Fransk Potatissallad

En matig sallad som passar till alla rätter på buffén. Den kan serveras antingen ljummen eller kall. 



"Ett tips! Blanda potatisen med salladssåsen medan den är varm - då blir den ännu smakrikare!"

6-8 portioner
• 1,5 kg färskpotatis 
• 1 bit purjolök, ca 15cm
• 1 rödlök
Salladssåsen:
• 4 msk rödvinsvinäger
• 1 tsk salt
• 2-3 krm svartpeppar
• 5-6 msk raps eller olivolja
• 2 msk vatten
• 1 msk hackad dill
• 2 msk finstrimlad persilja
Extra grönskaker:
• 20-24 sockerärter 
• 1 knippa rädisor 

Gör så här:

1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
2. Dela, skölj och strimla purjolöken. Skala och
    strimla rödlöken.
3. Blanda salladssåsen medan potatisen kokar.
4. Häll av och ånga av potatisen noga. Dela
    stora potatisar och lägg i en skål eller ett djupt
    serveringsfat. Häll över salladssåsen. Vänd
    ner purjo och rödlök, täck över och låt kallna.
5. Förväll sockerärterna i kokande vatten i 1min.
6. Ansa och dela rädisorna. Vänd ner 
    sockerärter och rädisor i salladen precis före 
    servering.

"Smaklig Måltid!"

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: a n n i k a

Åhhh mums!

Svar: slurp säger jag bara 😃
Cinderellamum


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback