Fransk Potatissallad
En matig sallad som passar till alla rätter på buffén. Den kan serveras antingen ljummen eller kall.
"Ett tips! Blanda potatisen med salladssåsen medan den är varm - då blir den ännu smakrikare!"
6-8 portioner
• 1,5 kg färskpotatis
• 1 bit purjolök, ca 15cm
• 1 rödlök
Salladssåsen:
• 4 msk rödvinsvinäger
• 1 tsk salt
• 2-3 krm svartpeppar
• 5-6 msk raps eller olivolja
• 2 msk vatten
• 1 msk hackad dill
• 2 msk finstrimlad persilja
Extra grönskaker:
• 20-24 sockerärter
• 1 knippa rädisor
Gör så här:
1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
2. Dela, skölj och strimla purjolöken. Skala och
strimla rödlöken.
3. Blanda salladssåsen medan potatisen kokar.
4. Häll av och ånga av potatisen noga. Dela
stora potatisar och lägg i en skål eller ett djupt
serveringsfat. Häll över salladssåsen. Vänd
ner purjo och rödlök, täck över och låt kallna.
5. Förväll sockerärterna i kokande vatten i 1min.
6. Ansa och dela rädisorna. Vänd ner
sockerärter och rädisor i salladen precis före
servering.
"Smaklig Måltid!"