Snart sova!


Dagen har varit lång och väldigt intensiv, så kvällen spenderar jag framför tv:n med en dundrande huvudvärk som inte vill ge med sig. Och värktablett är jag inte intresserad av att ta av rädsla för att få ett magkatarranfall igen. Och det var INTE trevligt någonstans så jag undviker det så länge jag kan!
.
Idag mellan kl 9-11.30, kl 12.25-13.55 samt mellan kl 14.15-15 & kl 18-20 har jag spenderat med att hjälpa David att plugga ikapp allting som han missat i skolan sen den började i augusti. Med andra ord har jag spenderat nästan HELA 7TIMMAR med David och pluggande! :/
Han har klarat detta förvånansvärt bra och tack vare att han varit så flitig och kämpat samt lyssnat och gjort det han ska så har vi hunnit med massor av skolarbeten idag!
Vi har hunnit med så pass mycket att han är HELT klar med matte, engelska och franskan! Och detta innehöll 60 engelska glosor, 3 häften á 4 sidor i engelsk grammatik, ett matte test på 150 tal i multiplikation, ett matteprov på två sidor samt ett häfte med 4,5 kapitel med massa mattetal! Och så en sida med franska glosor!
Min "plugghäst"! *hehe*
Och hans resultat?? *hihihi*
Engelska glosorna: 55/60. =) VG!!!
Franska glosor: 7/9. =) VG!!!
Multiplikationstabellen: 150/150. =) MVG!!!
Matteprovet: 44,5p/45p. =) MVG!!!
Engelska häftena i grammatik: ALLA rätt!!! MVG!!!
Så gissa om han har jobbat riktigt bra idag och han har varit så fruktansvärt duktig! Så massor av beröm, high five och kramar har han fått. Samt att jag ritat massa glada smiley´s på hans papper! =)
Och som belöning för att han slitit så hårt så fick han delvis en kexchoklad samt en chipspåse och så fick han ha Emil här på övernattning!
Detta har han gjort sig välförtjänt av!!! =D *såååå stolt*
.
Så vad innebär detta för resten av veckan??
Jo att vi imorgon ska läsa ut en bok och skriva recensioner på samt att vi på torsdag ska läsa i NO, så han klarar av att göra om de två läxförhören som han inte riktigt fick G på! Och med detta är jag 99% säker på att han kommer vara klar och ikapp med allt skolarbete så han kan spendera resten av lovet med att faktiskt ha LOV och få åka och hälsa på sina farföräldrar!
Detta gör honom väldigt glad och det är den moroten vi gett honom för att hålla honom fokuserad!
.
Ja ni alla! Det har varit det mesta med min dag...plugga, plugga och åter plugga! Men det har varit helt ok, delvis för att det behövs, delvis för att det har varit rätt så kul och delvis för att jag vet att efter onsdag så är jag "ledig" och kan ägna mig helt åt de andra barnen och faktiskt göra något kul med dem!
.
Fick i alla fall lite andrum idag då både Tine tittade in på en kaffe och så kom Sofie och Moa på en kaffe/lekträff! Det var trevligt och skönt att få något annat att göra en stund!
Sen nu under senare kvällen har jag myst med Juliette och imorgon ska jag spela spel eller liknande med henne när jag hjälpt klart David med svenskan!
.
Nä ni alla goa! Detta får lov att räcka för idag! Nu vill jag bara krypa upp i soffan och glo på burken och hoppas på att jag orkar hålla mig vaken tills älsklingen kommer hem så man kan få en mysig godnatt kyss!
Ha en fortsatt trevlig kväll och sov så gott ni bara kan!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback