Dagens Andra Bakverk!

Banankaka med Chokladsmörkräm
 
Kakan:
50g smör
1dl mjölk
2 ägg
2dl socker
3dl vetemjöl
1,5tsk bakpulver 
Smaksättning:
2st bananer (skuren i tjockare skivor)
2tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
 
🍰Sätt ugnen på 175 grader.
🍰Smörj formen, ca1,5 liters (22-24cm). 
🍰Smält smöret och häll i mjölken, den kan gärna bli varm.
🍰Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt den varma mjölk & smörblandningen plus smaksättningen.
🍰Rör till sist ner mjölet, blandat med bakpulver.
🍰Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30-40min.
Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
 
När kakan står i ugnen kan du börja med smörkrämen!
 
Smörkräm:
 
100 gram choklad (ljus/mörk eller vit)
100 gram smör
120 gram florsocker
 
Jag använde ljus choklad till denna kaka. Min favorit är mörk, men större delen av familjen gillar inte mörk. 😉
 
Gör så här:
 
🍰Smält chokladen över vattenbad.
🍰Vispa smör och florsocker ordentligt. Den ska bli fluffig och jämn. Det tar ett par minuter.
🍰Vispa i den smälta chokladen i omgångar, på hög hastighet, och vispa tills allt gått in och den fått en fluffig och fin konsistens.
🍰Låt den stå kallt tills den är lite fastare i konsistensen.
🍰Bred smörkrämen på den svala kakan och förvara i kyl tills ni ska ha den (och efter om ni får något kvar). 😆
 
"Smaklig Fikastund"
 
 
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback