🏁 4 Ă„r! 🏁

Idag för fyra Är sen lÄg jag i Torsby och hade genomgÄtt min GBP (=magsÀcksoperation).

Ett beslut som jag inte tog lĂ€tt eller snabbt, utan snarare funderade över ett par Ă„r innan jag ens började övervĂ€ga det alls. 
Det som fick mig att ta beslutet att faktiskt genomgĂ„ denna förĂ€ndring var mest mina barn, ville ju öka chansen att finnas kvar lĂ€nge för att fĂ„ uppleva mer tillsammans med dem, finnas till hands, uppleva mer, bĂ€ttre ork och framför allt vara friskare och mer hĂ€lsosam. ❀
Min absolut nĂ€rmaste vĂ€n hjĂ€lpte mig att bolla, disskutera och vĂ„ga tro att detta skulle bli bra. VĂ„ga hoppas pĂ„ nĂ„got bĂ€ttre! 
Med tanke pÄ hur stor jag var, hur dÄligt jag mÄdde, bÄde fysiskt och psykiskt, hur mycket jag försökte lyckas pÄ egen hand, mÄ bÀttre och komma "över" all skit under alla Är, utan nÄgon förÀndring Ät det positiva hÄllet nÄgonsin hÀnde sÄ Àr jag idag vÀldigt tacksam över att dessa viktiga o h speciella mÀnniskor fanns dÀr och hjÀlpte mig genom denna beslutsÄngest.
För fyra Ă„r sen kĂ€nde jag mig större Ă€n en val. Jag mĂ„dde sĂ„ dĂ„ligt och vantrivdes med precis allt! 
Jag vÀgde nÀrmare 140kg som mest och det höll pÄ att kvÀva mig, sakta med sÀkert "försvann jag" frÄn allt jag stod för och ville med allt i mitt liv.
Jag var sĂ„ nere att jag sakta höll pĂ„ att dö...mest inombords...men nĂ„gon gĂ„ng hade allt det negativa i mitt psykiska mĂ„ende tagit över...och jag hade nog inte överlevt det. HĂ„rt att erkĂ€nna, hĂ„rt för mina nĂ€ra att höra (eller i detta fallet lĂ€sa), men det Ă€r tyvĂ€rr sanningen. 
Jag sÄg inget "bÀttre" i mitt liv. Inget ljus och mÄnga gÄnger ville jag försvinna helt. Göra livet lÀttare...för mig...för alla!

*Äckliga förebilder! *

Idag. 4 Är senare och ca 70kg lÀttare sÄ Àr jag sÄ fruktansvÀrt glad över att jag vÄgade ta steget! VÄgade göra en förÀndrig som fick mig att "vilja fortsÀtta"!
Idag mĂ„r jag bĂ€ttre. Det kĂ€nns okey. Är fortfarande saker jag VILL uppnĂ„ och saker jag VILL Ă€ndra/förbĂ€ttra. MĂ„nga av de sakerna jobbar jag pĂ„. En del planerar jag att jobba pĂ„ och en del Ă€r nĂ€stan helt avklarade. 
Detta fÄr mig att orka, att vilja och att se ett ljus om framtiden.
Men bĂ€st av allt Ă€r att min livslĂ€ngd och ork har förbĂ€ttrats och jag kommer finnas hĂ€r lĂ€ngre och bĂ€ttre för mina Ă€lskade barn! ❀ 
Och oavsett vad sÄ var just det min största önskan av allt!
Att man sen slipper kĂ€nna sig som en strandad val eller som en elefant i en porslinsaffĂ€r Ă€r ett stort plus! 😂😉

*BĂ€ttre med efterbilder!*

SĂ„ idag...4Ă„r efter ett av de störta besluten jag tagit i mitt liv sĂ„ ger jag mig sjĂ€lv en klapp pĂ„ axeln och pĂ„minner mig om vad bra det kĂ€nns och just den klappen ger mig styrkan att fortsĂ€tta med att genomföra och slutföra mina andra planer i ett hopp om att en dag kĂ€nna att jag mĂ„r bĂ€ttre Ă€n okey!

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Rebecka

Vilken resa du gĂ„tt igenom. Vilken förĂ€ndring, du Ă€r bĂ„de modig och stark. Vilken kĂ€mpe â˜ș Stor kram 💖

Svar: Tack snĂ€lla för de vĂ€rmande orden. Stor kram tillbaka ❀
Cinderellamum


Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback