Tikka Masala (4port)

Nu så!
Har ju lovat er detta recept jätte länge och måste erkänna att jag glömde bort det ett tag...tills i helgen när en vän frågade efter ett annat recept. Så här kommer det. 😃

Ingredienser:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
600g kycklingfilé
1 msk riven ingefära
1 msk olja
Salt
500g krossade tomater
1 påse tikka masala kryddmix (à 40g)
1dl mat yoghurt (10%)
1,5 dl matlagningsgrädde

Till servering:
Ris eller annat gryn

Gör så här:

1. Skala och skiva lök, morot och vitlök.
Skär kycklingen i grova bitar. Skala och
riv ingefäran.
2. Bryn kyckling, lök, vitlök och morot i
olja, i en gryta eller stekpanna. Krydda
med salt och ingefära.
3. Tillsätt tomater och kryddmix. Låt koka
under lock ca 10min.
4. Plocka upp kycklingen ur grytan och
lägg åt sidan. Mixa såsen jämn med
stavmixer eller i matberedare. Rör ner
yoghurt och grädde. Lägg tillbaka
kycklingen i såsen och koka ytterligare
2 min.
5. Servera med kokt ris eller annat gryn.

TIPS! Du kan även tillsätta strimlad röd paprika och cashewnötter för en extra touch. Såå gott! 😉

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback