Bara upplysa er lite!

Ja som ni säkert ser så anser tydligen vissa läsare av MIN blogg och MITT liv att jag får skylla mig själv att jag är trött och sliten för att jag tydligen har valt att vara hemmafru och att min make har rätt att sova hela tiden när han väl är hemma och att han behöver det för att det är svårt och jobbigt att jobba borta.

Så med detta inlägg vill jag bara meddela att jag har INTE valt att vara hemmafru och jag är INTE hemmafru utan aktivt arbetssökande. men tyvärr så är det nu så att jag tydligen inte kan få jobb...visst jag har ingen utbildning och ingen arbetslivserfarenhet..de sista 11åren har jag varit mammaledig i 5år, försökt att plugga till en gymnasie kompetens i 2år och jobbat 3 dagar som diskare, 1 dag som provvakt och ca 3månader som telefonintervjuare. Resten av tiden har jag försökt komma in på olika utbildningar och sökt jobb...det ena värre än det andra.
SÅ för er som inte kan ta att jag gnäller lite över min trötthet och över att det börjar bli tröttsamt attvara hemma och stada hela jäkla tiden....SLUTA LÄS MIN BLOGG DÅ FÖR F-N!!
Det är min blogg där jag skriver om mitt liv. Och jag har som sagt varken valt eller är hemmafru....utan det är något som vissa som inte känner mig har satt som etikett på mig.
Och jag anser att självklart ska min man få en chans att sova ut när han kommer hem...men det ska även jag få. Varför ska killar kunna välja och tjata om att skaffa barn men sen bara sitta och spela dator, x-box eller festa med kompisar medans jag då som tjej bara ska ta det för att han jobbar borta och hålla käften och ta hand om VÅRA barn och ta hand om VÅRAT hem och se till att VI har mat på bordet och rena kläder???? Vi lever på 2000-talet nu...har ni hört talas om jämställdheten??
Jag vill bara att min man ska kunna ge mig en sovmorgon, kanske laga mat en dag och vara med när vi ska köpa presenter och julklappar och fira våra nära och kära. Och sen framför allt visa att han älskar mig och våra barn.
Och om du vill veta en sak till så PRATAR jag faktiskt med min man, han läser barnens veckobrev och jag skriver upp allt på allas scheman med de olika aktiviteterna...men trots att jag pratar med honom och berättar saker så vet han ingenting...vad tror du det berpr på???? Jo det beror på att HAN sitter och spelar, kollar på tv eller läser på text-tv och INTE lyssnar....och ber man honom stänga av så gör han det efter en stund men börjar snart prata med barnen eller något istället....så han hör inte och han kommer inte ihåg det jag säger. När alla barnen sover så somnar jag så prata mer sen existerar inte här hemma.
Så du som tror du känner mig så himla väl och verkar vet allt om oss har allt om bakfoten och vet inte ett skit. Och jag anser att ska man gnälla på folk kan man stå för det och inte fega genom att vara anonym.
Så mitt förslag till dig är att HITTA EN ANNAN BLOGG att läsa för MIN blogg är INGET FÖR DIG!!!

Till min storasyster!!!!
Tack för din underbara backup...den värmde i mitt hjärta!!! Och jag vill gärna att vi ska få upp kontakten mer...vi har rätt mycket gemensamt...synd att vi inte har så jätte bra kontakt!
Jätte kram till dig!
Nu ska jag gå ut i förrådet och plocka fram det som ska till tippen...alla mina VÄNNER och min underbara FAMILJ får ha en riktigt bra dag!
Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (15) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Anonym

Men du Nina...de finns ingen som sagt att DU måste göra allt själv......jag skrev att de ä klart att Andereas måste få vila lite när han kommer hem......men självklart så ska han hjälpa till......men...de betyder inte att du går av ditt skift bara för att han kommer hem .......jag är ensam med mina barn och får alltid ta allt själv.......jag har ingen som hjälper mej ......är jag sjuk eller nåt annat så nog fan måste jag at allt ensam...

De flesta som känner dej vet faktiskt att du sagt att du inte vill jobba....på grund av att du tar hand om allt i hemmet.



Och om din man inte hjälper dej...han spelar tv spel.....sitter vid datorn.....eller gör nåt annat du inte gillar och att allt verkligen är så hemskt....varför.....är du gift med han ????

Postat av: Anonym

Jag är också ensam med mina barn under veckorna och får ta allt. Men jag har valt att ha det så och passar det inte så är det ju bara att lämna gubben. Jag älskar min gubbe i allafall.

Postat av: Mamma

Hej!

Ni som klankar ner på Nina kan inte vara vänner till henne för ni verkar inte veta allt, och är ni s k vänner så tycker jag att ni kan lägga ner era kommentarer, ni borde stötta henne istället för att göra ner henne totalt.

Det finns mer bakom som inte ni kanske inte vet, hon bloggar inte om allt. Så jag säger bara lägg ner eera dumma kommentarer och låt bli att läsa bloggen. Ni vågar ju inte ens stå för era åsikter utan måste skriva anonymt, fy säger jag bara.

Bloggen är Ninas och det står henne fritt att klaga här om hon vill, en chans för mig att veta vad som händer runt henne och barnen, men jag skulle aldrig komma på tanken att göra ner henne här.

Så jag säger bara: lägg ner eller ge f-n i att läsa bloggen.

Nina jag älskar dig och du ska inte bry dig om de anonyma tyckarna.

Älskar dig och är tacksam för bloggen som du der ovan, fortsätt med den.

Kramar i tusental till en underbar mamma, fortsätt på den vägen.

Mamma.

Postat av: ia

Äslkar dig syster och sluta ALDRIG skriv.



Du får skriva VAD DU VILL, glatt, sorgset, argt...ja allt...



En blogg är ju ofta en ventil...att få ur sig all skit man vill få ur sig...



Men även skriva ut glädje som det med nappen och sånt.



Så för att några få stör sig så bry dig inte om dom, då är dom inga riktiga vänner och kan läsa någon annans blogg.



SLUTA ALDRIG SKRIVA OM NÅTT

Fortsätt var dig själv!!!



Kramar syster

Postat av: Anna

Kan inte för mitt liv begripa hur s k vänner kan vara så elaka! Ärligt mycke skit kan man ta men från sina vänner????

Har känt Nina i ca 7 år och jag vet att hon sliter som fan med både med hem och söka jobb.. Men i dagens läge så finns det inga jobb som passar en mamma med 4 barn och ensam under veckorna.. Fan jag har ett barn och kämpar som fan för att få det gå ihop med barnvakt...

Så lägg bara ner detta.. Det finns så jävla mycket annat man kan lägga ner energi på än att klaga på andra.



Jag säger bara Häjja Nina



Postat av: Mamma

Förresten en sak till-

Äktenskap och familj lägger ju ansvar på båda oavsett om mannen jobbar hemma eller utomlands. Kvinnan står i de fallen ensam ned allt ansvar under hela den tid mannen är ute på jobb.

Nina har en otrolig tur att ha en mamma som ännu så länge orkar och gärna vill ställa upp och hjälpa tll. Men det innebär inte att A kan komma hem från norge och bara strunta i allt, han är ju för helvete far till två av barnen. Han har även tagit på sig ett visst ansvar gör de barn Nina haar innan.

Nina har all rätt i världen att beklaga sig på bloggen, jag är förundrad över att hon orkar med allt. Jag är stolt över henne och beundrar henne, försöker stötta så gott det går trots min skuldom.

Som hennes syster skrev så är den till mest för oss nära och kära.

Mamma.

Postat av: Elisabeth

När jag gick hemma med barnen, så skötte jag hem och barn under veckan och gubben jobbade, men på helgen fick vi en varsin sovmorgon och så lagade vi mat en varsin dag. BÅDA behöver pusta ut på helgen och få ta en paus!!!!!!!! Tycker självklart att du, Nina, oxå ska få det! Att sköta hem och barn kan ses som ett jobb i sig och tar på krafterna det med! Den som påstår något annat, försöker bara leka duktig anser jag. Man behöver sin JAG-tid och man behöver PAR-tid oxå om förhållandet ska hålla... Hur mycket man än älskar sina barn och sin man kan man inte BARA vara mamma och duktig hemmafru. Hatar tjejer som springer runt och pratar skit om sina medsystrar bakom ryggen eller som här, anonymt... stå upp för vad ni tycker och säg det rakt ut mellan fyra ögon och med ryggrad!!!! Såna "vänner" dumpar jag väldigt fort... (uppenbarligen är det ju någon du känner som skrivit ovanstående, som INTE vågar stå för sin åsikt). FEGT!



Kram

Postat av: Cinderellamum

Till den anonyma som tror hon känner mig så himla väl!!!



Jag har ALDRIG sagt att jag INTE VILL jobba. Jag har sagt att jag bara vill jobba deltid eftersom jag är själv hela veckorna och för att ekonomiskt behöver jag inte arbeta heltid!! Så du som säger att du känner mig och vet allt. Hur kommer det sig då att du inte vågar stå för din åsikt? Jag tycker det är fegt och dålig stil och definitivt inte mitt val av vän. Så skulle inte tro att du känner mig eller vet hur mitt liv är. och som mina VÄNNER skriver så ÄR detta MIN blogg och jag får skriva vad jag vill i den så länge jag inte kränker någon annan eller snackar skit, sprider rykten eller ljuger. Det är kort och gott mitt liv och det är det jag skriver om. Och ja du varför är jag gift med honom...hmm...vad tror du själv? FÖR ATT AG ÄLSKAR HONOM NU OCH FÖR ALLTID!!! Och när man gifter sig så lovar man trohet och att stötta varandra i BÅDE medgångar och motgångar! Och om man lämnar någon för att an kommer in i svackor eller har dåliga perioder utan att försöka lösa problemen så är man feg och borde inte ha ett seriöst förhållande över huvudtaget!

Och jag tycker synd om alla er som står ensamma. Ingen ska behöva göra det! Men jag vet hur det är, jag har varit där...2ggr. Och tänk på att jag också är själv när jag och barnen är sjuka! Jag är också uppe hela nätterna med barn som gråter eller annat. Jag är också ensam på kvällarna och sitter hemma! JAg har varit där! Jag är där 5 dagar av 7 och jag VET hur det är! Men inte fasiken klankar jag ner på andra eller snackar skit bakom ryggen! Jag står för mina åsikter och vårdar mina riktiga vänner! Så innan du klagar mer så antingen lär du känna mig eller lämnar mig ifred!!!

Postat av: Anonym

men de ä jättebra att alla står för sina åsikter tycker jag .....alla har rätt till en egen...anonym eller icke anonym......varför inte skaffa ett heltidsjobb så kanske din man kan jobba här i sverige i stället...då har du han hemma varje kväll......att ha en mamma som hjälper till..visst...men de ä ju ni som beslutat att skaffa så mycket barn...och de ä ni som beslutat att din man ska jobba så långt bort........då får du som ä hemma ta konsekvenserna av de ........de skulle vara exakt samma sak om de va du som va borta hela veckorna...du skulle också behöva ta igen dej på helgerna....men för de menar jag inte att din man har semester när han kommer hem.

Men du klankar ner på han att han inte gör nåt....han lyssnar inte på vad ud säger...han hjälper inte till utan sitter å spelar .....skulle de då inte va bättre att va själv.

Postat av: ia

Anonym:

Varför skulle HON få ta konsekvenserna av att dom fått så många barn eller att A jobbar i Norge.



Dom har beslutat det själva, dom är 2 om det



Och jag vet med att Syster vill ha jobb, hon är ofrivilligt arbetslös och jag vet att hon med endast pratat på att bara jobba halvtid för det klarar dom sig på.

Så gör jag och min familj med, vi klarar oss på att jag bara jobbar halvtid så varför jobba fullt och slita ut sig för.

Man har ett liv utanför jobbet med.



Nu är jag gift med en arbetsnarkoman då med så han är mer borta än hemma men jag är jävligt glad för att han tar ansvar utan att man behöver be om det när han är hemma.



Och ja vi är TVÅ om att besluta om att OM jag börjar jobba så är det max halvtid...



Men bara för han jobbar så mycket så kommer han inte undan ansvar hemma.



Har han doppat K***n i mig och vi struntat i skydd båda så är vi 2 om ansvaret med sen.

Med allt vad det innebär.



Syster...är det samma IP-nr på inläggen??

Vet hur man får reda på vem det är...för jag tycker det är oerhört FEGT att inte våga face to face...



Kramar systra mi <3

Postat av: Anonym

Tycker du är den duktigaste människan som existerar Nina! Aldrig har jag mött någon som anstränger sig så hårt som du gör för att få allt att fungera! Du är helt otrolig ska du veta!



Har känt dig i jag vet inte hur många år, men länge är det iaf! Och jag vet att du sökt hur många jobb som helst! Du har ju varit med mig på mitt jobb åxå och även om det vart tungt o tråkigt så vet jag du tyckte det var hur skönt som helst att komma hemifrån!



Sen är det ju inte så lätt att få jobb när man inte har möjlighet att jobba vilka tider som helst o i dagens läge är det ju näst intill omöjligt om man inte har utbildningar och erfarenhet hit o dit.

Jag vet, för jag är själv arbetslös.



Jättetråkigt att folk ska ta för givet att man inte VILL jobba, när man inte vill nåt HELLRE än att bara komma hemifrån o vara sig själv o inte bara vara "mamma" hela tiden! FY SKÄMS på er! Ta reda på hur det ligger till först ist!



Hoppas verkligen det löser sig mellan dig och A. Ni har haft er beskärda del av tråkigheter tycker jag.

Förstår precis hur du känner dig, har varit där tidigare. Men det blev bra efter tillräckligt mycket tjat o skäll... =/



Nu när A är hemma en hel vecka så tycker jag att du ska ge dina barn till mig en kväll/natt så ni får vara ensamma och ha det mysigt med varandra!



Hoppas vi kan hitta på nåt i påsk tillsammans! Kram på dig min älskade vän!♥

Postat av: Ovanstående är från Elle!

Postat av: Elisabeth

Anonym:

Självklart ska alla få ha sina egna åsikter om saker och ting, men man ska STÅ för dem oxå. Sen behöver man inte ha nedvärderande kritik, utan man ska komma med KONSTRUKTIV kritik. Vad hjälper det att såra folk med elaka kommentarer?!?



Nina, vi håller tummarna för att allt löser sig! Jag och dom som känner dig VET att du kämpar på!



Kram



Postat av: Mamma

Ja du anonyma alla får ha åsikter men som sagts här ovan så tycker jag personligen att du ska ta och KNIPA igen din mun.

Är du säker på att de BESLUTAT att A ska jobba i Norge, du vet ju inte om han var tvungen att börja där för att kunna jobba.

Och sedan ska du sluta klanka på att Nina inte kan eller behöver jobba heltid. Om du nu är så JÄVLA DUKTIG och vet allt om Nina så tycker jag att ´du ska sluta racka ner på henne, du är definitivt inte en vän till henne.

Och det hon berättar om A stämmer han har svårt att ta tag i saker men de håller på att jobba på det.

så nu tycker jag att du ska sluta racka ner på henne och lämna henne ifred.

Nina jag håller på dig, ta inte åt dig för den som skriver är till 99 % svartsjuk och har inget eget liv, antagligen någon som måste göra så här för att den tror att den mår bättre då.

Dina vänner och din familj står bakom dig det vet du.

Och du anonyme om du inte slutar så ska du veta att du går att spåra för det du håller på med är påhopp och förtal.

Postat av: P.L

Jag känner inte Nina men känner hennes syster, hur fan kan du anonym säga att A kan börja jobba i Sverige istället, här finns väll fan inga jobb att få, hänger du inte med överhuve taget, vi har faktiskt stor arbetslöshet i Sverige, du det kan ju faktiskt va därför många Svenskar jobbar i Norge om du inte visste det.

Vilket jävla nöt säger jag bara, ha ha.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback