Snart helg!

Näst sista veckodagen avklarad och denna dagen är precis som alla andra...typ.
Har tagit en snabb fika med grannen T, det var jätte trevligt, var ju trots allt ett tag sen sist. Men så blir det ibland och ingen fara med det. =D
annars har det varit det vanliga snacket med grannen M, lunch fixandet och lite städning. Mitt i luncjen kom gubben hem från jobbet..helt överraskande. Sen blev det lite lugn medans lillan faktiskt sov en ordentlig middag idag (inte för att det märks nu när hon bara gråter och gör tvärtemot).
Sen har det varit barnens kompisar här och gubben har varit iväg och fixat lite med bilen och nu är han och handlar. Känns både skönt och tråkigt att inte vara med. Skönt med tanke på allt snöande och kylan, tråkigt med tanke på att jag börjar känna mig inlåst eftersom jag aldrig kommer iväg någonstans.

Men men...så kan det vara ibland så istället passar jag på att uppdatera här lite för som vanligt kommer det nog inte bli så mycket med det under helgen eftersom gubben är hemma och det kommer vara svårare att komma åt datorn. Nu är det ju inte så att jag inte får sitta här (även om många tycks tro det) utan snarare så att jag själv har svårt att sitta vid den och göra vissa saker som t ex att uppdatera bloggen, när han sitter bredvid och ser. Visst han får läsa, men det är så jobbigt när folk sitter och läser "över axeln" under tiden som man skriver.

Skulle ha följt med M till stan idag för att kolla på bokrean men det fick vara eftersom lillan har hostat och gråtit mest hela natten och vaknade med feber..tänkte om jag stannar hemma nu så kanske hon är bättre till veckan med tanke på sportlovet. Vore nog lite tråkigt för den stora tjejen om det inte blir några roliga aktiviteter pga att lillasyster är sjuk. :S Så nu håller jag tummarna och hoppas på det bästa.

Resten av kvällen blir förhoppningsvis lugn. Just nu har D en kompis här och samtidigt är jag "barnvakt" åt M's döttrar medans hon är på föräldramöte. Så snart ska jag försöka få den lilla att byta om och sova natten och sen ska jag ta och baka en sockerkaka igen *suck*. för imorgon är den den äldstas tur att åka iväg med skolan på utflykt. Jag är svin trött i dag så har ingen lust alls med detta, men gjorde det för de andra så får göra det nu med. Annars blir det orättvist...och det vill vi inte!

Sen vette fasiken om man inte ska ta och sova så man orkar med morgondagen ensam med lilltjejens trots igen...gubben ska iväg några timmar och åka bräda med en kompis. Så undrar vad man ska hitta på då...förutom det vanliga med tvätt, städning och matlagning?? :(

Efter det senaste halvåret med mycket ensamhet, trotsigt litet barn och all snö och kyla så längtar jag fruktansvärt mycket efter vår och sommar. Visst det är kul och fint med snö, men inte när det är mulet och blåser och snöar hela tiden...någon måtta får det allt vara.
Men jag håller tummarna för att våren kommer snart så man får tillbaka lite glädje i livet...(solglädjen som jag kallar det) för då kommer även orken och viljan att hitta på saker tillbaka. Enda negativa är väl att jag städar mer och värre än vanligt då, men på något konstigt vis så både hinner och orkar jag mer under de årstiderna. Fast vem vet...det kanske beror på att barnen är UTE och leker från morgon till kväll samt att de bråkar LITE mindre då...så det kanske bara känns som om man hinner och orkar mer?

Nä...nu ska jag göra ett nytt försök att få lillan i säng för att sen ställa mig och baka innan klockan springer iväg allt för mycket. Så ska jag försöka uppdatera lite under helgen i alla fall...observera att jag skrev FÖRSÖKA! =D *hihihi*

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback