Sjuk-vecka!

Då hela förra veckan bestod av "vård av sjuk Juliette" så blev det inget bloggande alls, så kort och gott får ni nu ett veckoinlägg istället. 😉

Då dottern var sjuk blev det en väldigt lugn vecka. Måndagen bestod av att försöka få tag på läkaren...gick inte att komma fram. Så fick bli en promenad till bara apoteket för inköp av mer hostmedicin och även hämta ut ögondroppar åt maken, dock fanns inte allt så en beställning lades.
Sen matlagning hemma. På menyn stod det: köttfärssås och spagetti till Juliette och röd currykyckling med nudlar till mig.

Tisdagen samma sak. *suck*
Så ingen läkare men en ny promenad till Apoteket för att hämta resten av makens ögondroppar. För att sen laga mat hemma, på menyn denna dag stod det: potatisbullar till Juliette och ost -och tonfisksås med pasta till mig.

På onsdagen kom vi fram men då hade de bara en jourläkare då alla andra var på utbildning så sköterskan sa att jag fick återkomma nästa dag.
Spenderade förmiddagen annars till att tvätta åt Juliette och sen så fick jag ta en promenad till hennes skola för att hämta böcker mm. Samtidigt passade jag på att ta en kortare promenad innan det var dags att laga mat. På menyn stod det ugnstortillas med sallad!

Så torsdagen ett nytt försök, kom fram och fick tid för labb 10.00 och läkarbesök 10.20.
Alla prover var bra, hon lät bra så ett besök senare blev det ny hostmedicin och en långsam promenad hemmåt. Ansträngningen fick min stackars tjej att kräkas. ❤
När vi kom hem fick hon vila och när jag visste att hon mådde tillräckligt bra för att klara sig ensam en stund tog jag bussen till Netto för att handla lite innan det blev matlagning hemma. Denna dag fick Juliette pannkakor och jag själv åt stekt lax med potatis, sallad och chili cremé fraishe.

Fick även se mina fina födelsedagsblommor slå ut i en riktigt härlig och udda färg. Love them! 😍

På fredagen passade jag på att ringa min morfar och tackaför korter och lotterna jag fick när jag fyllde. Härligt att prata liten stund med honom. ❤
Sen var det det vanliga med veckohandling. Fick finbesök av Claes och BeccaBus så han körde mig och handlade.

Sen blev det kaffe med honom samtidigt som jag förberedde maten tills maken kom hem från jobbet. På menyn stod det pepparbiff, potatisgratäng och sallad.

Sen åkte Claes och lite senare kom David för sin hemhelg! ❤
Han drog till stan under kvällen och då Theodor spelade på datorn passade vi på att de film med tjejerna.

Jag gillade filmen en del. Finns bättre med finns också sämre.
Betyg: 🎬🎬🎬

Efter detta la sig tjejerna och maken satte sig vid datorn så jag själv glodde serie på datorn i vardagsrummet i väntan på att David skulle komma hem innan det blev natten! 😴

På lördagen blev det att rensa ogräs i altanrabatten, slänga dessa, rensa uteleksaker, gå igenom Theodors sparade saker i förrådet.
När detta var gjort var det dags för matlagning. På menyn denna dag blev det kyckling i ugn (allt-i-ett), ett nytt recept jag hittade på nätet. Barnen hatar mig väl snart med alla dessa varma grönsaker och rotfrukter. Men jag gillar det så de får fortsätta peta bort! 😂

Sen blev det disk och sopor och medans maken klippte gräset tog jag en promenad, köpte även lördagsgodis och sen fick jag avbryta en stund för att hjälpa Juliette att dela ut sin reklam då hennes hosta inte "tillät" henne att springa i trappor.
När det var klart gick hon hem och jag avslutade min promenad med en rejäl omväg hemåt!
Det enda annars på att göra listan denna dag var att tvätta alla mina och makens kläder. Vilket blev klart relativt tidigt så det var skönt! 😊
Sen blev det lite godis och slappande i soffan till nya turtles filmen. Sååå löjlig och inte alls lika bra som de man såg förr.
Betyg: 🎬🎬

Lördagen avslutades med nya bourne filmen i väntan på att David skulle komma hem från Arvika-marken!
Och den får i alla fall bättre betyg. En actionfilm är sällan dålig och bourne filmerna gillar jag!
Betyg: 🎬🎬🎬🎬

Sen var söndagen här och David fick gå igenom det han hade kvar i vårt förråd. Rensa ur det han inte vill ha och resten fick han ta med sig när han åkte.
Annars var det en rätt lugn dag med tvättande av alla Emilias kläder, en stillsam promenad (då mina ben gör lite ont efter allt spring i trappor åt Juliette) för att sen laga mat. Även denna dag blev det ett nytt recept, men ändå inte. Kreolsk korvgryta a`la Nina med Bulgur stod det på menyn. Gott var det!

Efter maten blev det att fixa med disk och allt annat tråkigt innan jag blev extremt rastlös och uttråkad så blev att avsluta helgens eftermiddag med nya ghostbusters filmen och popcorn i soffan tillsammans med maken och Theodor.
Betyg: 🎬🎬🎬
Dåligt betyg ger jag den då den inte alls var lika bra som de gamla filmerna. Men den var ändå okey att se.

Sen var det kvällsbestyr med barnen och få dem i säng innan jag själv kröp ner till en film, som visades på tv, i sovrummet och innan jag visste ordet av det så sov jag som en stock! Måste ju ladda batterierna ordentligt efter denna sjuk-vecka inför den nya veckan med nya utmaningar.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Annsofie

gud vad gott :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback