Behöver åsikter!


Som jag skrev tidigare så har jag skrivit en personbeskrivning av min lilla dotter i dag. Detta är en inlämningsuppgift till min svenska kurs.
Det stor i boken, bland tips och råd, att man skulle få så många som möjligt att läsa och kommentera eftersom första försöket oftast bara är ett upplägg som inte tar skada av förändringar.
Så jag kom på idén med att skriva den här i min blogg och jag hoppas verkligen att ni som läser lämnar en kommentar då det skulle betyda väldigt mycket för mig!
Och när ni läser vill jag att ni funderar på om ni kan se henne framför er....och få ett "hum" om vem hon är som person! Om ni gör detta så har jag lyckats med uppgiften!
Många av er känner oss säkert och har kanske träffat henne, men jag hoppas på att jag har några läsare som INTE gör detta!
Men alla kommentarer är jätte välkomna!
Så här nedanför kommer den! Trevlig läsning!
Arr uppfostra min 3åring är...
...som att balansera på en mina, då det kan explodera när som helst!
.
Den här lilla tjejen heter Emilia och är minst i en syskonskara på fyra. Vilket gör henne så mycket äldre och duktigare då hon gärna härmar alla andra och lär sig väldigt mycket från de andra barnen i familjen.
En underbar krabat som älskar livet OCH allt som är lila i färgen och så självklart allting som smakar sött!
Vilket är väldigt kul då hon från början var mer av en "pojkflicka", men nu det senaste året börjat gilla dockor, klänningar, prinsessor och smink mer och mer!
.
Då hon är väldigt bestämd av sig, och minst, så tar hon för sig och låter ingen "sätta sig" på henne. Men samtidigt är hon väldigt kärleksfull, glad och rolig. Har ofta många roliga kommentarer, uttryck och så använder hon väldigt mycket kroppsspråk tillsammans med det eviga pratet som inte ens en matbit kan få tyst på!
Så Jösses, vad lång tid det tar för henne att äta, klä sig, städa, borsta hår och tänder samt allting annat hon tar för sig. För munnen den går i ett från tidig morgon ändå till kvällen.
Och nåde den som avbryter! För hon varken lyssnar eller svarar innan hon fått prata klart!
Tror ni det räcker??
Nej. Har man lite otur, när man ska göra någonting, så bara försvinner hon, långt bort i sin egna lilla värld. Där stannar hon tills hon själv vill och "vips" så är hon tillbaka, helt utan förvarning och börjar leka och busa... eller med lite otur skrika för att något är fel och inte går som hon vill.
.
För hur charmig hon än är med sitt halvlånga blonda hår, blå ögon och stora leende så växlar hennes humör likt en on/off knapp! Hon måste ju trotsa och skrika enbart för att testa gränserna och när någon tillslut säger ifrån på skarpen, är hon så trygg i sig själv och sin omgivning, att hon bara "ryter" tillbaka eller blir tyst, kommer fram och kramas samtidigt som en gullig kommentar kryper fram. Ex, "Vill gosa!"
.
Hon är även en väldigt nyfiken tjej som gärna tittar, klämmer och tar i saker. Ibland lite väl snabbt då man som mamma önskar att hon frågade vad det är INNAN hon tar i det!
.
Sen får man inte glömma att denna lilla tjej på bara 3år är tankefull och finurlig. Hon försöker få allt att gå ihop uppe i hennes huvud, men ibland går det inte riktigt. Som exempel när hennes pappa kom hem från jobbet  och ställde sin vattenflaska på köksbänken, som fortfarande hade både is och vatten kvar i sig, och Emilia ville ha den. Hon dricker lite och försöker mellan varven få ur isen och efter ett tag utbrister hon:
"- Jag får inte ut den!"
"- Nej, det går inte." (förklarar vi)
"- Men hur fick nå'n in den då?"
Inte lätt att förstå att vi hade lagt den i frysen med lite vatten tidigare, så vi förklarar och den här lilla tjejen säger bara okej och går vidare för nya äventyr!
Som bonus (om det får plats) tänkte jag skicka med några favorit citat som sitter kvar i mitt minne, för att pigga upp lite och kanske förstärka bilden av henne... men har inte riktigt bestämt mig ännu.
Har skrivit de citaten i bloggen tidigare men skriver dem här nedanför igen ifall ni har glömt, missat eller är nya. Och så får ni gärna säga vad ni tycker, om jag ska ha med det som bonus eller inte!
.
"- Jag vill ha ett sudd att sätta upp den med!" (sudd = kludd)
"- Jag har bara två händer vet du väl!?" (en kommentar som mamman, i det här fallet jag, tydligen använder ofta när jag har händerna fulla och är upptagen)
"- Jag har gjort en Bamse!" (Bamse=bokstaven E)
Jag hoppas verkligen jag får lite respons på detta eftersom jag verkligen, verkligen skulle uppskatta det!
Och jag vill önska er en fortsatt bra dag...eller ja trevlig kväll kanske passar bättre! =)

Permalink Allmänt Kommentarer (8) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Malin

Superbra Nina! Mycket underhållande att läsa.

Och jag skrattar varje gång jag tar fram en speciell aroma melts, ha ha! Jag ska själv börja plugga i januari så vi kan ju stötta varann?

kram kram

Postat av: Nina

Tack Malin! Hahaha...ja det är väl något man sent glömmer! =)

Ja men självklart. kommer du plugga i skola eller hemifrån på distans? Jag pluggar på distans så sitter mest hemma, om jag inte rymmer till mamma... =)

kram kram

Postat av: Malin

Jag kommer att läsa samhällskunskap B på distans och resten av kurserna på komvux. Men det vore trevligt att ha en "plugg-kompis"=)

Lycka till med uppgifterna o stor kram!

Postat av: Nina

Ok, vad kul! Jag blir gärna din plugg kompis...är lite tråkigt att sitta själv ibland! =(

Tackar o kram tillbaka!

Postat av: Angelika

hejsan.. jodå pepparkakorna va inte bara fina dom va goda oxå.. hihi.

Bloglovin.se går man in på.. för att samla alla bloggar man följer och kan bli prenumerant av den man vill.. allt står där... jag vet inte om alla bloggar finns med.. alla jag följer iallafall... där letade jag upp min blogg för att kolla om den fanns med och hittade den och såg jag hade prenumeranter.. Lycka till.

Lycka även till med pepparkaksbak en dag sen med barnen.. det är ju superkul.

Postat av: ellebelle

Tycker det låter jättebra! Kan verkligen se henne framför mig och skulle göra det även om jag inte kände er. Och några roliga citat från henne i slutklämmen är nog bara ett plus, då läraren får sig ett par skratt... =D Du är duktig att skriva! Förstår inte varför du tycker det är svårt! Du verkar ha det i dig, som om det bara flyter ur dig när du bloggar osv.. Men som sagt, jag tyckte texten var bra skriven och det var verkligen beskrivande. Kändes liiite kort ( hoppas du inte blir arg o ledsen) men det skulle väl inte vara så långt och FÖR lång text är inte bra det heller! Eller så var det bara så underhållande att läsa att jag bara uppfattade det som kort... =) LOVE U! <3

Postat av: Nina

Jag kan tänka mig att de var goda =) Tack för tipset om bloglovin.se...jag har också prenumerant =D Fast bara en...men ändå...skitkul tycker jag =)

Tackar...det kan behövas då man har 4 "monster" att baka med. Ha det bra!

Postat av: Nina

ElleBelle: Inte blir jag ledsen...du har rätt, det ska inte vara så långt, enligt papprena ska omfånget på beskkrivningen vara på 1/2-1 sida när det är renskrivet.

Och Tack för de snälla orden! Känns bra att de som läst den och gett feedback gillar det. Trodde dock fler skulle ställa upp...men men....

Love You 2.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback