Fattar det inte!?


Usch vad mycket gnäll det är på mig i den här stackars bloggen nu...men det är inget jag kan rå för. Just nu är jag irriterad och frågande och känner att jag behöver skriva av mig den värsta irritationen innan David kommer hem och jag ska prata allvar med honom!
Igår fick han ju som sagt en tredje varning som resulterar i en timmes kvarsittning nästa fredag. Och vi pratade med honom ännu en gång om att det inte är ett okey beteénde och sa att om han inte skärper sig med bråk, bryta reglerna och "visa" brist på respekt i skolan så blir han tvungen att ta konsekvensen också. Vi påpekade noga att OM det blir en nästa gång så kommer det bli en konsekvens. Jag kunde dock inte fastställa vad eftersom klockan sprang iväg väldigt fort och han skulle sova. Behöver ju sömnen då han hade ett stort prov i NO idag.
Oavsett vad så verkade det som om han förstod och var med på detta.
Och vad är det första som händer då?
JO...idag fick jag ett mail från hans mentor och svenska läraren om att David och några till hade haft någon allvarlig incident i skolan, vad som hände skrev de dock inte, och att de vill att vi pratar med barnen hemma och återkommer till barnets mentor antingen via telefon eller mail för vidare information och disskution om vad som händer härnäst. Det stod också att de ska be Student Care Team om hjälp, då de arbetar för en trivsam skolmiljö med välmående elever, och att de pratat med alla inblandade elever och fått en någorlunda klar bild över hela händelseförloppet.
Så nu måste vi prata med honom IGEN angående hans dåliga beteénde i skolan och ta upp allting och försöka få reda på varför utan någon information som ger oss kött på benen.
Det känns konstigt då min son har en förmåga att vrida på sanningen så den ska falla till hans fördel och gärna skyller ifrån sig, så detta gör att vår tillit inte är så himla stark. Men vi kommer ju noggrant poängtera att det är bättre han säger sanningen då vi ändå kommer få reda på det av de inblandade lärarna när vi pratar om vårt samtal med dem!
Och idag kommer han få ta konsekvenserna! Jag har nog inte riktigt bestämt vad, men jag känner att det måste svida lite. Så det lutar åt att dra in lördagen för honom.
Meningen är att alla killar i klassen, som vill, ska samlas på Älvkullegymnasiet för att sätta ihop ett LAN. Detta är något som två andra föräldrar har arrangerat då det var någon som hade fixat något liknande för flickorna. Men eftersom David tyvärr inte tar åt sig av det vi säger och fortsätter visa brist på respekt så kommer inte han få åka. Jag tror det här straffet är det som kommer kännas mest.
Detta pga att han har så  långa dagar i skolan så tid för dator, tv-spel, tv och kompisar hemma existerar knappt....
Jaja...nu kommer han in genom dörren, så ska avsluta och publicera detta för att ha en allvarlig disskution med min son. Men antar att jag uppdaterar er lite senare!
*Ha det gött*

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback