Söndag kväll.


Nu är kvällen här och allting är som vanligt...eller ja, nästan i alla fall.
David är hemma igen, men inte Theodor då han åkte till farföräldrarna igår och kommer inte hem förrän på onsdag! Och då byter vi barn så David åker istället....OM han är klar med skolarbetena som han ligger efter med!
Men det ska jag allt se till att han blir...om det så är det sista jag gör!! =P
.
Dagen har varit rätt lugn, mest slappat i soffan och sett på film. Man känner sig rätt sliten och trött efter helgen. Men det är det värt! Definitivt!!
Resten av kvällen kommer nog bestå av mer slappande i soffan med fler filmer då älsklingen jobbar eftermiddag till veckan och barnen är lediga så man behöver inte gå upp jätte tidigt! =D *skööönt*
.
Har inte så mycket att skriva eftersom det varit en rätt händelselös dag trots Halloween. Men ni ska få en liten "halv" halloween bild på min lilla tjej i förra årets kostym som jag sydde för hand. Tyvärr saknar hon hornen på denna då vi inte hittar dem....men jag ÄLSKAR dressen och är lite synd att hon inte kan ha den längre.
Så är det någon som är intresserad av den så hör gärna av er antingen via telefon, mail, faceboook eller en kommentar här. Jag är glad om den kommer till användning!
Normalt ska man ha svarta tajts och en svart t-shirt/topp inunder....
samt en tre-udd och så horn och svans...
men nu testade vi den bara och insåg att kläder inunder INTE får plats! =(
.
Men de här bilderna var ju inte direkt skrämmande på en dag som denna så här får ni nån annan bild! =)

hmm...inte mycket skrämmande den heller....men, men :/

*klassiker*
.
Nä....ha en fortsatt trevlig Halloween kväll!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sliten men glad! =D


Skrev inget igår...sprang iväg tidigare istället och så tänkte jag hålla er på sträckbänken lite extra länge! =P
Ja jag vet...inte snällt men men, jag har aldrig påstått att jag är speciellt snäll heller så! *fniss*
.
Gårdagen gick lugnt till....dagen gick åt till filmmys med älsklingen i soffan och ladda upp med ny energi inför kvällen. Jaja...jag ska berätta!
.
Igår hade vi granntjejer ÄNTLIGEN vår efterlängtade "Sex And The City" kväll! Vi har försökt att få till den ända sen i somras och nu blev den av. Bara vi tjejer, massor av skratt, mat och tilltugg, sprit  och så självklart båda Sex and the city filmerna!!!
Det var underbart kul och jag hoppas verkligen att vi kommer göra om det snart igen! En tjejkväll är nog bland det bästa som finns....speciellt med lite alkohol i kroppen då vitsar, kommentarer och skämt bara flödar utan generade ansikten! =D *lovely*
Jag måste medge att det var riktigt länge sen jag hade så himla roligt en hel kväll och "mina" tre tjejer förtjänar ett stoooort TACK!!!
"Kvällen" började i alla fall vid 16 tiden med en välkomstdrink och sen blev det några sådana till och så räkcoctail med vitlöksdressing till förrätt! *supergott*
Sen blev det någon drink till och lite prat innan vi "högg" in på varmrätten som bestod av färskpasta med fläskfilé i gorgonsolasås! Det var faktiskt kul att testa något nytt, speciellt något man alltid varit skeptisk till, och det var helt ok! Kanske inget jag kommer laga själv till familjen men jag kommer lätt kunna äta det fler gånger!!! *gott*
sen blev det fler drinkar och så filmerna! Foton togs under nästan hela kvällen och så kom ost och kex brickan samt frukt brickan fram! *gott*
Så massor av mat, ost, kex, frukt, nötter, choklad, salta pinnar....gott...men vi tyckte inte det räckte så efter några groggar, mellan filmerna, så cyklade Tine till konsum och köpte mer groggvirke, chips och så självklart smågodis till Nicco! =P
Mycket onyttigt blev det, men skit samma! Man lever bara en gång och ibland bara måste man få ha det trevligt och bara vara!
Så kort och gott....Det var en underbar kväll med underbara vänner! Och självklart ska ni få se lite av det hela så här kommer några bilder!
*MUMS*
*Nicco*
*Malin*
*Tine*
*Mys*
*Gott*
När kvällen började var det bara 4 ljus på bordet.... =P
.
Ja där har ni bilderna!
Nu ska jag ta en cigg och dricka upp min cola, sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Helst av allt vill jag bara krypa upp i soffan och slappa med film, chips, cola, pizza och godis. Bara vara och vila upp mig inför kommande vardag igen! Det känns som om det skulle behövas lite efter den här helgen! :P
Hoppas ni får en bra dag!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Halloween i förtid! =)


Gullungar man har då!
Grannbarnen är borta imorgon så Juliette och Emilia ska gå "bus eller godis" med dem redan ikväll för att de ska få sällskap. Så nu har de gjort upp att det ikväll blir en promenad på gården och imorgon blir det lite längre!
Så här får ni en försmak av hur de ser ut! =)
SpökEmilia!
Häxan Juliette!
Det där med att försöka se skrämmande ut är inte det
lättaste för våra små tjejer! =)
.
Så var det gjort. Nu leker barnen med grannbarnen och själv ska jag snart slappa lite i soffan innan kvällens planer...men de berättar jag om lite senare. Antingen innan eller om jag är så elak att jag låter er vänta tills inatt eller imorgon! :P
.
Här får ni två bilder till....snacka om trötta och slöa! *hahaha*
Svärmor (uppe) & Älsklingen (nere)
Vad kan jag säga? Inget...det blir så när man har stans skönaste soffa!!! =)
.
Nu ska jag ge mig! Ha en bra dag så hörs vi av senare!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Musik, mat och ÖL!


En super trevlig fredagskväll blev det trots dagens bravader! :/
.
Morgonen var helt ok. Igår kom svärmor hit och imorse beslutade hon och Juliette att hon skulle följa med till skolan ett par timmar.
Så förmiddagen blev lugn för mig och lillan. Vi spenderade den med att måla naglarna, sitta vid datorn, bygga med lego och kolla på tv. Hon bäddade ner sig i vår säng och kollade på disney och jag bäddade ner mig i soffan och slö tittade och halv sov mellan varven. Trött som satan var jag så det var skönt.
Så trots lillans lediga dag från dagis så fick min älskling sova ett par timmar utan att hon väckte honom!
Sen blev det lunch och lite Arkiv X avsnitt i några minuter fram tills jag fick ett rejält magkatarr anfall och knappt kunde stå på benen. Så jag trodde verkligen att kvällens planer skulle skita sig för min del och jag skulle bli kvar hemma.
Men underbara maken och svärmor tog med lillan och åkte till apoteket och köpte medicin som hjälpte inom ett par minuter och ska hjälpa upp till 24 timmar. Så har jag tur så slipper jag värk ett tag till i alla fall.
Så jag kunde göra mig iordning och fortskrida med kvällens planer utan problem.
.
Nu undrar ni säkert vad det var för planer jag hade...så kanske lika bra att berätta!?
Vi hade köpt biljetter till Oktoberfesten som är här i Karlstad på Stora Torget den här helgen. Mat, öl och musik och så självklart massor av folk som INTE är barn! =)
.
Jag hade valt ett alkoholfritt val då jag inte är så förtjust i öl, men det slutade med att de egentligen inte hade någon koll på det utan jag fick en cider till maten!
Den cidern blev två till och sen slank det allt ner "lite" öl med....bara typ en liter + =P
Så gissa om min mamma, svärmor och make hade kul åt mig och jag fick höra nästan hela kvällen att jag INTE gillar öl! *hahahaha*
.
Det var trevligt även om jag dock höll på att storkna då det "tyska" bandet spelade "ein prosit, ein prosit" typ 50gånger....och jag kan lova att det blev både enformigt och jobbigt!
Men däremellan kom ett band som heter The Poudels (???osäker på stavningen???) samt Bakslag...och de spelade underbar rock samt musik av Bryan Adams, Kiss och ex, White Stripe! Och jag kan lova er att DETTA var mycket bättre musik! För min smak i alla fall!
Så hem kommer man lite rund om fötterna, hela 6st glas rikare (vi fick med oss stora ölsejdlar) hem och mätt i magen tack vare "vi ska hylla, Sibylla" =P
För tyvärr var maten där inne ingen höjdare, delvis var klyftpotatisen inte helt klar och paneringen på wienerschnitzeln var helt mjuk och lite halväcklig. Och inte nog med det så var maten kall!
Men jag fick en chans att testa surkål och tyckte faktiskt inte det var äckligt, så det kanske man kan tänka sig att äta fler gånger! =)
Så det var en hellyckad kväll med den vuxna familjen och jag är jätte tacksam emot min underbara Claes som gjorde det hela möjligt! TACK min ängel!!! *puss i ljumsken*
Så nu är man hemma och våra "små" prinsessor kommer säkert upp om ca 5-6 timmar så ska nog ta och avrunda här för ikväll...men FÖRST lite bilder och några roliga citat!
Älsklingen i sin fina Tyrolerhatt! =)
Svärmor (Annie) och mamma (Lisse) i sina fina Tyrolerhattar!
(Dock sitter morsans så långt bak att den knappt syns) =)
Och så en liten bild på mig i min fina Tyrolerhatt! =)
Maten: Kycklingklubba, ?korv?, Wienerschnitzel,
klyftpotatis samt surkål!
Tyrolerhatt med öl och så cider!!
Och så ölsejdeln!
Tyvärr fick vi bara en av just denna, resterande 5 har inget tryck!
Detta beror på att dessa glas bara gavs till de 10 första!
Men ett är bättre än inget! =D
.
Så det var några bilder. Visst inte världens bästa då jag inte riktigt lärt mig kameran på den nya mobilen ännu...men själv känner jag att dessa bilder är bättre än inga alls! =)
.
Nu kanske man ska dra citaten och sen avsluta då klockan redan är 01.00...:/
.
På oktoberfesten säger svärmor när jag dricker av hennes öl:
"Du som inte stänger ölen!" ?????? (=Du tycker inte om öl!)
Tänk vad lite alkohol kan göra med talförmågan hos folk! =P
.
I taxin hem:
"Dagens musik är bara snusk, tacka vet jag 70-talet som beatles mm!"
Ja så tyckte våran taxichafför som även är "invandrare" *hihihi*
Själv tyckte jag det var kul att han kunde säga några svenska artister....! =D
.
Hemma vid köksbordet över en kopp kaffe för att "nyktra till" kläcker svärmor:
"På söndag måste vi ställa tillbaka mobilen, vi får inte glömma det så jag får stå och vänta på tåget en timme i onödan!"
Och vi bara:
"Du menar väl ställa om klockan?"
*hahahahahaha*
.
Och vår underbara barnvakt frågar (då vi disskuterar vilka språk vi kan tala, FÖRUTOM svenska):
"Vad heter bakruteuppvärmare på tyska?"
Svärmor svarar:
"Back....."
Vi avbryter och säger:
"NÄ, det är ju engelska!!!"
*asg*
Jag älskar min familj och jag bara ÄLSKAR alla underbara kommentarer man kan berätta om!
Sen måste jag bara berätta om en rolig sak svärmor gjort!
Hon har köpt en ny mobil, touch, och ville ha en skyddsväska/strumpa till den, men tyckte att 100kr är alldeles för mycket för en sån "skitgrej"!
Så vill ni komma billigare undan som hon gjorde så kommer här ett kul och "bra" tips!
Gör som henne och  gå till Åhlens (eller annan klädesbutik av egen smak) och köp ett par babystrumpor, i hennes fall kostade ett par 25kr, och använd istället!
Ni får då 2stycken till 1/4 del av priset för ETT skydd (på typ elgiganten eller liknande)! Så jävla fiffigt och verkligen jätte sött!
Slänger in en bild på det så ni får se det med egna ögon! =D
Ja ni alla goda vänner och goda läsare!
Här har ni min dag och kväll och en del roliga citat/kommentarer!
Kvällen var jätte trevlig och underhållande! Och det var fruktansvärt skönt att komma ut lite!
Så tack min underbara älskling för att du följde med! Tack svärmor för att du ville haka på! Och tack mamma för din underbara idé!!
.
Nu önskar jag er alla en trevlig natt så ska jag försöka skriva imorgon igen....antingen under dagen eller på kvällen/natten!
.
Som avslutning slänger jag in en jätte rosa/röd ?fin? bild på min lilla ängel när hon sover! *Så sött*
Natti natti!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inget roligt...


Nä så är det!
Idag har jag inget roligt alls att berätta för er. Utan dagen har gått sin gilla gång med MASSOR av tvättande och MASSOR av städande. Nästan känt mig som en jävla duracellkanin som bara ränt runt, runt här hemma! =/
Och så självklart handlande och letande efter vinterdäck till bilen.
Så den här dagen har typ varit som alla andra fast lite tråkigare ändå!
Men tänkte jag skulle skriva i alla fall och bara berätta så ni inte tror att jag glömt bort er!
Ha en fortsatt trevlig kväll!

CIAO!!!



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Regn och åter regn!


Nu är man äntligen hemma igen!
Lämnade lillan på dagis för att sen gå hem och käka lite frulle och göra mig iordning för att dra till stan. Sen gick jag runt där och köpte lite nya kläder och accesoarer till mig, vill gärna ha något nytt och snyggt på lördag då vår efterlängtade tjejkväll bär av! Behövs väl till fredagen med då vi ska till stan en sväng! Kollade även på vinterjackor och annat för att sen avsluta med systembolaget och lunch med mamma innan det var dags att åka hem och hämta lillan på dagis igen!
Blöt var man, för på hemvägen började det regna riktigt mycket och det håller fortfarande på. Men antar att man får skylla sig själv lite när man inte tog med paraplyt imorse trots att himlen var grå och vädret ruggit! Så ingen sol idag som piggar upp en! =(
Lite tråkigt när det ska regna så, men det är ju höst och i Sverige hör regnet hösten till! Det blir bättre...så småningom! =P
Nu ska jag slappa lite framför datorn och njuta av att man är klar med inköpen inför helgen och att jag flängt runt hela dagen och gjort mig förtjänt av lite vila.
Jaja....jag måste tömma tvättmaskinen först...och så självklart starta en ny! Men sen blir det slappa av!
Ha en underbar eftermiddag i detta regnväder!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trött!


Fy fan vad trött jag är! Hade inte alls lust att gå upp när klockan ringde imorse och jag vill fortfarande gå tillbaka och bädda ner mig! Fast nu går ju inte det då maken redan ligger och barn fortfarande finns hemma! Och sen har jag en del som jag behöver göra idag så det blir nog inte mycket vila för min del när lillan är på dagis! =(
Förbannade JÄVLA dörrklocka!!!!!!!!! Går man hela morgonen och försöker hålla barnen lugna så älsklingen kan sova ordentligt...och så ringer folk och knackar upprepade gånger på dörrklockan...*suck*
Folk tror verkligen att man kommer snabbare bara för att de ringer och sen knackar på en gång! Men så är INTE fallet!!!!
Usch vad trött och lättirriterad jag är nu då! =(
.
Jaja....nu ska Juliette dra till skolan och Emilia sitter och äter frukost. En annan har satt igång tvättmaskinen och ska snart göra sig iordning för att gå till dagis med vår lilla groda.
Dagen kommer mest bestå av att sortera ren tvätt och vika den. Sen blir det att tvätta lite till och så skulle jag behöva och vilja åka till stan men vet inte om jag egentligen orkar.
Men det är ju faktiskt fruktansvärt tråkigt här hemma när han sover eftersom man inte kan göra speciellt mycket...men det är ju "bara" andra veckan så jag antar att man vänjer sig! =P
Måste gå in och betala räkningarna också så de inte kommer in försent!
.
Ha en fin dag!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mår inget vidare...


Har inte orkat skriva så där jätte mycket som jag kanske borde och det kan ju bero på att jag har åkt på världens hosta och mår illa för det mesta. Och mellan varven svettas och fryser jag men utan feber! Lite tråkigt men jag hoppas verkligen att det inte bryter ut någon dunder förkylning nu när jag har roliga planer till helgen för första gången på väääldigt länge. Men ska man se det som det brukar var så skulle det vara så himla typisk om det kommer nu istället för nästa vecka eller liknande! =(
Jag känner mig trött och orkeslös och skulle fasiken kunna ligga nerbäddad i soffan mest hela dagarna om jag bara hade chansen och möjligheten! Men nu har man ju inte det med barn hemma så bara att orka tills kvällen kommer och de lägger sig! =)
Idag har jag i alla fall tagit mig själv i kragen och tog en promenad till underbara Elle för frukost och några timmar med skitsnack innan det var dags att åka till Davids skola för ännu ett utvecklingssamtal.
På vägen så ringde jag mamma för att disskutera fredagen samt att jag ringde pojkarnas pappa för att kolla när de kan hämta Theodor på fredag. Sen ringde jag även Game i Mitt i City för att kolla om de fått in någor x-box ännu då de var slut till sonens födelsedag....ringde mest för att fråga innan jag skulle be dem skriva upp mig på en väntelista...men gissa....de hade ett inne och självklart ett Elite som min lille pojk helst vill ha så det var bara för mig att boka den och tänkte att imorgon när han är i skolan får jag åka ner och hämta den. Och samtidigt passa på att handla på systemet inför helgen!
.
Tänkte inte mer på det utan drog till stan för att byta buss....och vem ser jag stå där på torget om inte David?? Så ringde hans mobil för att kolla och då hade de slutat efter lunch så han var på väg hem till sin pappa, bara bussen ville komma. Och jag säger:
"Bara för dig att följa med mig tillbaka till skolan eftersom det är utvecklingssamtal!"
Då visste inte han om det eftersom hans kära pappa hade glömt att berätta det för honom. Så hade inte jag sett David där på torget så hade jag kommit till samtalet utan honom, vilket hade varit väldigt pinsamt och tråkigt då han ska vara med! *suck för karlar*
.
Sen var det meningen att Andreas skulle hämta mig när mötet var klart så vi kunde åka direkt och hämta Emilia hos mamma då hon var snäll och tog henne inatt så Andreas kunde sova på dagen! (Då han jobbat natt och Emilia är ledig från dagis idag!)
*TACK SNÄLLA MAMMA!!!*

Men vad tror ni händer?
INGEN Andreas är där när jag kommer ut så väntar ca 15min och sen tar jag bussen hem! Irriterad, trött och illamående då jag inte hunnit äta lunch ännu och klockan var nu nästan 15.30.
Och det man ser när man kommer hem är att han fortfarande sitter i soffan iförd morgonrocken och spelar tv-spel! Han glömde att han skulle hämta mig! Gissa om jag känner mig oviktigt just nu och gissa om jag är lite arg på honom också! Jag blir så ledsen och besviken när min familj inte lyssnar OCH hör vad jag säger! *snyft*

Och ska jag vara helt ärlig så tror jag inte att han glömde bort att hämta mig. Utan snarare att det är som med allt annat jag säger....han lyssnar men inte till 100% då han inte kommer ihåg vad jag sa! *suck*
Så jag struntade i honom och pratade med Theodor istället om att de fått in ett x-box nu och att jag hade bokat det åt honom och skulle hämta det imorgon. Han ville ju självklart ha det idag så det slutade med att han hämtade de pengarna han hade och vi åkte förbi Game på vägen till mamma för att hämta lill tjejen och köpte den där "krysslådan". Så nu är han super nöjd och "lyckligaste ungen i hela världen" som han själv beskriver det!
Han fick även 2 spel då det ena följde med för bara 50kr extra och det andra var så pass billigt!
Resten av...kvällen kan man väl säga, har bestått av att äta, göra lillan iordning och natta henne samt koppla in x-boxet åt Theodor och uppdatera bloggen.
Men det räcker tydligen inte!!
Nu har Emilias lilla tv gått sönder med! Eller ja...egentligen är det Juliette's, men hon och Theodor fick en 32" platt-tv av oss emot att David får låna hans och Emilia fick ta hennes. Men nu fungerar den inte och det är så jävla typiskt!
Varför kan det inte bara gå bra ibland??
Måste det vara skit med det mesta under en hel dag?
Jag menar, detta kunde väl ha hänt en annan dag när man inte redan är irriterad av att ex:et glömmer berätta om samtal och den nuvarande glömmer att hämta en! *suck*
Jag blir så ledsen och besviken! Men det är väl bara att bita ihop och svälja och stå ut så gått man kan....i alla fall tills man kommer på ett bra sätt att lösa det på! =P
.
Nu sover lilltjejen och maken spelar tv-spel och det gör även barnen nere på sitt rum. Själv sitter jag här och väntar på att klockan ska bli 21 så jag kan koppla bort dagens skit och kolla på mina underbara tv-program. Idag är det ju faktiskt tisdag och dags för nya avsnitt av D.H och C.T!!! MISSA inte!!! =D
.
Nä ni...nu skiter jag i det här och ska ta och tömma tvättmaskinen för att sen bara ta en cigg och drömma mig bort en stund!
Jag hoppas er dag varit bättre än min och jag hoppas er kväll blir lika underbar som min!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Barncitat!


"Jag vill ha ett sudd och sätta upp den med!"
(sudd=kludd) *hahahaha*
Det är min lilla Emilia i ett nötskal!
.
"Jag har bara två händer vet du väl!?"
(Undrar om jag använder den kommentaren mycket när de tjatar och man är upptagen?) *asg*
Hon är så rolig och en riktigt liten härmapa vår lilla groda!
.
"Jag VÄRSTA dök under vattnet!"
(I ett badkar)  *hahahaha*
Det var Juliettes kommentar när hon hade badat med Lollo!
.
"-Jag får inte ut den! (säger Emilia)"
"-Nä, det går ju inte! (säger vi)"
"-Men hur fick nån in den då? (undrar Emilia)"
Och vi bara skrattar!
Hon fick låna sin pappas vattenflaska som hade is och vatten i sig sen han var på jobbet. Och hon ville få ut isen ur flaskan och förstod inte att vi hade hällt vatten i den och sen frysit den så det nu inte går att få ut den! Inte lätt att vara liten ibland! Men jag kan lova att vi bara ÄLSKAR ungarnas kommentarer! =D

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bortglömd...


...men INTE mindre värd!! :(
Råkade glömma en av presenterna som Theodor fick i lördags och den var från hans mormor.
En granat väckarklocka som är inköpt på Teknikmagasinet. Skit cool pryl som man ska dunka, slå eller kasta i golvet för att stänga av larmet. Bra för alla morgontrötta med dåligt humör när klockan ringer! :P
Theodor älskar den och var lite besviken här första morgonen...den ringer ju inte sa han! Vi kollade den och imorse hände samma sak så jag testade den....och visst ringer den! Bara det att han inte vaknar av den! *hahahaha* och sen ringer den bara 30sekunder innan den stänger av sig själv och då är tyst tills nästa morgon!
Han sa att det inte gör något för den är så himla cool....och han vänjer sig. Tänkte säga att han kan prova att ha den bredvid sig i sängen inatt för att se om han vaknar av den då imorgon bitti. Ska bli kul att testa!
Och jag kan ju berätta att detta var en av favoritpresenterna!! =)
"Tack mormor" säger Theodor!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagen nästan slut!


Snart är den här dagen slut! Det har varit roligt samtidigt som det har varit mycket att göra och man känner hur trött kroppen faktiskt är just nu!
<div>Men dagen har gått i ilfart nästan, känns det som i alla fall, och allting har gått jätte bra!</div>
<div>Förmiddagen gick åt till att förbereda maten, bädda sängar och dammsuga samt dekorera lägenheten, baka kladdkaka (då Theodor inte är så förtjust i tårta) och fixa obo'y grädde och sen dekorera detta som en tårta!</div>
<div>Sen var det dags att göra ig själv iordning medans älsklingen var snäll och åkte till apoteket på Bergvik för att köpa en massa hostmedicin då i alla fall 4 av 6 familjemedlemmar hostar rätt mycket! Och tack vare att han var gullig och tog med lill tjejen så hade jag lite tid över för att få mig själv klar med hårtvätt samt smink och kläder!</div>
<div>Sen kom frugan med ett paket för att gratulera så vi satt och pratade en stund innan de var tvugna att gå och jag var tvungen att fortsätta med maten och börja duka och ställa iordning allting!</div>
<div>Sen kom resten av gänget, som bestod av mamma, hans pappa och tjej samt hans faster. Och han fick skitsnygga presenter av dem! Han fick en skitläcker bmx-hjälm, ett halsband som man knäpper med handklovar framtill och en förpackning med fotbolls bilder!</div>
<div>Tyvärr har jag bara bild på den ena men det var den som var snyggast!</div>
<div style="text-align: center;"><img src="https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1742512/images/2010/foto0128_113578223.jpg" alt="" /></div>
<div style="text-align: left;">Så eftermiddagen bestod av att servera alla mat och fika. Maten som jag gjorde tilextremt god, den godaste hon någonsin ätit! =Dl i dag var strimlad kyckling med pasta, creme fraische och sallad. Och så kladdkaka med obo'y grädde och blå pyntggel. Och så hade Theodor valt delicatobollar istället för kakor eller bullar!</div>
<div style="text-align: left;">Gott var det och jag fick många snälla ord om maten och detta gjorde mig verkligen glad! Alltid mycket roligare att laga mat när det uppskattas ordentligt. Detsamma gällde kladdkakan. Hans faster sa att den var</div>
Snart är den här dagen slut! Det har varit roligt samtidigt som det har varit mycket att göra och man känner hur trött kroppen faktiskt är just nu!
Men dagen har gått i ilfart nästan, känns det som i alla fall, och allting har gått jätte bra!
Förmiddagen gick åt till att förbereda maten, bädda sängar, fixa med disk, byta ut ljusen i alla ljuslyktor och ljusstakar och dammsuga samt dekorera lägenheten, baka kladdkaka (då Theodor inte är så förtjust i tårta) och fixa obo'y grädde och sen dekorera detta som en tårta!
Sen var det dags att göra mig själv iordning medans älsklingen var snäll och åkte till apoteket på Bergvik för att köpa en massa hostmedicin då, i alla fall, 4 av 6 familjemedlemmar hostar rätt mycket! Och tack vare att han var gullig och tog med lill tjejen så hade jag lite tid över för att få mig själv klar med hårtvätt samt smink och kläder! Tack älsklingen min! Jag uppskattade det jätte mycket! =D
.
Sen kom frugan med ett paket, (en jätte fin låda hon scrappat och självklart hade hon fyllt den med godis) för att gratulera så vi satt och pratade en stund medans Theodor kollade presenten och sen gick till Univeristetet för att möta sin flickvän Ida som skulle komma och vara med under dagen, Sen var de tvungna att gå och jag var tvungen att fortsätta med maten och börja duka och ställa iordning allting!
Sen kom resten av gänget, som bestod av min mamma, pojkarnas pappa och tjej samt pojkarnas faster. Och han fick skitsnygga presenter av dem! Han fick en skitläcker bmx-hjälm, ett halsband som man knäpper med handklovar framtill och en förpackning med fotbolls bilder!
Tyvärr har jag bara bild på den ena men det var den som var snyggast! De andra var jätte fina och coola de med....men hjälmen var skitläcker verkligen!
Så eftermiddagen bestod av att servera alla mat och fika. Maten som jag gjorde  i dag var strimlad kyckling med pasta, creme fraische och sallad. Och så kladdkaka med obo'y grädde och blå pyntggel. Och så hade Theodor valt delicatobollar istället för kakor eller bullar!
Gott var det och jag fick många snälla ord om maten och detta gjorde mig verkligen glad! Alltid mycket roligare att laga mat när det uppskattas ordentligt. Detsamma gällde kladdkakan. Hans faster sa att den var extremt god, den godaste hon någonsin ätit! =D
Så gissa om man känner sig uppskattad, duktig och glad nu!! =D
.
Enda tråkiga var att Ida är allergisk emot ägg och kunde inte äta varken kladdkakan eller delicatobollen! Kändes lite dumt men som tur var så hade jag massa isglass i frysen så hon fick det istället! Visst jag kanske inte behöver känna mig dum eftersom jag inte visste om det, men samtidigt borde jag ha tänkt på att kolla upp om det fanns allergi! Jag gör ju det till kalasen, men glömde det nu! =(
.
Sen när alla hade åkt så var det bara att ta tag i disken igen, gå ut med sopor samt torka av alla bord och bänkar. Så nu går diskmaskinen för 3:e gången idag....undrar om den är glad just nu på oss? =P
Och nu är allt klart! Gästerna har åkt hem, Juliette hjälper Lollo med packning (hon ska sova här) och de andra kollar på tv.
När alla är klara och lillan har lagt sig blir det att se en film med barnen och idag blir det Toy Story 3! Den verkade jätte bra på bio reklamen så det ska bli kul!!
.
Ja det var den här dagen! Nu ska jag göra lillan klar för natten och stänga av diskmaskinen. Sen blir det att invänta Juliette och Lollo så vi kan se filmen snart! De tjejerna brukar vara lite långsamma så med lite tur (för mig) så hinner jag säkert tömma diskmaskinen igen och byta om till myskläder! För då har jag varit FLITIG idag och VERKLIGEN gjort mig förtjänt av att bara slappa och ta det lugnt i vår mjuka sköna soffa, framför tv:n!!!! =D
Hoppas ni haft en lika bra och trevlig dag som oss!
Och så vill jag skicka ett extra tack till er som kom och gratulerade min älskade son idag! han uppskattade alltihopa och var jätte glad för presenterna! *kramar om*

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Theodor's stund!


Morgonen är avklarad och vi har överlevt den allihopa.
Som ni redan vet är det Theodors födelsedag och SJÄLVKLART ska födelsedagsbarnet ha frukost på sängen! =D
Frukosten bestod av en skål med fil, all bran och banan. Det blev även en smörgås med leverpastej och gurka och så en mugg varm obo'y. Till den speciella dagen måste det ju vara något gott och onyttigt med så det blev en kellog's bar med choklad och en delicatoboll! =D *mums tyckte han*
Själva frukostbrickan. Var lite kul att stoppa 9 tårtljus i smörgåsen
och delicatobollen!! *hihihi*
2 av paketen, en låg på brickan och en är inte här ännu!
Nyvaken? Näää...men duktig på att spela! =P
Och så blåsa ut ljusen....tyvärr klarade han inte alla då de var fördelade
på två olika saker....men han försökte i alla fall! =D
Ett presentkort på game! =D
Ett par svarta och gröna skullcandy hörlurar!
Nu ska det spelas musik!!!
En neon-plasma lampa som har formen av en lava lampa!
Han ser faktiskt lite glad ut! :D
.
Så presenterna bestod alltså av ett presentkort på game, en neon-plasma lampa samt ett par skullcandy hörlurar. Sen skulle vi ha fixat så det var klart för att åka och köpa en x-box 360 till honom men tyvärr såldes den sista på game igår...*otur*
Men så fort de får in en igen så kommer vi lägga det han saknar så han får sin efterlängtade x-box!
Gissa om ungen blev glad när vi berättade det! Han hoppade och kramades superhårt. Och så ett leende som satt långt upp i hårfästet på honom!
Jaja....detta var presenterna från oss. Mer kommer på eftermiddagen då resten av släkten kommer (ja de som kan)!!
Grattis än en gång gubben!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Grattis!!!


Idag fyller Theodor 9år! *HURRA; HURRA; HURRA*
Grattis min älskade son på din stora födelsedag!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Orkade bara inte....


...skriva mer i bloggen igår kväll!
Efter ett kalas som varade i 5 timmar så var man rätt trött. Men barnen skötte sig fint och det var "lagom" livat för det mesta. Theodor sken som en sol av presenterna från sina kompisar, då han fick pengar och presentkort på Game! Precis vad han önskade sig! =)

Emilia bråkade lite mer, men slutade efter någon timme.
Så kalaset i sig flöt på riktigt bra och Theodor var jätte nöjd! Jag tror det var ett par år sen han var så nöjd för han sa till och med TACK!! =D
Och det värmde i mitt hjärta jätte mycket!
Men när alla barn hade gått hem så kände jag att jag var väldigt trött då man hade varit vaken sen kl 5. Emilia sov redan så vi skickade ner Theodor och Juliette på rummet för att antingen sova, leka eller se på film.
Så blev det soffläge och 8mile filmen för mig och älsklingen och så självklart David och hans kompis Samuel (som sov över).
Den filmen har man sett rätt många gånger. Men den är så himla bra så jag skulle kunna se den riktigt många gånger till! =D
Filmen var slut vid 23.30 och då gjorde jag mig iordning och gick och la mig för att sova fram tills jag insåg att "Döden klär henne" gick på kanal 8 och DET är en film jag fullkomligt älskar!! Så då ville jag ju se på den!! =)
Efter någon timme började jag hosta fruktansvärt mycket så jag flyttade ut i "divandelen" på soffan i mer "sittläge" och fortsatte kolla. När den slutade (vid 01.45 tiden) tvärslocknade jag och vaknade nu vid 5.30 av hosta. =(
Känner mig rätt pigg trots lite sömn i natt och trots att jag var vaken i nästan 21 timmar igår! *urk*
Nu ska jag snart fixa och dola för dagen....vill inte skriva om det nu eftersom det kommer bilder också så jag tar och uppdaterar bloggen igen sen efter frukost!
För detta inlägget ville jag verkligen lägga upp igår....men men...det blir inte alltid som man vill eller som man tänkt sig. Ibland får man helt enkelt ta det som det kommer!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bättre nu!


Var ner till välsviken förut så de skulle faxa in uppgifter till banken så jag kunde få tillbaka mina pengar. Självklart krånglade deras fax så efter mer än en timmes väntetid, men sen så var det fixat och mina pengar är tillbaka! *skönt*
Så nu är jag glad, jätte glad! Så himla skönt att allting löste sig någorlunda smidigt!
Emilia var jätteduktig trots att det blev väldigt lång tråkigt för min lilla tjej. Så som belöning fick hon köpa lite godis....så hon valde två tablettaskar! *mammas duktiga tjej*
Nyss låg jag och försökte vila lite på soffan! *ljuvligt*
Men tyvärr höll det inte i sig speciellt länge för David kom hem från skolan med en kompis och de har nu tagit över vardagsrummet för att spela x-box. Så ingen mer vila där med massa "pang, pang" från krigs spelen de spelar. :S
Men jag överlever nog det med även om det hade varit jätte skönt att vila (tills Juliette kommer från skolan i alla fall) med tanke på hur lite sömn det blivit den här veckan och med tanke på hur trött jag är just nu. Och så blir det en lång eftermiddag och kväll med kalas och barnstoj!
Men det gör inget! Barnen är nöjda så då får det vara! :D
.
Så eftersom det inte blev någon vila kan jag lika gärna göra lite nytta och små städa lite här hemma. Sen skulle David och hans kompis till affären senare så då kan jag passa på att skicka med dem brevet till komvux och skicka. För idag kom mitt slutbetyg från grundskolan så nu har jag alla papper som ska skickas in! :)
Så nu blir det att hålla en tumme för att det finns platser kvar så jag kan börja snart. Och då blir det att läsa svenska och matte. Ska bli så himla roligt att få något att göra igen...något som inte har med barnen familjen eller hushållet att göra! Utan det är mitt och BARA mitt! :D
Men ni får ha en bra dag och så får vi se om jag hinner skriva mer ikväll efter kalaset....beror nog lite på hur trött jag är när barnen gått hem!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Miss!


Varken orkade eller hann skriva något i bloggen igår då förmiddagen gick åt till att leta kurser för utbildning, ringa en hel del samtal samt möte med en rektor här på skolan inför möjligheten att få praktik.
Sen var det dags att hämta barn och så kom frugan på besök och sen bara försvann dagen med veckohandling, träning för David samt nattning av barn...och så var kvällen här! =)
.
Tyvärr gick inte handlingen något bra alls. Delvis bråkade Emilia nästan hela tiden och Theodor surade...och sen i kassan så ville inte köpet medges på mitt kort vilket var fruktansvärt frustrerande och pinsamt!!
Frustrerande eftersom jag visste att det fanns tillräckligt med pengar för att täcka detta och nästan en gång till och pinsamt för att det finns inget värre än att stå i en kassa och så fungerar inte betalningen! Man kan ju bara gissa vad folk i kön tänkte i den stunden! :(
Men det löste sig men man satt fundersam hela vägen hem och funderade på varför det inte ville fungera....så lika bra att kolla banken hemma...och det gjorde jag. SKIT förbannad blev jag eftersom istället för att köpet blev avbrutet ordentligt så fungerade det någon av de 3 gångerna som betalgrejen sa att det inte medges....så vad hände...jo det drog dubbelt!!! Så hur kul är det då? Nu sitter man här och det saknas över 2300kr på kontot och har man otur får man vänta ett par veckor innan pengarna kommer tillbaka!
Jag är så himla arg, ledsen, frustrerad och rent ut sagt SKIT FÖRBANNAD!!!
Känns inget kul alls och speciellt inte då min son fyller imorgon och ikväll går det en del pengar på hans kalas och sen ska vi ut nästa helg! *snyft*
Visst...vi har andra pengar undan sparat så det är ingen panik. Vi får mer pengar på måndag och onsdag men ändå. Jag hatar att det kan bli så här och om köpet INTE medges...hur i HELVETE kan de då dra pengarna från mitt konto??? *sjukt*
Jaja....nu har de öppnat på telefonhjälpen på banken så ska ta och ringa dit och kolla läget och se vad man kan göra...pengarna ska tillbaka! Ju snabbare desto bättre!
.
Igår kväll tog jag det lugnt och såg på Vampire Diaries och skulle sen se på Criminal Minds...men somnade och missade slutet som vanligt....*frustrerande.*
Men men...antar att det blir så när man varit uppe från 3 eller 5 varje morgon hela veckan. Och inget längre fick jag sova imorse heller då alla tre yngsta vaknade vid 5 och två av dem tjafsade och den lilla vägrade vara tyst och försöka sova. Men men....det är bara att stå ut...så här ser det ju ut ibland i en småbarns familj så man vänjer sig tids nog. Men tyvärr kommer vi alla vara lätt trötta ikväll. Hoppas det går bra ändå med tanke på Theodors kalas!
.
Nä...nu ska jag ringa banken för att sen ringa Ica och klaga...men kommer tillbaka och skriver mer senare!
Ha en bra dag i kylan!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Är så stolt, stoLT, STOLT!!!


David skulle ha omprov i skolan idag i NO för att han inte klarade det provet förra veckan. Och jag har gått hela dagen och tänkt på honom och undrat hur det går. Han har pluggat stenhårt de sista dagarna och jag tyckte han kunde tillräckligt för att bli godkänd, märktes när vi förhörde honom, men nervös är man ju oavsett vad!
Och nu ringde han från en kompis som bor precis vid skolan och berättade att han klarade provet! 5poäng av 6 möjliga!
Och inte nog med detta så klarade han läxförhöret på de franska glosorna också och där hade han ALLA rätt! 11/11 möjliga!
Ett STORT diplom till min son! Du har varit så himla flitig och duktig! Jag älskar dig jätte mycket! Och kom ihåg....tänk positivt så går det lättare! *puss och kram*
Och så berättade han att han hade gjort om ett engelska prov också som han hade lite för många fel på och klarade det. Men det har jag inte hört något om så väntar på bekräftelse från hans lärare i det ämnet!
Jag är sååå himla stolt över honom! Och jag är såååå himla glad för hans skull!!
Och sen känns det såå himla skönt att allt slit med att läsa med honom har givit belöning! *underbart*
Så nu är jag på jätte bra humör!!!
Och David var så ivrig och ville stanna hos kompisen och SJÄLVKLART får han det nu när han är klar med proven och faktiskt inte har några nya läxor...ännu! :P
.
Skriver mer sen!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Aaaaarrrrrgggghhh =(


FY fasiken för dessa mornar! Barnen har verkligen bråkat, gapat, skrikit och retats med varandra hela J*VLA morgonen! *SUCK*
Jag älskar mina barn men ibland vill jag bara sätta mig ner och skrika rakt ut så högt och så länge som jag bara orkar!!
Så jag får väl vara tacksam för min underbara mysiga kväll igår framför tv:n, men Emilia har sovit dåligt inatt och vaknade straxt efter 5 med lite magvärk. Nu verkar det ha gått över men vet ändå inte om jag ska hålla henne hemma eller låta henne gå till dagis! Hon har ingen feber men är lite snorig och hostig. Men vem är inte det så här på höstkanten?
Jaja...vi får se hur det blir idag. Jag skulle verkligen behöva åka till stan. Delvis för att inhandla Theodors presenter eftersom han fyller på lördag och sen skulle jag vara på arbetsförmedlingen mellan kl 13-15 för att träffa folk från komvux och få hjälp med studie frågor.
Visst! Inga problem att ta med Emilia till stan...men om hon har ont i magen fortfarande eller OM det skulle komma tillbaka så är det inget roligt att gå på stan med henne utan vagn. För bära henne hela tiden klarar jag inte...i vanliga fall går hon jätte bra och brukar vägra att sitta i vagn så därför sålde vi den i somras!
Men man kanske kan låna en vagn om det skulle vara så....men då gäller det att få tag på detta innan kl blir för mycket och alla drar hemifrån till sina olika dags aktiviteter. Och då måste jag ju bestämma mig snart! :S
.
Nä...nu ska jag skicka iväg Juliette till skolan och sen kommer det i alla fall vara liiite lugnare här hemma eftersom det bara är lillan kvar då! *skööööönt*
Önskar er alla en bra dag!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snart "MIN" tid :D


Nu är kvällen här och David sitter och traglar med sina läxor inför morgondagens prov och förhör. Det går segt och han gnäller men banne den som ger sig.
Men visst jag känner att jag är väldigt trött i huvudet nu efter att ha läst läxor med honom ca 2 timmar under morgonen samt ca 2 timmar nu på kvällen. Och där emellan läste jag läxor med Theodor och har även suttit och gjort planer för en speciell vän, Theodors födelsedag samt planerat inför tjej kvällen vi ska ha på gården den 30:e oktober. Så nu är mitt huvud trött och lite slut!! Och det får mig verkligen att fundera över hur i h*lv*t* jag ska klara av att studera själv om det går som jag vill!?? Det blir MYCKET läxläsning för min del! *suck*
Men vad är det man säger..."Allt går bara man vill!"
Jag bara hoppas innerligt att det faktiskt stämmer! :S
.
Just ja...här kommer en bild på kakan som jag och Emilia bakade idag! Den var jätte god och jag fick många snälla komplimanger för den! Detta gör mig glad! :D
Nu är det i alla fall snart dags för David att lägga sig och själv ska jag ha min egna tid ikväll med underbara Desperate Housewife's och Cougar Town! *yeeees*
Men innan det börjar ska jag göra iordning lite kvällsmat till mig då jag börjar känna mig väldigt hungrig. Magen bara kurrar och dummar sig så det är väl lika bra att äta så man kan sova lite bättre i alla fall. För det finns inte mycket som är jobbigare än att försöka somna och sova bra på en tom mage som bara kurrar och till slut gör ont! Så äta är bra!!
.
Men det här var i alla fall resten av min dag i korta drag. Nu blir det en slutspurt och hjälpa David med hans franska glosor och sen ta kvällen för min del!
Ha en bra kväll och njut av de underbara programmen på kanal 5 riktigt ordentligt nu! *ler*

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snart besök! =)


Tänkte passa på att uppdatera lite snabbt innan Hanna och lia kommer. Emilia sitter och äter och nu är det bara ca 30min kvar tills de kommer!
Det ska bli kul för att leka och jag och Hanna har en del att prata om och planera! Det ska bli kul!
Och så kommer AnnaKarin och lämnar lilla Cassandra då jag erbjöd mig att vara barnvakt i ca 3 timmar så hon kan åka till skolan på en viktig lektion! Lillsnosan är snorig och hostig så kan inte vara på dagis! *stackaren*
Så hon får vara här och leka med min snoriga dotter istället!! =D
.
Idag bjuds det på choklad sockerkaka med vit choklad i som jag och Emilia precis bakat! *slurp, slurp*
Den står nu i ugnen och doftar helt underbart! Vi kan knappt bärga oss tills vi får smaka på den! =)
Vispa är roligt tycker min älskling!
Inte glömma bakpulvret för då blir det en vääldigt platt kaka! :P
Röra om noga måste man!
Så...klar och väntar på att ugnen ska bli varm!
Äntligen i "värmen".....klar snart??
.
Nä...det är väl lika bra jag ger mig nu så jag är fri och kan ta hand om lilla Cassandra ordentligt när hon kommer...vilket borde vara vilken minut som helst!
Men jag skriver senare igen och jag lovar att då lägga upp en bild på den färdiga kakan, så ni blir lite läskade!! ;)
Ha det gött!!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tråk väder :(


USCH vad deprimerad man blir när man vaknar och ser regn och rusk utanför fönstret! :(
Hösten är ju annars en väldigt fin årstid. Speciellt när solen skiner, det är lite små kallt ute och man ser höstlövens alla fina färger! *underbart*
Imorse gick jag upp vid 6 tiden för att hinna vakna till innan David och resten av högen skulle komma upp för att göra sig iordning för skoldagen!
Sen dess har man sprungit mellan köket (för frukostbestyr) och vardagsrummet (för att läsa NO med David), då David ska göra omprov i det ämnet idag!
Han har lärt in RIKTIGT mycket bara sen igår och jag VET att han kommer klara sitt NO prov idag! En lyckospark fick han bara för att det bör man ge och en tumme kommer jag avvara för honom vid 15.15 tiden idag! Mamma älskar dig vännen och jag har så mycket tro för att du klarar det mesta bara du själv vill!!!
Och vår underbara granne hjälpte mig på traven att vakna till imorse så jag verkligen klarade av att läsa NO med David i nästan 2 timmar! TACK underbara Harald för morgonkaffet du kom in med!! Det var supergott och uppskattades lite extra idag!!! *kram*
Kaffe och en cigg gör VERKLIGEN susen! ;)
Nu har i alla fall alla barnen kommit iväg till skolan och jag väntar på att äggen ska koka klart så jag och lilla grodan kan äta frukost!
Sen blir det att plocka lite här hemma samt sätta igång diskmaskinen och en omgång med tvätt! Sen efter lunchen kommer Hanna och Linne hit på lek/fika och planering! Det ser vi fram emot!!!
Kanske ska ta och försöka hinna baka något gått! Regnet öser ju ner så det blir ju INTE att gå ut något med Emilia på förmiddagen så en liten mamma-dotter stund med att baka skulle nog sitta fint! :D
Så blir nog våran dag! NU blir det frukost så ha en super bra dag trots att regnet öser ner där ute!
CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag igen...


...och en ny vecka!
Och nu sitter man här hemma ensam och bara njuter av tystnaden! Älsklingen jobbar, de stora är i skolan och lilla grodan har jag precis lämnat på dagis!
Fick en liten chock när vi kom in där och såg en vikarie från hennes gamla dagis! Ska bli kul och se hur det går idag då Emilia INTE gillar den här k***ingen! På det gamla dagiset fick vi ha henne hemma i över två månader pga den där vikarien...hon bara grät och vägrade gå till dagis!
Så jag hoppas innerligt att hon inte blir långvarig nu när lillan precis börjat på det här dagiset och verkligen kommit in i alltihopa!
Det vore jätte synd och tråkigt om det skulle bli förstört nu pga en enda j*vla person!
Så idag är mina tankar hos min lilla dotter och jag hoppas att hon får en bra dag och att vikarien låter henne vara ifred!!!
Så jag är väldigt tacksam över att mamma ska med och hämta henne idag, för att presentera sig, eftersom hon ska hämta lillan på onsdag då jag sitter upptagen på ams mellan kl 13-15. TACK mamma för att jag slipper gå dit själv idag!!!
.
Idag blir det en rätt lugn dag då jag ska vara inne och slappa tills det är dags att hämta min lilla älskling!
Sen kommer barnen hem och då blir det läxläsning samt någon inne aktivitet då det inte är något roligt väder alls ute idag.
Sen när David kommer hem blir det att fixa med skolarbeten samt kollegieblock mm, då han ligger efter lite i skolan! Eller ja, efter och efter, han har misslyckats på några läxförhör som han måste träna mer på så han kan göra om dem! :)
Det kommer gå  jätte bra!!!
.
Resten av dagen har jag inga direkta planer då jag inte vet vad mycket tid som finns kvar efter alla läxor och det...men det kanske blir att spela något spel med barnen eller kanske rita eller göra pärlplattor. Allt hänger på vad de själva vill och orkar med!
Men nu ska jag ta och sätta igång en tvättmaskin för att sen sätta mig i soffan och bara vara!
Önskar er en super bra dag trots det blåsiga, mulna och små regniga vädret!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helgen snart slut igen!


Ja då var söndagen här (och nästan slut)!
Dagen har gått rätt fort och antagligen beror det på att man har sysselsatt sig rätt bra! :)
Vi började med frukost, lite tvättning och städning. Sen lekte Emilia snällt på sitt rum så jag passade på att ta det lugnt en stund och klura på lite sudoku och älsklingen spelade x-box.
Sen var det bara att fixa lunch...och det fick bli det vi skulle ätit igår som ej blev av för att dagen bara försvann och helt plötsligt var kl efter 20. :S
Sen efter maten var det bara att fixa med disken och få Emilia klar för att åka!
.
Emilia har ju varit på bio med Andreas idag och de såg: "Hur gick det sen? Och vem ska trösta Knyttet?"
Hon skötte sig fint och tyckte det var kul med bio men tyvärr tyckte hon inte att filmen var direkt rolig och Andreas tyckte den var s**t! :(
Men hon satt tyst och tittade och åt sina popcorn! Och efteråt gick de till McDonalds och åt en glass!
Skönt för vår lilla groda att få göra något själv med sin pappa!
Ja då var det dags att hämta ut biljetterna! :)
JAAA!! Nu har vi dem.... :) (fast hon ser mer fundersam än glad ut!)
Ingen bio utan popcorn och dricka! För pappa blev det varma snack's (inget ovanligt)! :D
Efter åt blev det glass på McDonalds....
...mmm....mums
Jätte gott med glass och kolasås! *slurp* (Mammas lilla sötnos!)
.
Medans mina älsklingar var på bio skulle jag och Juliette ha mamma-dotter tid och ha lite nagelvård och umgås. Men den senaste tiden sitter hon ihop med Lollo så det blev helt enkelt tjejtid! :P
Så jag klippte, filade, målade, dekorerade och piercade deras naglar...allihopa! :D
De är supernöjda och är så glada över just piercingen! Och jag förstår dem för det är riktigt fint med sådana! :D
Massa saker behövs när man ska göra sig extra fin! Tur det inte var en total makeover med smink och kläder för då hade vi nog fått utrymma vardagsrummet! :D *hahaha*
Vilka sötnosar de är då! :)
Ja...här är tånaglarna klara i alla fall...och de blev lila! Och SJÄLVKLART ska de ha likadant! :P
Juliettes tum-nagel med piercingen. Hon valde ett smycke som ser ut som en ros med en röd pärla...jätte fint!
Och här ser man resten av naglarna med blomdekorationer samt fjärilar, döskallar och kors!
Och så Lollos fina naglar. Hennes piercingsmycke är en palm med en liten pärla på.
.
Och sen självklart har hon likadana dekorationer och färg på lack som Juliette. Och NEJ hon härmades inte eftersom DE sa att de ville ha lika innan jag började! :D Underbara barn!
.
Tyvärr hann jag då inte ta itu med mina egna naglar som jag hade hoppats på. Men det gör inget! Barnen är så glada och nöjda så jag bjussar på den! Mina naglar finns förhoppningsvis kvar så jag kan fixa med dem en annan dag när tillfälle ges och man kanske är själv hemma eller åtminstonde att älsklingen är borta med Emilia som ska vara med och plocka med allting! :P Så typiskt små barn! ;)
.
Ja ni...så det här var våran dag!
Och nu kommer snart pojkarna hem igen! *längtar*
Och då blir det dags att kolla läxorna samt göra iordning Davids böcker som han ska använda i skolan och sen blir det väl att få alla barnen klara för natten och morgondagens skola och dagis.
Och jag antar att det blir en tidig kväll då älsklingen ska upp kl 4 imorgon för att åka till jobbet.
.
Ha en super trevlig söndagskväll allihopa!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är...


...vi hemma igen!
Det har varit 4 väldigt roliga timmar i badhuset med flickorna! (Men väldigt varma för mig :S )
Emilia badade mycket i lilla poolen med älsklingen medans Juliette badade i den stora med sin bästis Lollo! :)
De hade jätte kul och en annan sprang mellan poolerna för att ta lite bilder på barnen!
Tyvärr blev det inte så många som jag hoppades på då jag glömde tömma minneskortet igår...så det blev fullt! :(
Men det gör inte jätte mycket eftersom det garanterat kommer fler gånger! :D
Synd att det inte blev längre men Emilia började bli trött och även älsklingen började känna ett sting av trötthet efter allt bus i poolen med vår lilla groda!
Juliette ville stanna mycket längre och det kan jag förstå med tanke på att det var länge sen vi åkte dit med dem...så vi får helt enkelt göra det oftare! :D
.
Nu ska jag snart börja förbereda maten så man slipper stå med allting senare. Idag serveras det kyckling med couscous och örtsås! *slurp*
Sen får vi se vad resten av dagen har att erbjuda oss! Vi har faktiskt inga mer planer så antingen får vi hitta på något eller så blir det slapp.
Ja om man bortser från att jag ska tvätta...men det gör jag ju nästan varje dag så det är ju ingen nyhet direkt! :P
.
Önskar er en underbar eftermiddag och kväll! Och har ni inget för er så gå ut och bara va och njut av det underbara höstvädret!

CIAO!!!

 



 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Magvärk :(


Tröttsamt detta börjar bli! Nu har jag haft ont i magen praktiskt taget varje dag den här veckan. Känns lite frustrerande.
I morse hade jag ont när jag vaknade och misstänkte att det berodde på att jag inte åt någon kvällsmat igår. Den gick över efter någon halvtimme men efter frukosten fick jag ont igen! :(
Så nu sitter man här och försöker slappna av så den släpper snart så man kommer iväg enligt tidsplanen för dagens aktivitet med flickorna!
Förhoppningsvis går den över snabbt....annars får jag väl proppa i mig fler magtabletter!
.
Har egentligen inget roligt att skriva just nu....och så känner jag mig stressad så borde egentligen göra klart det sista men tänkte hoppa in och gnälla över min jobbiga mage och säga God Morgon till er samt önska er en riktigt bra dag i det underbart soliga höstvädret!
Och jag uppdaterar mer senare!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är jag TRÖTT!


Jag är så trött så det bränner i ögonen på mig och jag lovar att jag lätt skulle kunna lägga mig och somna på en gång.
Men får inte lägga mig riktigt ännu. Juliette är fortfarande vaken och vill måla en stund så min sömn får vänta en stund till! :)
.
Idag var vi rätt slöa på morgonen så jag, maken och Emilia fick inte i oss frukost förräns närmare 10 tiden. :S Och självklart så spiller lill tjejen massa obo'y pulver på bordet när hon ska hälla i glaset!
Men inte går det att torka bort det med trasa...det är ju alldeles för gott för det så i vår familj slickar vi upp det från bordet enligt Emilia!!!
Lite små snuskigt men men...man är bara barn en gång och ibland SKA det kladdas!! :D
Gott med Obo'y pulver tycker Emilia....
...och det syns på "tungan" som hänger ner över hakan! ;)
.
Resten av förmiddagen var också rätt lugn. Spenderade den mesta tiden med Emilia och vi målade och gjorde massa "Bamse". (Ni som läst mitt tidigare inlägg idag vet vad det betyder) :D
Resten av tiden gick åt till lite städande och sitta lite vid datorn samt fixa med lunch, disk och sopor!
Idag gjorde jag pasta med ost/skink och bacon sås! *jätte gott*
Efter maten var det mest tid över för en snabb chatt stund med gulliga Hanna på facebook för att sen göra mig iordning och åka till Davids skola för ett möte!
Mötet gick bra och det kändes bra...nu hoppas jag bara att vi får för-tonåringen att inse allt med! :) Men det kommer bara man har tålamod och låter han ta "babysteg"!!
.
Direkt när jag kom hem så var det bara att säga hej till familjen, ta på mig andra skor och en extra tröja samt klä Emilia för lite utelek. Jag hade nämligen gjort upp med AnnaKarin att vi skulle träffas för lite "vuxen-prat" ute med de små när jag kom hem.
Så Emilia och jag var ute i ca en timme med dem, men sen var hon väldigt trött och lite småfrusen och sur så vi gick in. Vilket ändå var planerat eftersom vi inte kom ut förräns kl var typ 17. :S
(Detta beror då på att det tog mig 3 timmar för ett möte...så eftermiddagen bara försvann! :S)
.
Här kommer några sköna bilder från idag!
Emilia ville jag skulle fota när hon åker...men jag var snabbare än hon...
Men HÄR går det undan! :D
Och så lilla söta Cassandra i gungan! *sötnos*
Gött att ligga ner i en gunga när mamma ger fart! :D *soft*
Nu vill Emilia ge lite fart...Cassandra är ju liten och klarar inte det själv...*gullungar*
(Hmm...liten verkade nästan bli lite pömsig av att ligga där...)
Stor kikare och litet barn: "Mamma! Jag ser ju bara din mobil när du står där!!"
(Hmm...jag ville ju bara ta en bild! :S ) *hihihi*
Rutschkana är ALLTID kul...oavsett väder och ålder! :D
Det var en kall men rolig timme! :)
.
Sen när vi kom in värmde vi upp oss lite och fixade fram lite nacho chips med dipp samt lite ostbollar och pärondryck!
För det hade vi och flickorna valt inför kvällens myskväll som bestod av sällskapsspel! :D
Emilia valde spel först som är så liten...så vi började med 3 partier med "Fånga Ballongerna" (Emilia vann 2 gånger och jag en), för att sen spela ett parti "Fia med knuff". Men Emilia var nog lite för trött för hon orkade inte spela klart utan ville gå och göra sig iordning för natten och lägga sig och se film istället! Så självklart fick hon göra det! (Det är ju inte så ofta de BER om att få gå och lägga sig! :P  )
Under tiden tog jag och Juliette fram "Labyrinth". Det är ett spel som hon gillar väldigt mycket och har velat spela ett par dagar nu!
Kul var det! Andreas vann, Juliette kom tvåa och jag sist! *hihihi*
.
Ja ni..så har vår dag sett ut...och nu är jag trött och har inget mer att skriva!
Så jag ska sluta nu och måla klart med Juliette för att sen sova!
ha en underbar fredagskväll alla ni därute!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Emilia citat! :D


Jösses vad roliga barn kan vara ibland! :D
Emilia pratar och använder så mycket ord hon bara kan! För det mesta hamnar de bra där de kommer in men ibland låter det allt bra konstigt! :P
Nu kommer jag inte ihåg alla men här kommer dagens 3 bästa! :)
1. Vid frukosten idag så åt jag hackkorv som pålägg...supergott och Emilia kollar konstigt och säger att hon inte tycker om! Men jag tycker i alla fall att hon ska smaka...och det gör hon och utbrister:
"Det smakar pastej!"
Hihi...vad bra tycker jag för då tycker hon ju om det och svaret blev:
"Ja det e klart!"
.
2. När hon satt och målade så försöker hon även skriva och favoritbokstaven är E....undrar om det kan bero på att hennes namn börjar på den? ;) Men i hennes värld heter inte den bokstaven E utan:
"Jag har gjort en Bamse!"
hihihi...så himla kul...men har ingen aning om var hon fått det ifrån!?
.
3. Vid halv 12 kommer hon och säger att hon är hungrig och vill ha något att äta. Så då säger jag: Ja men då börjar jag laga mat nu så kan vi äta om en liten stund!
Emilia springer in till sin pappa i vardagsrummet och utbrister:
"Jag sa till mamma att jag var hungrig så jag får mat idag!"
*HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA* Så klockren och såååå himla rolig kommentar! :D
.
Ja ni! Tårarna sprutar när hon eller någon av de andra kommer med sånna här kommentarer!
.
Ha det gött!!! :D
CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Good morning! :)


En ny dag är här...FREDAG! Detta innebär att helgen är här igen och det betyder att man kan vila och ta det lite lugnt! *gillar*
Det behövs för jag är så trött i kroppen och huvudet. Jag tror faktiskt att jag skulle kunna sova bort hela helgen så trött är jag! Men nu går ju inte det då man har barn att ta hand om så jag får fortsätta tänka att: "Sova får man göra när man blir pensionär!" ;)
.
Theodor såg jätte rolig ut nu på morgonen. Man kan verkligen se att han har sovit gott inatt med tanke på vilket morgon rufs han har i håret! :P
Och så får jag komma ihåg att om ungefär 6-7år så kommer han INTE se ut så där för att han har sovit gott! :P *HAHAHAHA*
.
Igår kväll när jag uppdaterade så skrev jag ju att jag och Theodor hade gjort inbjudningskort till hans "kalas". Så tänkte att jag lägger upp 2 bilder på hur de ser ut ifall ni blev lite nyfikna! :P
Extra kul är det ju att dela med sig när man själv är nöjd och speciellt när BARNEN är nöjda! :D
TEXTSIDAN                 FRAMSIDAN
.
Och vad händer idag då?? Ja ni! Jag har ingen aning ännu och har inte direkt några planer.
Ska kanske på möte på Davids skola en sväng i eftermiddag men inget är helt bestämt ännu så vi får se. Men utöver detta har jag verkligen ingenting planerat!
Borde hitta på något roligt med Emilia nu under dagen eftersom hon är ledig från dagis idag.
Så vi får se vad dagen har att erbjuda! Någonting kommer vi säkert på! :D
.
Men nu ska den första gå till skolan så får ta och sluta skriva nu så han kommer iväg ordentligt...sen måste jag ändå få iväg den andra och efter det få mig och Emilia klara för dagen! Gubben får klara av att göra sig iordning själv!! ;)
Men jag hoppas ni får en bra dag i det fina höstvädret så skriver jag mer senare!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagen över...


...och jag överlevde den här dagen med! :P
.
Vad jag har haft för mig vet ni ju redan....tror jag fick med allting i morse när jag skrev. Så tänker inte skriva så mycket om dagen i sig!
Kan ju skriva att vi var på internationella Engelska Skolan i ca 2 timmar och flickorna skötte sig riktigt bra! Emilia var tyst, intresserad och jätte snäll! Älskar mina duktiga flickor! :)
Första lektionen vi var med på var musik! Det var jätte kul och väldigt intressant! Och jag kan lova att om musiklektionerna hade varit i närheten av denna när en annan gick i skolan så hade den varit mycket, mycket roligare än vad man tyckte då!
De får komponera, spela massa olika instrument samt sjunga! Och idag samt en tid framöver så ska de sätta ihop en egen rapp låt och som exempel spelade läraren en låt med Jay Z.....sånt gjorde man INTE när jag gick i skolan!
Andra lektionen var NO...det var intressant men lättsamt i dag då de skulle måla och skriva om celler de läst om, som ett litet test utan boken för att kolla hur mycket de kommer ihåg.
Det roligaste av allt var att maken min fick våran lilla groda att måla dessa celler! *hihihi*
Och hon gjorde det och det såg jätte fint ut!! :D
Sen efter detta var det dags att åka hem då pojkarnas faster skulle kolla på en lägenhet och jag själv kände att det var dags att åka hem till Theodor. Vill ju inte att han ska vara själv alldeles för länge!
.
Theodor hade haft en bra dag och han kände sig som en "tonåring" då han fick ta egen nyckel och gå in med idag! Men det hade blivit lite långtråkigt så istället för att bara göra sin del av städningen på rummet som de skulle göra idag så gjorde han även Juliette's samt morgondagens "sysslor"! Snacka om flitig och duktig kille! Jag tror jag börjar inse att Theodor klarar av att ha mycket frihet och att han faktiskt gör det han ska utan att man egentligen behöver tjata på honom! Jag var så stolt när jag kom hem och han berättade vad han gjort! Älskar min lilla prins!
.
Den lilla tid som var kvar tills det var dags för kvällsmat och lägga Emilia bestod av fika med mamma och pojkarnas faster!
Sen när de åkte och Emilia sov så gjorde Theodor och jag egna inbjudningskort till hans "kalas" som han ska ha nästa helg! Han blev supernöjd så det är tacksamt! Och jag är nog rätt nöjd själv! *ler*
.
Nu har jag precis kollat på säsongs premiären av Vampire Diaries! Jag ÄLSKAR den serien!!! Tror det beror på att den påminner en del om Twilight filmerna och de ÄLSKAR jag något fruktansvärt mycket!
Nu ska jag snart lägga mig för att sova! Jag känner att ryggen värker lite och dagen har varit lång och fullspäckad! Men rolig!!
Men innan jag avslutar ska jag vara snäll och berätta om kvälls planerna...som ni säkert förstår vid det här laget så gick det åt "skogen" och blev inte alls som jag hoppades på! Men jag hoppas att det kommer fler chanser!
Tanken var att jag och AnnaKarin skulle gå på Mamma Mia musikalen ikväll. Men de biljetterna vi ville ha, fanns på tradera, men gick upp för mycket i pris så det blev inget!
Lite besviken är jag eftersom jag velat se den jätte länge! Men samtidigt kunde jag ha varit ute tidigare och planerat bättre. Nu blev det en spontan sak som inte slutade som jag ville så tänker mest att det var nog inte meningen att jag skulle gå och se den! :P
Men TACK AnnaKarin för din spontana sida och för att du VILLE följa med! Jag uppskattar det jätte mycket och blev JÄTTE glad när du skrev att du ville med! Och jag hoppas verkligen att vi får en chans till en annan rolig kväll tillsammans framöver!
.
Men NU...ska jag lägga mig och slappa framför tv:n i sovrummet och hoppas på att jag somnar tidigt ikväll! Men skriver mer imorgon och då kanske jag kan berätta lite om vad vi kom fram till på arbetsförmedlingen idag när jag träffade min handläggare!
Jag önskar er en fortsatt trevlig torsdagskväll!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fullspäckad dag!


Egentligen har jag inte tid för detta men tänkte att jag måste ju göra en liten uppdatering i alla fall eftersom jag missade att skriva helt igår. :S
.
Igår gjorde vi faktiskt inte speciellt mycket! *inget ovanligt egentligen*
Förmiddagen gick åt till planering, matlagning och disk och eftermiddagen gick åt till att hämta barn och så kom mamma på kaffe besök! Lika trevligt som alltid!!! :D
.
Början på kvällen gick åt till mer planering och "jaga" barnvakt!
Och det löste sig väldigt lätt så TACK underbara och snälla Claes!!! Du gör oss verkligen en mega tjänst!!! *puss*
.
Och så ringa några fler samtal!
Sen var det bara att göra mig iordning för kvällen, krypa ner i sängen och kolla på underbara Grey's Anatomy och sen sova!
Inget speciellt...inget jätte kul. Eller ja...planerna är roliga men de berättar jag inte om redan nu utan ni får allt vänta lite! :P
.
Idag har jag en del att göra. Om lite mer än en timme ska jag till arbetsförmedlingen på möte med min handläggare. (Disskutera praktik, studier och lägga upp en ny handlingsplan)
Direkt efter detta måste jag springa till apoteket och kolla efter magkatarr medicin. Sen hem, åka och handla på Ica och sen tillbaka hem för att packa in varor och fixa lunch till mig och älsklingen innan det är dags att hämta hem Emilia från dagis och Juliette kommer hem!
Sen åker vi direkt till Gruvlyckan för att hälsa på David i skola och se när han har lektioner. För idag mellan 12-20 har de öppet hus på Internationella Engelska Skolan så ALLA ÄR VÄLKOMNA att titta! Får man se hur lektioner går till och om man orkar stanna länge så får man vara med att äta mot en kostnad. Ska bli jätte kul och intressant, men tyvärr kommer vår lilla trostiga treåring inte orka stanna så jätte länge som till "dinner time" så...men det blir en stund i alla fall! :D

Sen är det hem och så får vi se vad kvällen har att erbjuda! ;)
Mina förhoppningar ligger på topp men jag avslöjar inget ännu eftersom det inte är klart! Men jag LOVAR att berätta vad planen var oavsett om det blir av eller inte. Men det gör jag senare!
.
NU...blir det frukost och göra mig iordning så jag inte missar bussen!
Men ha en riktigt super duper bra dag! Och om ni har chansen så åk ut till Internationella Engelska skolan och kolla läget! Det är kul och inte riktigt som på alla andra skolor!

CIAO!!!

 



 

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

ÄNTLIGEN...


...tisdag kväll igen! Åh jösses vad jag har längtat och längtat!!!
Så nu är det alltså dags igen för underbara Desperate Housewife's och Cougar Town! :D
Jag verkligen älskar de programmen...de är så himla roliga och super bra! Men jag antar att ni redan har förstått att jag tycker det vid det här laget! :P
Och ikväll blir älsklingen mitt sällskap....jag skulle vara snäll och sätta mig i sovrummet så han slipper se på mina "kärring" program men tydligen ville han mysa med mig i soffan så då får det bli så! *MYYYYS*
Och till kvällen i ära har jag fixat ordning chokladpudding och det ska faktiskt bli super duper gott! Speciellt med tanke på att jag faktiskt inte ätit det en enda gång sen vi flyttade hit så det är säkert minst 1,5 år sen sist! *längtar*
Dagen har varit rätt lugn, Emilia var ledig från dagis så vi har städat rum med henne och myst lite. Annars har det varit det vanliga med tvätt och andra hushållssysslor som man aldrig slipper ifrån och som aldrig tar slut! *suck*
.
På eftermiddagen idag kom frugan över på en fika och pratstund! Lika trevligt som alltid!! Och eftersom det var ett tag sen vi sågs så tänkte jag att nu ska det bli FIKA och inte "bara" prat och kaffe med lite tur! (Brukar vara dålig på att fixa kaffe när hon kommer) :S *skäms på mig*
Så jag fixade en paj och till det blev det super gott Toblerone kaffe! *mumma*
.
Sen var det helt plötsligt kväll och det var dags att göra lillan iordning för kvällen och natta henne. När hon hade somnat fixade jag iordning lite till ikväll och torkade bord.
Och sen blev det att kolla på förra veckans avsnitt av Cougar Town då jag somnade ifrån det! :(
Och så kollade jag även på säsongspremiären av Gossip Girl som jag inte visste startade i söndags!
Under tiden fixade älsklingen hamburgare som vi precis har ätit och nu sitter jag här och skriver...igen! :)
.
Och nu är det bara 8 minuter kvar tills det börjar så jag ska ta och ge mig så jag hinner plocka fram det som ska vara ikväll och göra mig iordning och riktigt mysa ner mig i soffan så allting känns på topp när det börjar!
Så jag önskar er en riktigt super bra kväll och titta ordentligt på dessa underbara program så skriver jag mer imorgon!

CIAO!!!



.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tyst....


...jätte tyst är det nu! Det är bara jag vaken ännu!
Så tänkte passa på att uppdatera bloggen medans det är lugnt hemma. :)
.
Igår kväll fixade jag med en myskväll åt mig och älsklingen. Det blev räkmackor, cola och några avsnitt av Arkiv X innan vi gick in i sängen strax före 21 och la oss för att kolla på C.S.I!
Mörkt var det ute då så den här gången gjorde sig de levande ljusen rättvisa! :D
Idag är Emilia ledig från dagis så det ska bli kul att se vad vi ska hitta på med henne så hon inte blir alltföfr rastlös!? För blir hon alldeles för rastlös så blir hon uttråkad och lite bråkig så mycket bättre att hålla henne sysselsatt! :D
.
Men det var allt jag hade för stunden för nu har alla barnen vaknat så dags att se till att de stora blir klara för skolan och kommer iväg i tid! Men skriver säkert mer senare!
Önskar er alla en riktigt bra dag!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Soligt ute :D


Idag är det kallt ute men solen står högt på himlen och sprider sina varma strålar!

Eftersom det är måndag så började den här dagen som alla andra veckodagar med att få upp alla barn och få dem iordning till skolan!
Emilia är på dagis idag. Så nu är det väldigt tyst här hemma...eller ja, om man bortser från allt skjutande som kommer från vardagsrummet när maken spelar x-box. :P
.
För övrigt har den här dagen varit fylld med det vanliga. Jag har tvättat, diskat, torkat bord och dammsugit i kök och vardagsrum samt hallen uppe.
Medans maken lämnade lillan på dagis fixade jag en liten mysfrukost för bara oss två!
Den bestod av mini baguetter med ost och skinka och till det blev det juice för mig och citron te till honom!
Och så tände jag några ljus med...tyvärr ger de ju inte så mycket "mysfaktor" då det är ljust ute redan. Men tanken var mysig! :)
Och nu har jag inget att göra så tänkte passa på att skriva lite.
Funderar även på att passa på att vara ute lite med lillan efter dagis idag då det är så fint väder. Hon älskar ju att vara ute oavsett väder...men tyvärr gör inte jag det då jag varken har regnkläder eller höstjacka ännu...är alltid ute i det absolut sista när det gäller kläder eller saker till mig själv.
Sen blir jag lätt deprimerad när jag väl ska köpa något....hittar sällan sånt jag verkligen gillar!
.
Hoppas ni får en bra dag i det fina vädret och att ni passar på att vara ute och "lapa" i er av solens underbara strålar!
CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Riktig slappar dag...


...har det varit idag!
Älsklingen har varit och jobbat hela dagen idag. Juliette har man knappt sett röken av. hon kom hem vid 19 tiden nu på kvällen och då har hon inte ens varit hem och ätit utan åt hos Lollo. Så jag får väl tolka det som att det var kul att sova över där och att hon har haft en riktigt bra dag! :D
Pojkarna har varit relativt lugna och varvat med att hålla mig sällskap i soffan och vara med kompisar och leka ute. Lill grodan min har varit ute nästan hela dagen!  förmiddags var hon så glad för Theodor tog med henne till den andra lekparken en bra lång stund...det tyckte hon var både mysigt och roligt!
.
Så vad har jag gjort hela dagen då?
Ja ni..det enda nyttiga jag gjort idag var att laga mat. Utöver det har jag inte gjort ett SKIT utan bara svarat och hjälpt barnen och suttit i soffan och kollat på...hmm...13 avsnitt av Arkiv X! :S
Så man kan verkligen kalla mig för lat idag! Men det var såååå skönt och det kändes som att det är lika bra att passa på när barnen varit så skötsamma...man vet ju aldrig när ett sånt tillfälle dyker upp igen! :P
Ja....det var allt jag hade för idag!
Hoppas ni får en riktigt trevlig mys kväll innan det är dags att återgå till vardagen igen!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kväll nu...


...och man sitter här och har verkligen SKIT tråkigt! :(
.
Maken sitter och spelar x-box i vardagsrummet, lillan sover, pojkarna tittar på maken just nu och Juliette sover hos bästisen Lollo.
Det är tyst och skönt men det finns verkligen ingenting att göra. Det går inget intressant på tv:n och se på några avsnitt av Arkiv X som brukar hålla mig sysselsatt går inte eftersom tv:n i vardagsrummet är upptagen.
Öppna en flaska vin och dricka fick jag som förslag på facebook och det skulle vara något om det inte vore för att älsklingen ska upp kl 4 för att jobba till kl 18 imorgon och en annan är själv hela dagen med barnen.
Och sen är det ALDRIG kul eller BRA att sitta och dricka ensam!!!
.
Så vad ska man hitta på en mörk höstkväll som denna må tro?
Vore skönt att ta ett glas cider och sitta i fåtöljen och bara läsa och koppla av men tyvärr har jag redan läst ut min ena nya bok och den andra är utlånad.
Boken var i alla fall super bra och kan rekommendera den varmt för de som gillar att läsa verklighetsbaserade böcker om barn som har det jobbigt!
Ingen "rolig" läsning men det är ju tyvärr sånt som sker i verkligheten och ju mer man läser om det desto mer lär man sig och någon gång kanske man själv ser "tecknen" och kan hjälpa någon som verkligen behöver det! Jag slänger in en bild på boken ifall ni blev nyfikna på den!
Och visst...det händer att jag läser gamla mellan varven men just nu är jag inte så sugen på det utan "suktar" efter något nytt.
Mys eller aktiviteter med barnen blev det tyvärr inga idag då vi satt i "samtal" med pojkarnas pappa i typ 3 timmar samt att vi fick oväntat...men JÄTTE TREVLIGT besök av herr Clarke. ;) Och sen var antingen barnen med kompisar eller ute...och nu är de inte intresserade längre.
Men det gör inget. de börjar bli stora och börjar komma in i den åldern när kompisar kommer först. Och det kommer ju alltid en ny dag så man hinner säkert göra något med dem en annan gång när de är hemma och har långtråkigt! :D
.
Jaja....tänkte mest uppdatera lite innan man sover för idag så ni får veta något nytt.
Jag önskar er alla en super trevlig lördag kväll!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ny utmaning!


Jag har blivit utmanad av Sara.
Med denna award ska man berätta 3 saker
som ligger en varmt om hjärtat, visa en favoritbild & skicka vidare till 5 andra bloggare!
3 saker som ligger mig varmt om hjärtat:

1. Min älskade familj!
2. Mina vänner!
3. Min laptop! :P
.
Min favoritbild:
.
Finns många fina bilder, men tyvärr inte på min dator...så detta är favoriten av de som är tillgängliga! :D
.
Jag utmanar Ia, Elle, Marinette, Malin och Angelika. :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gottedagen!! :P


Äntligen lördag! Jag har längtat så efter att kunna mysa och ta det lite lugnt och äta massa god CHOKLAD!! Jag bara ÄLSKAR choklad! *slurp*
Nu är frukosten avklarad och tack vare att jag slet så hårt igår så finns det inte direkt speciellt många sysslor för mig att göra idag. Så det blir typ bara matlagning, disk, torka bord, tvätta lite och så dammsuga (igen). *suck och dubbelsuck*
Resten av dagen tänker jag ta det väldigt lugnt på...umgås med barnen och maken och göra det bästa av det dåliga vädret.
Man kan ju alltid slappa och spela tv-spel eller liknande och så självklart mula godis!
För idag är det ju faktiskt lördag och då får man äta godis!
*JÄKLAR vad gott det ser ut! Sugen som f-n ju!*
.
Gårdagskvällen blev lugn. Jag fixade det sista och sen medans barnen var lite lugna läste jag lite i en bok. resten av kvällen tillbringades framför tv:n till Criminal Minds...både pojkarna och jag gillar det programmet MYCKET!!
Jag har inte direkt något mer att skriva så ska ta och fixa med det som behövs för att sen kunna ta det lugnt. Jag uppdaterar mer ikväll om dagens "aktiviteter".
ha en underbar lördag och unna er nu lite gott!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snart kväll...


Jaha....så var den här dagen snart slut också och nu har jag dammat, dammsugit, skurat, möblerat om på de tre minstas rum samt städat i hallen nere och flyttat garderob och barnens dator.
Har även rengjort dusch, toalett, handfat och speglar nere då David inte gjorde det igår. Och tagit disken som han inte tog nu på eftermiddagen.
Just nu känner jag mig väldigt trött i hela kroppen och det värker. Gissa om det vore skönt med en avslappnande massage och bubbelbad just nu. Men såna lyxigheter har vi inte så det är bara att bita ihop.
Nu ska jag snart ta in barnen för det är dags för FREDAGSMYS med barnen....de som är hemma i alla fall. Theodor har dragit på disco...men det slutar redan kl 19 så han hinner vara med han också sen! :D
Vi ska i alla fall baka pizza och sen vet jag inte riktigt. Antingen om vi målar och pärlar lite eller bara slappar framför en film. Eller så kanske vi ska ta och spela lite wii eller x-box....eller vara jätte duktiga och spela sällskapsspel? Men det är nog något barnen får vara med och avgöra sen...om de inte bråkar om det för då bestämmer jag! :P
Jag hoppas ni haft en bra eftermiddag och att kvällen blir super för både er som myser hemma och för er som är ute i svängarna!
Nu blir det kvällen för oss i alla fall!

CIAO!!!



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bara jag och barnen!


Och så var fredagen här och älsklingen har precis åkt till jobbet.
.
Snart borde barnaskaran börja "trilla" in och idag har jag varken hunnit hjort någon nytta eller vila. Förmiddagen har bestått av att hjälpa maken med att få in bilder i datorn och maila. Sen har vi packat och skickat vår trasiga tv som barnen nyttjar. Vi har även varit och handlat, ätit och packat in varorna.
Vi SKULLE ha dammsugit, dammat, putsat speglar och skurat. Och då skulle han ha tagit dammsugningen....men det hann vi inte med så då antar jag att jag får ta det själv istället! :(
.
Egentligen orkar jag inte. Tror min kropp har sagt stopp för i morse vaknade jag med världens ryggvärk och även värk i axlar och nacke. Det känns som om jag har sträckt mig samtidigt som det känns stelt. Rör jag armarna i "fel" läge känns det som om de ska ramla av för så ont gör det.
Men städa måste jag så det är bara att bita ihop och göra det och sen hoppas på det absolut bästa! :S
Skulle även behöva flytta Juliettes säng för att slippa en del av dispyterna mellan barnen när det är läggdags...men för att kunna göra detta måste jag flytta en garderob ut i hallen...och för att få plats med den där måste jag flytta datorn och databordet....och det har jag inte ens plats för någon annanstans (ännu) eftersom Emilias rum inte är klart på långa vägar! :(
.
Bara jag tänker på allt detta gör det ont...och jag är rädd för att ha jätte ont i kväll och att det är ännu värre imorgon när jag vaknar. Men det går väl över någon gång med!
.
Så eftermiddagen blir nog rätt fullspäckad trots allt....sen tänkte jag baka pizza med barnen till kvällsmat och hitta på något roligt med dem. (Får ju göra det bästa av situationen utan maken hemma.) Vad vet jag inte ännu...så har ni några förslag så skicka dem gärna! :D
Nä...lika bra att sätta igång. För ju snabbare jag börjar desto tidigare blir jag klar!
Men jag önskar er alla en riktigt trevlig fredags eftermiddag och kväll! Och njut nu av ledigheten!

CIAO!!!



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Eftermiddagen!


Som ni redan vet fick jag besök förut! Och det var super trevligt och vi måste göra om det snart igen! Tack så jätte mycket Elle och Hanna!
.
När de hade gått plockade jag lite och sen förberedde jag för lite pyssel med barnen. Idag blev det att göra garnbollar!
Jag måste säga att jag blev lite förvånad (fast jag egentligen inte borde bli det) över hur duktig Emilia egentligen är och hur mycket hon faktiskt kan och klarar själv! Hon börjar bli så stor nu!
Tyvärr var inte alla barnen med. David var tvungen att direkt åka till träning och Juliette valde att gå till sin bästis Lollo...inget ovanligt egentligen!
Så det var jag , Theodor och Emilia som hade en liten pysselstund!
.
Här kommer några bilder på våra superfina garnbollar!!! :P
MIN                             EMILIAS                     THEODORS
Och här nedan bildar våra fina garnbollar glasskulor enligt Theodor!!
Sen var det jätte kul en sväng när jag provade att klippa upp min boll...Theodors kommentar var så komisk och klockren!
"Mamma! Det ser ju ut som ett rumphål med blåa skinkor!!!"
Jag skrattade så jag kiknade och insåg att det stämmer faktiskt så jag var bara tvungen att ta ett kort på det för att visa er alla! *HAHAHAHAHA*
(Är man vuxen och tänker därefter, skulle det kunna se ut som någonting helt annat. Men det kunde jag ju inte säga till sonen direkt. Men ni som har lite "sjuk" humor kommer nog inse vad jag menar!) :P
Ja ni alla...så såg vår eftermiddag ut! Inget speciellt eller dyrt men fruktansvärt mysigt!
.
När vi var klara var det dags att göra Emilia iordning för kvällen så jag gav henne kvällsmat och borstade tänder och hår på henne innan vi bytte om till nattlinne! Sen la hon sig. Jätte trött var hon idag och det tog inte lång stund innan hon somnade. Lite strul med saga och inte saga....men hon är bara 3 ännu så det är ju sånt man får räkna med! :D
.
Nu ligger även de andra två (mellankidsen :P ). Fast tyvärr somnar inte de lika lätt utan ska självklart ligga och tjattra, retas och bråka en stund först....men jag struntar i vilket för ikväll är de inte så jätte högljudda...ännu (peppar, peppar...) Och efter gårdags kvällen då jag slapp allting så struntar jag i vilket just nu! :D
.
Den stora sitter vid datorn och renskriver sitt arbete om Astrid Lindgren. Känns konstigt faktiskt för idag har jag knappt sett honom, men antar att det blir så när de närmar sig tonåren. Men han hade en rätt lång dag i skolan och var inte hemma förräns vid 16 tiden och då var det bara hej...och sen packa träningskläder, vattenflaska och frukt och så vände han och tog bussen till Friskis för sitt spinningpass. Sen kom han hem därifrån strax efter 19.30 och då var det snabbt prat om lite strul i skolan och sen in i duschen för honom innan kvällsmat och nu läxor! Och när han är klar med detta är det sovdags för honom och vilo stund för mig! För jag kan lova att min rygg värker något fruktansvärt efter dagens plockande, städande och bakande samt matlagning och pyssel med barnen. Så nu behöver jag en varm uppmjukande dusch och sen VILA!!! :D *sköööönt*
.
Oj, det blev en del skrivet idag, men jag antar att det kan vara så, vissa dagar mer, vissa dagar mindre!
Så jag önskar er alla en underbar kväll i höstmörkret!

CIAO!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Klart!! :)


Ja ni alla! Den här förmiddagen bara sprang iväg. Snart är lugnet slut då man ska hämta lillan på dagis och de stora kommer hem från skolan.
.
Så vad har jag gjort då...jo jag hade tvättstugan (trodde jag) men hade tagit fel på dagen och insåg att det vad igår så var bara att boka en ny tid och dra hem alla ytterkläder och mattor igen och göra det bästa av situationen. Min egen tvättmaskin blev nog lite besviken eftersom den säkert trodde den skulle få vila idag. Men nu blev det inte så! :P *hihi*
Jag har även plockat undan i hallen där nere och dammsugit den samt duschen. Sen var det bara att plocka in saker i förrådet som ungarna dragit ut. Och efter det blev det samma vanliga som disk, rengöring av hela badrummet. Bädda sängarna, dammtorka lite här och var, fixa mat, piska och tvätta mattor. Rengjort hela köket har vi gjort med. Dammsugit och skurat lite.
Helt otroligt att man måste göra allt sånt VARJE dag om det inte ska se förjävligt ut här hemma. Men antar att det lätt blir så när man är en stor familj! Men det känns lite trist ändå!
.
Och nu när allt det är klart tänkte jag att jag lika gärna kan fortsätta när ångan är uppe och städa lill tjejens rum...det var lego utspritt överallt! Och nu är det klart och jag sitter här! :D
Och tanken jag har nu är att jag vill baka, men vet inte vad eller vad jag hinner göra inom en timme....och så vill jag ta en varm, avkopplande dusch efter allt städande!
Sen...blir det att hämta dagis och ta emot underbara Elle och så har hon fina Hanna och lilla Linnea med sig! Det ska bli trevligt och kul för mig och förhoppningsvis lika kul för Emilia.
De leker så bra tillsammans så det är kul. För hon behöver mer barn att leka med!
Ja...det var min dag hittills och lite om resten av dagen. Nu ska jag ta och fortsätta göra lite nytta!
Ha en fortsatt underbar dag!!

CIAO!!!



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Missade...


...men så kan det vara ibland!
Tror det kan bero på att jag hade rätt fullt upp men plockning, disk, matlagning, sortera tvätt och sen hände typ det vanliga med att hämta lillan på dagis och se till att barnen åt mellanmål och kom i väg på sina fritidsaktiviteter.
.
När det var gjort var jag upp till frugan för att fira hennes dotter som fyllde tolv, stora tjejen nu ju!
GRATTIS ELIN!!
Det blev tårta och många tack för presenten. Alltid kul när de gillar det man köper. det svåra blir nog dock att komma på något nytt varje år.
Det började ju förra året med att jag gjorde en "plock"-låda till henne med godis, fika, dricka, tonårstidning, hårgrejor, lite smink m.m...
I år fick hon en välfylld låda med allt inom egenvård/hydien. Det var rakhyvlar, gel, snoddar, naglack, lotion, schampoo,  balsam, duscholja, nagelpiercing, nageldekorationer, nagelfil, bomullsrondeller, smycken och mycket mer!
Sen igår kväll så kom underbara Claes och mamma upp. Han skulle fila mina fötter lite till och så hade de hittat på "bus" och gjort upp planer för mig under kvällen.
Tyvärr var jag så himla trött och fruktansvärt torr att det inte blev något. Kände mig elak och otacksam men jag hoppas och tror att de båda förstod!
Oavsett vad så UPPSKATTADE jag tanken jätte mycket!! Jag blev glad även om jag nu inte nappade!
Grejen var att de skulle vara snälla så jag kommer ut lite och Claes hade då bestämt att jag och mamma skulle gå till Harrys och dricka några cider medans han sitter barnvakt. Och som om det inte var nog så skulle han betala! Jätte gulligt! Jätte omtänksamt!
Men det slutade med två drinkar i köket och prat med mamma medans han nattade mina huliganer! :) Det var skönt det med! Jätte skönt att slippa bråket för en kväll!
Egentligen skulle jag tagit ett långt och avslappande bad....men jag har inte ro att ligga så länge...delvis är det för litet och delvis blir det kallt :S
Men en hel trevlig och underbar kväll var det och jag var rätt avslappnad när jag sen gick och la mig!
Så än en gång! TACK så jätte mycket till er båda!!!
.
Ja ni alla vänner! Det var gårdagen! Nu skriver jag inget mer för stunden utan ska istället få iväg lillan till dagis och sen ta itu med dagens "sysslor".
Ha en bra dag trots blåst och regn!

CIAO!!!



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ja har blivit utmanad!


4 TV program:
-Desperate Housewife´s, Vampire Diaries, Grey´s Anatomy, Cougar Town.
4 saker jag gjort idag:
-Försovit mig, fixat frukost, skickat barn till skolan, varit inne på FB.
4 saker som jag längtar efter:
-Gå ner i vikt, fotvård, julafton, makens lediga vecka.
4 saker på önskelistan:
- Ipod högtalare, mer familjetid, fotograf kurser, egentid.
4 saker som jag avskyr:
- Lögner, insekter, pedofiler, min ryggvärk.
4 saker jag tycker om att göra:
- Lyssna på musik, mysa med familjen, se film, läsa böcker.
4 saker jag ätit idag:
- Cola, cigg, cigg, cigg :P (inget med andra ord...ännu)
4 utmanade:
Ia, Marinette, Elin och Elle =)


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snart.... :D


Passar på att göra en uppdatering nu för om ca 2 timmar så är premiären här och frugan kommer och håller mig sällskap!
.
Dagen har bara "flugit" iväg. Jag fick en sneknäpp och bakade kladdkaka förut och vispade grädde. Det var så himla gott! Mamma kom upp och fikade med mig och barnen. Och självklart hade hon lilla gulliga Ziva med sig! :D *Me Like*
.
Annars har det faktiskt inte hänt så mycket sen jag skrev sist. Men jag antar att det kan vara så ibland. Jag har mest tagit det lugnt och börjat läsa en ny bok, ringt några samtal. Just ja! Jag har beställt ett eldrivet löpband med. Så snart finns det inga ursäkter kvar utan bara att sätta igång och göra ännu mer nyttiga och vettiga saker!
Jag längtar tills det kommer men det dröjer. I orderbekräftelsen stod det i slutet på oktober och det kan ju vara allt från den 20:e-30:e. Vill ju ha det NUUUUUU!!!!! Eller helst igår! :P
.
Nä ni alla vänner! Nu ska jag ta och fixa disken en gång till och se till att de sista barnen blir klara för natten. Sen är det min tur att ta kvällen.
Ha en underbar kväll! Och missa inte Desperate Housewife's kl 21!!! ;)

CIAO!!!



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ovanligt...


Förmiddagen bara "sprang" iväg.
.
Morgonen bestod av det vanliga med frukost och skicka iväg ungarna till skolan. Tvättade även makens jacka, det behövdes ska gudarna veta för jösses vad smutsig den var!
Efter detta blev det att göra oss i ordning för dagen. Emilia hittade bara en strumpa och orkade inte leta så istället tog hon en annan och verkligen VÄGRADE att byta! Tack gode gud för skor där strumporna inte syns!
Dessa barn har en väldigt stark egen vilja och banne den som försöker få dem att ändra sig. Oavsett vad så såg det väldigt kul ut med olika strumpor trots att hon var så duktig och tog två rosa i alla fall!! :D
Förmiddagen bestod av en tur till Lecab för att inhandla en "gummiplupp" till baggaget samt kolla pris på nytt spegelglas till ena sidospegeln.
Sen åkte vi till Rusta för att kolla på en softshell jacka till mig, där skulle det finnas storlek S-XL, men så var ju inte fallet....vad ovanligt att det bara finns i S och M! NOT!!!
Man blir lite besviken över att "vanliga" kläder inte finns i större storlekar. Vem säger att man vill frysa bara för att man drar större? Eller bli blöt? Eller inte ha snygga träningskläder?
I mitt fall kan jag inte ens få tag på riktigt BRA vinterkläder....jag vill också ha en snygg skidjacka och byxa men det finns inte så bara att glömma! Vem som inte ens fyllt 30 vill köpa "kärring" jackor som finns på de stora avdelningarna på H&M eller KappAhl? Jag är trött på det eftersom jag VILL klä mig snyggt även om jag inte väger mellan 45-65kg. Deprimerande men så är ju tyvärr samhället och företagen. Och frågar man så får man bara till svar att det är något de jobbar på....det har nu gått 3 år och det har fortfarande INTE kommit skidkläder eller sportkläder i större storlek än 46. :(

Jaja...nu lämnar jag det ämnet....
Lunchen idag bestod i alla fall av kycklingwok. Starkt men gott!
Och nu sitter jag här, älsklingen har åkt och lillan leker på rummet. Snart kommer resten av barnaskaran hem och då är det slut på "lugnet".
.
Kvällen kommer bestå av en varm och skön dusch innan jag tänker bänka mig i soffan och kolla på underbara Desperate Housewife's och Cougar Town som har säsongspremiär ikväll! ÄNTLIGEN!!! Jag har längtat och väntat såååå länge nu känns det som!
Så ikväll är det min kväll! Det ska bli skönt!
.
Nä ni! Det var allt jag hade för idag...eller för stunden i alla fall! Nu ska jag ta itu med dagens resterande sysslor som älsklingen inte gjorde innan han åkte...så då får jag ta det! Hoppas ni har haft en underbar förmiddag i höstsolen och att er eftermiddag blir fylld med frisk luft och sol!
CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mörkt ute nu!


Nu märks det verkligen att det är höst. Kvällarna blir mörka snabbt och man kommer tillbaka till detta med att knappt våga låta barnen gå ute själva! :(
Dagen har varit rätt ok men ganska lång! Förmiddagen gick mest åt till internet, matlagning, disk och tvätt. Typ det gamla vanliga! Sen såg jag och älsklingen ett avsnitt av Arkiv X innan han skulle åka till jobbet och jag skulle hämta Emilia.
.
Eftermiddagen bestod mest av tvättning, sortera tvätt, vika och lägga in den. Åt bullar med barnen också eftersom det är KANELBULLENS DAG!!! :D Det var gott!
Efter det var det mer disk, kaffebesök och hjälpa Theodor med Facebook. Sen har det inte hänt så mycket egentligen. Theodor och jag hade en halv mysig pratstund förut och nu på kvällen har jag mest fixat och dolat med att plocka undan och små städa....det vanliga!
.
Just ja! Måste berätta en rolig sak. Efter dagis satt Emilia och byggde en "trappa" med sitt lego. Den var jätte lång, men tyvärr gick den sönder så fort hon försöker lyfta den för att hon lyfter i ena änden! Och JÖSSES vilken arg unge jag hade då! Hon satt och skrek på golvet i sitt rum så tårarna sprutade för att det inte gick som hon ville. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Det lät hemskt men samtidigt var det väldigt kul. Tänk att lite lego kan göra en tjej så förbannad! *hihihi*


Ja se dessa barn! :)
.
Det är dagen i korta drag. Nu väntar jag bara på att barnen ska bli klara och lägga sig så jag kan ta en dusch och sen blir det att slappa framför tv:n till C.S.I! Det är ett program jag verkligen gillar mycket!
Hoppas ni alla haft en underbar dag och att er kväll blir lugn och fylld med mys i höstmörkret!

CIAO!!!



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ensam!


Nu är jag helt ensam hemma. Älsklingen har åkt till jobbat och de andra är i skola och på dagis. Det enda ljudet man hör här hemma just nu är tvättmaskinen som går varm inne i badrummet. Nästan som om den skriker: "LÅT MIG VILA NÅGON GÅNG!!!"
Men det kan den bara GLÖMMA!!!:P
.
Jag har tvättat en hel del idag och disken är avklarad, sen har jag även gjort rent bord, bänkar, spis och fläkt. Och jag är rätt nöjd med mig själv samtidigt som jag vill så mycket mer.
Jag VILL plocka ordning i förrådet där nere! Jag VILL storstäda överallt! Jag VILL putsa alla fönster och vädra ur lägenheten ordentligt! Men samtidigt så vet jag inte om det är någon idé att börja. Barnen kanske har haft dåliga dagar och då blir jag bara irriterad. Sen vill jag ju gärna umgås med dem lite med. Och de har lite läxor idag som de säkert behöver hjälp med!
Sen verkligen HATAR jag att putsa de här fönstrena. Gjorde övervåningen förra veckan och det syns inte ens. Så bara att göra om det hoppas att resultatet blir bättre. Inte troligt men ändå!
.
Jag har fortfarande inga mer planer för dagen. En liten överraskning till barnen lite senare!

CIAO!!!



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Åter igen vardag!


Måndag morgon är här igen och dags att återgå till vardagssysslorna! De stora barnen är nu i eller på väg till skolan och den lilla ska snart till dagis!
.
Idag tänkte jag faktiskt låta maken lämna lillan på dagis så kan jag fortsätta strosa i "nattkläder" och bara vara. Vädret ute är jätte grått och blåsigt så det blir att göra inne aktiviteter i dag tror jag. Vet bara inte riktig vad ännu...men det kommer säkert! :)
I natt sov jag bättre än på länge. Vaknade bara en gång och sen blev jag väckt av lillan mellan 5.30-6. Känner mig fortfarande trött och hade gärna sovit några timmar till. Men sova får man göra när man är pensionär! :P
Jag funderar mycket på att påbörja en stor höststädning idag. Men vet inte om jag egentligen vill eller orkar. Men det vore skönt att börja och så lite kul att se hur långt man kommer på en dag!
Om min magkänsla stämmer kommer det ta mig hela veckan! :S
.
Skulle behöva rensa lite igen med, men det får nog vänta eftersom vi inte har lika lätt för att åka iväg till tippen med det man inte vill ha. Förut var det bara att hyra en släpkärra, slänga på allting och åka. nu har vi ingen dragkrok så då får man ta det i omgångar och det är inte lika kul.
Men vet ni vad?? Det gör absolut ingenting! För nu har vi en mycket finare bil som vi båda är jätte nöjda med! Så det är värt det. och vi har ju mycket utrymme kvar i förrådet så bara att ställa ut det där så länge! :)
.
Jag har inte så mycket att skriva så ska nog bara ta och göra lillan iordning med det sista och sen börja röja här hemma! Ni kan väl vara lite extra gulliga och hålla tummarna för att det inte tar en hel vecka....kanske bara en halv! :D

CIAO!!!



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Denna helg snar slut.


Nu är snart kvällen här och det innebär att pojkarna snart kommer hem från deras pappa och så är det snart åter till vardagen!
.
Dagen har faktiskt varit helt ok. Förmiddagen gick åt till att fixa frukost, göra oss iordning, sitta vid datorn och så hjälpa Juliette lite vid datorn.
.
Sen bar det av mot stan för lite fönstershopping och andra ärenden. Så där var vi in på Panduro och handlade det sista jag behöver till granntjejen Elins present. Vi var även in på Intersport, Game och bokhandeln. Sen var vi till Café Royal och åt lunch med flickorna. det var mysigt. Och den "mysfaktorn" uppväger att bakpotatisen var snustorr och bara ramlade sönder. Var jätte besviken över att maten var så dålig, för det brukar den inte vara!
Efter lunchen blev det en sväng till Br-leksaker för barnens skull och sen lovade jag dem glass så då gick vi och köpte det!
.
Sen tog vi en tur ut till bergvik och kollade lite, men där blev vi inte långvariga. Så det blev att åka hem och alla verkade nöjda med "utflykten".
Själv tyckte jag det var väldigt skönt att komma ut bland folk lite som omväxling. <och jag har nog känt sista tiden att jag vill ut mer både själv och med familjen. även om vi inte gör så mycket eller handlar mycket så bara åka ut, gå runt och kolla lite och vara bland folk! Det kan man komma långt på mellan varven!
När vi kom hem gick Juliette direkt till bästisen och Emilia har precis gått ut. Älsklingen spelar dator och själv har jag fixat med Elins present. Så nu är den klar. Blev jätte nöjd och jag hoppas att hon också blir det på onsdag!
Tyvärr kom jag på när jag var klar att jag hade glömt två saker...så antingen får jag slå in dem för sig eller så får jag göra om det igen! Vi får se vad som händer och vad jag hinner....är ju ett par dagar kvar så.
.
Nu sitter jag mest här och uppdaterar lite i väntan på att komma på något annat att göra. Och så väntar jag ju hem killarna snart!
.
Jag hoppas att ni haft en lika bra dag som mig och min familj!

CIAO!!!



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ny dag...


Vaknar till jätte grå, nästan svarta moln ute...men solens strålar hittar fram ändå.
Magen gjorde sig verkligen påmind imorse om att den sista veckan har varit alldeles för stressig. Så hela helgen har jag haft ont i magen och mått illa. Jag hoppas verkligen det går över snart för det är inget kul alls.

Har lite funderingar på vad man ska eller kan hitta på idag. Det finns så mycket man vill. Älsklingen vill nog åka till Arvika och själv skulle jag vilja att han hittar på något med Emilia någon timme så Juliette får lite mor och dotter tid. Hon vill så gärna måla naglar mm. Visst! Emilia kan vara med på det men det är bra mycket lugnare och hon inte är det! :P
Så vad ska man hitta på idag då? Vilket ska man välja eller kan man kanske hinna med alltihopa??

Jaja...jag har inte så mycket att skriva om egentligen. Så tar och avslutar nu så kanske jag skriver sen.
Hoppas ni får en bra dag med ett bra avslut på helgen!

CIAO!!!



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Barnen sover nu.


Det har varit en lång dag idag men en Nina som mått illa och varit fruktansvärt trött och nedstämd. Men jag antar att det kan vara så vissa dagar vare sig man vill eller inte. :S
Emilia har varit på ett himla dåligt humör idag och varit mest arg, men det har fungerat rätt bra ändå. I förmiddags var vi in till Märtha och firade hennes 4års dag. Stora tjejen nu ju! :D
Hon fick en rosa dräkt av oss i present som hon kan göra om för att antingen vara en brud, prinsessa, älva eller ballerina. Jag tror hon gillade den för innan vi gick hem hade ena kjolen åkt på samt diademet med slöjan! :D Kul när barn blir glada för det man köper! :D!
Här kommer i alla fall 2 bilder på tårtorna de bjöd på. Den ena med choklad och den andra jordgubb. Gott! Hade hellre lagt upp en bild på födelsedagsbarnet men vill fråga föräldrarna först om det är ok! Så ni får hållas till godo med dessa! :D

Sen blev det hem och sitta vid datorn lite medans maken och lill tjejen gräddade våfflor och vispade grädde. Tyvärr har jag ingen matlust idag, men tog en och den var jätte god!
*Tack för att jag slapp laga mat idag älskling!!*
Efter maten var det mest lugnt med dator och Emilia pärlade en pärlplatta (dock sparade hon den inte). Sen kom mamma upp och lämnade Juliette och tog en snabb kopp kaffe innan hon skulle vidare.
Efter detta blev det mer dator och prat med lill tjejen. Juliette hade redan hunnit dra till en kompis. Emilia var jätte trött idag så hon fick lägga sig tidigt och se på film så hon varvar ner lite innan hon somnar.
Jag tror hon kände sig stor och duktig på kvällen för hon gick och klädde av sig, kissade och tog på sig nattlinnet själv. Och inte nog med det så satte hon på sig blöjan själv också. Lite lös och lite sne men det fixade vi till! Jag tycker hon var jätte duktig som försöker. Och vi kanske borde köpa up and go så vi föräldrar slipper "lägga oss i" hur hon sätter på sig blöjan till natten! :P
Och här kommer en bild på hennes så fint påsatta blöja! :D
Förutom att den satt lite löst så klarade hon faktiskt det där alldeles utmärkt!! :D

Ja det var dagen. Resten av kvällen har vi spenderat i soffan med Juliette, ätit godis, myst och kollat på film. Eller ja vi kollade och hon somnade! :P
Trött prinsessa, men inte så konstigt med tanke på att hon lekt i badhuset med mormor idag och sen cyklat från mormor och hem. Hon tyckte det var kul men jobbigt! :D
Filmen vi såg ikväll hette "Letters to juliet" och jag måste säga att den var riktigt bra. Men då gillar jag romantiska filmer. Men det som var bra med den här var att den hade roliga klipp också så det blev inte bara romantiskt dravel för de som kanske oroar sig för det! :P
Själv gillar jag sånna filmer! Men lite trist med tanke på att sånt inte händer eller existerar i verkligheten! Vore lite kul som omväxling med romantik och extra gulligt. :P

Jag måste nog säga att detta var allt jag hade för stunden! Jag hoppas att ni haft en riktigt bra lördag och att er morgon dag blir minst lika bra!
Ha det gött och ta hand om er!
CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helvetes dag och pizza-bak


Och så börjar den här dagen glida emot sitt slut den med! Det har varit en lång och jobbig eftermiddag med en hyper arg son som bara gapar och är otrevlig. Det slutade så illa att vi fick tvinga in honom i bilen för att kunna åka och hämta Emilia hos min mamma! :(
Så eftermiddagen var full av tårar och bråk samt stress, inget roligt alls! Men tyvärr är det så vissa dagar och det finns nog inte så mycket man kan göra åt saken!
.
Men vi kom iväg till slut för att hämta Emilia och samtidigt lämna Juliette, och "arga-killen" blev kvar där han med tills hans pappa kan hämta honom!
Så tiden vi spenderade i leksaksaffären och ica var relativt lugn och man fick rätt mycket gjort på kort tid! Så nu har vi inhandlat present till lilla Märtha samt veckans mat!
.
Och nu är vi hemma. Vi bakar pizza med Emilia för att försöka få till en mys kväll med henne så hon får lite egen tid med oss. Så jag tänkte att jag passar på att uppdatera bloggen medans den står i ugnen!
Ska bli skönt att bara ta det lugnt nu ikväll. Vi ska snart äta och sen blir det att krypa upp i soffan med chips och bara mysa med lill älsklingen! För när vi frågade henne vad hon ville göra ikväll med oss blev svaret: "Jag vill bara mysa i soffan med mamma och pappa...och kanske äta chips!" Gullungen vår...så nu blir det så ikväll! Hon bestämmer!
.
Fick en rolig bild på älsklingen när vi kom hem från affären, så tänkte att jag skulle dela med mig av den till er! Han glömde att vi hade handlat en massa och ställde bilen på parkeringen istället för att köra fram till gården som han brukade. Så jag frågade om han skulle bära alla kassarna in från parkeringen, Och eftersom han redan stängt av bilen och glömde bort det så sa han bara Ja!
Och det såg kul ut! För han tog verkligen ALLA kassarna på en gång!! *hihihi*
*TUUUUUNGT*
.
Nä ni! Nu är pizzan klar så nu ger jag mig för ikväll!
Ha en riktigt trevlig kväll allihopa så skriver jag mer imorgon!
CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helgen är här!


Sitter nu här och mest väntar på att barnen ska komma hem från skolan och att försöka hitta någon som kan hjälpa älsklingen ut till skåre för att hämta bilen. Vi lämnade in den imorse för service och den är nu klar.
Sen när man vet när man kan hämta den och hur snabbt barnen fixar sina rum så ska jag ringa mamma och göra upp när vi ska komma och byta barn med henne. Sen blir det att åka och veckohandla maten samt köpa present till lilla Märta som fyller på söndag. Imorgon blir det att gå dit på fika och gratulera henne!
Resten av kvällen kommer vi spendera med att vänta på att Daniel ska komma och hämta Theodor samt baka pizza med lill tjejen. Vill ju göra något hon tycker är kul när hon är själv hemma! :)
.
Dagen har varit väldigt lugn då älsklingen har sovit några timmar och inga barn är hemma. Så jag har passat på att kolla på fler Arkiv X avsnitt och har snart avverkat säsong 4 också! :)
.
Det är vad som varit och kommer vara under den här fredagen. Med andra ord inga speciella planer ännu och vi får se vad man kan komma på!
Önskar er en underbar och skön helg med era nära och kära! För det tänker jag ha!
.
Just ja!!! Fick ett underbart samtal förut och vill bara säga GRATTIS till det positiva beskedet! Skönt att väntan är över och att det löser sig! Jag är jätte glad för din skull! Älskar dig! *PoK*


CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En utmaning! :P



10 sanningar om mig:
.
1, Röker alldeles för mycket!
2, Vill och behöver gå ner i vikt men har fruktansvärd dålig självdiciplin ibland!
3, Är beroende av coca cola!
4, Är skit rädd för tandläkare och verkligen hatar att gå dit!
5, Jag har 5 tatueringar, vill ha MINST 2 till! (men gärna fler)
6, Jag har 2 piercingar, har haft fler som ej gick så bra, men skulle gärna ta dem igen!
7, Jag är en romantiker och känslosam.
8, Jag gillar att se ungdomsfilmer, som exempelvis High School Musical!
9, Jag vill INTE ha fler barn! 4 räcker gott och väl! :)
10, Jag kan inte göra någonting för mig själv...någonsin! Vet inte varför jag gör det bara inte!
Det var 10 sanningar om mig och nu utmanar jag ER att göra samma sak. Skriv gärna en kommentar om ni antagit utmaningen!

CIAO!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()