Rabarberkaka
Tänkte vara snäll och ge er receptet på dagens bakverk här hemma.
Om det är gott...ja ni...det kan jag inte svara på ännu. 😉
Men..det luktar gudomligt och ser jätte gott ut!
Så med detta önskar jag er en riktigt
trevlig bakstund och smaklig fika!
Ingredienser:
3ägg
2.5dl socker
3dl vetemjöl
2-3 rabarber stjälkar
Smör
Pärlsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C. Smörj en springform.
2. Vispa ägg och socker.
3. Blanda i mjölet.
4. Skölj, skala och skär rabarbern i bitar.
5. Fyll formen med smet, fördela rabarbern över.
6. Strö på pärlsocker efter egen smak och
skiva/hyvla sen smöret över hela. Mellan
50-100g är nog lagom.
6. Baka kakan i mitten av ugnen ca 30min. Om
den börjar se bränd ut lägg på lite folie.
"Servera och njut!"