråkigt tycker jag. Och jag hoppas det släpper snart!
Under förmiddagen var jag hos Elle på en prat stund! Det var så skönt att komma hemifrån en stund och det var underbart att få prata lite! Tack så jätte mycket Elle!
Sen har jag kollat lite på svenska uppgifterna, men inte blivit så mycket då jag fryser och känner mig allmänt trött och orkeslös! Börjar tröttna rätt rejält på den här förkylningen, hostan och alla nätter med lite sömn. Speciellt nu! Snart första advent och jag har inte ens orkat gå in i förrådet eller till garderoben för att kolla att vi har allting som behövs. =(
Så jag längtar så mycket tills man mår som vanligt igen och har tillbaka all energi till att göra julen så bra som möjligt för barnen. Och sen lite extra energi skadar inte så man orkar ta den årliga storstädningen och hinna göra lite julbak och pyssel med barnen trots att maken arbetar mycket och en annan pluggar.
Men de ska inte behöva lida för det utan vi får göra det bästa av situationen! =)
.
Snart är det dags att hämta lillan på dagis för att sen ta itu med en del under eftermiddagen. Delvis måste vi prata lite om jul och nyår och börja planera lite så vi vet hur vi ska göra! Sen måste jag ge David den tråkiga nyheten att det INTE blir något "summer camp" för honom med skolan till sommaren då det var alldeles åt helvete för dyrt för att vi ska klara av det! Tråkigt, men vi hade egentligen inte räknat med något annat!
Bara hoppas att han tar det relativt bra. Inte ens om vi skulle spara ett år skulle vi ha råd att låta honom åka...så finns det kvar, kanske, kanske han kan åka när han slutar 9:an eller liknande....men inte troligt då vi inte kan ha semester alls med barnen under de åren! *suck*
Jaja...nu ska jag ge mig och försöka få upp värmen lite innan jag måste ge mig ut i vinterkylan igen. Inte för att det spelar någon roll egentligen då jag kommer frysa lika mycket när jag kommer in igen...men men....
Jag hoppas ni alla får en bra eftermiddag och att ni njuter av era vänner och familjer!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Behöver åsikter!


Som jag skrev tidigare så har jag skrivit en personbeskrivning av min lilla dotter i dag. Detta är en inlämningsuppgift till min svenska kurs.
Det stor i boken, bland tips och råd, att man skulle få så många som möjligt att läsa och kommentera eftersom första försöket oftast bara är ett upplägg som inte tar skada av förändringar.
Så jag kom på idén med att skriva den här i min blogg och jag hoppas verkligen att ni som läser lämnar en kommentar då det skulle betyda väldigt mycket för mig!
Och när ni läser vill jag att ni funderar på om ni kan se henne framför er....och få ett "hum" om vem hon är som person! Om ni gör detta så har jag lyckats med uppgiften!
Många av er känner oss säkert och har kanske träffat henne, men jag hoppas på att jag har några läsare som INTE gör detta!
Men alla kommentarer är jätte välkomna!
Så här nedanför kommer den! Trevlig läsning!
Arr uppfostra min 3åring är...
...som att balansera på en mina, då det kan explodera när som helst!
.
Den här lilla tjejen heter Emilia och är minst i en syskonskara på fyra. Vilket gör henne så mycket äldre och duktigare då hon gärna härmar alla andra och lär sig väldigt mycket från de andra barnen i familjen.
En underbar krabat som älskar livet OCH allt som är lila i färgen och så självklart allting som smakar sött!
Vilket är väldigt kul då hon från början var mer av en "pojkflicka", men nu det senaste året börjat gilla dockor, klänningar, prinsessor och smink mer och mer!
.
Då hon är väldigt bestämd av sig, och minst, så tar hon för sig och låter ingen "sätta sig" på henne. Men samtidigt är hon väldigt kärleksfull, glad och rolig. Har ofta många roliga kommentarer, uttryck och så använder hon väldigt mycket kroppsspråk tillsammans med det eviga pratet som inte ens en matbit kan få tyst på!
Så Jösses, vad lång tid det tar för henne att äta, klä sig, städa, borsta hår och tänder samt allting annat hon tar för sig. För munnen den går i ett från tidig morgon ändå till kvällen.
Och nåde den som avbryter! För hon varken lyssnar eller svarar innan hon fått prata klart!
Tror ni det räcker??
Nej. Har man lite otur, när man ska göra någonting, så bara försvinner hon, långt bort i sin egna lilla värld. Där stannar hon tills hon själv vill och "vips" så är hon tillbaka, helt utan förvarning och börjar leka och busa... eller med lite otur skrika för att något är fel och inte går som hon vill.
.
För hur charmig hon än är med sitt halvlånga blonda hår, blå ögon och stora leende så växlar hennes humör likt en on/off knapp! Hon måste ju trotsa och skrika enbart för att testa gränserna och när någon tillslut säger ifrån på skarpen, är hon så trygg i sig själv och sin omgivning, att hon bara "ryter" tillbaka eller blir tyst, kommer fram och kramas samtidigt som en gullig kommentar kryper fram. Ex, "Vill gosa!"
.
Hon är även en väldigt nyfiken tjej som gärna tittar, klämmer och tar i saker. Ibland lite väl snabbt då man som mamma önskar att hon frågade vad det är INNAN hon tar i det!
.
Sen får man inte glömma att denna lilla tjej på bara 3år är tankefull och finurlig. Hon försöker få allt att gå ihop uppe i hennes huvud, men ibland går det inte riktigt. Som exempel när hennes pappa kom hem från jobbet  och ställde sin vattenflaska på köksbänken, som fortfarande hade både is och vatten kvar i sig, och Emilia ville ha den. Hon dricker lite och försöker mellan varven få ur isen och efter ett tag utbrister hon:
"- Jag får inte ut den!"
"- Nej, det går inte." (förklarar vi)
"- Men hur fick nå'n in den då?"
Inte lätt att förstå att vi hade lagt den i frysen med lite vatten tidigare, så vi förklarar och den här lilla tjejen säger bara okej och går vidare för nya äventyr!
Som bonus (om det får plats) tänkte jag skicka med några favorit citat som sitter kvar i mitt minne, för att pigga upp lite och kanske förstärka bilden av henne... men har inte riktigt bestämt mig ännu.
Har skrivit de citaten i bloggen tidigare men skriver dem här nedanför igen ifall ni har glömt, missat eller är nya. Och så får ni gärna säga vad ni tycker, om jag ska ha med det som bonus eller inte!
.
"- Jag vill ha ett sudd att sätta upp den med!" (sudd = kludd)
"- Jag har bara två händer vet du väl!?" (en kommentar som mamman, i det här fallet jag, tydligen använder ofta när jag har händerna fulla och är upptagen)
"- Jag har gjort en Bamse!" (Bamse=bokstaven E)
Jag hoppas verkligen jag får lite respons på detta eftersom jag verkligen, verkligen skulle uppskatta det!
Och jag vill önska er en fortsatt bra dag...eller ja trevlig kväll kanske passar bättre! =)

Permalink Allmänt Kommentarer (8) Trackbacks ()

Klar =)


Sitter här hos mamma och väntar på att hon kommer tillbaka. Hon är ute och rastar lilla gulliga Ziva.
Sen blir det att åka hem. Slapp ta bussen då hon fick låna bil. Så som tack för skjutsen blir det att bjussa på kaffe efter att jag hämtat min lilla goding på dagis!
.
Har nu skrivit en del hemma hos mamma, tyvärr kom jag inte så långt som jag hade hoppats på, men det kommer ju fler dagar. och om man ska se det så. Så är jag faktiskt klar med alla inlämningsuppgifter utom en liten del av den första.
Jag har precis skrivit klart en beskrivning av en godisbit och en personbeskrvning av min lilla Emilia. Det var lite svårt men väldigt kul!
Inga problem att berätta om hennes egenskaper, humör och utseende men det är väldigt svårt att sätta allting i meningar så att den som läser det kan se henne framför sig!
Men jag är nöjd med resultatet så nu är det bara att renskriva alltihopa och hoppas på det allra bästa sen!
Nervös blir man men det släpper väl så småningom hoppas jag.
Väntar fortfarande på kommentarer om förra lektionens inlämningsuppgifter så nu är man nog lite mer nervös än annars. Jag ser fram emot det!
Och sen måste jag säga att hur svårt det än är mellan varven så är det så himla underbart att ha någonting att göra förutom att tvätta, städa och ta hand om barn och make. Det här är jag! Det här är något som jag gör och är då varken fru eller mamma utan bara Nina! *underbart*
Vill även tacka mamma för den goda maten! Det var underbart! Var ju så länge sen.....nyfikna? Jag fick fisk i ketchupsås med potatis! *slurp*
Nu är mamma tillbaka så jag ska ta och stänga v och packa ner datorn så jag kommer i tid till dagis. Men skriver säkert mer senare!
Ha en fortsatt bra dag!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Var för besviken...


...för att skriva något mer i bloggen igår. Jag skulle försöka men hittade inte orden. Så jag struntade i det helt enkelt!
Dagen var relativt bra fram tills dess att jag insåg att vissa människor struntar i andra och går bakom ryggen på en. Jag blev så förbannad och ledsen över att en del beter sig så och att de inte tänker längre än näsan räcker.
Det är ju inte mig de straffar....men men....det verkar inte spela någon roll.
Men jag säger så här....hädan efter tänker jag behandla männsikor som de behandlar mig...så de som har mig som vän och tar mig förgivet borde se upp...ni kanske inte har mig kvar till slut!!!
Vänskap ska gå åt båda hållen. Ställer man upp så vore det skönt att få tillbaka ibland. Och det gäller på alla plan.
Om någon är elak då är folk snabba med att hämnas och ge tillbaka tusen gånger om.
Men om man ställer upp och alltid finns här och allt som kommer till som man gör för ens vänner...då kan de knappt ringa, uppskatta det eller "bjuda" igen.
Och attans om någon mår dåligt, är ledsen och vill prata med någon då är alla bortblåsta. :/ (eller kommer flera dagar eller veckor senare...och då är man kanske inte sugen på att prata om det)
Jag kanske är en sån människa som ställer upp FÖR mycket i alla väder?? Jag kanske borde sluta med det, för det verkar som om de som INTE är som mig har så många fler vänner och slipper sitta ensam ca 25/30, eller fler, dagar på en månad!?
Jag struntar i det nu...för ju längre tiden går och ju mer man märker av folks beteende desto snabbare inser man vilka man kan kalla vänner och vilka som bara väntar på ett tillfälle att förstöra!
Jag tänker inte älta detta idag på bloggen utan ville bara ge er en förklaring till varför jag inte skrev igår och även påminna er alla om att uppskatta de vännerna ni har som faktiskt är VÄNNER!!!
.
Tänkte mest skriva för att önska er alla en riktigt
Nu ska jag snart ge barnen, som inte redan ätit, lite frukost för att sen få dem klara för skola och dagis! Sen blir det att packa klart det sista och se till att jag har allt med mig.
För när jag lämnat lillan på dagis ska jag åka till mamma och tillbringa mina studietimmar hos henne för att få lite hjälp med studierna. Sen är det väldigt skönt med sällskapet!
Och ett stort plus i kanten är att jag får mat!! UTAN att behöva laga den! *slurp*
Så min förmiddag kommer bestå av att plugga, och just nu är det väldigt mycket skrivuppgifter så antagligen kommer jag komma hem sen och ha ont i fingrarna då min penna är alldeles för obekväm! =(
Sen blir det att ta bussen hem för att hämta lillan på dagis och ta emot de andra barnen. Och sen ska jag kolla på lite vinterkläder då vi har en del liggandes...en av mina "grannar" behövde så ska kolla om vi har några som passar.
Sen blir det nog rätt lugnt....eller ja, jag ska fixa med disken, skotta om inte älsklingen gjort det innan och så måste jag nog dra över med dammsugaren efter barnens pyssel igår kväll.
Jag hoppas ni får en underbar dag! Nu måste jag ge lillan frukost!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ny vecka, nya tag!


God morgon alllihopa!
Nu är de stora barnen i skolan och den lilla lämnad på dagis!
Älsklingen ligger och sover och själv ska jag snart peta i mig lite frukost och ta en dusch.
Idag har jag inte så mycket arbete till skolan att göra då jag behöver lite hjälp. Och den hjälpen får jag imorgon då jag åker till mamma direkt på morgonen.
Så idag blir det lättare arbeten och en sväng till stan med Elle. Lika bra att passa på medans man har lite tid över! =)
Nähä...blev ingen stan med Elle, hon ringde precis och berättade att hon måste vara på sjukhuset till halv 11 för att röntga efter helgen...så då tror jag att jag skippar det. Det kommer ju fler dagar så ingen panik!
För övrigt så har jag inte speciellt mycket planerat för dagen utan den blir relativt lugn med lite skolarbeten, skriva ut lite papper mm samt hjälpa barnen med läxor i eftermiddag när de kommer hem!
Sen ska jag väl försöka umgås lite med älsklingen när han vaknar och innan han åker till jobbet igen. Om inte så får jag se fram emot en långhelg med honom innan nästa intensiva etapp i hans arbete börjar! =)
Ja ni...så ser min dag ut just nu...inte mycket att hurra för, men jag är nöjd!
Ute faller snön så himla fint och jag önskar er alla en riktigt bra dag i denna vinterdag!
CIAO!!!

P.S.
På lördag den 27november har Internationella Engelska skolan på Gruvlyckan, Karlstad en Jul Bazar mellan kl 12-16 då ALLA är välkomna!!!
David ska stå och sälja tillsammans med sin klass....
Så har ni inget för er och vill få lite julkänsla så titta in vet jag!
D.S.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trött....vill inte....


Kvällen är nu här och dagen har varit väldigt lugn, men trots detta känner jag mig svin trött! Jag fattar det inte....jag borde vara piggare snart men tydligen inte, och det börjar bli väldigt frustrerande att vara så trött hela tiden! =(
Så det enda som går att göra just nu är att hålla en tumme och hoppas hårt för att det släpper så man får lite ork tillbaka snart. Jag vill ha ork att göra saker som jag brukar göra. Speciellt nu när David snart fyller år, Theodor vill gå på bio med mig och så är det snart dags för advents pyntande samt lucia firande och så alla förberedelser inför jul och så nyår! =)
Och i år vill jag göra något riktigt roligt för det verkar som om jag för FÖRSTA gången på 10ÅR blir barnledig på nyårs afton. Och vi som par blir det för FÖRSTA GÅNGEN någonsin i HELA vårt förhållande!
Det ska bli mys...men bara om vi faktiskt har något att göra. Och jag måste säga att det efter alla år med planering och fixande inför ett roligt nyårsfirande vore jätte kul och trevligt att slippa det och bli bortbjudna för en gångs skull. För det är något som ALDRIG har hänt!
Det är normalt alltid vi som fixar med allting...så vi får se vad som händer! *hoppas på kul*
Men pessimistisk som jag är så tror jag inte det blir någon skillnad iår...antingen får vi dra ihop en fest eller så får vi sitta hemma själva! Och då vet jag hur den aftonen slutar...jag sitter här och älsklingen spelar kryss låda i vardagsrummet....för vi har såå svårt att hitta på saker själva och faktiskt sen hålla det...eller i bästa fall blir det att vi kryper upp i soffan och ser en film....vilket vi gör ofta så vore kul med något annat!
.
Nej!
Nu ska älsklingen åka för att jobba natt och David ska snart lägga sig så själv ska jag göra mig iordning för att lägga mig med! Är ju så himla trött så det behövs!
Så jag önskar er alla en riktigt god natt med underbara drömmar!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sista lediga dagen!


Om man nu kan kalla den här helgen för ledig??
Jag har faktiskt pluggat under helgen med. Och sen när man är ledig så är man det egentligen inte eftersom man fortfarande har ett hem att ta hand om. Idag har jag dock inte gjort lika mycket som igår utan bara fixat frukost, dukat av, fixat med disk samt skurat badrummet och så läst i boken inför recensionen till skolan.
Så morgonen har varit rätt lugn. Fick sova till 9.30 idag och det var skönt, riktigt skönt, eftersom jag sov jätte dåligt inatt och vaknade flera gånger. *suck*
.
David har en kompis som har sovit över så nu har man ett extra barn här. Men det gör inget...delvis är det kul för barnen och så håller sig David från syskonen en del samt att hans kompis är så lugn så det är ju inte direkt så att man märker av honom speciellt mycket! *fun*
Och igår kväll hade vi lite mys med alla barnen och kollade på Alien 2....eller ja...lillan kollade på Bratz i sitt rum, Juliette och Theodor däckade innan den knappt började...ena på golvet och andra i fåtöljen...*fniss*
Resten av dagen blir rätt lugn. Jag behöver inte ens laga mat då älsklingen gör det och idag serveras det våfflor med sylt och grädde!! *slurp*
Just nu är barnen ute och åker pulka lite innan det blir dags för mat och Juliette ska på kalas. Tänk att barnen tycker det är så himla roligt med snö...fast det gjorde ju en annan med när man var liten. :P

Jag tycker det är väldigt fint men inte kul. Det är kallt och blött och man fryser. Men sitter man inne med tända ljus, familjen, en bok, lite sällskapsspel och så varm oboy med marshmallows i så är vintern helt underbar! *mys*
Nä..nu ska jag fortsätta läsa lite i svenskan...har inget annat att göra ändå så kan lika gärna läsa. Sen ska jag hålla en tumme för att underbara Elle mår bättre imorgon så vi kan åka till stan. *hoppas*
Hon stoppade ett bowlingklot med hakan igår, så hon är öm, sydd och kan inte gapa eller stänga munnen utan att det gör ont. Så just nu får hon leva på flytande föda! Jag lider såå med henne! *kramar i massor*
.
Ni får ha en underbar dag så kanske jag uppdaterar lite ikväll!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sorry!


Insåg när jag gick igenom min blogg att många av mina bilder försvunnit. Detta beror på att jag råkade radera lite i historiken på bloggen så det inte skulle vara så många bilder att bläddra mellan...Alla bilder finns kvar på datorn, men tänkte inte på att de skulle försvinna från mina inlägg...och eftersom det är så himla många bilder så är det inget jag orkar återställa....tyvärr!
Men vill be om ursäkt för detta då det var många riktigt bilder som passade in väldigt bra...men jag hoppas ni har överseende med detta!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördags morgon!


Guuud vad skönt! Jag fick sovmorgon idag! *underbart*
Var vaken i ca 1 timme inatt och kunde inte sova för att jag hostade så mycket, men somnade rätt skönt till slut ändå och blev väckt först kl 7.30 av lillan imorse. Då satt hon bredvid mig och frågade om hon fick sätta på tv:n!?
Förstår inte varför hon frågar...det är ju bara att sätta på den och titta! =)
Jaja, gick upp och rökte i alla fall och kollade ut och såg SNÖ!!!!  =)
Andra snön som faller så nu kommer vi snart ha vinter....det brukar vara så att tredje snön som "ramlar" ner brukar stanna! Och det är bara mitten på november och andra omgången är redan här. Så i år kanske vintern kommer tidigare så man verkligen får julkänsla när det blir dags för julpynt mm....*hoppas, hoppas*
Så man vaknade som sagt lite pigg imorse och var på något bra humör så nu sitter jag här och njuter av att jag varit flitig nu på morgonen....vilket resten av familjen också har varit! *gillar*
Diskmaskinen är ur plockad, frukosten serverad, bort dukad, bord och bänkar avtorkade, tvätten fixad, sorterad och inlagd, barnens rum städade, toaletter och handfat rengjorda, speglar putsade, barnens rum dammsugna och även hall och toalett nere dammsugna. Skottat på framsidan och snart ska det dammsugas på ovan våningen och sen är vi klara för dagen! Med hemmet i alla fall. =)
Och så har "mellan" barnen packat badkläder mm för att kl 12, kommer C och hämtar dem för att åka och bada ett par timmar och sen bjuder han på middag hemma hos oss (lasagne) *gott*!! *lyx*
Så medans de är och badar så ska jag och älsklingen ta med David och Emilia och åka för att tvätta bilen (jösses vad det behövs nu) och så ska vi åka till Barnens Hus för att kolla efter pulka till Emilia och "tefat" till de andra! Så de har något annat att åka på förutom stjärtlapparna.
Sen blir det väl hem och njuta av lugnet av att bara ha 2 barn hemma en stund...eller om jag kanske lyckas övertala min älskling att åka på lite mer äventyr....tror jag är lite trött på att sitta hemma för det mesta. Det är faktiskt lite skönt att komma ut har jag kommit underfund med! :P *nice*
Ja ni alla vänner....det här är våran lördag. Inte mycket vila som jag hade hoppats på, men istället tänker jag vila fullt ut imorgon då jag inte har några måsten och älsklingen ska laga mat!! *skitgött*
Juliette ska väl på ett kalas men dit får älsklingen ta henne... *fniss*
Och nu ska jag ta och avsluta för stunden så får vi se om det blir något mer skriva senare eller om ni får vänta tills imorgon!
Ha en super bra dag i den fina snön!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är det HELG!!


Äntligen! Och attans vad skönt det är att kunna säga att man faktiskt är ledig! =D
Det var mååånga år sen sist man kunde säga det...vilket innebär att nu är mer ledig än någonsin! Det känns jätte skönt och det får mig att vara på lite bättre humör!
Har väntat hela veckan på ett paket. Jag hittade en sänghimmel till Emilia på blocket och var så lycklig när jag ringde på den och fick veta att den fanns kvar och att han gärna skickade den! =D
Så här ser den ut:
Idag kom den inte heller med posten och jag tyckte att 5 dagar borde räcka, så jag ringde till dem med annonsen och frågade och då skämdes han. Han trodde  hans fru hade ringt mig och sagt att den tyvärr redan var såld....vilket han tydligen inte visste. Så ingen sänghimmel till min lilla sötnos... :(
Blev så besviken eftersom den är så dyr att köpa ny om den ens finns kvar i butik. Så hennes rum blev inte helt komplett den här helgen heller!  Så det känns trist!
Men men...det är ju inget att göra åt saken så jag får hoppas att vi hinner till många ställen för att handla idag så ska jag kolla om den finns kvar att köpa ny och även kolla vad den kostar då jag veeerkligen vill ha just denna till hennes rum!
Den är ju lila med dockor på så Emilia kommer ju vara super nöjd med den! Men har vi otur kostar den fortfarande närmare 700kr ny och vet inte om jag är villig att betala så mycket för en sänghimmel som kanske duger några år, sen är den för "barnslig".
Jaja....nu är klockan mer än halv 4 och Juliette har fortfarande inte kommit hem...sa till henne att vara hemma senast kvart över 3 då vi MÅSTE handla och det vore superbra om vi hinner allt innan David kommer hem. Delvis för att han inte har någon nyckel och delvis för att slippa åka runt mer under helgen så man får lite vila OCH tid över för att städa lite!
Nu ska jag ta och ge mig och ringa hem min dotter och försöka bli klar med inköpslistan...men den är svår då jag inte kommer på en enda maträtt alls den kommande veckan. Delvis beror det på att jag är trött på att laga "skiten" och delvis beror det på att fantasin börjar sila rejält!
Men det lir nog bra i slutänden!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snart ledig! =)


Ja nu kan jag ju faktiskt skriva och säga att jag snart är ledig eftersom jag pluggar under veckorna. Så kl 14 idag är det HELG för min del! *skönt*
Snart dags att gå till dagis för att kunna plugga några timmar men tänkte bara uppdatera bloggen lite snabbt först!
Klockan är inte mycket alls och har redan hunnit med massor, känns det som. Diskmaskinen går för fullt, en tvätt redan klar och hängd i badrummet....luktar underbart!
Soporna är tömda, ungarna utfodrade och påklädda varav två redan är iväg skickade till skolan.
Ska bli skönt med helg och jag verkligen längtar efter lite ledigt. Men det finns ju alltid saker att göra som att tvätta lite mer, diska, laga mat, handla, ta hand om make och barn och så bara måste, måste, måste jag städa i helgen.
Pga förkylningen, studier och alldeles för lite sömn så har jag inte orkat städa speciellt mycket. Men nu måste jag börja så man slipper stå med all storstädning dagarna innan advent. Så lika bra att passa på och så ska jag hålla en tumme för lite hjälp från resten av familjen så jag slipper göra allt själv och faktiskt får liiite ledigt och en chans till liiite vila under helgen jag med.
Nu måste jag slänga på mig en tröja och springa ut med soporna medans flickorna klär på sig ytterkläderna. För om ca 10min ska vi vara på dagis!
Men jag önskar er alla en underbar dag och hoppas ni får en riktigt bra helg!!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sovdags!


Nu är kvällen här och mina ögon svider jätte mycket!
Jag har sovit dåligt ett par veckor nu och förkylningen gör inte saken bättre. Och sen att man pluggar ett par timmar varje dag gör en extra trött i huvudet eftersom det är rätt nytt så man är relativt ovan fortfarande. Men jag räknar med att det släpper snart! Det MÅSTE det göra....
.
Eftermiddagen och kvällen har varit lugnt med lite mys med älsklingen och barnen. Emilia har varit super trött och fnissat, skrattat och gråtit om vartannat. *stackaren*
Idag var vi lata så det blev pizza och pommes till kvällsmat då jag inte ätit under dagen och maken och barnen var jätte hungriga. Det var onyttigt men fruktansvärt GOTT! =)
.
Imorgon ska David på bio med en klasskompis så när han slutar kl 12.20 blir det för dem att "hänga" på stan en stund för att sen hämta ut biljetterna senast 14.15.
Jösses vad jag är avundsjuk på dem för de ska se Harry Potter och jag vill OCKSÅ se den! Jätte mycket!!!
Jag har längtat efter den nya Harry Potter filmen, men tyvärr tror jag inte att jag får med mig maken på den. Visst nu vill Theodor jätte gärna se den, men han vill gå själv med en kompis, som David, och tyvärr går ju inte det då han bara är 9år och man måste vara 11år utan vuxen! =(   *lider med honom*
Så vi får se hur det blir...antingen kommer han strunta i det eller så kommer han ge upp och tigga och be sin mamma följer med och mitt svar kommer då bli: "SJÄLVKLART följer jag med dig på den! Allt för dig vet du väl!" =P
(Inga baktankar alls *fniss*)
.
Nu ska jag ta kvällen och göra mig iordning så jag ligger kl 21 och kan slö titta på Criminal Minds på 5:an, förhoppningsvis somnar jag riktigt gott! Är det ett bra avsnitt sover jag i första reklampausen, annars kommer jag säkert se hela. *suck*
Så typiskt...ju bättre program/film desto snabbare somnar jag....undrar om det beror på att jag verkligen, verkligen vill se slutet för att veta vem det var eller hur det blev??? *frustrerande*
"SOV GOTT ALLA VÄNNER!"
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sista dagen innan helgen!


Nu är det torsdag och det innebär att det bara är en dag kvar så är det sen helg! *skönt*
Idag har jag läst en hel del i svenskan och gjort lite grammatik övningar...men inte känner jag mig något klokare alls, så vi får se hur det här slutar. =/
Känns lite som om jag skulle valt svenska kursen i skolan istället för på distans, för ju mer jag kommer in i det och desto mer jag känner att jag inte riktigt förstår och då känns det desto som om jag kommer gå ur det här med IG...och det vill jag verkligen inte! Minst G vill jag ha och ett G kommer jag vara nöjd med!
Så vi får väl se hur det går framöver. =(
Annars har jag inte gjort så mycket förutom det vanliga med tvätt och disk. Men hade trevligt besök av en väninna på en kaffe under förmiddagen och det var en väldigt uppskattad paus för att låta hjärnan vila en stund. =)

Och nu sitter jag mest och väntar på att barnen ska komma hem för att se vad resten av dagen har att erbjuda. Men det blir i alla fall att ta itu med mer tvätt och skriva inköpslista då det imorgon är dags för en ny tur till Ica för att veckohandla! =)
Sen hoppas jag mest på att ta det lugnt och slappa med massa mys i soffan med min älskling och mina barn...om barnen nu är hemma något. =S

För den sista tiden ser man knappt röken av dem. David kommer hem så sent från skolan och utöver det har han läxor, träning och kompisar. Theodor sitter mest på rummet med sitt älskade x-box och Juliette är nästan jämt hos en av grannarna och leker med deras döttrar, så henne ser man några minuter på morgonen, några minuter efter skolan och likaså på kvällen! *snyft*
Så det märks att de börjar bli stora...och det sägs att ju större barn desto mindre är de hemma! Känns lite tråkigt men samtidigt får man inse att de växer och inte vill umgås med sin mamma och man behöver släppa dem så de får känna frihet och lära sig att ta ansvar!
.
Nu bara babblar jag på igen....tyvärr blir det nog lätt så när man egentligen inte har något att skriva om....varje dag ser nästintill likadan ut och det sker inga större förändringar och det händer inte direkt något extremt roligt i vår "lilla" familj heller.
.
Och ännu mindre har jag orkat göra sista tiden med förkylning som vägrar släppa och studier samt hemmet som ska skötas....och tiden räcker inte till trots att man är två "vuxna" så man borde kunna hjälpas åt mer, men tyvärr blir det inte så då makens arbete är tyngre fysiskt så han är jätte trött och orkar typ inget annat när han jobbar.
Men men...jag vänjer mig nog vid det med och nu är ju snart helgen här så då ska jag försöka hitta på något att göra med barnen så de får lite kvalitetstid....om de behagar att vara hemma. =P
Känns för det mesta som om vi får tvinga dem att vara hemma så vi kan spela spel eller se en film eller något annat...och det är inte roligt....mycket roligare om de själva VILL vara hemma och VILL göra något.
.
Nu ska jag ta och sluta skriva massa svammel för er och kolla på mina döttrar när de målar tills Theodor kommer hem. Sen får vi se...men kanske skriver ikväll igen! Ha det gött så länge!
CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kallt ute!


Idag är det riktigt kallt ute...eller ja det var det igår med men ändå! =P
Jag har hunnit med väldigt mycket nu på morgonen trots att klockan bara är snart 8.30. Men barnen är "matade", klädda, ryggsäckar packade och de stora är skickade till skolan och den lilla lämnad på dagis.
Disken är fixad, tvättmaskinen igång, undanplockat lite här och var och bordet avtorkat.
Davids läxa utskriven, mina skoluppgifter utskrivna (och det var ca 50 papper) och sängar "bäddade".
Nu ska jag snart fixa lite frulle till mig och sen sätta mig och kämpa lite med grammatiken och sen även påbörja nästa lektions uppgifter...bara ca 1/2 vecka för tidigt med det struntar jag i! =)
Ju snabbare jag får inlämningsuppgifterna klara desto mer tid får jag över för just grammatiken och sen att plugga till slutprovet. Jag måste ju även läsa ut två böcker på ca 4 veckor och skriva analys på dessa....samt en uppsats.
Så ju mer tid jag får över till detta desto bättre för mig! =D
.
Idag får jag en paus en stund då en vän till mig kommer på kaffe besök och ska berätta om lite praktiska saker med allt som händer kring David. Jag tror jag kommer få många bra tips och råd och det uppskattar jag riktigt mycket!!!
Så egentligen borde jag avsluta skrivandet och sätta igång att plugga så jag kan ta en paus med gott samvete sen! =)
Men ni får ha en bra dag så skriver jag mer senare!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Soooova =)


Jag är så himla trött, ögonen svider och jag gäspar hela tiden.
Tror det beror på att det varit en väldigt lång dag fullspäckad med tvätt, disk, sopor, telefonsamtal, egna studier, rådgivning samt prat med make, barn, min mamma och så får vi inte glömma hjälpa David med läxan, skaffa en ny mail samt en egen blogg till honom. Och så självklart gosa med de andra barnen och läsa läxa med Juliette innan läggdags. Och så självklart kaffe besök av Claes! =)
Så mest hela dagen har man varit trött, stressad och orolig. Allting pga det som hände igår och allting pga att det är så himla mycket att tänka på, som man behöver ta reda på och saker som man behöver prata om.
Jag kan ju meddela att problemet är löst för stunden och jag ser ett "ljus i tunneln" för min älskade son!!!
Och hoppet lyser starkt men samtidigt vet jag att det kan vända lika snabbt om något går väldigt fel!
Men just nu är allt lugnt och det är löst för ett tag. Så David är glad och jag är inte lika ledsen och har inte ont i magen just nu. Men jag kan lova att det kommer komma tillbaka innan det här är löst för alltid, eller helt kanske är bättre att säga.
Jag är så himla flummig just nu och det känns som om det jag skriver bara låter "bla, bla, bla" och är väldigt rörigt. Tyvärr blir det så när det är mycket man vill ha sagt men är alldeles för trött för att orka koncentrera sig ordentligt och verkligen tänka efter. Och jag hoppas att ni kan stå ut med detta för stunden och jag lovar att försöka bättra mig imorgon!
.
Jag skriver som en kratta och ser i kors så lika bra att jag ger upp detta för idag och önskar er en riktigt god natts sömn!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hmpf!


Hittar ingen bra rubrik nu heller! =(
Morgonen började rätt lugnt....innan de tre små vaknade och skulle äta frukost för då var det dags för "jo-nej" leken igen och tjafs i typ 45min. *suck*
Och inte blev det bättre när jag satte mig vid datorn för att skriva ut det som behövs för att kunna fortskrida mina studier någorlunda smidigt och skrivaren ger upp efter 2 papper för att bläcket är slut! =(
Så en natt med väldigt dålig och orolig sömn pga gårdagen och en bråkig morgon gör inte att mitt humör är på topp direkt.
Så tänkte att jag lika gärna kan skriva av mig lite här eftersom jag har gott om tid till att fixa med disken och tvätten när jag lämnat lillan på dagis. För studera blir det inte mycket av.
Och det börjar bli irriterande då jag praktiskt taget förlorat 3 dagar med värdefull tid för att det ska strula och gå emot mig hela jävla tiden!!!
Jag blir så arg och frustrerad att jag bara vill ställa mig och skrika rakt ut och slita mitt hår lite! Men hur moget är ett sådant beteende?? Ja INTE alls!
Så jag skriker rakt ut här istället....då hör i alla fall inte barnen mig! :P
*AAAAAAAAAAAARRRRRGGGGGGGHHHHHHHH*
Vissa mornar funderar jag verkligen över om jag skulle gått upp ur sängen överhuvudtaget...eller ja soffan eftersom det är där jag sovit de sista månaderna! =(
Usch vad deppad jag känner mig....allt går emot mig, älskade D mår dåligt, barnen bråkar, studierna går trögt och jag saknar min älskling!!!! MASSOR!!!
Så gissa om man känner sig ensam ofta nu för tiden när man inte ens sover med sin make och allt strular, men man har inte direkt några vänner man umgås med och verkligen kan prata av sig med.
För utåt måste allt vara toppen och man kan inte säga vad som helst och definitivt inte säga att man är ledsen, ensam eller liknande...för det är vääääldigt osvenskt! *suck*
Inte konstigt att många lägger in sig på psyket, går till en psykolog eller dövar sin smärta på annat sätt....inte för att jag tänker eller vill göra det men jag börjar förstå de människor som gör det!
.
Nä nu skiter jag i det här och ska göra mig iordning för att lämna på dagis. Och eftersom jag inte kan studera så jätte mycket innan älskade mamma kommer och hjälper mig så blir det väl att gå hem och "leka hemmafru" en stund och faktiskt göra lite nytta här med....
Hoppas er dag började bättre och jag önskar er en underbar dag i vinterkylan!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

=(


Kommer verkligen inte på någon bra rubrik till dagens inlägg då det är både positivt och negativt humör som speglas från mig idag.
.
Största delen av dagen har bestått av att plugga och fixa med tvätt och disk här hemma. Fick en trevlig paus mitt på dagen då AnnaKarin kom på en kaffe paus! Det var trevligt och väldigt uppskattat! Var lite extra trevligt att umgås med henne utan barn den här gången. Man hinner prata så mycket mer! =)
"Tack för besöket och den perfekta julklappen till min lilltjej!"
.
Under eftermiddagen kom mamma hit för att hjälpa mig med den svenska grammatiken som jag kämpar på med i kursen...den är väldigt omständig och dumt förklarad så lite extra hjälp underlättar så jag faktiskt kommer ihåg allting till slutprovet sen!
Skulle ha mailat in lektionsuppgifterna idag men det gick åt skogen då mitt word program på datorn inte fungerar som det ska och jag gillar INTE tangentbordet till den stationära datorn i vardagsrummet. Så förhoppningen  var att jag skulle kunna fått det fixat idag med hjälp av älsklingen men än så länge har vi båda varit fullt upptagna på annat håll med plugg, lämna öl, köpa julklappar till de tre stora samt hämta ut ett paket med Emilias nya matta till hennes nya fina rum.
Och sen skjutsade älsklingen hem min mamma och nu är det kväll...bara så där. Tiden verkligen bara springer iväg snabbt när man har massa saker att fixa med! =(
Så nu tror jag att han är för trött så jag hoppas vi hinner ta det imorgon, annars får jag väl i allra värsta fall sätta mig på de "tråkiga" datorn så jag hinner maila in mina uppgifter i tid till skolan!
.
Så dagen känns mest som om det mesta går emot mig. Och inte blev det bättre nu fram emot kvällen då jag har haft tredje världskriget med min äldsta son angående hans läxor, hans dåliga humör och att han inte äter som han ska i skolan!
Så vi har bråkat, skrikit, pratat och gråtit och just nu tycker jag så himla synd om honom och det gör så förbannat ont i mig att se mitt barn må så dåligt och samtidigt känna mig så fruktansvärt hjälplös då han måste ta alla beslut själv och inse vad HAN vill och vad HAN mår bra av!
Jag hoppas att han förstår detta INNAN det går så långt att jag inte har en chans att få honom att må bättre och hjälpa honom till "toppen" igen.
Det blir inte lättare av att en del inte bryr sig om barnens bästa och att vissa inte lyssnar och bara sätter käppar i hjulen hela tiden.
Jag önskar man hade massor av vettiga personer som står en nära som man kan lita på till 110% som man kan be om bra råd från.
Jag är så trött på att försöka undvika bråk och att trampa andra på fötterna. Jag är så trött på att vara alla andra till lags och alltid vara tyst och bara ta emot allting!
Jag VILL mina barns bästa! Jag FINNS här och LYSSNAR på dem så gott jag kan! Jag har valt att leva mitt liv med mina barn och jag har valt att ALLTID se till att de har det bra! Och att de kommer i FÖRSTA hand!
Jag mår så dåligt just nu! Jag är så ledsen just nu! Jag vill inte att min son ska må så här dåligt! Jag vill inte att han ska ha dåligt självförtroende och jag hoppas verkligen att det min mamma pratar med honom om i morgon går in riktigt ordentligt så han VÅGAR stå på sig och säga vad han tycker, tänker och känner och samtidigt VETA att vi älskar honom oavsett vad! Veta att vi FINNS här och STÖTTAR honom hela tiden och hela vägen! Och att INGET absolut INGEN kan bestämma över hans åsikt eller känslor!!!
.
Jag älskar mina barn och jag älskar min make mer än någonting annat i hela världen! De är mitt allt och kärleken man får tillbaka är värt varenda dust och trots!
Så är livet med barn...det är inte enkelt och ibland vill man bara slita sitt hår av frustration över att inte veta vad man ska ta sig till. Men FY FAN vad tråkigt det skulle vara med barn som är menlösa och bara håller med om allting. Som bara sitter snällt på en fläck och aldrig hörs! Det är inte barn! Och definitivt inte välmående barn!
Barn som känner sig trygga vågar protestera, skrika, vara uppkäftiga och trotsa till dödagar! *i love it*
.
Jag hoppas att jag inte är lika ledsen i morgon och jag hoppas att jag kan stötta min son så mycket han behöver för att våga stå upp och stå på egna ben.
För nu lider jag med honom och just nu vill jag bara gråta hur länge som helst för att jag känner mig så hjälplös och inte vet vad jag kan göra för att han ska må bättre.
Så imorgon SKA jag googla, ringa och ta reda på fakta mm så att JAG åtminstone kan gör mitt allra bästa för att hjälpa mitt barn!
Nu ska jag avsluta för att hinna växla några ord mer än igår med min make då han snart lägger sig!
Jag hoppas ni haft en bättre dag än mig och jag hoppas ni får sova riktigt gott!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

*PUST*


Vilken dag detta har varit!!!
Jag hade svårt att somna igår (blev närmare midnatt) och sov jätte dåligt inatt då ryggen värkte något fruktansvärt efter allt trädgårdsarbete. Men vaknade trots detta någorlunda pigg. :S
Och det är ju tur då det är en ny vecka med mera studier för min del! :)
Så dagen började som vanligt med att gå upp, köra igång en tvättmaskin, fixa ordning barnen, matsäck inför utedagen samt tandborstning och hårvård. För att sen skicka iväg de tre stora till skolan för att strax därefter gå till dagis med den lilla!
Sen hem, fixa frukost till mig, sätta mig framför datorn för att dubbelkolla uppgifterna och sen sätta igång och plugga.
Idag gick min plugg tid åt till svensk grammatik, och fy FAN säger jag, kul att sitta själv med något man har svårt för och knappt fatta alls vad i helvete man håller på med.
En del uppgifter gick bra en del blev jag bara frustrerad över. Efter halva kapitlet gav jag upp och läste lite mer i "Flugornas Herre" som jag ska skriva en recension på sen! Vilket inte gör så mycket då jag faktiskt suttit med grammatiken i ca 4 timmar! :/
.
Sen blev det lite tv och försöka få mig själv respektabel då det var dags att hämta lillan på dagis och sen hem och ge barnen mellanmål och tömma tvättmaskinen för att direkt fylla den igen.
Sen blev det att lämna över barnen till älsklingen då jag själv skulle till stan för att möta upp David för att fixa med några ärenden.
Under tiden var maken på volvo med barnen för att få hjälp av en bekant och skifta till vinterdäck på våra fälgar!
"TACK Tobias för hjälpen och jag lovar att betalningen kommer imorgon! Vi uppskattar din hjälp väldigt mycket!"
.
Vid 15.50 var jag på stan och mötte David för att först gå till Bergqvist skor, där han hade sett ett par vinterskor han ville ha, för att sen gå till Eldopalen, vidare till Lagerhouse, Hm, Br, Dinsko, Skopunkten, Wayne's för att sen gå in på Jc, Kjell & Company, Akademibokhandeln och till sist Konsum City.
Och alla dessa ställen var vi på för att hitta ett par vinterskor till David och ett par till Emila. Här nedan ser ni en bild på lillans nya skor. Davids hittade jag tyvärr ingen bild på ute på nätet så den får ni klara er utan....men ni överlever det med! ;)
Sen även hitta en mössa till David och så inhandla en massa små plock från en lista till Aktion Julklapp i Davids skola. (Detta innebär att eleverna ska köpa lite små grejor samt ett kort för att skriva en hälsning på. Sen ska de slå in detta i ett fint paket och ta med till skolan, där de sen packar allting och skickar till ett land i Östeuropa till barn som inte får några julklappr! Detta tycker jag är en underbar idé och jag önskar att fler skolor kunde engagera sig på det här sättet, då det även lär barnen att inte ta allting förgivet för det finns faktiskt de som inte får en massa. Samt att de lär sig att ge och inte bara ta! Och detta är saker som jag tycker är viktiga!)
Sen var det bara att gå till torget för att sen ta bussen hem. Var hemma ca 18.30 och mötte då Juliette direkt för att lämna de sista jultidningarna! *Jippie*
Sen var det hem direkt, ge Emilia hennes nya skor, ge henne massa godnatt pussar och kramar, fixa med att sortera och vika all tvätt samt hjälpa David att slå in den där julklappen, fixa med disken, växla två ord med maken för att sen sätta mig här och uppdatera bloggen.
Och pga att allt blev så sent idag så går nu min älskling och lägger sig utan ett ordentligt god natt och jag missar början på CSI! *skit*
.
Och jag kan villigt erkänna att jag idag gärna hade struntat i ALLT detta då min rygg är MYCKET värre än igår. Jag tror jag överansträngde mig lite väl mycket och det känns som om jag skulle ha sträckt mig.
Och riktigt kul är det då det gör ont oavsett hur jag sitter eller står. *NOT*
Så jag hade gärna tillbringat dagen i soffan på RYGG och blivit ompysslad istället för att ränna runt som en jubelidiot!
Men vad gör man inte för sina barn? Det finns nog inget jag INTE skulle göra då jag älskar dem mer än någonting annat på hela jorden och jag vill att de ska ha det så bra det bara går och få en chans att känna sig delaktiga!
Bara synd att inte papporna alltid delar den åsikten så en annan får göra det mesta själv! Men jag har vant mig så det gör inget för min del....tycker däremot synd om barnen som bara blir äldre och inser mer och mer hur folk egentligen är som finns runt omkring dem! *deras förlust*
.
Ja ni mina vänner!
Så här var min dag idag och det känns inget roligt alls. Ryggen är hemsk, jag mår illa, foten värker (har en liktorn som envisas med att komma tillbaka hela j'vla tiden) och jag vill bara sova men är alldeles för mycket uppe i varv.
Men nu TÄNKER jag avsluta för att lägga mig i soffan och kolla på CSI så jag får vila ryggen en liten stund! För nu gör den så ont att jag sitter helt krökt (som en säck potatis) vid datorn och kan inte räta på mig utan att nästan börja gråta! :(
Och efter en vilostund så blir det att försöka sova så jag orkar med morgondagen....då jag har en känsla av att den inte kommer bli så himla mycket lugnare! *suck*
Jag hoppas ni har en lugn och trivsam kväll!? För det önskar jag er allihopa! :)
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Orkar egentligen inte...


...blogga nu.
Det har tagit mig över 30 minuter att föra in bilder på den stationära datorn och sen få in dem på min laptop...då jag tycker den här är skönare att skriva på så vill jag ha alla bilder här som ska gå till bloggen. Men hade jag vetat att det hade tagit så lång tid så hade det nog fått vara tills imorgon.
Så nu kan jag bara säga så här: "Fy FAN vad jag saknar min mobil just nu!!!"
Det är så mycket enklare att få in bilderna från den eftersom jag kan ladda över dem till min laptop på en gång.
Visst! De bilderna blir inte lika bra, men det struntar jag i just nu! Så jag kan ju meddela att min nästa investering kommer bli en digitalkamera till mig och den heter Bloggie och är framställd för just bloggare av Sony!!! :D
Kostar ca 1200kr på siba. Finns säkert en nyare och dyrare variant, men jag är böjd så länge kameran är bra, film funktionen kan kvitta för min del! *vill ha, vill ha*
.
Jaja, kanske ska lämna detta och gå in på dagen istället!
Den har varit rätt okey, slitsam under förmiddagen men relativt lugn under eftermiddagen för att sen "jobba" lite mer under kvällen!
Men tycker vi har varit riktigt flitiga idag och jobbat hårt!
.
Så dagen började med frukost och sen gjorde vi oss iordning för att gå ut och plocka och städa i trädgården inför vintern. FY FAN säger jag bara! Slitigt som fan var det och det tog oss verkligen 2 timmar!! Inte riktigt vad jag hade räknat med men antar att det blir så när hyresbolaget anlitar folk för att dra ner mossa från taken, och sen bara lämnar skiten. Lite trist för oss då allt hamnade hos oss typ. :(
Men nu är det borta....likaså är min fina stengång jag fixade i våras vid blommorna. Den sten gången kostade oss ca 800kr och allt blev förstört av de gubbarna som rensade taken från mossa, då de vräkte ner allting på altanen och över blomrabatterna samt stengången. Är lite sur och väldigt ledsen över detta då jag tycker vi kunde fått en lapp om att de kommer så man kunde haft en chans att täcka över med säckar eller liknande.
Nä...det fick vi inte så istället var det bara att rycka, sopa, kratta och skyffla bort allting och kasta. *ledsamt*
Men detta kommer jag ta upp med vaktmästaren...så de kanske kan varna nästa gång, samt att allt mitt jobb nu är förstört så de får komma med de där jävla plattorna till våren till min gång och då även ta med extra så jag kan lägga bara en vanlig plattgång vid blommorna istället! :D
Men nu är det någorlunda snyggt ute i trädgården, det ser i alla fall välvårdat ut och inte som om det är de "bortglömdas" bostad.
Och här kommer några "före" och "efter" bilder!
"FÖRE"
"EFTER"
"FÖRE"
"EFTER"
"FÖRE"
"EFTER"
"FÖRE"
"EFTER"

"FÖRE"
"EFTER"
Jobbigt var det, men nu är det rent och snyggt. Så nöjd är jag trots allt slit och trots ryggvärken och ömmande armar! =)
.
Efter detta var jag bara in och tvättade mig och gick sen till en av grannarna och kollade på lite barnkläder hon skulle sälja...och kommer hem med mer än två påsar som jag ska betala senare ikväll eller imorgon bitti när alla barn "flytt" hemmet!
Billigt blev det....nästan lite för billigt. Hon skäms över att ta betalt och jag skäms lite över att hon tar så lite....känns som om man betalar under vad det egentligen är värt! :/
.
Sen var det bara att gå hem och fixa lunchen, som idag bestod av köttfärsbiffar med kroketter och bearnaisesås! *slurp*
Och sen var det dags att fixa med disken och efter det blev det lite vila för min del för nu ville inte ryggen vara med alls längre.
Efter detta kom mamma och Claes på kaffe besök och strax därefter kom pojkarna hem!
Så först bjöd David på lite modevisning med "nya" kläder som låg på hans säng från Claes och sen när de åkte så fick Theodor och Juliette springa och lämna lite jultidningar då jag spenderat helgen med att ringa, messa och sortera allting.
Sen tog jag en kvällspromenad med dem för att lämna det som folk vi inte känner beställt....de kommer ju inte ihåg var de hade varit.
Den promenaden var uppfriskande men fortfarande lite jobbigt att gå då min kropp inte är riktigt kry ännu. Men det släpper väl så småningom!
Resten av kvällen bestod av kvällsbestyr med barnen för att sen slappa lite vid datorn och se ett avsnitt av Arkiv X med älsklingen innan han skulle lägga sig för att orka upp kl 4 imorgon bitti då det är dags att dra till jobbet. *lider med honom*
Egentligen borde jag också sova nu då jag själv ska upp vid 6 imorgon för att få barnen klara för skola och lillan till dagis till 8.00. Och sen hem för att plugga, plugga, plugga. :)
.
Så jag tror faktiskt att jag avslutar nu för att göra mig iordning och gå och sova...precis som resten av familjen.
Så jag önskar er en riktigt god natt så ni vaknar utvilade och pigga imorgon för en ny vecka!
NATTI NATTI
&
CIAO!!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pappornas dag!


...på er allihopa!
Idag är det som sagt Fars Dag och det ska man ju självklart "fira" och så ska man ju pyssla om "våra" pappor så de får känna lite extra hur mycket vi älskar dem! =D
Hann tyvärr inte med frukost på sängen för älsklingen idag då vi bara har ett barn hemma och vi fick sova till ca kl: 8, då vi båda vaknade ungefär samtidigt.
Det känns skönt att fått sova speciellt när jag sov fruktansvärt dåligt inatt!
Men älskling....frukost på sängen får vi ta en annan dag...det finns ju trots allt 365 dagar på ett år!
Så till pappan i den här familjen:
"Ett stort GRATTIS på fars dag! Vi älskar dig och vi lovar att ta hand om dig i dag så gott vi kan! Så du får en chans att vila lite extra och verkligen känner dig älskad och ompysslad!"
Och sen hittade jag en så himla bra grej till pappor på deras dagar och lägger upp den här till dig älskling....ifrån barnen!
För så här tycker ALLA barn om sina pappor vare sig det är sant eller inte.
I barnens ögon är du en HJÄLTE! Och bäst av allt så är du DERAS hjälte!
.
VI ÄLSKAR DIG IDAG; I MORGON OCH FÖR ALLTID!!!
Det var min hyllning till pappan i våran familj!
.
Min egen pappa får ingen då han inte förtjänar det eftersom han inte ÄR en pappa. Han är det enbart via blodet men för övrigt så tänker han bara på sig själv och vägrar ha kontakt med mig, mina syskon eller mina barn.
Tyvärr är det nog många barn som har pappor som inte bryr sig, det är synd för NI förlorar så himla mycket på det! Barnen klarar sig utmärkt med rätt mamma. Men jag lider med alla er pappor som tar beslutet att inte vara en del av era barns liv för de ger en så mycket kärlek och det är så underbart att spendera tid med dem. Man får så mycket kärlek, omtanke och roligt med sina barn. Hoppas att det någon gång i framtiden blir bättre och männkligheten tänker till en extra gång och faktiskt ser till BARNEN i första hand. Och det gäller både mammor och pappor!
.
Nu ska jag gå och pyssla om min lilla familj som är hemma.....för att sen ta itu med dagens "arbete".
Men ska försöka skriva en uppdatering ikväll!
.
Ha en underbar dag allihopa! Speciellt ni pappor!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredagsmys!!!


Nu är äntligen helgen här och det är dags för oss att ha fredagsmys med flickorna! *underbart*
Dagen har varit helt ok, hostan är inte lika påträngande så gissa om jag älskar cocillanan! :P
Vi har spenderat större delen av dagen med att mysa i soffan, men vi har även varit till Elgiganten och lämnat in min mobil för reparation eller utbyte då lillan har spillt ett glas saft över den. Så nu sitter jag fast med min gamla samsung som både Theodor och Juliette haft under vissa perioder. Den är väl typ 4år gammal och fungerar alldeles utmärkt trots att den blivit DRÄNKT med groggar ett antal gånger! :)
.
Och så har vi varit på ica och veckohandlat samt till s-jouren och hämtat ut paket.
Så nu har barnens jultidningar komma så nu är det bara det tråkiga kvar med att ringa alla och berätta och se till att sakerna lämnas ut och pengarna kommer in.
Gissa om barnen längtar då jag har som regel att de inte får sina premier förräns detta är gjort. och Juliette går här och tjatar om sin efterlängtade rosa digitalkamera! *sötnos*
Så jag har lovat henne att hjälpa henne och få ut allting så snabbt det går så hon kan få ta den och börja plåta lite! *min lilla fotograf*
Sen under eftermiddagen drack jag lite kaffe och pratade med Claes då han kom upp med kläder till barnen igen. Och sen har jag varit inne hos grannarna och pratat lite.
Nu sitter jag här och tänkte uppdatera lite innan vår myskväll börjar. Jag har ändå lite tid över nu medans jag väntar på att bakpotatisen ska bli klar  ugnen! *mumma*
Så kvällens mys består av bakad potatis med kycklingröra samt chips och ostbollar. Sen vad vi ska göra med barnen är inte bestämt ännu. Antingen spelar vi något eller ser en film eller så kanske vi bara sitter i soffan och gosar!!! :D
Jag vill jätte gärna lägga in lite bilder på ungarnas kamera mm men då min mobil ej är här så får det bli när jag får tillbaka den.
Men min mamma har i alla fall sytt gardinerna och prydnadskuddarna till lillans rum och tagit en bild på så den ska jag lägga upp för att visa er då jag visade allt nytt från Ikea härom dagen. :)
Hennes rum är såååå fint och sååå tjejigt nu och hon är sååå nöjd och glad! Och så fort mobilen kommer tillbaka ska jag ta några bilder och lägga upp så ni får se slutresultatet!
Jag har egentligen inte så mycket mer att skriva om dagen i sig.
Men vill skriva en sak till en av mina väninnor:
.
"Jag hoppas verkligen att allting löser sig för dig och att du slipper bråka ännu mer med en annan förälder! Jag läste din blogg och är jätte ledsen och arg för din skull och vill att du ska veta att mina tankar finns hos dig och att jag håller en tumme för att det går bra!
Jag hoppas att du läser detta och att du vet vem du är! Jag tycker det är förjävligt att en del människor inte kan växa upp och se till barnens bästa utan bråkar för ingenting! Många kramar från en mamma till en annan!"
Nu tar jag kvällen och ger min familj min uppmärksamhet istället! Ha det fint!
.
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Host, host, host :(


Hela tiden bara hosta! Den verkar inte vilja ge med sig alls. Och det börjar gå mig på nerverna då jag hostar till jag kräks, så inget jag äter får jag behålla, samt att jag varken kan sova eller gå någonstans då det är jätte jobbigt för lungorna!
Ja...jag tycker nog lite synd om mig själv! Men jag hatar verkligen att inte orka eller kunna göra någonting och inte orka med mina barn eller min man. och hemmet ska vi inte ens prata om...det märks ju att jag inte städar i alla fall. har orkat tvätta lite, men inte vika och lägga in, så det står blå ikea påsar lite här och var med rena kläder. Dammet kryper fram och panten växer i köket.
Jag MÅSTE städa och ta itu med tvätten, men jag orkar verkligen INTE!! :(
Så fortsatte i morse med att försöka få tag på min läkare....och får höra att han är ledig...IGEN! *suck* Så tar beslutet att hoppas på det bästa och ringer sköterskorna istället! Efter många om och men bokar hon in mig till en annan läkare 14.20 och jag är jätte glad! :D
Försökte plugga lite på förmiddagen men hostan var alldeles för jobbig samt att jag frös som fan så la mig under täcket och försökte tänka på något roligare!
Sen var det bara att gå till läkaren, och den promenaden ska ni veta var fruktansvärt JOBBIG!! Kändes som om jag skulle ramla ihop flera gånger på vägen och jag hostade konstant när jag väl kom fram. Hann knappt sätta mig i väntrummet förrän läkaren ropade upp mig....nästan 15min FÖRE min tid! *kors*
Kommer in och han frågar vad "problemet" är och jag berättar, så han kollar mina öron och min hals och det såg fint ut. Lyssnar på mina lungor och utbrister att han inte ens hör det klassiska pip ljudet som astmatiker brukar ha....vad bra tycker jag!
Så han kollar tempen och ingen feber heller. Nähä...tänkte jag. Det här var val bortkastad tid när han inte hittar något fel alls på mig! Och jag tänker...skiter i allt men SNÄLLA ge mig något emot hostan!!!
Han frågar mig till slut vad största problemet just nu är och jag säger så klart hostan. Så han ser vad jag haft för mediciner förut och så ber han mig "puffa" för att kolla lungstyrkan...och vad fan!! Jag är sjuk, känns som om jag knappt kan andas när jag går, hostar som en galning så fort jag andas in djupt och ÄNDÅ "puffar" jag bättre än NÅGONSIN!! Hur fan går det ihop??
Men men..han kollar syresättningen för säkerhetsskull och utbrister att den ligger på 98%, praktiskt taget bättre än hans! Lyckliga mig då. :S
Men tillslut skriver han ut min underbara Cocillana och jag är super nöjd och tänker YES!!! Nu kanske det släpper lite så jag i alla fall får sova några timmar varje natt! :D
Så nu sitter jag här och försöker uppdatera lite innan vi ska försöka äta lite och jag verkligen hoppas att jag får behålla maten! För jävlar vad jag är HUNGRIG!!! Nästan hela tiden också! :(
.
Just ja...måste bara ge ett tack till en av kvinnorna på kronans droghandel på krp. Jag satt och väntade på att det skulle bli min tur och hostade som fan....det ville inte ge sig, och ett tag trodde jag verkligen att jag skulle kräkas på golvet....eller kissa på mig! Hostan var så ihållande och rivande att det gjorde ont i hela kroppen på mig, och halsen bara rev samtidigt som jag knappt kunde få luft. Och då kommer den här underbara kvinnan med en mugg med vatten till mig! Och säger att hon hoppas det hjälper och att det bara är att jag säger till om jag behöver mer!
Jag tyckte det var så himla snällt och omtänksamt! Och hon förtjänar en stoor Dagens ROS för detta då de flesta andra tittade på en som om man var smittad med pest!
Och ni förstår säkert att de visste när jag kom fram och skulle hämta medicin...vilken jag skulle ha! :)
Så det var dagen i "korta drag". *hehe*
Igår orkade jag inte uppdatera innan jag la mig, delvis hade vi lite mys med lilltjejen och sen så var jag för trött och alldeles för frösen, så tanken på att kliva upp från täcket var inte så lockande!
Men vi åt ialla fall räkmackor igår kväll! *supergott*
Och medans vi åt dem så kollade vi på Arkiv X och sen Grey's Anatomy. *myys*
Så Emilia var riktigt lycklig igår när hon äntligen fick räkor...och gissa vad hon vill ha till kvällsmat idag igen??
Ja men det är klart! RÄKSMÖRGÅS!!! *go unge*

Själv ska jag äta fiskpanett och mos och sen ska jag proppa mig full med hostmedicin och hoppas på att kunna drömma mig bort inatt! Lååååångt bort!
Nä ni! Nu orkar jag faktiskt inte skriva mer...utan ska hjälpa älsklingen med maten för att sen fjäska och se om vi kanske kan åka och handla....eller om det får bli imorgon! Men om jag får äta nu och faktiskt behålla maten så vill jag ha något sött och gott ikväll...känns som om min kropp behöver det efter den sista veckan! :S
Jag hoppas ni har en fin kväll och njuter av allting underbart runt omkring er!

CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Första snön!


Skrev inte så mycket igår, och tror faktiskt inte att det blir så mycket nu heller. Delvis är jag skit trött och så är nu lillan på dagis så det är ju meningen att jag ska plugga under de timmarna.
Men tänkte i alla fall ta några minuter till att uppdatera bloggen lite så ni inte tror att jag glömt bort er! :)
Igår började det snöa här i Karlstad...tyvärr var det inget roligt väder så man kunde gå ut och njuta av det då det blåste något fruktansvärt så det var verkligen ISKALLT ute. Men idag är det mildare ute och det snöar fortfarande så nu är det vitt ute! :)
Egentligen tycker jag inte om vintern men samtidigt är det så himla mysigt och fint när det är helt vitt på marken. Och så är det lättare att få julkänsla när snön kommer. Ja det är ett tag kvar men inte så jätte långt. Det är ju trots allt bara 2,5 vecka kvar till 1:a advent! Och sen bara springer dagarna som återstår till julafton!
Och innan dess har jag precis som alla andra massor av saker som ska fixas och dolas med. Inte bara julgrejor för min del då min äldsta son David fyller den 4:e december och min mamma den 9:e december...så vi får klämma in lite tårtor och firande mitt i julstöket! :D
Men det gör inget...vi är så vana vid det nu så det går av bara farten. Men i år ska det bli kul att se hur man ska göra med pyntningen och det då jag normalt brukar fixa detta när barnen är i skola och dagis och min make arbetar, men nu pluggar jag vilket innebär att dagistiden ska gå till att studera och inte jul pynta...även om jag nu hellre skulle välja det sistnämnda då jag tycker det är fruktansvärt kul! Jobbigt och mycket men jag tycker alltid det är lika roligt när jag väl börjar.
Sen ska mat förberedas, godis och så bara måste man gå och julshoppa lite! :)
Jaja....nu ska jag sluta tjata om julen, det är ju trots allt ett tag kvar så vill ju inte trötta ut er redan nu! :P
.
Och så skulle jag behöva peta i mig lite frukost och mer astma mediciner och sen stoppa min näsa i svenska böckerna...är lite svårt att komma igång. och när jag hostar så mycket som jag gör är det svårt att hålla koncentrationen och det lilla jag sover ger mig inte direkt någon energi så vi får se hur det här slutar. Huvudsaken är att inlämningsuppgifterna blir klara och så får jag plugga mer när jag är frisk för att göra det som är för min "egen skull".
Ni får ha en bra dag där ute i snöyran och så ska jag se om jag kommer på något roligt att uppdatera med ikväll!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jobbigt...


...känns nästan allting just nu. Inte nog med att jag äntligen har börjat studera (och boken jag köpte begagnad av en kille kom redan igår) så är jag fortfarande dålig. Hostar nästintill hela nätterna så sömn får man inte mycket av.
Så just nu är det väldigt jobbigt att läsa och plugga, delvis för att jag är trött och delvis för att hostattackerna stör min koncentration.
Har inte orkat skriva speciellt de sist dagarna då jag faktiskt inte direkt haft något att skriva om heller. Jag är sjuk och orkar inget speciellt så tills jag är frisk så blir mina inlägg torra och korta. :(
Igår tog vi i alla fall tillfället i akt och gjorde iordning på lillans rum. Vi var till Ikea och köpte nya möbler och sen hem och tog bort de gamla och skruva ihop de nya. Nu är det nästan helt klart. Bara nya gardiner som ska upp och sen överkastet. Sen var mattan jag köpte lite väl liten så funderar starkt på att köpa en större nu när man har rätt bra rabatt på Jotex...,men ska kolla på det lite mer sen när jag mår lite bättre.
Nä...nu skiter jag i det här...fick en ny hostattack så kan knappt skriva.
Ha det så bra ni kan i detta kalla blåsiga väder!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sista dagen som...


...hemmafru, som en del kallar mig för!
Imorgon börjar jag plugga 50% vilket innebär att Emilia kommer vara på dagis 8-14 varje dag! Men tyvärr fick jag reda på detta först i fredags så min bok jag behöver hinner nog tyvärr inte komma...så planen är att gå igenom allt material och få tag på två böcker i skönlitteratur som jag måste läsa.
En del säger att jag ska åka ner till skolans lokaler imorgon för att få all information, själv hittar jag inget om detta i alla informationshäften jag fått. Så jag antar att jag får ringa till min mentor imorgon och kolla läget.
Jag har aldrig pluggat helt på distans så vet ju inte riktigt hur det fungerar. Men tycker väl att det borde stå i välkomstbrevet eller liknande att man ska infinna sig i lokalerna första dagen...så man vet om det!
.
Solen skiner ute idag. Och jag ska snart fixa frukost till ungarna och sen blir det att diska alla glas sen i fredags. Har egentligen ingen lust alls då jag är så förbannat trött. Igår kom min jävla hosta tillbaka så jag har hostat nästan hela natten och somnade till och från fram till 4 tiden imorse, och så självklart kommer Emilia och väcker mig vid 5.15 och vill inte alls sova mer för hon ska se på tv! *suck*
Ska väl gå ut med soporna med innan ungarna lyckas få dem helt överfulla så det ramlar över igen....
Efter det får jag besök av mamma & hundarna samt Björn & Carina med dotter. det ska bli kul! :D
.
Sen när de har gått blir det att ta en promenad ner till Elle för att "töla" några timmar och äta hennes underbara smörgåstårta! Ska bli både kul och gott! :D
.
Ja ni...så kommer min dag att se ut. Ska även passa på att njuta lite av ledigheten och fortsätta planera Emilias rum då jag försöker övertala min älskling att åka till Ikea för att inhandla lite nytt till hennes rum. Jag vill så gärna få det klart därinne nu. Alla andra rum är ordentligt klara men inte hennes. Jag vill se helheten där inne med.
Jag vet vad jag vill ha på Ikea så då brukar det vara lättare att få med honom...då tar det ju inte så lång tid att gå igenom. *hehe*
Så jag bara lääängtar tills vi åker till Ikea så jag får göra ordning där inne riktigt ordentligt!
Här får ni några bilder på det jag ska ha i alla fall.... :)
Jag vill ha, vill ha....helst igår! ;P
Jaja....nu ska jag ta och sära på mina bråkiga ungar...de gapar, skriker och gråter just nu....varför ska det vara så svårt att hålla sams??
Men hoppas ni får en super bra dag i det fina vädret...för det tänker jag ha!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Kväll!


Älsklingen håller på och gör sig iordning för att lägga sig, han ska ju upp vid 4 imorgon bitti för att åka och jobba 12 timmar. Och Emilia är lagd för natten. De andra tre är på rummen, ja bortsett från juliette som springer till mig och gnäller mellan varven! *suck*
Egentligen vet jag inte vad jag ska skriva, blev så himla mycket i förmiddags att skriva efter gårdagen så jag har nog lite brist på ideér just nu känns det som.
Men dagen har i alla fall varit väldigt lugn. Vi åkte till stan förut och hämtade Emilias nya tv, så gissa om hon var glad när hon kom hem och såg att hon fått en ny! =D
Sen var vi hem med den för att kunna hämta mamma och Emillia, samt Zava och Ziva. Släppte av mamma på fagott och sen åkte vi till centrum för att inhandla pizza och lördagsgodis!
Orkade verkligen inte laga mat idag...kändes lite som om jag lagade tillräckligt igår! :P
Sen hem och slappa i soffan med familjen och käka godis och chips med dipp. Emilia och Juliette gick in i Emilias rum efter ett tag för att kolla på Bratz så då passade vi på att titta på Alien med pojkarna!
.
Nu ska jag sätta på Emilia en blöja, hon kom precis upp för att kissa. Och sen blir det att gå ner till pojkarna och säga till dem att vara tysta då Andreas lagt sig. Undrar om de förstår vad GOD NATT innebär egentligen??? :/
Ni får ha en trevlig myskväll allihopa så skriver jag förhoppningsvis mer imorgon!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fetsmaten!


Många av er tycker kanske att det här inlägget är lite tråkigt...men jag har lovat och tänkte att på det här viset är det ändå rätt smidigt.
Så här alla goa tjejer från igår kommer recepten på maten OCH drinkarna! =)
Plätt tårta med choklad!
Antal portioner: 4

Ingredienser:
2 ägg
6dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk kakao
salt
Fyllning:
3dl vispgrädde
1tsk vaniljsocker
Jordgubbssylt
Riven ljus blockchoklad
Florsocker
Gör så här:

1. Vispa ihop smeten och grädda som pannkakor eller plättar. Låt dem svalna på bakplåtspapper.
2. Vispa grädden med vaniljsockret. Trava med vispad grädde och sylt emellan och strö på lite florsocker och riven choklad på toppen.
"Smaklig Måltid"

FÖRRÄTTEN

Clubsandwich!
Antal porioner: 4

Ingredienser:
Ca 500g kycklingfilé
2msk smör eller margarin
salt och svartpeppar
2 tomater
2 avokado
1 litet huvud isbergssallad
2 stora skivor lantbröd
2dl baconmjukost
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Bryn kycklingen i matfettet, krydda med salt och peppar, lägg kycklingen i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen 20-25minuter eller tills innertemperaturen är 72grader.
3. Klyfta tomaterna, dela, ta ur kärnan och klyfta avokadon. Bryt salladen.
4. Skiva kycklingen. Rosta lantbrödsskivorna och bred på mjukosten. Lägg på kyckling. Lägg tomat, sallad och avokado vid sidan.
"Smaklig Måltid!"

TIPS!
Köp hård avokado och låt den ligga framme i fruktskålen någon dag så mognar den snabbt. Men lägg den INTE i kylen, då förändras smaken...

VARMRÄTTEN

Fläskfilé i ugn!
Antal portioner: 4

Ingredienser:
ca 500g fläskfilé
5dl grädde
1 burk naturell cremé fraishé
1/4dl soja
dragon
salt & svartpeppar
Tillbehör:
pressad potatis eller ris
valfri sallad
Gör så här:

1. Skiva fläskfilén och lägg skivorna i en ugnssäker form.
2. Blanda resten av ingredienserna i en bunke och häll över köttet.
3. Tillaga i ugn på 250 grader ca 40-50min.
4. Gör iordning salladen och koka potatis eller ris.
5. Servera!
"Smaklig Måltid"

EFTERRÄTTEN

Djupfryst cheesecake!
Antal portioner: 8

Ingredienser:
2dl vispgrädde
3ägg
125g philadelphiaost (original)
1/2dl strösocker
1tsk vaniljsocker
Garnering:
2-3 digestivekex
vindruvor/kiwi
riven choklad
Gör så här:

1. Vispa grädden. Skilj på äggulor och vitor och vispa vitorna till hårt skum. Rör färskosten mjuk och blanda den med äggulorna, en i taget. Rör ner sockret och vaniljsockret. Rör sedan ner grädden och vänd till sist ner äggviteskummet.
2. Häll blandningen i en rund bakform med löstagbar botten och ställ den övertäckt i frysen. Låt den stå minst 4 timmar eller till nästa dag. Ta formen ur frysen ca 30min innan den ska serveras.
3. Krossa kexen fint i mortel eller mixer. Strö över krossade kex och skär upp i bitar. Garnera med frukten och chokladen.
"Smaklig Måltid"

DRYCKERNA

Coctail!
Ingredienser:
Vodka
Strawberry Mixer från Saturnus eller Hallon Sourz
Citron
Socker
Lime
Fruktsoda
Gör så här:

1. Gnugga citron runt kanten på glasen, doppa sen i strösocker.
2. Häll i 6cl vodka och 6cl mixer. Lägg i några isbitar.
3. Droppa i lite citron och fyll upp med fruktsoda.
4. Dekorera glaskanten med limeskiva
"SKÅL"

Sen hade vi även några viner som födelsedagsbruden ville jag skulle skriva upp...bra att veta vilka som är goda menar hon....så här kommer vinlistan för kvällen!
1. Relax Riesling 8,5%: Halvtorr, druvig smak med inslag av pärom och mandarin. (Tyskland) 59kr
2. Guntrum Riesling 8,5%: Halvtorr, druvig smak med inslag av röda äpplen, päron & mandel. (Tyskland) 49kr
3. Dr Faust 8,5%: Halvtorr, något druvig smak med inslag av äpplen och päron. (Tyskland) 70kr
Ja...där var vinlistan...om ni inte redan vet det så är det vita viner som inte kostar över 70kr. Ljusa och väldigt lättdruckna! =)
.
Ja här har ni maten med recept samt dryckeslista och recept. Jag hoppas ni får användning för det!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fullt upp inför PARTY!!!


Ja det kan man lugnt säga att jag hade igår då min bästa väninna fyllde 30år!! Och det MÅSTE firas ordentligt! =D
Dagen gick åt till att städa undan lite efter barnen, bädda sängar, gå ut med sopor, fixa med disken och "slänga" på de nytvättade mattorna som legat och väntat i typ en månad! (Glömde visst bort dem ett tag :/)
Sen var det förberedelser inför kvällens PARTY med Elle och gänget!
Så det var potatis som skulle skalas, kött skivas, såsen blandas, grönsaker skäras och kycklingen skivas. Sen skulle bordet dukas, grattis skylten hängas upp, servetter vikas, popcorn låda målas etc, etc...
Så jag hade att göra mest hela tiden. Kul som attans var det att hålla på! Jag ÄLSKAR att laga mat och duka till fest! (Den är så mycket roligare och mer uppskattad än den tråkiga vardagsmaten som ingen egentligen bryr sig om!)
Sen visste jag att jag var tvungen att hinna med en promenad ner till Elle och lämna present och säga grattis, annars hade hon nog blivit väääldigt fundersam över varför jag inte kommer! Så det fick jag klämma in i dagens pressade schema. Och det gick, jag klarade det, trots att jag bara kunde stanna typ 1 timme....och på hemvägen funderade jag på vad hon egentligen tänkte när besöket blev så kort! speciellt med tanke på att vi normalt kan sitta och "töla" i flera timmar i vanliga fall...men igår...då hade jag inte tid att stanna! *hahaha*
Men hon överlevde det med! =D
.
Och hon gjorde en såå himla rolig sak när jag var där och grattade....hon skulle sätta på en kanna kaffe åt Hanna och gjorde iordning och satte på bryggaren.
Sen går hon och röker och efter ett tag hör vi "splosch, splosch", och vad händer??
Jo kaffet rinner rakt ner på bryggarens platta och Elle utbrister:
"OJ! Jag glömde sätta dit kaffekannan!"
HAHAHAHAHAHA...såå himla rolig kommentar...och bäst av allt var att hon satte dit den och sen fortsatte som ingenting!
.
Så hem igen och göra det sista med maten och allting annat. Hann nästan, men bara nästan, klart till kl 18...felade med typ 15 minuter pga ungarnas mat som tog mycket längre tid än jag hade räknat med...och det gjorde även ungarnas popcorn då det blev 11 påsar som skulle poppas...och trots detta lyckades jag inte fylla lådan...det var ju då tanken från början! Men det får de stå ut med! det är ju barnens...och det är ju Elle som fyller...så hennes är MYCKET viktigare!
Så när gästerna kom stod jag mitt i massproduktionen av plätt-tårtor till ungarna och poppning av popcornen. Sen var det bara drinkarna kvar! =)
.
Kvällen blev helt underbar och vi hade väldigt roligt. Bäst av allt var att Elle inte visste någonting alls eftersom vi alla "gått bakom ryggen" på henne och smitt våra planer. T.om hennes barn var med på ett hörn och improviserade! *underbart*
Riktigt roligt var det när Hanna skulle ta med Elle hit med ögonbindel och Elle säger:
"Du kan inte lura mig, för JAG känner till ALLA vägar på kronoparken!!!"
*HAHAHAHAHAHA*
De orden fick hon äta upp då hon hela tiden trodde de var på väg till centrum medans Hanna gick RAKA spåret hem till mig!! (Vilket ligger åt ANDRA hållet för er som inte känner mig så jätte bra) *fniss*
Så in kommer det och när de ringer på och öppnar dörren så står 10 ungar i hallen där nere och fullkomligt SKRIKER grattis....Elle blev överraskad men inte skrämd...men det blev däremot Hanna! *hahaha* Fel person, men gör inget...för någon blev ju skrämd i alla fall! =P
*Hihihi*...Elle kollade inte så noga utan såg bara Hannas töser och funderar på vad de gör hemma hos Ola (som är Hannas ex man), innan hon kollar runt och inser att de är ju hos Nina! =) *hihihi* Snacka om att vara liiiiite väck! :P
Sen var det MASSOR av kramar, och presenter och en väääääldigt glad Elle!
.
Resten av kvällen bestod av att prata, röka, dricka drink, skratta, äta, prata, röka, dricka drink, skratta, äta, prata, röka, dricka drink, skratta, äta, prata...osv :P
Massor av mat, en hel del alkohol och MYCKET prat och skratt! Många roliga kommentarer med....men de tar jag nog tillsammans med bilderna!
.
Vill ni höra en rolig sak??? Eller ja...kanske mer konstig...men ändå!
Hanna (eller ja hennes dotter) har skaffat en facebook sida åt deras katt Anders....*hahahaha* så han har många vänner som han chattar med...så nya trenden på kronoparken är att ha facebook sidor åt sina husdhjur! Vilken tur att jag inte har några! ;) *asg*
Och enligt Elle har jag inte ens dammråttor så jag behöver verkligen inte skapa någon facebook sida...men Elle blev tillsagd att göra det igår åt deras hund Stella!
Så Elle....när kommer den sidan upp då? Och tyvärr gumman så följer jag nog Ewa's väg och INTE addar husdjur som vän! :P
.
Nä...nu avslutar jag det här inlägget och slänger in bilderna från igår...tyvärr inte jätte bra, men det går ändå. Jag får nog investera i en liten men bättre kamera än den jag har på mobilen.
*30ÅR*
*Elle har hedersplatsen på hörnet...så alla ser henne &
hon ser alla!* =)
*Förrätt*
*Clubsandwich med sallad*
*Varmrätt*
*Ugnsstekt fläskfilé i dragonsås med pressad potatis & sallad*
*Dessert*
*Cheesecake dekorerad med digestive, kiwi & riven choklad*
*Vin och Coctail*
*Laila...hmm....tyst som en....*
(Jag skulle vilja säga att hon får vara Bamse...
tyst och snäll som en björn!)
*ler*
*Hanna: Alias Skalman & Räkan*
(Skalman för att hennes ät och sovklocka kommer ringa på vägen hem
då hon ätit sååå mycket att hon klarar sig i flera dagar!)
(Räkan: då hon går ihopkrökt av sin ryggvärk, vilket gör att hennes
gång ser ut som när en räka simmar)
*Stackar Hanna*
*Elle: ser jag yngre ut nu....har ju liiite ångest över att bli 30!!*
*Men man blir ju bara vuxen...så de andra tyckte att
det är dags att börja BETE sig därefter!*
*hihihi*
*Ewa: alias Lille Skutt....då hon skulle skutta hem
på natten med Hanna på ryggen!*
*fniss*
.
Och så två bilder på barnens popcorn låda och mat....
*Bara en låda* :P
*Plätt-tårtor av choklad med grädde och sylt mellan
och så toppade med florsocker och riven choklad*
.
Så kort och gott en helt UNDERBAR kväll som jag verkligen hoppas att vi gör om fler gånger! Och Elle: VI ÄLSKAR DIG!!!
Det var allt för mig just nu....nu ska jag ta en rök pause för att sen göra ett inlägg med recepten på maten från den här kvällen....det har jag lovat alla som var här...och ett löfte håller man!
Ha en bra dag så ska jag försöka skriva ett "vanligt" blogg inlägg ikväll också!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Elle-Belle fyller år!


Skulle ha skrivit detta inlägg igår, men tyvärr fanns det ingen tid för det då man hade fullt upp hela dagen med dukning, matlagning, servering och gratulationer!
Men det är ju som man säger: "Bättre sent än aldrig!" =)
Hipp Hipp Hurra för underbara Elle idag!!!!!
En utav de snällaste människorna som vandrar på den här jorden!
Du är en jätte bra kompis som alltid finns där och alltid ställer upp! We love you!
Hoppas du hade en jätte bra 30års dag igår trots att du satt själv nästan hela dagen....men du slapp det på kvällen i alla fall! :P
Massor av kramar till dig på DIN dag!
*Love*

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Blir kort idag...


Ja, så blir det. Mår skit piss just nu och skulle kunna göra nästan vad som helst om någon kunde "droga" mig till sömns så man sover ändå tills sent imorgon bitti eller tills imorgon förmiddag!
Halsen är skit jobbig och kroppen bara värker! Har aldrig haft så ont i hela kroppen som jag har idag och jag vet verkligen inte hur man ska bete sig för att stå ut.
Då jag inte ätit något idag vågar jag inte ta någon värktablett av rädsla för att få ett magkatarr anfall igen! :(
Nu tycker jag jätte synd om mig! Och jag önskar älsklingen var hemma och kunde ta hand om allting! *önskar, önskar riktigt hårt*
Men men....trots värk och att jag mår piss har det mesta blivit gjort idag som skulle göras. Men jag kan verkligen inte ta åt mig av det själv för det var mina underbara "mellan" barn som städade här hemma idag!
Fy fan vad jag älskar mina ungar!!! Och jag är så himla tacksam över deras hjälp idag! Speciellt Theodor som har gjort det mesta. Och han ska få någon bra belöning för det när jag mår bättre! Och det är positivt för då har jag lite tid på mig att komma på något riktigt bra!
Självklart ska Juliette få en belöning hon med...men de får efter hur mycket de gjort och där "vinner" Theodor med hästlängder!
Han har verkligen gjort rent ett handfat, en toa samt städat sitt och Davids rum och lite på Emilias, som hon lyckades dra ut innan hon åkte till min mamma. Sen har han dammat och dammsugit HELA lägenheten! Och fixat lite is åt mig och hjälpt mig att skölja flaaskor och blanda saft i stora mängder!
Juliette har också gjort rent en toalett och ett handfat samt att hon fixat med disken en gång och putsat speglar samt städat sin del av sitt rum!
Så duktiga har de varit båda två och vääääldigt hjälpsamma! *mamma älskar er gullungar*
Så själv har jag "bara" fixat lunch och disk, hämtat grejor, skrivit inköpslista, plockat in varor, blandat saft i mängder, målat och klätt en låda till popcorn, stekt chokladplättar till ett helt kompani och fixat ordning kyckling i ugnen.
Utöver detta har jag druckit mängder med Te så nu är min blåsa lite sur på mig. och så har jag käkat glass....som tyvärr bara hjälpte i någon minut efter att den var slut!
Och nu har jag inga lösningar kvar. Så jag antar att jag får hoppas på bättre tur med att få tag på en läkare imorgon så man kan kolla läget i alla fall. Nästan så jag hoppas på pencillin för då går det onda över så himla mycket snabbare! Jaja....låter kanske varken vettigt eller speciellt smart att önska det! Men nu gör jag det. För det här är skit jobbigt. Speciellt med barn hemma och en make som jobbar....och då jobbar han till sena natten imorgon och hela söndagen. Så här får man inte mycket hjälp!
TACK mina älskade barn för er hjälp idag! Och TACK min underbara mamma för att du tog Emilia en dag extra. Om jag ska vara ärlig klarar jag nog inte av att ta hand om henne fullt ut när jag mår så här...så jag hoppas jag mår mycket bättre innan hon kommer hem! *LOVE YOU ALL*
.
Ja det är väl typ det jag orkar skriva idag!
Nu ska jag ta mitt te som är fullt med halstabletter och krypa upp i soffan igen!
*Krya på mig*

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Usch!


Jag känner mig så fruktansvärt sliten just nu och känner mig verkligen febrig! =(
Det känns lite jobbigt för jag varken vill eller har tid att vara sjuk just nu, men man blir lite nervös när man känner sig "trött" i halsen och huvudet dunkar. Samtidigt som man känner sig varm men fryser lite.
Men jag hoppas VERKLIGEN att detta enbart är en biverkning av alldeles för lite sömn och alldeles för många cigaretter!!!
Lillan har kommit in i någon period då hon vaknar vid 5 tiden på morgonen och vägrar somna om! Vilket är ovanligt då hon alltid har haft lätt för att sova fram till mellan 7.30-9. Men alla barn har väl sina perioder!
Men just nu känns det inget kul då jag sliter ut mig och detta gör att ryggen värker och jag sover fruktansvärt dåligt. Så brukar mest vända och vrida på mig fram tills 3 tiden och sen somnar jag, och sen är det ju som sagt bara att gå upp vid 5 igen!
Och så här har jag haft det i en 3-4 veckor nu och jag märker att min kropp säger nej och inte vill. För fy helvete vad svårt det är att gå upp på morgonen och fy helskotta vad lite man har lust och ork att göra på dagarna egentligen.
Men det är bara att bita ihop eftersom barnen har lov och de behöver ännu mer uppmärksamhet mm.
Så jag tar ungarna, fixar med mat och disk samt ser till att hemmet ser någorlunda vettigt ut. De sista dagarna har man även hjälpt David mycket....väldigt mycket....och sen den lilla tid som varit över har jag ägnat åt Emilia och Juliette.
Älsklingen har varit trött han också tror jag för han har lyckats sova, trots hemmavarande barn, fram till mellan 8-9 varje morgon den här veckan! *skönt för honom*
.
Idag har det dock blivit lite mer att göra då man har planer till helgen!
Så jag har i alla fall kört diskmaskinen 2gånger, tvättat en maskin, torkat bord, bänkar och spis. Lagat lasagnette till mat samt bakat en cheesecake och ställt i frysen.
Sen har jag haft besök av AnnaKarin och Mini på lite prat, lek och fika! Trevligt som alltid! =)
Och så har jag hjälpt Emilia att städa på hennes tum (vilket tog över 1 timme) och sen nu när hon la sig ringde jag Hanna och pratade bort några minuter innan jag satte mig med ungarnas jultidningar och räknade ihop och fixade med beställningen över nätet!
Nu sover lillan, diskmaskinen går och Juliette kollar på tv. Om ca 40min kommer Theodor hem! *längtar* Och om ca 40min ska jag slappa framför tv:n till Grey's Anatomy. *sköööönt*
Är svin trött nu och hoppas innerligt att jag får sova bättre inatt och att vår lilla sötnos sover längre imorgon bitti. Jag behöver det!
Och det är ju inte direkt så att någon vänlig själ erbjuder sig att ta henne imorgon bitti så jag får sova några timmar till!?
Men någon av er kanske vill låna henne en natt?? *snälla, snälla, snälla*
......... ........ ......... .........
Eller kanske inte! *förstod nästan det*
.
Nä ni!
Nu ska jag plocka undan lite här hemma och hjälpa Juliette vid datorn innan hon somnar i soffan!
Men skriver säkert imorgon....några minuter lär jag ha över någon gång under dagen!
Hoppas ni får en underbar kväll och jag hoppas verkligen att ni sover gott....och vaknar torrt! :P
NATTI NATTI!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Orkade inte...


...uppdatera bloggen igår.
Som vanligt satt jag under mest hela dagen och hjälpte David med hans läxor.
Fick dock ett avbrott när Hanna kom med sina tre flickor för fika, lek och pyssel! Det var ett riktigt skönt avbrott och verkligen trevligt! Gör jag gärna om fler gånger! =)
.
Sen var det dags för min älskling att åka till jobbet och själv var jag tvungen att fixa lunch till oss andra. Sen blev det mer plugga med David och så hämta lillan på dagis för att sen ta eftermiddagen.
Blev en tur med bussen till välsviken för att inhandla allting vi behöver inför fredagen! Blev 5 kassar så jag säger bara:
TACK gode gud för att David var med och var så hjälpsam! *underbara son*
Sen var det hem och ge David lite fritid från läxor för att hinna umgås med kompisar och själv ställde jag in alla varor och räknade lite....innan jag fick trevligt besök av Malin och Zion!
Och igår lekte de två jätte bra tillsammans och bråkade inte en enda gång! =)
Och fram emot slutet så orkade de inte leka mer utan ville kolla på tv, så det fick de göra en stund medans jag och Malin "kacklade" klart!
När de skulle gå hem så var vi bara tvungna att fotografera våra små troll då de bäddat ner sig så gulligt i soffan!
Så här får ni en mysig bild som lyser upp lite i det grå och trista vädret idag!
*SÖTNOSAR*
Sen var det helt plötsligt kvällen!
Så en eftermiddag som jag trodde skulle gå långsamt bara sprang iväg och jag fick lov att ge lillan kvällsmat och natta henne.
Och då var det Juliette's tur att få lite uppmärksamhet då den mesta av min tid har gått åt till att hjälpa David så vi spelade sällskapsspel (vem där?) i över en timme och åt chips! *myyyyyyys*
Sen kom David hem och vi gjorde en liten "slutsprut" på hans läxor innan det var dags för MIN myskväll i soffan med cola, ostbollar och så Desperate Housewife's och Cougar Town! =D
Jag bara ÄLSKAR tisdagar!!!
Så efter halva programmet skickade jag ner barnen på sina rum med förklaringen att JAG vill se detta och bara ta det lugnt och vara och om de då vill vara uppe längre för att det är lov så får de vara på sina rum!
Och det var tydligen inga problem för de gick ner och stannade där....och bäst av allt var nog att Juliette somnade på en gång! *hahahaha*
Och David la sig faktiskt redan kl 23 och inte 04. =D
Och det andra som var super var att jag faktiskt var vaken när älsklingen kom hem från jobbet så vi kunde pussas lite och prata om dagen! *lovely*
Sen tvär somnade jag men vaknade en gång i halvtimmen fram till ca 03 imorse då jag däckade som en klubbad säl för att bli väckt 05 av lillskrutten igen!
Så nu sitter man här och man känner att ögonen svider och jag helst av allt bara vill sova. Men det går ju inte då man har Juliette hemma och snart åker älsklingen iväg för ett nytt arbetspass och så måste jag ändå snart hämta lillan på dagis!
.
Så vad har jag gjort idag då...?
Egentligen inte speciellt mycket, men har försökt hålla mig någorlunda sysselsatt så man inte ska känna hur trött man egentligen är!
Så förmiddagen har bestått av frukost, få ordning lillan för dagis, som sen David var så gullig och gick och lämnade, för att sen fixa frukost och läsa läxor med David!
Sen blev det att fixa lunchen så älsklingen hinner äta eller ta med som matlåda. Tror det blir det sistnämnda eftersom maten står orörd på bänken och han ska åka om ca 20 min! :P
Sen har jag läst mer med David, sett till att han packat allting han ska ha med sig, och så fixade jag med disken och har torkat rent bänkar och spis.
Och sen har jag precis gjort en cheesecake och sagt hejdå till David då han åkte för 20min sen för att tillbringa resten av lovet nere i Hällabrottet hos sina farföräldrar!
Och nu sitter jag här medans älsklingen ska göra sig klar och Juliette sitter och pysslar med papper, tejp och glitterlim.
Hon är så himla go! Hon sitter här vid köksbordet med mig och samtidigt som hon målar så utbrister hon:
"Vilken konstnär jag är!!"
Underbara unge! *love her*
Och den är verkligen FULL med glitter, glitter och ännu mera glitter! :)
Nä det är nog allt jag har för stunden i alla fall. Ska pussa lite på min älskling nu innan han åker och sen ska väl jag och Juliette försöka få i oss lite lunch innan vi ska gå till dagis och hämta Emilia.
Sen hoppas jag på trevligt besök under eftermiddagen så man får något som livar upp stämningen här hemma i det tråkiga vädret!
Ha det super bra nu!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snart sova!


Dagen har varit lång och väldigt intensiv, så kvällen spenderar jag framför tv:n med en dundrande huvudvärk som inte vill ge med sig. Och värktablett är jag inte intresserad av att ta av rädsla för att få ett magkatarranfall igen. Och det var INTE trevligt någonstans så jag undviker det så länge jag kan!
.
Idag mellan kl 9-11.30, kl 12.25-13.55 samt mellan kl 14.15-15 & kl 18-20 har jag spenderat med att hjälpa David att plugga ikapp allting som han missat i skolan sen den började i augusti. Med andra ord har jag spenderat nästan HELA 7TIMMAR med David och pluggande! :/
Han har klarat detta förvånansvärt bra och tack vare att han varit så flitig och kämpat samt lyssnat och gjort det han ska så har vi hunnit med massor av skolarbeten idag!
Vi har hunnit med så pass mycket att han är HELT klar med matte, engelska och franskan! Och detta innehöll 60 engelska glosor, 3 häften á 4 sidor i engelsk grammatik, ett matte test på 150 tal i multiplikation, ett matteprov på två sidor samt ett häfte med 4,5 kapitel med massa mattetal! Och så en sida med franska glosor!
Min "plugghäst"! *hehe*
Och hans resultat?? *hihihi*
Engelska glosorna: 55/60. =) VG!!!
Franska glosor: 7/9. =) VG!!!
Multiplikationstabellen: 150/150. =) MVG!!!
Matteprovet: 44,5p/45p. =) MVG!!!
Engelska häftena i grammatik: ALLA rätt!!! MVG!!!
Så gissa om han har jobbat riktigt bra idag och han har varit så fruktansvärt duktig! Så massor av beröm, high five och kramar har han fått. Samt att jag ritat massa glada smiley´s på hans papper! =)
Och som belöning för att han slitit så hårt så fick han delvis en kexchoklad samt en chipspåse och så fick han ha Emil här på övernattning!
Detta har han gjort sig välförtjänt av!!! =D *såååå stolt*
.
Så vad innebär detta för resten av veckan??
Jo att vi imorgon ska läsa ut en bok och skriva recensioner på samt att vi på torsdag ska läsa i NO, så han klarar av att göra om de två läxförhören som han inte riktigt fick G på! Och med detta är jag 99% säker på att han kommer vara klar och ikapp med allt skolarbete så han kan spendera resten av lovet med att faktiskt ha LOV och få åka och hälsa på sina farföräldrar!
Detta gör honom väldigt glad och det är den moroten vi gett honom för att hålla honom fokuserad!
.
Ja ni alla! Det har varit det mesta med min dag...plugga, plugga och åter plugga! Men det har varit helt ok, delvis för att det behövs, delvis för att det har varit rätt så kul och delvis för att jag vet att efter onsdag så är jag "ledig" och kan ägna mig helt åt de andra barnen och faktiskt göra något kul med dem!
.
Fick i alla fall lite andrum idag då både Tine tittade in på en kaffe och så kom Sofie och Moa på en kaffe/lekträff! Det var trevligt och skönt att få något annat att göra en stund!
Sen nu under senare kvällen har jag myst med Juliette och imorgon ska jag spela spel eller liknande med henne när jag hjälpt klart David med svenskan!
.
Nä ni alla goa! Detta får lov att räcka för idag! Nu vill jag bara krypa upp i soffan och glo på burken och hoppas på att jag orkar hålla mig vaken tills älsklingen kommer hem så man kan få en mysig godnatt kyss!
Ha en fortsatt trevlig kväll och sov så gott ni bara kan!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Höstlov!


Ja så var barnens efterlängtade lov här! Tyvärr blir nog inte Emilia ledig något då hennes storebror David ligger efter rätt mycket i skolan och måste plugga en del nu under lovet. Men är vi snabba och flitiga så kanske hon kan vara lite ledig hon med! =)
Maken ligger fortfarande och sover då han inte behöver åka till jobbet förrän vid halv 1. Men egentligen ska han lämna på dagis den här veckan så vi delar lite på det! Men vet inte om jag har hjärta att väcka honom. Jag har aldrig klarat av att väcka honom för något utan gör det själv istället. Men samtidigt skulle jag verkligen vilja ge David frukost och komma igång med hans studier så snabbt som möjligt så man hinner så mycket som möjligt innan vår lilla "siren" kommer hem igen!
Vad skulle ni ha gjort?? Skulle ni ha väckt er gubbe om ni gjort upp att han ska lämna denna veckan eller skulle ni ha gjort det själva?
.
Jag hoppas ju att pluggandet går smidigt så man faktiskt har tid över för någon annan aktivitet med barnen med. Och sen vore det ju väldigt skönt för David att få lite lov med så han hinner vila sitt huvud innan resten av terminen!
Nu har jag inte direkt kommit på något roligt att göra med barnen under den här veckan...så har ni några förslag så skicka gärna en kommentar!
Nä...har inte så mycket att skriva så lika bra att ge sig och få lillan klar så man kan gå och lämna henne på dagis!
Och nu vaknade älsklingen.....=D
Ha en bra dag allihopa!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()