Dagens Andra Bakverk!
Banankaka med Chokladsmörkräm
Kakan:
50g smör
1dl mjölk
2 ägg
2dl socker
3dl vetemjöl
1,5tsk bakpulver
Smaksättning:
2st bananer (skuren i tjockare skivor)
2tsk vaniljsocker
Gör så här:
🍰Sätt ugnen på 175 grader.
🍰Smörj formen, ca1,5 liters (22-24cm).
🍰Smält smöret och häll i mjölken, den kan gärna bli varm.
🍰Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt den varma mjölk & smörblandningen plus smaksättningen.
🍰Rör till sist ner mjölet, blandat med bakpulver.
🍰Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30-40min.
Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
När kakan står i ugnen kan du börja med smörkrämen!
Smörkräm:
100 gram choklad (ljus/mörk eller vit)
100 gram smör
120 gram florsocker
Jag använde ljus choklad till denna kaka. Min favorit är mörk, men större delen av familjen gillar inte mörk. 😉
Gör så här:
🍰Smält chokladen över vattenbad.
🍰Vispa smör och florsocker ordentligt. Den ska bli fluffig och jämn. Det tar ett par minuter.
🍰Vispa i den smälta chokladen i omgångar, på hög hastighet, och vispa tills allt gått in och den fått en fluffig och fin konsistens.
🍰Låt den stå kallt tills den är lite fastare i konsistensen.
🍰Bred smörkrämen på den svala kakan och förvara i kyl tills ni ska ha den (och efter om ni får något kvar). 😆
"Smaklig Fikastund"