Ros och ris!


Har precis fixat en hel del här hemma och pratat en hel del i telefon, så nu blir det snart en paus för att kolla på dagens VBÅ innan jag börjar med maten så den är klar i tid! =)
Jag blev lite glad när jag pratade med vaktmästaren för vårt bostadsområde då han skrev in mig i almanackan så han kommer senast måndag för att fixa med pedalen på vår kyl samt vårt handtag på blandaren i köket (då den lossnar hela tiden).
Samtidigt passade jag på att prata med honom om vår baksida då de ska in och rycka upp stubbar på grannarnas baksida och de har en förmåga att åka över vår gräsmatta!
Så jag frågade om de kunde åka in en annan väg denna gången då vi precis lagt ner massa arbete och lite pengar på att riva upp mossa och så ny gräsmatta. Så då sa han att de skulle ta stubben på hörnet från parkeringen och resten skulle de ta inne på gårdarna men istället för att åka in över min gårs skulle de åka in mellan vårt hus och det gröna! Gissa om jag är glad nu! (Bara hoppas de håller det med)!
Så jag måste ge vaktmästaren en ros idag för att han faktiskt lyssnade och hittade en annan lösning! =)
Sen vill jag ge ett stooort ris till Anticimex då jag ringde dem angående getingar/bin eller vad fan det är, som flyger runt på altanen och sen in bakom väggen som är mellan köksfönstret och Emilias fönster. Får då höra att det inte är getingar utan murarbin och att de inte är aggresiva och man kan inget göra då de letar grejor och lägger ägg bakom väggen för att kunna bygga bo, men tydligen har de inte gjort det ännu då det är för tidigt! Så eftersom de inget kan göra är det bara för oss att stå ut och enligt killen jag pratade med så försvinner de så fort getingarna kommer då murarbin tydligen bara finns under en kort period! *märks väl*
Så till alla mina vänner som kommer hit på besök....vi får fortsätta stå ut med deras surrande och närgågna sätt ett tag till då de tydligen inte kan göra något åt det och de orkar visst inte ens komma hit och kolla! =(
Ris till er!!!
Så man kanske ska köpa silikon eller liknande och spruta in så de varken tar sig in eller ut!? *hahaha*
Vi kunde hälla på vatten för tydligen får det dem att tröttna fortare, men det är liiiiite svårt när det sitter kontakter och sladdar på väggen där....vet inte hur mycket vatten man kan och borde spruta där då?? Visst de är för utomhusbruk, men ändå!
Nä...ska slappa framför tv:n och sen läsa lite i reklampauserna. Ses sen!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback