Reese's Peanutbutter Cups
Ca 12 st mellanstora formar. Vi använde oss av dessa, då de är riktigt stabila och lätta att få loss:
Ingredienser:
Ca 600-700g choklad
Ca 1,5dl jordnötssmör
Ca 0,75dl florsocker
30g (2msk) smör
Gör så här:
● Ställ 12 muffinsformar på en plåt (eller
bricka). Är de väldigt tunna, eller ostabila, så
använd gärna dubbla.
● Smält hälften av chokladen över vattenbad.
● Fyll i choklad i formarna med hjälp av en sked.
Ca 1msk/form. Knacka plåten/brickan mot
bordet/bänken för att få chokladen slät i
formarna.
● Ställ i frysen ca 15min.
● Under tiden blandar du hordnötssmör,
florsocker och smör i en bunke med hjälp av
en stavmixer eller elvisp. Blanda allting
ordentligt och tills smeten är slät.
● Ta plåten ut frysen, och fyll på med smeten.
Använd en sked till hjälp. Ca
1msk/form. Knacka plåten/brickan mot
bordet/bänken för att få chokladen slät i
formarna.
● Ställ tillbaka i frysen, ca 15min.
● Under tiden smälter du resten av chokladen
över ett vattenbad.
● Ta plåten ur frysen. Fyll i choklad i formarna
med hjälp av en sked. Ca 1msk/form. Knacka
plåten/brickan mot bordet/bänken för att få
chokladen slät i formarna.
● Ställ tillbaka i frysen i ca 15min till.
Förvaras i kylskåp och hållbarheten är ca 5 dagar. Servera dem kylda om du vill äta dem i en fastare konsistens. Om du vill äta dem i en mjukare och krämigare konsistens serveras dem rumstempererade.
"Lycka till och NJUT!"
Dotterns åsikt om dessa är att de smakar precis som originalet! Så det är bra betyg! 😆
Och om ni inte vet vad originalet är så ser de ut så här:
Och de är väldigt populära i USA...men verkar vara rätt stora här i Sverige också. Speciellt då det kommet mer och mer godis och glass som innehåller just jordnötssmör.