Vad är vänskap?

Vad är vänskap för dig?
När du har en vän. 
Nära eller ej. 
Vad betyder det för dig? 


För mig är det så här:
•En riktig vän är någon som ställer upp om personen kan, finns där för ett tröstande ord och massor av skratt. Någon man har ett meningsfullt utbyte av, kan lita på och vara sig själv med. Alla har brister och är man en riktig vän så tycker man om hela personen!

•Sen finns det bekanta, det är vänner som man ser nån gång ibland, men inte har något större utbyte av även om man kan ha jättekul när man träffas.

•Och sen har vi folk, folk skulle man även kunna kalla för ytligt bekanta. Man hälsar och pratar om vädret och någons unge och sen är det bra. Man är mest artig.


Det är så att jag kommit underfund med att jag faktiskt ofta är för snäll och har väldigt svårt att säga nej, vilket gör att jag ställer upp mycket och därmed utnyttjas pga detta. 
Inte av alla men av väldigt många. Synd då jag gillar att ställa upp för de jag bryr mig om, men INTE att utnyttjas för det! Så tyvärr drar man sig undan lite för att minimera risken för detta.

Detsamma gäller detta eviga negativt snackande om folk i ens omkrets. Skitsnack är aldrig okej!
Sen kan det ibland vara svårt att avgöra vad som är "harmlöst skvaller" och vad som är skitsnack. I så fall är det bättre att inte yttra sig.
Själv var jag den som undvek skitsnack och sällan yttrade något själv då sådant får mig att må dåligt och det är inte vem jag egentligen är.
Men ska erkänna att jag själv ryckts med och blivit sådan...och inser att uttrycket: "Man blir som man umgås"...tyvärr stämmer bättre än man tror!
Har liksom börjat se ett mönster hos mina vänner. Och det är ett mönster och beteende som jag börjat tröttnat på och har då gjort att jag tagit lite avstånd till många för att jag ska kunna hitta tillbaka till mig själv, må bättre och för att se om mina misstankar om hur mina vänner ser på mig, stämmer.
Inte så att man säger upp vänskapen pga detta utan mer ge sig själv tiden att "hitta sig själv igen" för att inte påverkas av vad andra gör och säger. 
Jag vill ju vara den jag alltid varit och inte ändras efter hur andra är. Så lite tid "att läka" är aldrig fel. Och oavsett så finns jag här för de jag bryr mig om och det kommer aldrig att ändras. ❤
Nä!
Detta blev långt, lite deprimerande och kanske invecklat. 
Men har man för mycket betänketid så snurrar hjärnkontoret och ibland väller det över och då är det skönt att få det ur världen!
Och vet ni vad?
Det känns sååå skönt att kunna skriva i sin blogg, att få ut en hel del och på det viset få ett oskrivet blad i min historia som jag själv väljer hur jag vill forma! 😃
Och den viktigaste frågan jag ska hitta svar på är:
"VEM är Nina?"

Trevlig kväll på er underbara! Och ta hand om er ordentligt för DU ÄR VIKTIG! ❤ 

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Lisbeth Falk

Först och främst är du Nina en gullig, snäll och supertrevlig tjej. Sen är du mamma Nina en jättebra mamma till dina "busar". Du är också min älskade dotter som jag älskar ovillkorligt hjälper mig när du an och finns där när jag behöver prata. Sist men inte minst är du Nina som är gift med Andreasen fin och snäll hustru. Älskar dig och förstår dig. Kramar om. <3 <3 <3 <3 <3

Svar:
Cinderellamum


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback