Oj oj oj

Ja så är söndagen här och den här helgen har inte varit rolig alls.
Lillan mår inget vidare och sover korta stunder mest hela tiden. Febern vill inte avta något och hostan tar kål på henne. I går ringde jag sjukvårdsupplysningen, efter en stunds pratande så tyckte de vi skulle åka till akuten med henne på en gång.
Så Gubben fick åka in med henne, delvis för att D snart skulle komma hem och delvis för att de andra barnen skulle slippa tillbringa några timmar på akuten. Först tänkte jag ta bussen in med henne själv eftersom jag alltid är med till akuten, men insåg att den lilla inte skulle orka sitta på en buss dit, så då fick gubben åka som har körkort.
Det var nog de 4 värsta och längsta timmarna i mitt liv tror jag. Jag kunde inte koncentrera mig och kunde inte bli uppdaterad utan det var bara att sitta/gå runt här hemma och vänta på att de skulle bli klara. Det kändes som om de aldrig skulle höra av sig och ju längre tid som gick desto mer orolig blev jag.
Jag kan nog villigt säga att ett par gånger funderade jag verkligen på att dra med de andra ungarna på bussen bara för att få vara med på sjukhuset. Så jag hoppas verkligen att jag slipper stanna hemma och bara vänta fler gånger, för det vill jag inte uppleva.
Resten av helgen har gått åt till att försöka svalka ner lillan och sitta och hålla om henne. Många vakna timmar på nätterna eftersom hon inte direkt har koll på vilken tid på dygnet det är eftersom hon sover till och från mest hela tiden. Hon vill fortfarande inte äta, och idag har hon druckit jätte dåligt så nu oroar jag mig för att hon ska bli uttorkad. Vi har t om fått tvinga i hemme medicinerna eftersom hon inte tycker det är något roligt alls längre.
Så helgen har varit tuff, men skönt när vi varit två. Igår gjorde vi i alla fall lite mys med barnen som orkade, och D hade en kompis som skulle sova över. Så vi slängde ihop en tacobuffe till middag och sen fixade vi med popcorn, godis och dricka i vardagsrummet, överraskade även barnen med ljus och marshmallows som de kunde "grilla". Det uppskattades mycket. Till detta såg vi på G-Force. Sen fick den stora tjejen lägga sig och de tre stora pojkarna fick gå ner och antingen sitta vid datorn eller vara på rummet. Jag och gubben gick och la oss eftersom vi visste att lillan skulle vakna mycket. Fast vi somnade nog inte förräns vid 01.30 ändå eftersom hon var uppe flera gånger eller låg och grät i sin säng. *stackaren*

Idag har hon sovit och jag har diskat, tvättat en jäkla massa, sorterat och vikt all tvätt, fixat fler lådor i dotterns garderob samt att jag hjälpte henne lägga in alla kläder. Nu är hon stolt över att hennes garderob är lika fin som alla andras!
Fixade även en brakfrukost (som barnen säger) med minibaguetter, kokta och skivade ägg, ost, skinka, oboy mm...som barnen uppskattade riktigt mycket! =D
Sen har det blivit lite mat fixat, dammsugning och så har jag rensat lillans garderob och gått iväg med de kläderna till en av grannarna! Mer än detta har jag tyvärr inte hunnit eftersom man där emellan har suttit med lilltjejen i famnen.
Och nu sitter jag och väntar på att gubben ska komma hem från konsum, då blir det klippning av honom och sen ska han packa för att åka tillbaka till jobbet. Så nu kommer en ny vecka och jag har en känsla av att jag kommer vara helt slut när den är klar eftersom den lilla är så sjuk och vaken mycket på nätterna. Sen har barnen sportlov så jag hoppas att hon blir lite bättre så man kan genomföra alla aktiviteter man planerat. Det vore tråkigt för den stora om det inte blir riktigt som man tänkt sig. Men jag tror nog att hon överlever det med...hon brukar inte vara helt omöjlig och sen har min mamma våran bil så då kan hon göra vissa saker med henne eller passa den lilla så jag kan göra saker med henne. Allting brukar lösa sig på ett eller annat vis. I värsta fall får vi hitta på roliga hemma aktiviteter! =D

Nä..nu ska jag ge mig. Har fortfarande lite kvar att fixa med och så vill jag tillbringa lite av de sista 40 min med gubben innan han åker. Ha en trevlig fortsatt söndag och sov så gott!

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Bara lite snabbt...

Ja kvällen är över och dagen har varit lång. Lillans feber vill inte gå under 39 grader och så fort alvedonen slutar verka så är den hög igen. Hostan är så illa att hon max sover 40 min åt gången. Hon klagar på att det gör ont i magen, men inte så ofta, men orolig och på vakt är man som mamma ändå.
Jag tycler så symd om henne. Och ingenting kan jag göra för att hjälpa henne. Nu hoppas jag natten inte blir allför jobbig så hon får sova lite, för gissa om hon behöver det.
Men blir det inget bättre så får vi nog lov att åka in med henne akut...jag börjar fundera på om hon har åkt på lunginflammation eller så. Jag hoppas på det bästa för hennes del. Imorgon är ju trots allt 3:e dagen med hög feber så då är det lättare att få träffa en läkare.

För övrigt har dagen varit lång och tråkig. Man har inte orkat så jätte mycket med tanke på all sömnbrist och en trött och närsjuk mammig dotter. Mysigt är det för sån är hon aldrig annars så passar ju samtidigt på att njuta lite av hennes omtanke och tillgivenhet. :D
Men städat sovrummet har jag i alla fall gjort och städat undan i köket samt tvättat i alla fall två maskiner. Så helt lat har man inte varit.
Sen fixade jag även lite god mat till kvällen för att göra ett litet försök till my, tyvärr inte så jätte lyckat för att jag var trött och orkade knappt äta och lillan ville inte ha. Maten var god, och det var kul att prova något nytt...men så här i efterhand önskar jag att jag väntat med det tills vi var lite piggare. Men det är ju som man brukar säga: Lätt att vara efterklok! :D

Nu är kl 00.30 och jag har svårt att somna trots att jag är super trött...tror det beror på att lillan inte mår något bra. Men sen är det nog lite pga den vanliga sömnsvårigheten. Undrar om den beror på att allting känns så tråkigt nu för tiden. Jag har funderat mycket på det idag. Och massa frågor "ploppar" upp i huvudet som jag inte riktigt kan hitta svaren på. T ex: Hur vet man att man tappat livsglädjen, jag menar hur märks det?
När ska man ta sig själv i kragen och be om hjälp? Och hur gör man och vart vänder man sig för att få hjälp? Hur ska jag hitta tillbaka till mig och min person? Det enda jag ser nu är en stor tjock tjej som vantrivs med sig själv...men som inte orkar eller klarar av att göra något åt saken. Jag hatar mig själv för det! Tänker hela tiden att nu ska jag gå iväg och träna! Nu ska jag använda crosstrainern mer! Nu ska jag försöka hitta orken och lusten till att hitta på en massa roliga saker med barnen! Nu ska jag få min familj att lyssna på mig! Att förstå att jag behöver hjälp! Få deras avlastning och få dem att ta egna initiativ!
Vad tror ni händer? INTE ETT SKIT!!!

Jag sitter fortfarande hemma hela tiden! Gör aldrig någonting som inte har med barn eller hemmet att göra! Jag kommer inte iväg till gymmet och inte heller får jag tummen ur och använda crosstrainern! Inget händer, inget förändras. Allting fortsätter som vanligt...barnen lyssnar inte, jag orkar inte bry mig om äktenskapet, bara tvätt, städ, disk och matlagning. Barnen krånglar och bråkar i skolan. Barnen bråkar, slänger allting omkring sig och jag får springa och plocka och städa. Vara vaken tidiga mornar för att barnen fått för sig att 5 är en bra tid att gå upp...eller varför inte mitt i nätterna?
Jag får fixa med allting, planera, packa, ta hand om det som måste göras. Hela tiden är det jag, jag, jag. Till vilken nytta? Ingen ser något! Ingen uppskattar något av det" Ingen bryr sig! Och kvinnan jag en gång var försvinner mer och mer...nu är det bara husmor och mamma.
Ja det är verkligen bara det jag är...jag är inte ens en bra hustru längre. För vem orkar bry sig om samliv, intimitet, närhet och sånt när man knappt orkar eller hinner med att se ut som en kvinna??

Vem vet...någon gång tar jag mig väl upp ur gropen jag lever i....någon gång! Kanske inte nu, imorgon, om en vecka eller en månad...men NÅGON gång ...då SKA jag hitta glädjen med livet igen. Då SKA jag lära mig att säga ifrån och få respekt! Då SKA jag vara KVINNA!!!

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Fredag idag...

Ja så var helgen här och inget planerat den här gången heller. Delvis är jag alldeles för trött för det och delvis så har vi ng inte direkt råd heller utan sparar de pengarna till sportlovsveckan istället.
Ja, gubben är nu iväg och åker snowboard med en kompis och en annan sitter hemma och har tråkigt med en sjuk dotter.
Natten har varit fruktansvärt lång och vaken med ett element mellan oss i sängen som gråter och gnäller om vartannat. Ja vår lilla sötnos har haft 40 graders feber hela natten. *stackaren*
Och när hon lyckats somna en stund har hon vaknat av den hemska hostan. Jag tycker synd om henne. ALdrig roligt att vara sjuk. Samtidigt som det är lite skönt att hon inte orkar hur mycket som helst, så mammas huvud får vila lite just nu från skrik och prat. =)
Nu har man i alla fall slutat vara så orolig för henne för jag har lyckats få ner febern till 39 så det känns skönt, men vill nog få ner den lite till...annars blir det nog att ringa läkaren och försöka få en tid.

Så den här dagen händer det inte mycket. Jag ska städa undan lite i sovrummet, en lampa har åkt i golvet och gått sönder. Sen blir det att fixa med disk coh tvätt. Utöver detta blir det nog inte mycket. Förbereda maten inför ikväll och se till att de stora barnen städar sina rum efter skolan och packar allt de ska ha med sig. För inatt kommer alla tre vara borta så bara lilla sjuklingen hemma. Det är ovanligt med bara ett barn hemma.
Den äldsta ska till en kompis (till hela familjen) och sova över..så de kommer väl spela dator, se film, käka mat och godis och bada bastu misstänker jag...*skönt*
Den andra sonen ska till mormor för att baka pizza, se en film och åka till badhuset imorgon. Och tjejen ska till krp kyrkan för övernattning med kören.
Så vad ska vi hitta på...ja antingen blir det att sitta på sjukvården med lilltjejen eller så blir det en lugn hemma kväll med mat och film. Det sistnämnda låter skönast tycker jag...men det får tiden utvisa.

Nä jag har nog inte så mycket att skriva eftersom det fortfarande är morgon så istället ska jag nog ta och göra lite nytta här hemma istället för att bara sitta. Sen får vi se om jag hinner in och uppdatera mer senare eller liknande.
Om inte så önskar jag er alla en trevlig fredag kväll (och helg) redan nu!

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snart helg!

Näst sista veckodagen avklarad och denna dagen är precis som alla andra...typ.
Har tagit en snabb fika med grannen T, det var jätte trevligt, var ju trots allt ett tag sen sist. Men så blir det ibland och ingen fara med det. =D
annars har det varit det vanliga snacket med grannen M, lunch fixandet och lite städning. Mitt i luncjen kom gubben hem från jobbet..helt överraskande. Sen blev det lite lugn medans lillan faktiskt sov en ordentlig middag idag (inte för att det märks nu när hon bara gråter och gör tvärtemot).
Sen har det varit barnens kompisar här och gubben har varit iväg och fixat lite med bilen och nu är han och handlar. Känns både skönt och tråkigt att inte vara med. Skönt med tanke på allt snöande och kylan, tråkigt med tanke på att jag börjar känna mig inlåst eftersom jag aldrig kommer iväg någonstans.

Men men...så kan det vara ibland så istället passar jag på att uppdatera här lite för som vanligt kommer det nog inte bli så mycket med det under helgen eftersom gubben är hemma och det kommer vara svårare att komma åt datorn. Nu är det ju inte så att jag inte får sitta här (även om många tycks tro det) utan snarare så att jag själv har svårt att sitta vid den och göra vissa saker som t ex att uppdatera bloggen, när han sitter bredvid och ser. Visst han får läsa, men det är så jobbigt när folk sitter och läser "över axeln" under tiden som man skriver.

Skulle ha följt med M till stan idag för att kolla på bokrean men det fick vara eftersom lillan har hostat och gråtit mest hela natten och vaknade med feber..tänkte om jag stannar hemma nu så kanske hon är bättre till veckan med tanke på sportlovet. Vore nog lite tråkigt för den stora tjejen om det inte blir några roliga aktiviteter pga att lillasyster är sjuk. :S Så nu håller jag tummarna och hoppas på det bästa.

Resten av kvällen blir förhoppningsvis lugn. Just nu har D en kompis här och samtidigt är jag "barnvakt" åt M's döttrar medans hon är på föräldramöte. Så snart ska jag försöka få den lilla att byta om och sova natten och sen ska jag ta och baka en sockerkaka igen *suck*. för imorgon är den den äldstas tur att åka iväg med skolan på utflykt. Jag är svin trött i dag så har ingen lust alls med detta, men gjorde det för de andra så får göra det nu med. Annars blir det orättvist...och det vill vi inte!

Sen vette fasiken om man inte ska ta och sova så man orkar med morgondagen ensam med lilltjejens trots igen...gubben ska iväg några timmar och åka bräda med en kompis. Så undrar vad man ska hitta på då...förutom det vanliga med tvätt, städning och matlagning?? :(

Efter det senaste halvåret med mycket ensamhet, trotsigt litet barn och all snö och kyla så längtar jag fruktansvärt mycket efter vår och sommar. Visst det är kul och fint med snö, men inte när det är mulet och blåser och snöar hela tiden...någon måtta får det allt vara.
Men jag håller tummarna för att våren kommer snart så man får tillbaka lite glädje i livet...(solglädjen som jag kallar det) för då kommer även orken och viljan att hitta på saker tillbaka. Enda negativa är väl att jag städar mer och värre än vanligt då, men på något konstigt vis så både hinner och orkar jag mer under de årstiderna. Fast vem vet...det kanske beror på att barnen är UTE och leker från morgon till kväll samt att de bråkar LITE mindre då...så det kanske bara känns som om man hinner och orkar mer?

Nä...nu ska jag göra ett nytt försök att få lillan i säng för att sen ställa mig och baka innan klockan springer iväg allt för mycket. Så ska jag försöka uppdatera lite under helgen i alla fall...observera att jag skrev FÖRSÖKA! =D *hihihi*

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trött!!

Jaha...så var den här dagen slut den med...känns rätt skönt för fy fasiken vad trött jag är. Inte nog med att jag bakade en sockerkaka sent igår kväll åt barnen till deras utedag i dag så sov jätte dåligt inatt och vakna tidigt imorse. Sen direkt när de stora barnen gått till skolan hjälpte jag lillan med att städa, rensa och sortera alla leksaker på hennes rumm...tråkigt som fasiken var det och jäklar vilken tid det tog. Men nu är det gjort och det känns så himla skönt. Det roligaste var att hon var lika nöjd som jag när vi var klara! =)
Efter att städningen var avklarad tog vi en liten fika, för det hade jag lovat henne. Då var hon ännu mer nöjd.!

Sen blev det en rätt lugn stund där hon lekte snällt på rummet (kors i taket) medans jag ringde lite samtal för att kolla upp lite grejor.
Sen fixade vi lunch, det fick bli matrester idag så hon åt köttbullar med ris blandat med rivna morötter medans jag åt lax i franska örtkryddad creme fraishe med morotsris och grönsaker till. Hon åt upp allting bra idag med och tod om en gång. Sen fick hon sova middag en stund, fast det blev inget med det för hon vägrade sova...men vila en liten stund gjorde hon i alla fall...och under tiden fixade jag med lite disk och pratade en stund med grannen M innan hon skulle byta om för att gå och sola.

När hon gick hjorde jag ett sista ryck i köket innan pojkarnas nya bokhylla levererades....så då tog jag och lillan emot den och precis då kom mamma också! =) Var skönt att ha henne här på besök, alltid kul att prata lite med en vuxen även om det nu inte blev så mycket pratande eftersom jag skeuvade hylla samtidigt. Under tiden lyckades jag få den äldsta sonen att ta med den lilla bråkstaken ut och leka i snön...minst en timme sa jag men så blev det inte ritkigt, men jag hann en hel del i alla fall. :D Men lite kaffe och sockerkaka hann vi med innan hon skulle följa med den stora tjejen till dansen.

Hyllan fick jag ihop till slut efter en del pysslande och krånglande med skruvar som saknades mm...sen var det helvetes tungt att lyfta den från golvet men med hjälp av båda pojkarna så lyckades vi och sen stannade jag kvar på deras rum medans de plockade i allting för de ville ha smakråd. Och det ger jag gärna! =)
Sen var det bara att göra ordning lilltjejen för sängen...och hon somnade nästan på en gång. Men nu ligger hon och hostar illa och gråter till i sömnen så i natt kommer det nog inte bli mycket sömn.

Sen har resten av kvällen varit rätt lugn, jag fixade det sista i pojkarnas rum med vägghylla, tavlor och planscher och sen tog jag lite och äta och sen låg helt plötsligt alla barn i sängen. Såg lite på CSI på kanal 8 och sen var den här dagen slut den med! =D

Så kort och gott har det varit en helt okey dag med inte alltför mycket bråk med den lilla trotsiga busfröet jag har. Men nog längtar jag efter sängen ändå efter allting man har gjort, för ryggen värker ännu mer idag och bara skriker efter vila och ögonlocken trillar snart ner vare sig jag vill eller inte...så nu är det dags för mig att avsluta för den här gången!

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skit, skit, skit!!!

Fy fan vilken jävla dag. Idag är ju så förbannat trött, irriterad , arg och ledsen...och det känns skit piss!!
Inte många dagar normalt som jag känner så men den här dagen hade jag fanimej klarat mig utan!

Dagen började med bråk med lilltjejen, hon vill som vanligt inte göra någonting av det man ber henne om, det tog mig över 3 timmar att få på henne kläder för dagen. Och jag har suttit med henne på rummet flera gånger idag för att hjälpa henne städa på rummet, men självklart så vill hon inte hjälpa till med det heller. Så mina planer om att plocka ordning på hennes rum idag gick käpprätt åt helvete rent ut sagt. =(
Sen har jag haft fullt upp med tvätt och städa och flytta hyllplan i garderoben vi förvarar alla gardiner, lakan, handdukar och extra täcken mm...det tog mig inte mer än en halvtimme men det var en lång halvtimme med en bråkig treåring som hänger i kläderna hela tden.
Sen fixade jag lite lunch, idag blev det köttbullar med rotmos och grönsaker till det....det var nog en av de två höjdpunkterna på dagen med tanke på att lilltjejen åt 3 stora portioner och faktiskt satt still och åt ordentligt för första gången på typ ett år eller liknande. =) *stolt mamma då*

Sen under eftermiddagen fortsatte jag försöka få bukt på den lilla samtidigt som man försökte hjälpa sönerna med att rensa och storstäda sitt rum så jag kan möblera om där inne åt dem...jag har lovat dem att renovera deras rum under våren så det blir mer ungdomligt och mysigt istället för kalt och barnsligt. Men hela eftermiddagen har de två bara tjafsat med varandra, sprungit upp till mig och gnällt över att den andre bråkar eller retas eller inte hjälper till...så till slut sa jag till dem att nu ger ni er eller så struntar jag i allting- Jag kämpar röven av mig för att de ska få som de vill ha det och försöker hjälpa dem och komma med tips och råd men de bara gnäller som två bortskämda snorvalpar och det gör mig både arg och ledsen!
Men det slutade väl med att den stora sonen drog till en av grannbarnen och hjälpte henne att göra ordning på sitt rum med städning och nya möbler medans jag och den lilla fick slita rövarna av oss för att städa, flytta garderober och sängar och få lite ordning där inne. För imorgon kommer förhoppningsvis den hya hyllan jag köpt till deras rum så då måste allt vara iordning så man får in den utan problem.
Nöjd är jag nu när det är klart och T sa: "Tack mamma för hjälpen" och de orden värmde mitt hjärta!

Annars har hela dagen bestått av städning och bråk med den lilla...för jag tror fasiken att hon har skrikit och gråtit nästan hela dagen förutom 30min när hon åt, en timme när hon sov, 30min när hon hjälpte mig på pojkarnas rum, 10 min när hon faktiskt satt och kramades...hmmm och då gick hon upp kl 6 och somnade nu (kl 20) vilket gör att hon varit vaken i 13 timmar om man räknar bort middagssovningen och av dessa timmar har hon bara varit glad och snäll i sammanlagt 1timme och 10minuter... =(

Nu är jag super trött och vill bara ta det lugnt, men istället måste jag fixa med disken och baka något inför morgondagen då de har utedag i skolan och ska ha med fika....jag önskar verkligen att jag hade haft tid till att göra detta tidigare idag, men det hann jag inte med lillan, och nu skulle jag kunna göra nästan vad som helst för att slippa.
För efter allt städande och alla vanliga sysslor för en dag och ommöbleringen av tunga sängar och garderober så värker det jätte mycket i min rygg och mina fötter...samt att huvudet bultar efter allt skrikande på barnen så jag skulle helst bara vilja lägga mig och bara vara...eller gråta...eller bara strunta i allt.
Men tyvärr fungerar det inte så när man har barn så det är bara att bita ihop och göra det jag måste och hoppas att det sista inte tar all must ur mig och ger mig mer sömn problem än jag redan har....för FAN vad jag behöver SOOOVA!!!

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen är kvällen här!!

Ja ni...den här dagen har varit lång. Men trots det gått rätt så snabbt.
Idag har lillan målat på köksbordet ännu en gång och som om det inte vore nog så klippte hon sönder reklamen med. (Som tur var så var det bara sådan reklam jag inte ville kolla i)
Annars så har det varit ungefär som vanligt, vi fixade lite lunch, den bestod av ugnsstekt lax i creme fraishe med smak av franska örter. Och till det serverades majs, paprika och ärtor samt ris med rårivna morötter i. Det var mumma tyckte både jag och lillan, jag tror hon åt upp hela portionen på mindre än 5minuter. Vi var då även "barnvakt" åt ett av grannbarnen, men han ville inte ha någon mat. Gissa om det kändes konstigt att ha någon annan här och sitta och äta lunch som ingenting. Men men...man kan ju inte tvinga honom. :P

Efter lunchen la jag lillan för lite middagssovning och under tiden tittade jag på 3:e avsnittet av Vampire Diary's på tv6 play. Den serien verkar helt oki, men eftersom man kan se den gratis över nätet så har jag inga planer att försöka följa den på tv...skönare att titta när man har lite tid över och det kanske är lite lugnt runt omkring en.
Sen vaknade lilltjejen ochhon hjälpte mig med disken och sen satte vi på en kanna kaffe inför eftermiddagsbesök av grannarna. Hon hade bakat en chokladsockerkaka med glasyr på....den var jätte god och jag var jätteglad över att slippa baka som jag tänkt från början. Så TACK M!!!

Sen under resten av eftermiddagen har M's son Z lekt med lilla E, och jäklar vad de bråkade, busade och gjorde hyss om vartannat. Inte nog med att de förra gången rev ner hela hennes myshörna, vi fixat på rummet, och då menar jag med vajer, hade av expanderpluggen samt rev ur skruven och allt...så idag rev de ner den stora tjejens sänghimmle med väggfäste och skruvar...och till min stora fasa när jag kommer ner så ser jag att det inte var allt utan medans de drog ner denna så hade de sönder hennes vägg....så en stor del av gipset har vikits upp och enda sättet att åtgärda detta är att köpa nya tapeter till hela rummet, dra av det som är trasigt och sen spackla, slipa och tapetsera om hela jävla skiten! Ibland blir jag bara arg och ledsen över att det inte kan få vara fint eller att grejorna inte får vara hela. Det känns väldigt tråkigt och det kommer bli lite dyrt känns det som. Och detta var inte vad vi behövde just nu.
Ibland är småbarn bara för mycket. Z skämdes när både jag och M sa till honom, men E bara skrek på mig och struntade i vilket...då blir det ännu tråkigare eftersom det känns som om hon inte kan känna skuldkänslor eller inse att hon verkligen gjort fel!

Så samtidigt som den här dagen har varit lång men gått snabbt så har den varit jobbig. Delvis pga den trasiga väggen men även för att E inte bara är inne i den vanliga trotsen meda tt inte lyssna och göra hyss utan nu även har börjat slå på mig, skrika åt mig, säga emot allting och verkligen inte lyssnar på någonting och säger nej till alltting. Och när hon inte gör det så bara skrattar hon åt mig hånfullt när jag säger till henne på skarpen. Detta gör mig arg, ledsen och väldigt frustrerad och vette fasiken vad i helskotta jag ska göra åt saken längre!!??

Så nu börjar jag verkligen fundera över hur länge ska barnen vara uppkäftiga och hur länge ska E's förbaskade trots hålla i sig??
Man fuinderar ju även på varför vissa barn är så uppkäftiga men inte andra och varör vissa inte bryr sig medans andra faktiskt tar åt sig. Men men...det beror väl helt enkelt på att alla barn är olika oavsett om de har samma föräldrar eller inte och oavsett om de uppfostras på samma sätt eller inte. Tråkigt är det i alla fall!

Allt detta gör mig fruktansvärt trött och sliten...speciellt med tanke på att man står ut med allt detta samt allting som ska fixas med hushållet, matlagning, fritidsaktiviteter och skolgrejor som man ska hålla koll på, året runt, hela tiden, och själv minst 4 av 7 dagar varje vecka. *SUCK, DUBBELSUCK*
Jag är såå trött och sliten just nu och ikväll är en sån kväll jag bara skulle vilja strunta i alla vanliga nattningstider och slänga barnen i säng för att gräva ner mig i soffan och bara gråta eller bara vara. Vissa dagar orkar man bara inte och vissa dagar vill man bara vara. Idag är en sådan dag!
Varför? Jo för att E bara skriker för fullaste hals: NEEEEEEJ, för hon vill INTE sova, INTE äta, INTE byta blöja, INTE borsta tänderna, INTE klä av sig, INTE gå ner från stolen, INTE sitta stilla, INTE leka, INTE prata, INTE sluta skrika, INTE städa...osv osv...allting är verkligen bara nej och vill inte...spelar ingen roll vad man säger eller gör. Jag vill bara sätta mig och gråta...eller rymma hemifrån på en vääääldigt låååång semester. Någon som vill kidnappa mig??
Mitt huvud värker och bankar, känns verkligen som om någon slår mig med en hammare i huvudet...så nu ska jag ge mig, tvinga min lilla gaphals att byta blöja och allt det andra och sen slänga henne i säng. Sen ska de andra få gå ner till sina rum passar inte det får de gärna lägga sig för jag tänker inte bråka mer i dag utan nu ska jag ta kvällen och bara VARA!
Men jag hoppas ni andra haft en bra dag!

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En ny vecka är här...

Ja så var det måndag igen...frågan är om man ska vara glad över det eller sucka och längta efter helgen?
Men men, det kan ju inte vara helg hela tiden, då skulle man ju aldrig ha något att se fram emot.
Nu har precis min älskling åkt tillbaka till norge för att jobba och lilltjejen sitter och målar och klipper i köket medans jag försöker uppdatera ännu en gång.
Gårdagen blev rätt lugn, som jag skrev i går så var vi ute på förmiddagarna ett tag och åkte pulka med flickorna tillsammans med grannarna. Sen fixade jag lite lunch, det blev bakad potatis med kycklingröra! *mums* Alla åt jätte bra och tyckte det var super gott.
Efter maten la vi lilltjejen för en kort middagssovning medans den stora sprang över till en kompis och frågade om hon ville vara med och se på film. Tråkigt nog så ville hon inte det men vi såg den själva. Det blev Planet51, den var rikttigt rolig. Och gott var det med ostbollar till det...tyckte jag i alla fall...de andra åt mest av chipsen =)
Efter det gick hon tillbaka till kompisen och lekte medans jag själv fixade med lite småplock och mest gjorde ingenting egentligen. Som vanligt känns det som, men så är det nog inte egentligen. Hihi
Men men...sen kom i alla fall pojkarna hem från sin pappa, och de ville ut i all snö och leka och självklart ville lilltjejen det med så var bara att klä på sig och gå ut igen och leka i snön...fast nu var det kallt ute...solen hade ju förevunnit. Men vi var inte ute mer än max 30min för sen var det dagas att gå in och sätta den lilla i ett bad för att sen göra henne iordning för natten.
När hon väl låg i sängen satte jag i gång diskmaskinen och sen började jag och maken se en film: "Law abiding citizen" hette den och jäklar vad bra den var...så den har vi bestämt oss för att den ska vi behålla!! =D
Sen satte vi igång en uppdatering av datorn, gjorde oss iordning och la oss för att se en annan film som började på TV1000, jag tror den hette Alone in the Dark eller nåt...tyckte den var lite små äcklig att titta på så när min älskling snarkade så gott bredvid mig bytte jag till kanal8 och tittade på The Closer istället, men tyvärr somnade jag rätt fort. Det är så typiskt, den filmen vi skulle så låg jag till helspänn på och kunde inte somna fastän jag egentligen ville, men bara för att jag byter till något jag verkligen gillar att se..ja då slocknar jag på en gång. =(
Men men...så kan det nog vara.
Jaha...ja...så såg våran söndag ut...inget märkvärdigt egentligen men så är det att vara hemma ensam med 4 små hulliganer under veckorna och vara arbetslös. Men någon gång SKA det vända!!!

Nu ska jag ta och ge mig för att hitta på något med lilltjejen innan det är dags att börja med lunchen...vilket är ganska snart ser jag :S

Men ha en underbar måndag allihopa så skriver jag mer ikväll!

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lite efter, men, men...

Ja...söndag idag och inte skrivit sen i torsdags kväll...men tyvärr kan det nog bli så ibland. Så ska försöka uppdatera lite nu och så blir det säkert mer imorgon. =)
Helgen har varit rätt lugn och skön faktiskt. Vi har städat lite och tagit det lite lugnt.
I fredags tog vi det mest lugnt, jag plockade lite, fixade lunch och det gamla vanliga. Sen skrev jag inköpslista och så skulle maken iväg och åka bräda med en kompis men det blev inget. på kvällen skulle vi se en film, men var ingen vi direkt kände för så det slutade med att vi slappade framför tv:n till Snakes on a plane, jag somnade inom 20min, vaknade efter 10 var vaken i typ 40 och sov fram till strax före midnatt...sen gjorde jag mig iordning och gick och la mig. Så inget speciellt eller roligt hände då...
I lördags åkte vi till maxi för våran vanliga veckohandling, samtidigt hade de barnens dag där så vi hjäkpte barnen med tipspromenad, de fick sjunga sing star, fick ansiktsmålning, teckningstävling och fiskedamm. Sen fick de provsmaka bullar och äta korv med bröd och saft. =) Barnen var jätte nöjda och så snälla har de nog aldrig varit när vi handlat. *hihi*
En åkte vi till systemet, lämnade morsan och hem för att plocka in varorna och ta det lite lugnt innan kvällen. Senare under eftermiddagen förberede jag allt inför kvällen med dukning, ljus, "slå in bestick" mm...
Vi hade gjort upp med grannarna att laga mat ihop, ta någon öl och bara umgås, ibland kan det vara väldigt skönt att umgås och prata med människor som är längre än en meter :P
Så vi fixade africana med ris och vitlöksbaguetter. Drack lite vin och någon cider. Satt och pratade och skrattade fram till midnatt. Det var jätte trevligt och man kände sig lite gladare för en stund. Ett litet avbrott från den vanliga tråkiga varadagen var inte helt fel! =D
Och nu har vi precis kommit in efter att ha varit ute och åkt pulka och lekt i snön med barnen...vi var väl ute i ca 1,5 timme....fast maken och lilltjejen är fortfarande ute =)
Min andra dotter spelar lite wii medans jag uppdaterar här. Sen när resten av familjen kommer in blir det att fixa lite mat. Idag blir det bakad potatis med kycklingröra *mums*
Och resten av dagen kommer vi spendera med mys i soffan framför en film, chips, ostbollar och lite godis. Ska bli skönt.
Men nu ska jag förbereda lite till lunchen så ska nog ta och ge mig nu..men skriver säkert mer imorgon :)

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sista kvällen ensam =)

Ja så var den här veckans ensamhet slut med för imorgon kommer maken hem från jobbet igen.
Den här dagen har det tyvärr inte blivit så mycket gjort för att jag har haft så himla ont i magen....börjar fundera på om jag åkt på magkatarr eller magsår. Det gör så ont när jag blir stressad och väldigt ofta när jag äter. Det börjar bli frustrerande och tråkigt så kanske är dags att ta kontakt med en läkare om detta. Kanske kan passa på att ta upp mina sömnproblem då med. För de om något tar verkligen musten ur mig.
Inget kul alls att vara själv hela veckorna med alla barnen med skola, dagis, läxor och fritidsaktiviteter och inte kunna sova en hel natt. Man har svårt att somna på kvällen och vaknar flera gånger under natten. Och när man väl sover så brukar någon av ungarna vakna. Så gissa om jag längtar tills barnen är stora och slutar väcka en så man kanske får sova lite mer :P
Men men....nog pratat om det nu...jag kan berätta lite om vad som hänt under dagen.
Min lilla busiga dotter har målat på köksbordet...ännu en gång. *SUCK* Och jag vet inte vad jag ska göra för att få henne att sluta. Ingenting verkar bita. Och jag gömmer pennorna för henne, men hon lyckas komma över pennor ändå.
Sen har hon som vanligt trotsat och gapat...en gång idag blev hon så arg att hon skallade mig så jag började blöda näsblod...det gjorde så fruktansvärt ont att jag bara ville skrika på henne och slänga in henne på rummet men lyckades behärska mig. *stolt*
Annars har vi mest myst framför tv:n och pärlat lite halsband. Fixat paj taco-paj till lunch och så har jag gjort det tråkiga vardagliga som tvättat och diskat. Sen var mina stora barn till affären för att handla mjölk så de kan få riktigt mycket varm oboy med sig imorgon på utedagen i skolan, då köpte de med de nya ballerina kakorna med...så vi var tvugna att smaka med mjölk till som de rekomenderade....barnen var supernöjda och tyckte det var jätte gott...jag fick inte riktigt smaken till just kladdkaka men gott var det ändå! =)
Sen när lilltjejen lagt sig för kvällen så satte jag mig vid datorn för att skriva rent lite som jag spänat på under dagen. Så jag har gjort min egna självhjälpsbok för barnuppfostran genom att renskriva och piffa upp mina anteckningar och skriva ut lite coola bilder. Så i den här har jag skrivit ner regler, bestraffningar, förväntningar mm som hjälp för min make...för han har lite svårt att hålla fast vid vissa delar av barnuppfostran vilket ställer till det för mig under veckorna. Och så säger han att det är svårt att komma ihåg allting så nu har jag gjort en bok som han ska få läsa på med så då är ett problem avklarat!
Sen brukar jag titta ofta på supernannyn, vilket jag gjort i flera år nu...och där fick jag ett roligt och kreativt tips om hur man kanske kan få barn att sluta med napp...för nu är det så att lilla Emilia är helt kär i sin napp och har jätte svårt att vara utan den vilket gör att många av dagens bråk kommer när hon vill ha den och inte får samtidigt som mycket nerstökande kommer av att hon letar efter dem.
I somras försökte vi få henne att skänka den till griskultingarna i mariebergsskogen...jösses vad hon grät och grät...sen när vi kom hem hittade hon en annan och allt var förstört. =(
Så nu ska vi testa detta så får vi se...det går i alla fall ut på att man dekorerar ett vanligt vadderat kuver som man känner för och detta kuveret ska komma från Napp-Fén, (eller något annat som ens barn kanske gillar väldigt mycket, exempelvis en napp-pirat eller liknande) och hon vill då att barnet ska lägga napparna i det kuveret för att ge dem till alla små bebisar som inte har några och verkligen behöver. Sen ska man låta barnet lägga detta i en brevlåda man satt upp någonstans precis utanför huset.
Sen gör man precis som vanligt med nattningen....barnet kommer skrika men håller man nu detta och står ut så är det sen meningen att man ska ta bort kuveret och slänga/gömma och istället lägga i ett paket i brevlådan med en fin present som barnet gillar och ett brev ifrån den här Fén som man läser upp för barnet. =)
Jag och maken tyckte detta verkade kul och nu har jag fixat med ett sånt kuver ikväll och även skrivit brevet och gjort iordning. Sen ska det bli lite spännande att se hur hon reagerar och om hon släpper napparna och lägger dem där och sen i brevlådan!? Inte för att jag tror hon kommer göra det, men fördelen är att det antingen är att prova sig fram eller vara elak och bestämd. Det är ju så att de kommer över det.
Hmm...jag skrev visst en hel del ändå fastän det varit en händelselös dag. Men så är det när man är dålig på att skriva med lite ord och känner att man måste förklara så mycket...fast jag egentligen vet att jag inte måste.
Men det kan ju vara så också att jag gör det för att jag verkligen ÄLSKAR att skriva.
Jag tror även att det vore kul med lite bilder på bloggen så ska försöka lägga in det någon dag...på barnen och berätta vilka de är så man sen kan använda deras namn mer istället för lilla och stora *hihi*
Och så kanske jag tar och fotograferar de där sakerna jag gjort idag och lägger upp ifall någon vill prova och se ett exempel.
Jag gillar faktiskt supernannyn, hennes teknik har hjälpt oss många gånger under åren och jag hoppas verkligen att den kan hjälpa oss den här gången med. Jag har t.om köpt boken och den brukar jag läsa i ibland för att friska upp mitt minne, man glömmer så lätt när man inte använder det för stunden.

Nä ni...nu ska jag nog göra ett sista ryck och gå ut med soporna innan klockan blir alldeles för mycket och sen blir det nog att försöka sova så man har lite krafter inför morgondagen.

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jaha...ännu en dag slut..

Ja och nog har den varit lite små lång. Lilltjejen var hemma från dagis för att jag hade det väldigt jobbigt med luftrören både inatt och under dagen. Lite tråkigt, men hellre att hon är ledig än att jag spenderar dagen på sjukhuset.
Har haft arbetare i området under veckan från bostadsbolaget....de har skottat snö från taken. Men det är inte allt de gjort. De åker in med en stor lift-bil och har sönder staketen för oss som bor här för att den inte får plats på gångvägarna...och på baksidan var de tydligen tvugna att köra upp den här stora yunga bilen på våran gräsmatta så nu består en del av den enbart av hjulspår och lera, samt att staketet är trasigt där med. Och här omkring får man inget åtgärdat snabbt direkt så antar att det kommer att dröja väldigt, väldigt länge innan de kommer och fixar detta. Så jag är faktiskt lite smått förbannad eftersom vår baksida ligger precis intill parkeringen och garage, vilket gör att man kan inte låta småbarn gå ut alls utan uppsikt eftersom de nu bara kan springa rakt ut...förut hann man ju ialla fall med eftersom de var tvungna att antingen klättra över eller ialla fall få upp grinden.
Jag är ju inte arg för att de håller efter taken med tanke på tyngden från all snö vi fått denna vintern utan det som gör mig arg är att de anser att man ska skriva kontrakt på att sköta sina uteplatser som hör till lägenheten, men de har inte vett nog att förvarna en om saker som de gör som att t.ex köra upp en stor tung bil på någons gräsmatta. Och den var här vid 7 imorse och jag kommer upp i bara trosor och ett litet linne och vad är det första man ser...jo tre medelålders gubbar i arbetskläder som står precis utanför med fri insikt i köket eftersom bolaget anser att persienner inte är standard...så jag kände mig så utsatt och bara sprang ut ur köket och skyndade mig att klä mig ordentligt...så det var tufft att inte kunna strosa lugnt i nattkläderna i mitt egna hem utan gubbar som ser rakt in.
Visst egentligen kanske man inte borde bry sig, men jag vill verkligen inte att någon ska se mig iförd enbart underkläder...det är jobbigt nog att visa sig i badkläder eller för min man. Tråkigt när man har komplex men samtidigt så är det ju mitt hem och jag vill kunna ta det lugnt på morgonen. Så vårt nästkommande inlöpt till denna lägenheten blir persienner!!!
Oj...nu blev det mycket skrivet om detta men inte direkt något om dagen som gått....vid det här laget har ni säkert tröttnat på att läsa, men drar lite kort om hur dagen har varit eller ja snarare kanske vad jag har gkort.
Jag har sett klart en film som jag somnade till igår kväll (vilket inte är ovanligt, för det händer väldigt ofta), har fixat med disk, fixat lunch och middag samt att jag har plcokat undan, målat med lilltjejen, pärlat lite med henne och städat hennes rum. Sen har jag även duschat barn, hjälpt dem med läxor och så har jag bäddat, tvättat en massa och dammsuigt köket och skurat. Hade grannarna över en sväng för att disskutera våra barns skola...den har blivit jätte dålig, verkligen så dålig att istället för att ta itu med kränkningar, mobbning eller diskriminering...så gör lärarna likadant själva *ARG*
Men förutom dessa små saker man gjort så har det blivit rätt lugnt med lite tv-tittande och så bråk med lilltjejen som är inne i den här "underbara" 3-års troten...men dagar som denna undrar jag: "Tar den aldrig slut?"
Så som vanligt har det varit rätt händelselöst här hemma i vår "lilla" familj men det kan vara skönt det med mellan varven.
Nu ska jag sätta mig och planera inför morgondagen så man har någonting att göra och inte bara tråkar vort hela dagen som annars lätt händer...så ha det!

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är kvällen här!

Jaha...så var den här dagen också nästan slut. En underbar eftermiddag med nybakta semlor och mycket härligt prat med mamma som var här på besök. Barnen var superglada och tyckte jätte mycket om semlorna.
Antar att det varit en lång dag för min lilla groda somnade direkt när hon la sig för natten vilket inte händer direkt ofta.
Så kort och gott har den här dagen varit riktigt bra så man ser faktiskt fram emot morgondagen. =)

Tyvärr har jag nog inte så mycket att skriva om eftersom man inte gjort så mycket idag. Men lite får jag nog ta och göra nu på kvällen för annars blir den här dagen alldeles för mycket av en latdag.
Man kan ju inte direkt nöja sig med semelbak och fika. Så jag ska fylla i lite papper för dagisbyte och även fixa med disken och gå ut med soporna. Sen blir det säkert lite vanligt småplock som att vika tvätt och putsa spegeln i hallen, för av någon konstig anledning så bara älskar lilltjejen att kladda ner den, varje dag :P
Sen när detta är gjort ska jag ta och slappa framför en film, som förhoppningsvis är bra med, innan man sen ska sova för att ha lite krafter inför morgondagen med. =)

Så idag får ni nöja er med denna lilla och väldigt ointressanta läsningen. Men förhoppningsvis kommer det lite mer intressant läsning en annan gång, för annars kan man ju nästan lika gärna lägga ner det här med att blogga. ;)

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fettisdagen

Ja så är den efterlängtade dagen ÄNTLIGEN här! =D
Så i eftermiddag blir det hemmagjorda semlor till mellanmål. Barnen kommer bli såå himla glada. Och då blir jag också glad.
Provade en ny variant i år. Med vaniljkräm (vilket vi har varje år), chokladgrädde och sen även toppa dem med riven choklad för lite mer lyx. De jag redan gjort ser väldigt frestande och goda ut i kylen.
Så snart får jag besök och det blir lite fika, sen är det bara att slänga i sig en lätt lunch för att hämta min lilla prinsessa på dagis. Och så hoppas jag att det går snabbt hem så jag hinner göra iorsning semlorna innan den stora tjejen ska iväg på kören. Stressigt blir det nog men jag SKA klara det. VIll ju inte svika mina små älsklingar. :)
Nä...skriver säkert mer ikväll när det är lugnt hemma igen.

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Välkomna!

Jaha...så försöker man med en ny blogg nu istället så får man se om man kanske skriver flitigare när man lägger ner mer energi på blogen i sig.
Men just nu känns det väldigt långt borta...för har bara valt en vanlig "ful" mall för jag har verkligen inte den blekaste aning om hur man gör eller vad man gör. Någon nämnde att man kunde ta färdiga mallar från nätet och klistra in så jag googlade och hittade tre snygga som jag laddar ner (ifall men inte är nöjd kan man ju alltid byta emellan dem) men sen då??? Vad gör jag nu??
Hittade en massa text och koder som jag testade att kopiera för att klistra in..men Nä....inget hände. Så nu känner jag mig lite frustrerad och irriterad för jag ville verkligen komma igång med detta ordentligt. Men så blev det inte så fram tills dess att jag hittar hjälp med bloggen får ni tyvärr stå ut med det tråkiga utseendet. :(

Så kanske ska berätta lite om dagen...den har varit lång men samtidigt trevlig. Det vanliga i mitt liv är att gå upp och se till att banren får allt de behöver och blir klara för att gå till skolan. Sen var det frukost för resten av familjen. Sen har det varit rätt tråkigt med disk, undanplock. Pärlade lite med lilltjejen men fick som vanigt avsluta allting med att dammsuga för att det ligger fullt med pärlor på hela bordet ohch golvet.
Sen var det bara att laga lunch, leta efter något kvitto som "gubben" behövde och sen var det bakning och trevligt sällskap av grannen M och sönerna Z och C. Så det blev kaffe med kladdkaka och chokladgrädde till. *SLURP*
Sen när det var kvällen och de gått var det bara att ge lillan kvällsmat och göra henne iordning för sängen och natta, sen hjälpa ena sonen med läxan och samtidigt få den stora tjejen i säng. OCh när allt detta var klart och sonen ligger så blev jag sugen på att fixa en blogg...men det vet vi alla redan hur det gick...INTE ALLS :(

Men men...man kan inte alltid få som man vill och det kan inte alltid gå som man tänker. Så antar att det bara är att bita ihop och försöka hitta någon som kanske kan lite om detta och hjälpa mig någon dag.
Men nu ni ska jag ta kvällen med en skön snabb dusch för att sen kolla film på kanal 9. Under Toscanas Sol tror jag den heter och verkade bra...så lite tidsrördriv tackar jag inte nej till. :D
Sov gott!

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()